Je normálna pusa na ústa v dospelosti medzi matkou a synom?
Ahojte. Včera som bola u priateľa a jeho mama šla do práce, my dvaja sme boli s jeho otcom na záhrade, lebo sme mu tam pomáhali. Keď prišla jeho mama za nami, že sa ide rozlúčiť, tak dala môjmu priateľovi pusu na usta. Keď som to videla, popravde ma to trocha prekvapilo. Môj priateľ ma 22. U nás v rodine to moc nie je zvykom, príde mi to divné. Samozrejme objímame sa, aj si dáme pusu na líce či čelo, ale na usta sme si s rodicmi dali pusu naposledy keď som bola myslím, že ešte v škôlke😅 Zaskočilo ma to a zvolila som si, že radšej na to nebudem reagovať, ani sa neskôr na to pýtať priateľa v súkromí. Mám skúsenosť, že vždy keď som niečo také zvláštne poznamenala, začal si mamu veľmi ohranovat a ja som ostala za zlu, takže to asi robiť znova nebudem. Nepríde mi, aby bol na mamu nejak extra naviazaný, ako mamičkár. Síce v minulosti sme riešili, že mu vkuse mama vypisuje a vyvoláva, keď sme spolu, ale neskôr to prestalo. Nevadí mi ukazovanie lásky medzi deťmi a rodicmi, sama chcem mať so svojimi budúcimi deťmi dobre vzťahy, ale je toto normálne aj bežne, alebo je to divne aj pre vás ? Neviem, ako to brat, keďže my to v rodine mame inak😅 jeho mama sa nám moc do vzťahu nemontuje, minimálne nemám ten pocit. Sme spolu 3 roky. Ďakujem za každý názor či skúsenosť. Pekný deň 🥰
@anonym_autor moj 41 rocny uz exmanzel si dal s mamou pusu ked sme sa zoznamovali s buducou svokrou, som skoro omdlela. Po svatbe s tym prestal. Nebol mamanek.
No fuj. Toto by som nedala. Môj muž dáva svojej mame pusu na líce, iba keď má sviatok ( 1x do roka).Pusa na ústa je tak intímna záležitosť, že to by som nerozdychala.
No fuj. Toto by som nedala. Môj muž dáva svojej mame pusu na líce, iba keď má sviatok ( 1x do roka).Pusa na ústa je tak intímna záležitosť, že to by som nerozdychala.
@anonym_e61114 čo je intímnejšie ako vytlačiť dieťa z vaginy 😏
😂
ber to ako nadsázku, také výroky ako si dala ma proste pobavia… veď každý to má inak…
u nás nie. Ani sa nepamätám kedy mi rodičia dali pusu, alebo žeby ma postískali. U nás tieto veci neexistovali.
Mojim deťom som dávala pusy asi do 8 r.
za mňa zvláštne, u tvojich budúcich svokrovcov asi normálne.
Pre mna je to divne (mam syna a mame vynikajuci blizky vztah, ale toto nikdy)
@anonym_autor u nas je to tiež normálne...ja som dala pusu mame na ústa keď som gratulovať, alebo sa liečila, a môj syn, ma 30 rokov a tiež mi dá pusu na ústa...neolizujeme sa, len mi dá pusu...úplne normalne
@anonym_autor nestretla som sa s tym, ale keby uz aj vynecham tu pusu, tak pises, ze pred tym jeho mama stale vyvolavala, mohol to stopnut iba preto, aby si bola spokojna, mamankovia to tak niekedy robia aby zena neutiekla kym ma este cas, nehovorim, ze je to aj tvoj pripad, ale nikdy nie je na skodu zbystrit, tak ze urcite si vsimaj spravanie.
Mam dospelych synov, samostatnych, vidime sa malo a ano, vtedy si okrem objatia dame pusu. Co je na tom zle? Su to pre mna najdolezitejsie osoby na svete... Keby to riesila moja buduca nevesta, tak neviem, predsa nebude ziarlit na svokru..
@anonym_autor radšej to nerieš, mohlo by mu to byť trápne, v niektorých rodinách to skrátka tak robia. Tiež to považujem za divné, mňa rodičia na ústa nebozkávali, ani ja som svoje deti nikdy nepobozkala na ústa. Pre mňa sa bozkávanie na ústa spája len s mužom, s ktorým mám blízky vzťah a medzi rodičmi a deťmi sa mi to skôr až protiví. Ale hovorím, iné rodiny, iné zvyky
Asi by ma naplo😆mne to príde nechutné aj malým deťom keď dávajú rodičia na pery. Ja som bola celý život učená na líce. Našťastie môj muž tak isto. A tak isto ak svojim deťom len na líce budem dávať. Neviem za mňa na pery si majú dávať pusu len dvaja ľudia čo tvorí pár alebo ako to nazvať.
Ale no za mňa keď reaguje na iné veci ohľadne mami by som sa ani nepýtala. A neviem mne sa nepáči to že takto reaguje tiež môžeš mať iný názor ? Ja tiež na svokru poviem niekdy čo sa mi nepáči zvyk, povaha vec čo robí, urobí. Tak isto aj on na moji mamu. A čo obidvaja zhodnotíme že možno ma ten druhý pravdu alebo si povieme že to vníma tak ten druhý ale nikto sa neuráža
Kazda rodina to ma inac, ber to tak, ze oni to maju takto. Neznamena to vobec nic co by bolo treba specialne riesit.
My sme nepusinkovacia rodina, ani sa neobjimame, ked sa na mna niekto vrhne, napriklad svagrina, ostanem zaskocena.. Oni sa cela rodina objimaju, pusinkuju, u nich je toto normalne. Je to sekunda z mojho zivota, sice nie je mi to az tak prijemne ale co narobim?
@anonym_autor je to normálne u mamy a syna.
Nerieš to. Donedávna to bolo , žiaľ, tiež normálne aj medzi cudzími ľuďmi.
Z toho ma teraz striasa.....
moja svokra hocikedy dá svojmu synovi pusu, hlavne predo mnou( nie pri lúčení) len tak počas rozhovoru....a jedným okom pozerá či sa pozerám 🤣🙈
muž má 44 rokov.
potom sa ho opýtam či ho bozkáva aj keď tam nie som. že nie🙈
diagnóza
Kazda rodina má iné zvyky.Za mňa normálne a pekne.Horsie je, ked rodičia kašľu na svoje deti nepomôžu roky, ale keď sa stretnú tak sa pusinkuju ako to robí moja svokra
No, ja neviem, mne sa to zdá divné🙄 keďže pery sú erotogénna zóna. A z hygienického hľadiska už ani nehovorím. Človek môže byť prenášačom nejakého vírusu alebo baktérie a nemusí o tom vedieť a pritom nevedomky takýmto bozkom prenesie chorobu na svoje dieťa. Pri dospelom "dieťati" mi to príde ešte viac čudné a nevhodné. Ale asi každá rodina má iné zvyky, ktoré pre ostatných môžu byť divné, nevhodné, neprípustné, bizarné a proste fuj😨
Nikdy som deti na ústa nebozkávala (hlavne z toho hygienického dôvodu), na líce, na čelo, do vlasov áno, na ústna NIE. Láska a náklonnosť medzi rodičmi a deťmi sa dá vyjadriť aj ináč ako bozkom na ústa.
@anonym_autor na usta len s partnerom, pre mna je to nechutne s kymkolvek inym, detom tiez nie na usta, pride mi to uchylne, ale teda vela ludi to robi, deti bozkavam na celo, vlasy (ked sedia, lebo su uz o dost vyssi ako ja), ked boli mali tak tiez na vlasy, celo, ked babatka, tak som im aj nohy vybozkavala, ruky nie, lebo tie si davali do ust.
@anonym_autor určite to nie je normálne. Pre mňa je to dokonca nechutné. A tobôž ešte takto bozkávať dospelého syna. No fujky
Poznám jedného co ho mama tiež takto bozkáva na ústa, a jemu sa to nepáči, len sa jej to boji povedať aby sa neurazila.
@anonym_autor ja by som to považovala za divne, ale na tvojom mieste by ma viac štvalo, že sa vždy zastane svojej mamy..toto by som videla ako veľký problém dobuducna
@anonym_autor neuznavam pusu ani medzi matkou a malym dietatom. Bakterie a proste prvu pusu nech ma s babou a nie matkou. Ak je dospely, za mna je toto druh incestu nech si kazdy hovori co chce.
Ani svoju malu dceru nebozkavam na usta, nie to este dospelych ludi. Neviem si predstavit davat otcovi pusu na usta. Ako tu uz bolo spomenute, je to aj roznasanie vselijakych chorob. Mne osobne by mi to vadilo.
@anonym_autor je to normálne u mamy a syna.
Nerieš to. Donedávna to bolo , žiaľ, tiež normálne aj medzi cudzími ľuďmi.
Z toho ma teraz striasa.....
@2691 mám v živej pamäti ako sa cmúľali Breznev s gotwaldom, bilakom alebo husakom. Odvtedy sa mi nepáči bozkávanie na ústa všeobecné, iba intímne s partnerom
ja som stara koza 37 rocna rodicia mali sice len mna ale bezne si dame pusu takto hlavne ked sme sa dlhsie nevideli alebo pri rozlucke ci sa stretneme po dlhsom case.My mame vrele vztahy v rodine a nic uchylne za tym nevidim.Ja zas nechapem chladnejsich ludi.Ale ano,kazdy sme nejaky pravdaze.Aj moja babka ocova mama bola takato vrela a bez vynimky kazdeho schytila v rodine a vyboskavala pravda nie kazdemu sa to pozdavalo 😃
@anonym_autor u nas je to tiež normálne...ja som dala pusu mame na ústa keď som gratulovať, alebo sa liečila, a môj syn, ma 30 rokov a tiež mi dá pusu na ústa...neolizujeme sa, len mi dá pusu...úplne normalne
@rachel36a Fuj nechutne. Dospely chlap s matkou bozky na usta.. Ani u zeny mi to nepripada normalne, nieto este u muza. A takeho "chlapa" by som nezniesla a nechcela..
moja svokra hocikedy dá svojmu synovi pusu, hlavne predo mnou( nie pri lúčení) len tak počas rozhovoru....a jedným okom pozerá či sa pozerám 🤣🙈
muž má 44 rokov.
potom sa ho opýtam či ho bozkáva aj keď tam nie som. že nie🙈
diagnóza
@anonym_42b9ae Preboha, zgrcala by som sa..
@rachel36a Fuj nechutne. Dospely chlap s matkou bozky na usta.. Ani u zeny mi to nepripada normalne, nieto este u muza. A takeho "chlapa" by som nezniesla a nechcela..
@anonym_7498f5 nechutná si ty...alebo uchylna keď v tom vidíš niečo... je to moje dieťa a nevidím nic zle na tom ze ma pobozká ked mi napríklad gratuluje...

neviem prečo to riešiš a robíš z komára somára. u vás sa na ústa nebozkáva, u nich hej. bodka