icon

Je normálne byť nervózny po zranení šteňaťa?

11. aug 2024

Bola som na návšteve u rodiny, majú akurát šteňa, všade sa pletie pod nohy. Náhodu som si ho nevšimla ako spí pod gaučom a pristúpila som mu chvost, nie úplne celou váhou, lebo ako som zacítila pod nohou psa, hneď som zareagovala. Ešte ako som sa snažila rýchlo chytiť rovnováhu nech ho úplne nepristúpim, som spadla a udrela sa ešte aj ja o stôl. No pes ako sa zľakol tak začal štekať extrémne. Pribehol hneď švagor a bol strašne nevrlý a hnusný, aj keď som mu vysvetlila, čo sa stalo a samozrejme sa ponúkla, že ak náhodou ma niečo zlomené, alebo som mu inak ublížila tak im preplatim náklady na liečbu. No ani som toho psa nepristúpila úplne, darmo som vysvetľovala, pes nonstop hučal, švagor nervózny . Už aj ja som začala chytať stres, že možno ozaj som stúpila naňho silnejšie než som si mylslela. Ale reakcia ma úplne šokovala. Neviem čo si myslieť. Tak škaredo po mňe zazeral, úplne penil, hádam by ma aj zabil pohľadom v tom okamihu, ak by to bolo možné, ani sa neopýtal, či som ok, že som spalda, iba psa ratoval. Je to normálna reakcia podľa vás ? Ak máte zviera tiež by ste tak reagovali, keby ho náhodou pristúpi niekto. Strašne zle mi padla tá reakcia, nepristúpila som psa schválne, a tiež som sa udrela kvalitne. Neviem či ku ním ešte pôjdem na návštevu. Ozaj som aj dávala pozor, lebo viem že majú šteňa a že sa pletie pod nohy, no pod gaučom som si ho aj napriek opatrnosti nevšimla. A ešte dodám, že bežal s ním hneď na veterinu a pes v pohode, nič mi nie je, teda aj ten štekot čo spustil keď som ho pristúpila bol pravdepodobne kvôli preľaknutiu a nie pre bolesť.

betulinka1
11. aug 2024

Tak švagor ma asi take reakcie, ked sa zľakne. Urcite by som kvoli tomu neprerušovala kontakty. Ved je to blbost. Ok ty si spadla ale spôsobila si si to sama. Akoze pri vrestajucom psovi to nebola pre neho podstatna informácia, nerob z toho rodinnu drámu.

ssimusska
11. aug 2024

@candii Tak práve sa ukázala tvoja inteligencia 😆 Kopať si môžeš doma do svojej rodiny ty hrdinka

lonely66
Odpoveď bola odstránená
ssimusska
11. aug 2024

@lonely66 Vyšinutá niesom neboj sa, no pes je čeln rodiny. Človeka by som neobetovala pre psa 🙂

lonely66
Odpoveď bola odstránená
ssimusska
11. aug 2024

@lonely66 Niesi majiteľom psa, to hovorí za všetko. Ja nehovorim že keby sa to stane sa doživotne s ňou nebavim, no nahnevaná by som bola.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
ssimusska
11. aug 2024

@lonely66 Ja by som nevrieskala ale so zvýšeným hlasom a dôrazom by som dala na vedomie že sa mi tá spôsobená situácia nepáči. A ano prezrela by som aj psa či mi nič nieje. Ospravedlniť by som prijala keby som si na 100% ista že je pes ok. 🙂

autor
11. aug 2024

@lonely66 neboli pri tom, bola som tam len ja a švagrova mama, ktorá tiež psa nevidela. Keď začal pes štekať, rýchlo dobehol švagor a bral psa preč odomňa, ako keby som mu chcela ublížiť alebo čo. Pritom ja som ešte sama bola v šoku a tiež som si psa prezerala, či je ok. Tak mi ho vytrhol rýchlo, ako idiota sa ma pýtal čo som vyviedla tomu psovy a bežal s ním preč a potom na veterinu, darmo som vravela, že som nestúpila naňho celou váhou a podľa mňa je len vystrašený, aj jeho mama mu to iste vravela. Sestra sa mi ospravedlnila a vraj si nemám robiť ťažkú hlavu, no ale dosť sa ma to dotklo. Potom mi ešte volala domov, že pes je zdravý a nič nemá zranené. Švagor nič, nemyslím že sa ospravedlní.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
janamoto78
11. aug 2024

Žiaľ presne pre takýchto premotivovaných psíčkarov som prestala mať rada ich nevychované psy.

ssimusska
11. aug 2024

@janamoto78 Ako chceš aby bolo malé šteňa vychované ? Ono sa chce hrať, behať a nie celý čas ležať na mieste.

cyberk
11. aug 2024

tak obaja ste mimo :D ty nevies davat trocha pozor, ked vies, ze je v domacnosti novy maly clen, ktory neobsedi nikde a pletie sa popod nohy? a on no ..tak sa zlakol a prehanne reagoval, ale bal sa no, nevidel ako silno si na neho stupila (+ ak mas "pevnu" postavu, tak o to horsie) a pes furt zrazu stekal, -... to, ze si sa ty buchla je uplne irelevantne, ved nie si z cukru.
ps: nie som psickar, ale ked vidim, ze je v domacnosti maly pes, tak davam 2x tak pozor... na tvojom mieste by som nejaku hracku kupila psovi a pri najblizsom stretnuti im ju dala.

hendikep
11. aug 2024

ja nechapem co sa tu vsetky tvarite ze sa Vam ziadny pes v zivote nevplietol pod nohy? mne sa to stalo nie so psom s dcerou za posledny tyzden 2x, raz spadla a raz som jej stupila na nohu (2 roky ) lebo chodi ako duch 🤷🏼‍♀️

ssimusska
11. aug 2024

@hendikep Nie nestalo sa mi to so žiadnym zvieraťom ani dieťaťom 😀

maranco
11. aug 2024

@ssimusska * Ono sa chce hrať, behať a nie celý čas ležať na mieste. *
Myslíš že izba je vhodné a bezpečné miesto na hranie a behanie?

autor
11. aug 2024

@cyberk nemám pevnejšiu postavu a aj šteňa je veľké plemeno. A i tak ho nebolo spod gauča vidieť. Dávam pozor ale nesledujem na návšteve nonstop polohu psa. Vystrašený byť mohol, veď aj ja som bola. Ale tak hádam aspoň potom sa mohol uvedomiť a tiež sa ospravedlniť za takú reakciu.

dzescebuly
11. aug 2024

Tak tam by som už nešla na návštevu,ak by mali otázky prečo tak by som zdôraznila že ABY SOM NESTUPILA NAHODOU NA PSA 😒🤦smutné že pes je viac ako človek,táto doba je chorá 😳a to zbožňujem psy...

1mina
11. aug 2024

@hendikep inak ja keď to čítam si prípadam asi nejaká extra neohrabana lebo teda u nás doma sa bežne stane, nehovorím že často ale tak že psovi stupni na labku chvost niekdo..,deti keď bol maličké a neohrabane že sa učili chodiť sa bežne šmykli na psom chvoste - ako sa učili chodiť, a tá naša fenka borderka má také veľký nacechrany chvost a jej úplne jedno kde v ceste leži 😂
@lonely66 tak ja som psickarka, už roky máme psíkov doma v byte, ale teda samozrejme sa stalo že aj návšteva pristúpila labku - hlavne ak v lete stokujeme na dvore a pes liha popod stoly, nohy atď. Ešte som teda nebola naštvaná ani si neviem predstaviť tú váhu aby to psíkovi ublížilo, to by musel byť buď objedmny človek, a stupit celou váhou, alebo nedajbože inde ako na na bruško a pod to by som sa už bála... Akoze teda ja mám rada psi, aj roky roky máme doma psíka je člen rodiny všetko....ale takúto drámu o jednom stupeni na labku 🤦

ssimusska
11. aug 2024

@maranco Vhodné a bezpečnejšie ako také šteňa vypustiť pred barák navoľno. 😀😀

nenne27
11. aug 2024

@janamoto78 uplne ta chapem a to chovam psy

nenne27
11. aug 2024

@ssimusska ty si akoze dokonala a perfektna, nikdy sa ti nic neprihodilo, asi si nejaky super robot, ale my normalni ludia narazame, padame atd...ale normalny clovek z toho nerobi aferu a hysteriu.skor ta reakcia je nenormalna, asi moc oblubena nebudes ked si taka neomylna a netolerujes chyby druhych.som rada ze medzi mojimi blizkymi nemam taku tragedku

hedviga2
11. aug 2024

MNedávno som v rýchlosti čítala kus odbor. článoku nezdravých citoch k psom. Ako to kriví city u ľudí. Veľmi múdro písane. Neviem už kde to bolo, rada by som si ho ešte prečítala znovu, neviem ho nájst

ssimusska
11. aug 2024

@nenne27 Ale prosímťa, vybíjaj si svoju závisť inde. Ja mám život perfektný a nie neboj sa ,som obľúbená, vždy som bola ☺️ Vieš ono stačí dávať si pozor na veci. Tragédka si jedine ty s týmto výlevom. Peknú noc prajem

ivinkapink
11. aug 2024

Zas podaktorym ušla pointa príspevku...áno švagrova reakcia bola neadekvátna, úplne mimo.. zjavne nezvláda svoje emócie.. takto vysilovat kvôli psovi ktorému sa nič nestalo...
Autorka, aspoň vieš čo je zač... časom sa to utrasie, hold rodinu si nevyberáme...

kaktusik007
11. aug 2024

reakcia tvojho svagra bola uplne standardna, ako ma moj brat ked ide o jeho psa. Takze od normalnej reakcie normalneho cloveka to je vzdialene na milion kilometrov. Svagor to prehnal a je to magor. Nasadila by som cisty ignor.

nenne27
11. aug 2024
vkatush
11. aug 2024

Súhlasím s väčšinou, že švagor to prehnal a ty nemaj výčitky, stane sa, snažila si sa zareagovať najlepšie, ako si vedela.

Ale možno na obranu švagra. Možno mal podobnú skúsenosť a preto taká reakcia.
Kamoška mala šteňa, jej mama bola na návšteve, šteňa sa jej nejako priplietlo pod nohy, veľmi zle mu stúpila na labu. Išli na veterinu, kde mu nohu zafačovali a pochybili (!!!), lebo kontrolu dali o 2 či 3 týždne. Veterinár zabudol, že ide o šteňa. Za ten čas sa veľmi zle zrástla noha a keď prišli na kontrolu, museli nakoniec amputovať. Pes mal fantómové bolesti, začal by agresívny, nepomáhali cvičaky, výcviky, museli ho dať preč (plus kamoška, mladá baba, ostala s niekoľkými jazvami na tvári, čo po nej pes zaútočil, ako sa neskôr zcvokol z fantómovej).

Ak by mal švagor nejakú takú skúsenosť, chápem jeho reakciu.

naneta258
12. aug 2024

@ssimusska snáď nechceš tvrdit ze to spravila napriek 😀😀

ssimusska
12. aug 2024

@naneta258 To som niekde povedala? Neviem čo sa presne stalo, nebola som tam. A to, že autorka niečo povie nemusí byť hneď pravda.