icon

Je normálne byť nervózny po zranení šteňaťa?

11. aug 2024

Bola som na návšteve u rodiny, majú akurát šteňa, všade sa pletie pod nohy. Náhodu som si ho nevšimla ako spí pod gaučom a pristúpila som mu chvost, nie úplne celou váhou, lebo ako som zacítila pod nohou psa, hneď som zareagovala. Ešte ako som sa snažila rýchlo chytiť rovnováhu nech ho úplne nepristúpim, som spadla a udrela sa ešte aj ja o stôl. No pes ako sa zľakol tak začal štekať extrémne. Pribehol hneď švagor a bol strašne nevrlý a hnusný, aj keď som mu vysvetlila, čo sa stalo a samozrejme sa ponúkla, že ak náhodou ma niečo zlomené, alebo som mu inak ublížila tak im preplatim náklady na liečbu. No ani som toho psa nepristúpila úplne, darmo som vysvetľovala, pes nonstop hučal, švagor nervózny . Už aj ja som začala chytať stres, že možno ozaj som stúpila naňho silnejšie než som si mylslela. Ale reakcia ma úplne šokovala. Neviem čo si myslieť. Tak škaredo po mňe zazeral, úplne penil, hádam by ma aj zabil pohľadom v tom okamihu, ak by to bolo možné, ani sa neopýtal, či som ok, že som spalda, iba psa ratoval. Je to normálna reakcia podľa vás ? Ak máte zviera tiež by ste tak reagovali, keby ho náhodou pristúpi niekto. Strašne zle mi padla tá reakcia, nepristúpila som psa schválne, a tiež som sa udrela kvalitne. Neviem či ku ním ešte pôjdem na návštevu. Ozaj som aj dávala pozor, lebo viem že majú šteňa a že sa pletie pod nohy, no pod gaučom som si ho aj napriek opatrnosti nevšimla. A ešte dodám, že bežal s ním hneď na veterinu a pes v pohode, nič mi nie je, teda aj ten štekot čo spustil keď som ho pristúpila bol pravdepodobne kvôli preľaknutiu a nie pre bolesť.

zoja1234
12. aug 2024

@autorka otazka- ma svagor vlastne deti? Lebo ak nie, tak ma jednoducho chorobu dnesnej doby- bezdetne pary/jedinci si zo psikov urobili deti. Chovaju si ich na prsiach, zniesli by im modre z neba, ale na dieta sa nezmozu, lebo vedia ze to uz by bolo daleko nad ich sily.
Dakedy davno bol pes proste psom. Dnes je zo psa babika na cicikanie, modny doplnok ci odburavac ludskych komplexov a dokazovania si, aky som ja super schopny clovek, ked sa staram o psa....
Ked je to stena take male a neposedne, mali si nanho davat pozor (ako na dieta), pripadne ho na chvilu zavriet na bezpecne miesto... Ty si chybu ziadnu neurobila..

nenne27
12. aug 2024

@ssimusska jaj tak ty mas JEDNEHO VYSTAVNEHO PSA....no dobre :D ked budes mat celu CHS, 3 deti, 4 macky, dobrovolnictvo, job tak mi napis ako si nikomu nestupila na chvost :D neni o com s tebou, dievca, vazne.
Aj ja poznam takych co sa v zivote nepomylia, hlavne preto, ze nic nerobia :D tak ti drzim palce aby si sa nestretla s takymto mudrlantskym a nekompromisno neodpustajucim postojom napr u ucitelky tvojho dietata 🙂 esteze nie vsetci su ako ty

autor
12. aug 2024

@zoja1234 majú deti, paradoxne pri deťoch takto nepreháňa. Jemu samému sa dávnejšie stalo , že mu dieťa vypadlo zo stoličky, lebo ho nezapol, a sestra tak nevyšilovala ako on teraz so psom.

naneta258
12. aug 2024

To je aké vtipne 😀 jemu spadnúť dieťa zo stoličky mohlo, ale keď ty si jeho psovi stupila na chvost tak hneď takto vybehol.

autor
12. aug 2024

@zoja1234 Síce so psom plánuje chodiť po výstavách, a deti nemá výstavné iba obyčajne, tak možno preto sa o psa boji viac.

naneta258
12. aug 2024

Čaká bezchybnost u druhých a sam taky nie je, autorka hod to za hlavu 😀

zoja1234
12. aug 2024

@autorka aha chapem, cize tam pes znamena viac ako vlastne dieta. Nuz, ale stale plati co som pisala vyssie, a sice chora doba proste.. To iste plati aj pre @ssimusska 😂😭

ssimusska
12. aug 2024

@nenne27
@zoja1234 mala som niečo rozpísané ale ako vidím je to úplne zbytočné 😆😆 pekný deň prajem

babulkomale
12. aug 2024

@ssimusska trepeš.
Mame psov roky a aj macky. Macky sa este viac pletu pod nohy ako psi. Pes lezi natiahnuty cez pol kuchyne a musis ho prekracovat, vtedy pohne nohou alebo chvostom a rovno pod moju nohu. Za tie roky sa to stalo velakrat.
Tiez deti, ty predpokladam ziadne nemas.
Spadla som cez syna, ktory sa zrazu zjavil za mnou, otocila som sa od postele, na ktorej som klacala, docahovala som mu hracky. Z otocky som vykrocila, zrazu tam stal, spadla som cez neho, o centimeter minula stenu a dvere, vyklbila som si ruku a doudierala sa. Na pohotovosti mi kladli otazky, akoby ma manzel mal tyrat 😃
A to nie som padaci typ, ustala som aj olej na podlahe, korculujem...takze stane sa. Asi zijes kratko na svete, ked je to pre teba take zvlastne.

ssimusska
12. aug 2024

@babulkomale Nie netrepem, len si dávam pozor. 😉 S deťmi ( 2 a 1 rok ) som v kontakte stále a nestalo sa mi to tiež 😀

naneta258
12. aug 2024

@babulkomale škoda viac komentovať. Ona ani nikdy nerozbila pohár/tanier/vázu. Vždy všetko spravila na 100% a už sa aj narodila s tým, že vedela hovorit, čítať, písať a počítať...

nenne27
12. aug 2024

@ssimusska neverim ani slovo, s takymi malymi detmi a psom by si mala ine zazitky :D jedine ze okolo teba skace mama, svokra, au pairka, upratovacka a ty sa s tymi detmi a psom maximalne fotis

babulkomale
12. aug 2024

@ssimusska ani mojim surodencom sa to nestalo, mne, ktora s detmi travim 99% casu, ano.
Takze ze ty si s detmi v kontakte, je sice pekne, ale nemas svoje, nechodis okolo nich unavena, nevyspana, niekedy chora, pretoze ked si matka, musis sa starat nonstop.

babulkomale
12. aug 2024

@nenne27 to nie su jej deti, je len "v kontakte".

nenne27
12. aug 2024

@babulkomale aha, to mi uniklo...tak potom sa jej lahko mudruje, ved pockaj ked bude mat svoje :D to bude veselo

lonely66
Odpoveď bola odstránená
nenne27
12. aug 2024

@lonely66 hej, prehliadla som to

lonely66
Odpoveď bola odstránená
ssimusska
12. aug 2024

@nenne27 Nikde som nenapisala že sú moje 😀😀

ssimusska
12. aug 2024

@lonely66 😆😆 Tak 5/6 dní týždni ale oki, ty vieš samozrejme viac.

jajka257
12. aug 2024

Naša dcéra pristúpila mačiatko. Bola ešte malinká a nedávala pozor. Maca vrieskalo od bolesti. A bola to nalomena kosť. Tie mláďatká majú krehké kosti. Naozaj treba byť pri nich veľmi opatrni. A ešte keď som mala stena , vlciaja, strýko mu takto stúpil na labku, neuveríš, tiež bola zlomena.Takže verím, že ťa situácia mrzela, ale chápem švagra, že bežal k zverolekarovi. A hlavne, nenapísala si aká rasa je stena.

nenne27
12. aug 2024

@ssimusska tak to mi je jasne uz teraz :D preto tie stredoskolacke vykriky

ssimusska
12. aug 2024

@nenne27 Stredoškolácke ? Dobre no 😀😀 S tebou je zbytočné sa vôbec o niečom dohadovať. A to len za to že som si dovolila povedať to čo si myslím a to že sa mne nič také nestalo. Slovensko no 🤣🤣

nenne27
12. aug 2024

Slovensko? :D dobre, no.uz ta nekomentujem, si este dieta 🙂 pekny den a nech sa dari

janamoto78
12. aug 2024

@ssimusska toto sa očividne hrať nechcelo keď spalo pod gaučom a druhá vec. Čítaj s porozumením. Takýto majiteľ precitlivelý toho psa nevychová, ale pes mu bude skákať po hlave a s ním aj všetkým ostatným..

hors
12. aug 2024

Ja osobne mam doma 3 psi tak ,že som psickarka.
Ono záleží ako staré je psica a ako veľké pokiaľ je to York,civava zvyknú prehnane knucat .Pokiaľ by to bol vlčiak, labrador ani by si nevšimol, že za niečo deje .
Nespravila so to náročný mal za tebou prísť opýtať sa si v poriadku a opýtať sa co sa stalo .Veľa by som psa na ruky a prezrela ho ci je o.k .neviem či by som letela na veterinu hneď. Preto ,že takéto veci sa stávajú okrem 3 FB mám aj mini civavu 1,1 kg a tiež sa motá pod nohy a občas ju pricvikneme 😁🫣ale nie náročný. Pes zaknuci a zachviľu je o.k.Podla mňa švagor ma asi radšej psa ako teba 😁ale nie podľa mňa je prehnane citlivý. To je ako u detí niektorá mamička si ide nohy dokázať aby dieťa náhodné sa nepodklo a iná maminka je v pohode ved spadne opravím a idem ďalej a tvoj švagor je ten 1 prípad 😂😂
Bol u veterinára pes je o.k tak nech už neriešim. Nebola to ani pre teba príjemné.Vobec to nerieš, nestojí švagor za to a pes už ani nevie ,že sa niečo stalo .

ssimusska
12. aug 2024

@janamoto78 Ty ani ja ani nikto tu nemáme poňatia ako ho doma vychováva, takže súdiť bez ničoho je trošku mimo.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
ssimusska
12. aug 2024

@wolf_ Kde som odobrila správanie majiteľa? Ja som len napísala že aj mňa by to nahnevalo, keby mi niekto stupí na šteňa .. Neviem odkial všetci majú že by som sa zachovala tak isto. Taktiež sme robili rôzne športy a závody so psikom, ktorý je teraz už deduško a ozaj sa mi nestalo že by som mu “ublížila”.

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená