icon

Je môj partner divný?

termoska15
27. nov 2015

Ahojte zienky..chcem sa s vami poradit, myslim, ze vy my mozete pomoct najlepsie 🙂 . S partnerom sa pozname 3 roky, z toho 1 rok a 3 mesiace tvorime par, zo zaciatku to bolo take opatrne. Myslim, ze toto leto bolo take prelomove, zblizili sme sa este viac. Zacali sme sa rozpavat a rozmyslat aj o spolocnom byvani, rodine a fungovani. Mam synceka z predosleho vztahu, moj priatel sa s nim chce viac spoznat, travit s nim cas a zoznamit ho aj s jeho rodinou, aby si maly na vsetkych zvykol. Prijal ho velmi pekne, necakala som, ze sa onho bude tak zaujimat a starat. Doteraz vztah ku detom nemal, bolo mu to cudzie, preto som sa bala ako to cele vezme a ako to bude..Mojho partnera lubim a aj on mna a chcela by som s nim zacat byvat a mat s jim dietatko, bavili sme sa o tom, no on to stale nejako odklada a odsuva do neutralu...vsetci jeho kamarati, kolegovia, blizki ludia z okolia ziju so svojimi partnerkami/snubenicami/manzelkami a bud uz dietatko maju alebo cakaju...len on sa tomu stale nejako vyhyba. Ked som sa ho na to pytala, povedal mi, ze on by aj chcel, len najprv by chcel skusit byvanie a potom dieta, lenze mam taky pocit, ze jeho do toho nedokopem tak skoro, basnil mi o horizonte 2-3 rokov ale nejako tomu neverim, poznam ho. Uz to odklada dost dlho (myslim aj z minulych vztahov), je to taky vetroplach a uz by ho bolo na case nejako skrotit a usadit..nie je najmladsi, ide mat 33 rokov. Beriem antikoncepciu, hlavne kvoli nemu..poradte baby, co s nim? Ja by som sa chcela aspon zasnubit, no on je voci svadbe dost opatrny a vzdy cely vyplaseny, ked to spomeniem. Chcem s nim mat dieta a spolocnu domacnost, no nerada by som to urobila tak, ze nebudem uzivat tabletky a jemu poviem, ze ich beriem...Ja uz som z toho celkom zufala, neviem co robit a ako ho "dat do laty". Baby poradte prosim, ako by ste takyto stav riesili vy? Dakujem za vsetky rady 🙂

nyusika
27. nov 2015

@jasminet kazde dieta si zasluzi vlastneho otca, chce pre ne totiz to najlepsie 😀 😀 😀

jasminet
27. nov 2015

@nyusika tak tie moje 3 som o toto ochudobnila 😅

marcela305
27. nov 2015

@sasa1310 pochopila ale ide o to ze slecna sa Vas pytala na radu ale nie na to ze sa jej mate vysmievat za to ze ma dieta s niekym inym ako zije haha obrovska sranda tak nie kazdemu sa zadari ako Vam alebo mne

termoska15
autor
27. nov 2015

@sasa1310 Zda sa mi, ze si nejaka primudrela a az privela sa staras. Zalozila som diskusiu, kde som cakala normalne rady a odpovede a nie taketo premudrele dristy od zakomplexovanych zien @sasa1310 @nyusika...pytam sa to iste mozu existovat taketo truby? 🙂 takze Vas poprosim mile damy, nezapajajte sa a najdite si prosim inu diskusiu, v ktorej budete za "chytre" 🙂 PEKNY DEN

cacianka
27. nov 2015

naozaj netlač na pílu ...
on nie je zrelý na rodinu tak, aby to riešil o dva dni. kedže ty si už zažila nejaký partnerský vzťah a máš dieťa, nie ste celkom rovnocenní. on si cestu k detom ešte len hladá a je správne, že na to ide pomaly, aby niečo nepokazil a neunáhlil. najprv sa porozprávajte a ujasnite si či chcete niekde spolu bývať a skúsiť rodinný život, či vám to bude klapať pri každodenných rituáloch, povinnostiach a starostiach, ako sa spolu všetci traja zžijete a či vám to bude fungovať. lebo len sa niekde stretávať, prípadne ísť na pár dní na víkend je niečo iné ako každodenné spoločné fungovanie.najmenej pol roka- rok spoločného žitia vám ukáže ako na tom ste a či sa posuniete k svadbe a p o t o m k dieťaťu, alebo zostanete kamaráti a ty budeš hľadať niekoho pre spoločný život a ktorého nemusíš dávať do laty.
tadiaľto cesta nevedie - do laty môžeš dať napr. niekoho len veľmi blízkeho, kto má nejaký dočasný problém a nie dospelého chlapa. on sám musí cítiť a chcieť niečo zmeniť a nabehnúť na spoločnú koľaj, ty ho latovať na tú tvoju koľaj naozaj nemôžeš, ak by sa ti to aj podarilo, je to dočasné a po krátkej dobe ti vykoľají pri nejakej inej stanici...
ste len krátko cez rok spolu, máš dieťa, neponáhľaj ako splašená, a naozaj vôbec nie je starý, a ten horizont 2-3 roky je naozaj optimálny. možno budeš prekvapená a horizont sa priblíži na 1-2 roky, alebo aj oddiali do nekonečna.
naozaj netlač, len sa dobre rozprávajte, všetko si vysvetlite, skrátka komunikujte a hľadajte cesty ako byť spolu šťastní a spokojní , než aby si mala dotlačeného partnera.
to chceš mať pri sebe partnera ktorého takto zmanipuluješ ?

katti77
27. nov 2015

chcieť rodinu je pekné, ale musia byť na to dvaja. Je riešenie nebrať antikoncepciu a klamať, ale čo dosiahneš, ak nebude chcieť svadbu tak zostaneš slobodná s 2 deťmi.
Veď ty mu vlastne chceš nanútiť niečo na čo nie je pripravený. Chceš ho mať na reťazi a určovať čo je pre vás dobré. To je o čom? Taký vzťah by som nechcela ani za nič. Niekomu sa doprosovať, niekoho vydierať, klamať, vychovávať? Počkaj kým to bude chcieť aj on (veď ak ťa tak miluje, tak raz sa bude chcieť oženiť) alebo odíď od neho a nechaj nech si žije život po svojom.

moni244
27. nov 2015

@marcela305 tu sa nevysmievaju z toho, ze ma dieta s inym, ide o to,zesa zenie do vztahu, ktory trva kratko, chce hned dieta, svadbu a podobne

sasa1310
27. nov 2015

@marcela305 komplexy si vybíjaj niekde inde....keďže stále nechápeš čo tu riešime a čo nám príde divné. Čítaj, hoc aj tretíkrát

eeffka
27. nov 2015

@termoska15 nuz priatel vobec nie je divny ale ty si a riadne... slobodna matka 23r sa upne na 33r chlapa, necaka ze prijme jej dieta ale ked vidi ze to pan nejak zligol a v podstate mu to dieta az tak nevadi tak zaradi raketovy pohon a davaaaaaaaaaaaaaaj 2.dieta, svadba.... lebo okolie tak ma?
aby si naozaj nezostala nie len slobodna matka ale aj osamela matka... ja by som uz bola od teba za kopeckami 😠

sasa1310
27. nov 2015

@termoska15 no nie sme múdre, žijeme s otcami svojich detí. Ty vieš asi lepšie ako na to. OK. Urob si dieťa, a o rok tu budeš písať ako si dopadla, že si sama s dvomi deťmi od dvoch otcov....A potom si budeš hlavu trieskať o hlavu a dávať otázky "ako je to vlastne možné, že ma nechal?"
rady si chcela, tak ti radíme

marcela305
27. nov 2015

@moni244 ale robili si z toho srandu .. ze sa dohodla s kamaratkami a podobne to su voloviny a to slecna vediet nechcela ..to ze sa zenie niekam rychloa nie ej to spravny pristup je druha vec

sasa1310
27. nov 2015

@marcela305 ale však jej radíme, nech s ním nemá hneď dieťa. Či nečítala si?

nyusika
27. nov 2015

@marcela305 aka sranda, ved to sama pisala, ze kamaratky to tak maju,,tak len zdoraznujeme to, co sama napisala.

sasa1310
27. nov 2015

@marcela305 a to som sa až teraz dočítala, že spolu ani nebývajú.....skvelé. A do takéhoto vzťahu rovno dieťa. Odvahu má dievča

moni244
27. nov 2015

@sasa1310 cita len to, co chce

marcela305
27. nov 2015

@sasa1310 ja si tu neriesim ziadne komplexy... myslim si to iste co ty ze mat dve deti a kazde s inym je vzdy nebezpecne nemusi to vyst ani na druhykrat ani na treti .. a hlavne po tak kratkej dobe .myslim si vsak ze rozdiene nazory u tychto dvoch l udi u zakladatelky temy a u jej partnera su aj pre dost velky vekovy rozdiel predsa len ked ma niekto 23 a 33 vidi veci inak...

sasa1310
27. nov 2015

@moni244 keby aj chcel, tak mne príde aj to divné, že bez vlastného bývania, bez vlastného spoločného zázemia priniesť na svet už druhé dieťa v 23 rokoch mi veru príde riadne nezodpovedné voči tým deťom.
Ale to je len môj osobný názor. To nech si už ona sama rozmení na drobné, že čo vlastne chce. Pretože, mne to príde ako totálny egoizmus. Ona CHCE dieťa a okolo seba nepozerá, čo chcú teraz ostatní. A do čoho to dieťa prinesie, do akého vzťahu. Kde ho položí a ako bude o neho finančne postarané....
Toto jej asi nedoplo

marcela305
27. nov 2015

@sasa1310 ma.. tak v prvom rade maju zacat riesit byvanie spolocne svadba dieta alebo opacne ... a citala som ze nema mat snim hned dieta ved to je jasne v ich situacii..

marcela305
27. nov 2015

@sasa1310 tak zakladatelka chce asi aby si partnera nejako priputala k sebe a mysli si ze dieta tomu napomoze

nyusika
27. nov 2015

@marcela305 a piseme tu nieco ine ??

citaj dolezite veci, nie len ake podrypovanie, bezpredmentne a nedolezite

mirkita
27. nov 2015

k tejto diskusii asi niet co viac napisat, skutocne to je nejake moc rychle, nemusis sa nikam ponahlat, nemusis zanho riesit kedy bude mat prve dieta, ci je to pre Teba dolezite ci ho bude mat v 35 alebo v 40? Budes ho mat menej alebo viac rada ak Ti povie ze chce babatko o 2 roky alebo o 8 rokov? Podla mojich skusenosti vela muzov vo veku okolo 30 r vobec nevie ci chcu deti alebo nemaju taku velku potrebu riesit tuto otazku, proste to vyplynie zo vztahu nejak prirodzene... ak sa mate radi, nepokaz si to tym ze to budes moc uhanat, chlapi su na to dost citlivi a akonahle citia ze tlacis na pilu tak zdupkaju... skus na mesiac- dva prestat riesit co s vami, uzite si pekne Vianoce a uvidis ze pokial sa on bude citit dobre a naozaj Ta lubi, tak veci sa pohnu... ak nie, tak aspon budes vidiet ci to ma zmysel s nim riesit.

sasa1310
27. nov 2015

@marcela305 divné, prečo potom nie je pripútaná k prvému otcovi...keď si to teda myslí

marcela305
27. nov 2015

@nyusika ved viem ze jej chcete dobre ale aj bez podrypovania to ide,,zakladatelka temy zjavne preto odisla..

termoska15
autor
27. nov 2015

@marcela305 ANO Marcelka, dakujem...A za druhe damy, nepovedala som, ze s nim chcem dieta do mesiaca ani do par mesiacov. Len sa mi zda ten jeho horizonat 2-3 roky minimalne dost vela, ja som si to predstavovala tak 1-2 roky max

nyusika
27. nov 2015

@marcela305 podla mna odisla preto, lebo je toto vymyslena tema a teraz sa niekde zabava

marcela305
27. nov 2015

@sasa1310 tak asi si to mysli preco by inak chcela vsetko hned?? a neviem nepoznam ju ani otca jej prveho dietata ...niekto nema nos asi na zodpovednych a normlanych muzov ako ty alebo ja 🙂

sasa1310
27. nov 2015

@marcela305 keby mala ona 33 a on 23, tak ešte veľmi pochopím, že jej bijú biologické hodiny a teda sa bojí, že bude neskoro. Ale takto? V prvom rade by ma trápilo na jej mieste, že mám dieťa už jedno a nemám kde bývať...Toto nik nerieši. Hlavne, že chytro druhé, aby jej náhodou fešák nezdrhol.
Vieš on môže zdrhnúť aj po svadbe, aj keď s ňou bude mať hoc aj 3 deti....nikto ho držať nebude

marcela305
27. nov 2015

@sasa1310 ved jasne tak ze to bude do smrti nam nikto nezaruci..ale tak predsa len ked ste s niekym 8 rokov poznate ho lepsie ako za rok ak s nim byvate v jednej domacnosti to vela urobi takisto ako ked kazdy inde ..

termoska15
autor
27. nov 2015

@sasa1310 kto povedal, ze s mojim dietatom nemam kde byvat? To odkial beries? Byvat s mojim dietatom mam kde a rovanko sa onho aj finance sama staram, chodim do prace mam normalny zivot a o seba a svoje dieta sa dokazem postarat mozno este lepsie ako ine kompletne rodiny...

cacianka
27. nov 2015

založila si si tu tému, si na verejnom fóre tak ti aj verejne odpovedáme. a že sa ti niektoré odpovede nepáčia, je tvoj problém, poznáš to tu mala si to čakať, že nebudú všetci iba hladkať tvoje ego a prikyvovať ti že ten tvoj je nemehlo a ešte sa nechce ženiť potvora a ty chúdatenko tak trpíš...
sme tu ženy z mäsa a kostí, máme aj svoje roky a všeličo sme si preskákali, zažili v priamom prenose alebo u svojich blízkych, tak asi aj vieme o čom píšeme a prečo. a niektoré sme aj ironické, lebo niekedy to sadne lepšie ako iba "áno a nie".