icon

Je môj partner divný?

termoska15
27. nov 2015

Ahojte zienky..chcem sa s vami poradit, myslim, ze vy my mozete pomoct najlepsie 🙂 . S partnerom sa pozname 3 roky, z toho 1 rok a 3 mesiace tvorime par, zo zaciatku to bolo take opatrne. Myslim, ze toto leto bolo take prelomove, zblizili sme sa este viac. Zacali sme sa rozpavat a rozmyslat aj o spolocnom byvani, rodine a fungovani. Mam synceka z predosleho vztahu, moj priatel sa s nim chce viac spoznat, travit s nim cas a zoznamit ho aj s jeho rodinou, aby si maly na vsetkych zvykol. Prijal ho velmi pekne, necakala som, ze sa onho bude tak zaujimat a starat. Doteraz vztah ku detom nemal, bolo mu to cudzie, preto som sa bala ako to cele vezme a ako to bude..Mojho partnera lubim a aj on mna a chcela by som s nim zacat byvat a mat s jim dietatko, bavili sme sa o tom, no on to stale nejako odklada a odsuva do neutralu...vsetci jeho kamarati, kolegovia, blizki ludia z okolia ziju so svojimi partnerkami/snubenicami/manzelkami a bud uz dietatko maju alebo cakaju...len on sa tomu stale nejako vyhyba. Ked som sa ho na to pytala, povedal mi, ze on by aj chcel, len najprv by chcel skusit byvanie a potom dieta, lenze mam taky pocit, ze jeho do toho nedokopem tak skoro, basnil mi o horizonte 2-3 rokov ale nejako tomu neverim, poznam ho. Uz to odklada dost dlho (myslim aj z minulych vztahov), je to taky vetroplach a uz by ho bolo na case nejako skrotit a usadit..nie je najmladsi, ide mat 33 rokov. Beriem antikoncepciu, hlavne kvoli nemu..poradte baby, co s nim? Ja by som sa chcela aspon zasnubit, no on je voci svadbe dost opatrny a vzdy cely vyplaseny, ked to spomeniem. Chcem s nim mat dieta a spolocnu domacnost, no nerada by som to urobila tak, ze nebudem uzivat tabletky a jemu poviem, ze ich beriem...Ja uz som z toho celkom zufala, neviem co robit a ako ho "dat do laty". Baby poradte prosim, ako by ste takyto stav riesili vy? Dakujem za vsetky rady 🙂

sasa1310
27. nov 2015

@termoska15 buď rada, že chce s tebou byť jeden slobodný bez záväzkov chlap....ženu, ktorá má dieťa.
Nesíl, nerieš lebo presíliš. Máš more času na ďalšie dieťa hoc aj keď príde o 10 rokov. To, že si to tak ty chcela, no bohužiaľ. Tiež si asi nechcela byť slobodnou matkou, všakže.
Tak trošku viac rozmýšľaj, lebo poserieš aj to jediné čo teraz máš...
Vy nie ste plnohodnotná rodina..a to si uvedom. Nebývate spolu, iba sa stretávate.

jarmila64
27. nov 2015
Používateľ jarmila64 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jarmila64.

treba na to cas a ist na to pomaly 🙂

termoska15
autor
27. nov 2015

@sasa1310 to, ze nie sme plnohodnotna rodina, to si uvedomujem a to by som casom chcela zmenit. Travime spolu vela casu, sme spolu kazdy den, lenze je to ine ako ked s clovekom zijes...a prave to si myslim, ze by vela ukazalo. To, ze som slobodna matka som si neplanovala a nechcela, ale bohuzial stalo sa a je to tak. Tuto moznost som prijala radsej ako moznost potratu a teraz som stastna, ze dieta mam. to je vsetko co by som k tomu povedala...

sasa1310
27. nov 2015

@termoska15 tak mu najprv navrhni spoločné bývanie. Nech sa k tebe nasťahuje...a potom uvidíš ako sa to vyvinie

katy31
27. nov 2015

@termoska15 Myslím, že tvoj partner rozmýšľa úplne logicky. Najprv si vyskúšajte to spoločné bývanie, potom premýšľaj o ďalšom dieťati. V žiadnom prípade netlač na pílu, podľa toho čo píšeš, je všetko v najlepšom poriadku s ním, tak načo chceš urýchliť niečo, čo sa urýchliť nedá. Nikdy sa nepozeraj na to, ani to pred ním neporovnávaj, čo robia ostatní... vy ste dvaja a ako si to zariadite, tak to budete mať. Navyše, nečuduj sa priateľovi, že je opatrný... Muži hrozne nemajú radi, ak ich ženy do niečoho tlačia, na to, čo chceš ty teraz musí prísť on sám, hlavne to on sám musí chcieť.... držím palce... Nepokaz si vzťah tým, že budeš netrpezlivá a tlačiť na pílu.... 😉

seahorse27
27. nov 2015

Si na najlepsej ceste ho odplasit. 33 rokov pre denesneho chlapa je nic...mnohi sa na tak vazny krok ako je dieta, odhodlavaju este aj v 40-ke. Teraz je iny trend...Ty na neho chod pomalsie a postupne...najskôr spolocne byvanie - aspon rok a ked sa zabyvate a budete vam to lkapat aj nadalej, potom mozete uvazovat o dietati...nic vam neutecie. Predpokladam, ze nie si rok pred menopauzou. Ja by som sa tiez zlakla byt na jeho mieste...Predsa je len zavazok zobrat si zenu s dietatom a vzapati mat s nou druhe...

kachita21
27. nov 2015

@termoska15 naozaj skuste spolu najskor byvat, a az potom nieco planovat. Najskor si musite byt isty, ze mate rovnaky nazor na fungovanie domacnosti, rodiny, vychovu, atd. Z vlastnej skusenosti viem, ze ist byvat s chlapom je riadne riziko. My sme mali krasny vztah s priatelom, pokial sme spolu iba chodili a to bolo 6 rokov. Po prestahovani to zacalo :D Hadky pre malickosti, pre velke veci, pre peniaze, kvoli svokre, kazdy ma ine zvyky atd. Prehrmelo to asi po roku. A az teraz mozem zodpovedne povedat ze s priatelom mozem mat rodinu, kedze sme si presli tym najhorsim. A ak budete v takomto vztahu, uvidis, ze priatel zacne sam premyslat o rodine, nie takto nasilu.

mirkita
27. nov 2015

@termoska15 tak si na to super, si zabezpecena, schopna zena a mas svoje predstavy,to beriem... no moc sa neviaz na jeho casove uvahy, nikdy nevies kedy a ako sa to zmeni 😉 proste si mozno vobec ale vobec nevie predstavit byt otcom o 1-2 roky, cize by ste na babatku mali buduci rok uz pracovat.... ale u muzov je to ine, ak sa lubite a vsetko bude medzi vami v pohode tak mozno bude o par mesiacov sam citit ze chce babatko....ktovie, mozno ho chce az po svadbe a na nu sa zatial neciti... skus zacat u seba ci nevies akceptovat aj inu dobu kedy je cas na druhe dieta kvoli tomu ze si nasla zrejme muza ktory za to stoji, aby si svoje predstavy upravila 😉 ja poznam rodiny s 2 detmi a zena by chcela tretie, muz nie... a co teraz? rozviest sa nerozvedu, hadat sa o tom denne nebudu, proste bud jeden alebo druhy zmeni nazor, niektori si povedia ze OK, bude tretie ak sa stane to a to /lepsia praca, nove byvanie a pod/ ... je to normalne, aj o tom su vztahy - nie aby mal jeden vsetko podla predstav 🙂

travnerka12
27. nov 2015
Používateľ travnerka12 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od travnerka12.

na chlapov musis velmi opatrne 🙂

siska53
27. nov 2015

@termoska15 tak potom sme aj my dvaja s partnerom divni.
Ja som navrhla byvanie a dieta az po 4rokoch chodenia(a rok sle sa este osobne poznali ako kamarati). Hoci som deti velmi chcela,nejak som citila,ze mam cas a on tiez. Teraz mame dve deti,zosobaseni nie sme stale a nejak po tom ani netuzime.

Podla mna tlacis na pilu. Vsak sa ledva poznate. Ja viem povedat,ci je to pre mna perspektivny vztah najskor okolo 2.r.chodenia. Ale to je moja skusenost.

Mna by si tiez vylakala a to som baba. Byvaly ma poziadal o ruku po pol roku chodenia. Ako nejak som to uhrala do autu. Nastastie.. Nakoniec som sa s nim kvoli jeho povahe rozisla,co som ale za pol roka este nevedela odhadnut,kedze ruzove okuliare.. Asi tak.

8853
27. nov 2015

Chlap je zrelý a pripravený na rodinu, nezrelý na ďalšie dieťa je váš vzťah, na ňom musíte pracovať každodennou rutinou. A dieťa nemá nič stmeľovať, ani spájať. Dieťa má byť vyústením toho vzťahu.
Celé to tu je popletené.... Že sa tu vôbec do toho zapájam....

terezka1947
27. nov 2015

@termoska15 hm...vies,kazda sme ina a kazda mozno chceme od zivota nieco ine
ja som sa vydavala na dnesnu dobu asi "stara" 😀 😀 mala som 30,manzel je o dva roky starsi...a sice som dlho cakala na praveho,ale oplatilo sa.
Mam cloveka s rovnakymi prioritami=preco to pisem?lebo zivot je sam o sebe dost tazky (teda spon niekedy vie byt velmi tazky) a "davat do laty" muza,co ma po 30tke mi uz pride skoro "zbytocne"...co to chces robit cely zivot? uz by mal vediet,co chce...a ked je vetroplach,ako pises,tak vetroplachom ostane,mozno kozmeticke upravy budu a nevravim,ze sa nestava zazrak a z vetroplachov nie su uzasni manzelia a otcovia,ale povedzme si,kolko takych pozname?
si zalubena, mas dietatko...jasne,ze tuzis posunut vztah,kvoli sebe,dietatu...pripadnemu dalsiemu dietatu...si uplne normalne zmyslajuca zena

ale ....ON musi chciet ....hej...mozno ti tu poradia "ako na neho" ...ale toto chces?

ked sa muz rozhodne,ze zenu a rodinu chce....nepotrebuje SKUSKY...rozhodne nie muz po 30tke,tomu neverim

bud chcem alebo nechcem,bud idem do vztahu so vsetkym(aj so zodpovednostou) alebo chcem skusat,uzivat si...ved co sa mu stane????
nic...keby vas aj s dalsim dietatom nechal...max tak alimenty bude platit

ak ta chce=bude chciet byt s tebou...nutit nemusis

a ak ta nechce...a oddaluje,hladaj dalej...ench si akokolvek zalubena
zeny nechavaju muzom cas,cakaju roky na ich dozrievanie....ale casto stratia ten SVOJ cas...a aj uctu,lebo sa vsetkeho vzdali a cakali

mozno to znie kruto...ale ja velmi dobre viem ake to je byt zalubeny...ale ,ale,ale....niekedy je lepsie zabuchnut jedny dvere,poplakat chvilu a to najlepsie riesenie pride az potom

a este k tvojmu dietatu=ano...ma ho rad,chce si najst k nemu cestu...ale ...nie je to jeho dieta,ked sa m u nieco znepaci,atd...dieta odlozi k tebe..je ina mat dieta rad a ine,mat plnmu zodpovednost za dieta a aj za rodinu.
Prepac,ak som sa ta niecim v tomto prispevku dotkla,ale napisala som iba svoj nazor a pohlad,uz ty partnera poznas a vies,resp.citis v srdci,co mas urobit.....
nerozhoduj sa iba v terajsej zalubenosti

deltaa
27. nov 2015

mna by zaujimalo co ludi vedie k tomu, ze najprv mat dieta a potom zacat spolu zit, svadbu a tak.... nechapem tu nepostupnost. To ze si s tym clovekom viem predstavit mat dieta je urcite fajn, ale uz si ho zrazu spravit hupky dupky naco? sak uz jedno je ... nechapem a v mojom okoli je takychto zien ci parov kopu. Pre mna je prave vztah ktory postupne graduje najromantickejsi. NIc nie je krajsie ked ide vsetko tak ako ma byt ...

terezka1947
27. nov 2015

@8853 uplne suhlasim...dieta nic nespoji,pokial to nefunguje ako ma...pri detoch treba aspon zo zaciatku vcela odriekania a casu pre deti...ak manzelia,partneri mali problemy pred detmi,detmi sa iba prehlbia...

muz po 30tke uz ma vediet,co chce...ja by som takeho,co nevie a potrebuje skusky nechcela...

doty1
27. nov 2015

@termoska15 základné životné pravidlo je - nikdy sa neporovnávaj s ostatnými.
Z môjho pohľadu tvoj chlap nie je ani divný, ani taký ani onaký, skôr sa trochu bojí a je zodpovedný. A čuduješ sa? Ja nie. Na mňa keby niekto po roku vzťahu vybalil dieťa, rodinu, ....tak ma niet 😀
Ber ohľad na to, že pár ste 1 rok, nebývate spolu (byť spolu každý deň nie je to isté bývať spolu), takže neviete riešiť bežné konflikty, príjemnosti, nepríjemnosti, ktoré riešia ľudia, ktorí spolu fungujú v jednej domácnosti nie mesiac, ani dva....a hlavne naozaj nevieš, ako bude reagovať tvoje dieťa. Lebo jedna vec je stretnúť sa príjemným ujom, ktorí sa snaží byť milý a druhá vec je, mať ho v byte so všetkými jeho neduhami a ešte sa s ním deliť aj o mamu.
Ak chceš teda silou mocou váš vzťah niekam posúvať, navrhni spoločné bývanie. Ale nie preto, lebo Hanka, Jožka, Dušan a Jožo to tak tiež majú, ale preto, aby ste si vyskúšali čo to s vami urobí. Dajte si na to čo ja viem rok a potom môžeš "posúvať ďalej"
Btw, nedá mi ale povedať, že mi aj úplne proti srsti, ako sa o ňom vyjadruješ - "skrotiť, dať do laty" - možno si to tak ani nemyslela, ale ak predsa len áno, tak uber pary z takýchto postojov.

tajka1986
27. nov 2015

@termoska15 ale sak trosku spomal lebo si ho vyplasis. Kam sa ponahlas? Najprv byvajtr uzivajte si,jedno dieta uz mas tak si ich uzivaj oboch "chvilu. Naco hned aj druhe? Ved sa mate radi nic ti neutecie. A tiez podla mna nie je spravne ze sa na to pozeras ze iny maju dieta a byvaju spolu a su zobrati a neivem este co. Pozeraj do svojho taniera🙂 Je pekne ze by si to chcela ale daj tomu trocha casu. Aby sa nestal pravy opak :-/

deltaa
27. nov 2015

@tajka1986 suhlasim. Ved chlap potrebuje aby mu zena prejavila respekt a mala by sa vcitit do jeho koze. Pretoze materinsky cit strazne zenu ovlada niekedy je to skor na skodu. Kazda zena ma niekedy chvile ci v 20 ci v 30 ze strasne chce mat dieta, ale potom pridu chvile ked si povie ze to je dobre ze este nemame. Mne osobne imponuje ked s myslienkou na dieta zacne sam chlap. Myslim ze vtedy by to potesiloa a prijemne prekvapilo kazdu zenu, nie len dramkat a vydierat rozchodom ako to zeny robia ...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
bonaqa2013
27. nov 2015

má 33 rokov, rozumu už má za troch, vie si dobre zrátať čo chce a čo nie. Jemu takýto život vyhovuje a je dosť možné, že keď natrafí na niečo lepšie - lepšiu partiu pre seba, zdvihne kotvy ani sa nenazdáš.
skúste bývanie spolu a uvidíš - možno aj ty povieš po čase, že toto radšej nie.
Keby som ja takú možnosť mala, tak to isto vyskúšam. Len ja som skôr deti a až potom spoločné bývanie mala.

romanovic
27. nov 2015

Mna keby uhanal po roku chlap s deckom, tak by som si myslela, ze hlada opatrovatelku decku. Keby zena, tak ze chce mat "postarane". 23 je hrozne malo a 23+dieta=uz by ma nebolo.
Podla mna si na najlepsej ceste ho odplasit, alebo byt sama s 2 detmi.

moonlight1210
28. nov 2015

@termoska15
prestan sa stavat do pozicie, ze ty najlepsie vies, co je pre neho dobre.

nauc sa pocuvat, co ti on hovori.

usetris si slzy a nebudes po svete chodit ako oklamana bohyna pomsty, ked to cele vypali presne naopak, ako si si predstavovala.

navyse - uz urobil prvy krok: spoznal tvojho syna. dopadlo to dobre. chce ho zoznamit s jeho rodinou (aj ked to nie je jeho dieta).
tak co chvatas?

znama sa chcela vydat, aj dieta uz spolu mali, ale on nie a nie. ze on uz ma vztah za sebou, ze uz sa nechec viazat, ze je to blbost, formalita, ... po case myslienku pustila z hlavy, a ked raz v rozhovore prejavila nazor, ze naco sa brat, ze ona je takto spokojna a nie su tahanice s rozvodmi, tak do tyzdna chlap u nej klacal s prstenom, aj salu v restauracii uz mal zajednanu.
proste dostal priestor popremyslat o druhej strane svojho postoja. jedna vec je, ked to tvrdime z pozicie, ze v tom vidíme pozitiva pre nas. vtedy vieme byt neochvejni a vytrvali vo svojom nazore.
druha, ked zrazu si uvedomime aj negativa. to uz rychlo prehodnocujeme, ci je to naozaj dobry napad.

daj mu cas, daj mu priestor, presne to by si chcela od neho pre seba. oznam mu, po com tuzis a nechaj ho premyslat.
a uvidis.
ak ta chce, tak si tu myslienku postupne osvoji a navrhne ti to sam.
ak nie, aj tak by vas vztah po case krachol. ci by si uz mala prstienok a brusko, alebo nie.

googlinqa
28. nov 2015

Rozisla by som sa s nim a prestala sa nad nim trapit a rozmyslat ci ho zmenim, nema to vyznam

kliara
28. nov 2015

@termoska15 - myslím, že priateľ (neviem, či môžem už písať partner, keď spolu ešte nežijete) nie je divný, on je len opatrný, veď ide do vzťahu so ženou, ktorá už má dieťa, najprv si musí zvyknúť na túto novú situáciu, bude mať zrazu priateľku aj dieťa a nevidí dôvod prečo by sa mal ponáhľať a snažiť sa o ďalšie dieťa, kým si nezvykol ešte ani na život s jedným dieťaťom. Tak buď opatrná, aby si ho nestratila a netlačila násilím tam, kam on nechce. Zatiaľ. Neviem, čo myslíš tým, že je vetroplach... A koľko vzťahov už vystriedal a stále dieťa odkladal, nuž ako vidíš, urobil dobre, lebo v žiadnom z tých vzťahov už nie je, takto po ňom aspoň neostali kdesi deti...

horana
28. nov 2015

@termoska15 Postoj tvojho partnera je zodpovedny, divny nie je, skor ty ho uhanas. 😉
Aj v zaujme prveho syna, najprv spolocne byvanie, vyskusajte, nech si zvykne na syna, prijme ho za svojho. Pekne postupne. Neponahlaj sa tak s druhym dietatom, dva tri roky spolu byvat a riesit dennodennu rutinu vam obom da lepsiu predstavu o tom ci druhe ano ci nie. Aby si nebanovala ked si nakoniec nesadnete.

sardinka335
28. nov 2015

Asi aj to prve dieťa si si ,,uhnala,, tymto hrrr štylom.... 🙂
Ostatné uz bolo povedane - nikam sa neponahlaj.

sense
28. nov 2015

poviem len to co tu bolo x krat napisaane...nikam sa neponahlaj, netlac na pilu .....ber uz ako dobry krok aj to ze chce tvoje dieta zoznamit so svojou rodinou...silno mi pripominas jednu moju kamaratku...

cecil36
28. nov 2015

@termoska15 "a uz by ho bolo na case nejako skrotit a usadit..nie je najmladsi, ide mat 33 rokov." Preco by to bolo najlepsie? Lebo ty to tak chces? Teba sa zda? Ty mas pocit? Akurat, ze ty nie si on! A on sa moze usadzat a rozhodovat ako on chce, ma cas kolko len bude on chciet. Ci ty si mu uz navolila program svadba a dieta? Cica, on nie je automaticka pracka. btw ked si napisala, ze uz nie je najmladsi mala som pocit, ze hovoris o panovi 45+ 😀 Sakra, v tvojom ponimani uz aby som v mojom veku Jeziskovi napisala o nejaky ten rucnik na hlavu 😝 😀

maminuska
28. nov 2015

@termoska15 máš 23 rokov, máš čas do 30 tky aj na dve deti . Ja som sa s manželom brala presne po roku od chodenia a musím povedať že až na určité drobné krízy žijeme pekne. Neposudzujem vývoj manželstva podľa toho ako dlho spolu ľudia chodia. Len my sme do manželstva chceli vstúpiť obaja.

mala_hobitka
28. nov 2015

@termoska15 Nuz len aby to nebolo aj u vas take klise "ked nechce svadbu ....tak vlastne len nechce svadbu prave s tebou"

mysicka36
28. nov 2015

@termoska15 divná si ty. Byť 30r. chlapom tak si dobre dám pozor na ženu so záväzkom. A na tvojom mieste s jedným dieťaťom na krku sa neženiem do toho istého...