Je normálne byť nervózny po zranení šteňaťa?
Bola som na návšteve u rodiny, majú akurát šteňa, všade sa pletie pod nohy. Náhodu som si ho nevšimla ako spí pod gaučom a pristúpila som mu chvost, nie úplne celou váhou, lebo ako som zacítila pod nohou psa, hneď som zareagovala. Ešte ako som sa snažila rýchlo chytiť rovnováhu nech ho úplne nepristúpim, som spadla a udrela sa ešte aj ja o stôl. No pes ako sa zľakol tak začal štekať extrémne. Pribehol hneď švagor a bol strašne nevrlý a hnusný, aj keď som mu vysvetlila, čo sa stalo a samozrejme sa ponúkla, že ak náhodou ma niečo zlomené, alebo som mu inak ublížila tak im preplatim náklady na liečbu. No ani som toho psa nepristúpila úplne, darmo som vysvetľovala, pes nonstop hučal, švagor nervózny . Už aj ja som začala chytať stres, že možno ozaj som stúpila naňho silnejšie než som si mylslela. Ale reakcia ma úplne šokovala. Neviem čo si myslieť. Tak škaredo po mňe zazeral, úplne penil, hádam by ma aj zabil pohľadom v tom okamihu, ak by to bolo možné, ani sa neopýtal, či som ok, že som spalda, iba psa ratoval. Je to normálna reakcia podľa vás ? Ak máte zviera tiež by ste tak reagovali, keby ho náhodou pristúpi niekto. Strašne zle mi padla tá reakcia, nepristúpila som psa schválne, a tiež som sa udrela kvalitne. Neviem či ku ním ešte pôjdem na návštevu. Ozaj som aj dávala pozor, lebo viem že majú šteňa a že sa pletie pod nohy, no pod gaučom som si ho aj napriek opatrnosti nevšimla. A ešte dodám, že bežal s ním hneď na veterinu a pes v pohode, nič mi nie je, teda aj ten štekot čo spustil keď som ho pristúpila bol pravdepodobne kvôli preľaknutiu a nie pre bolesť.
Ja by som bola nasratá na neho, že neustražil psa a mohla som sa dolamat. Áno, keď prídem na návštevu, rešpektujem domáci poriadok, členov rodiny aj tých dvojnohych a štvornohých či plávajúcich, len v poslednom čase sa mi stáva, že ja ako hosť sa ako hosť necitim v takychto domácnostiach. No šteká na teba, lebo si sadla na JEHO miesto, haha. Je nervózny, lebo nemá rád cudzích ľudí, tak breše na pol sídliska. Budete celý od chlpov vrátane vášho batoľaťa, lebo ste si dovolili sadnúť na gauč a keď sa vám nepáči, nelezte sem, je to člen rodiny. Toto nechytajte, na to je háklivý. Ruku takto nedvíhaj, bude to považovať za ohrozenie. Oj ňuňu, nesie ti oslintanu hračku, chytaj ju do ruky a hraj sa, aj keď si chcela čistou rukou dojest koláč či vypiť kávu. Pobehuje hore dole, pletie sa pod nohy, tak si dávaj extra pozor, lebo on je tu doma a ty si LEN hosť.
Stalo sa psovi niečo? Nie. Bolo to urobené naschvál? Nie. Tak by som očakávala aspoň ospravedlnenie.
Keď by moje dieťa pobehovalo hore dole a priplietlo by sa niekomu do cesty a ten by stúpol OMYLOM na jeho nohu, tak keď už hľadám silou mocou vinníka a niekoho, na koho chcem nakricať za to, tak to sa môžem akurát postaviť pred zrkadlo a spustiť, lebo moja nepozornosť, moja výchova, moja vizitka.
Nechápem také ženy čo sa za svojich neschopných mužov musia ospravedlňovať. Čo nemá on sám Paula nato aby ju otvoril? A viac by som tam nešla. Zavolala sestre ( ak máte dobrý vzťah medzi sebou) poď na kávu do mesta
Tak nwm aké je veľké to šteňa, ale maličký sú strašne často náchylný na zranenie a keby nie, tak to dávajú najavo dosť ako decko, aj keď sa nič nestalo. No ja by som nebol rád, ale ratoval prvej teba. No chapem aj jeho. Mne by nikto nevykompenzoval čas stratený pri jeho rekonvalescencii a aj to že šteňa môže mať trvalé následky. Predsa ak dnes kupuješ psa s papiermi ( rozumej doklad o pôvode) a taký psík nevyjde na málo peňazí. K tomu... Ja keby som nebol debil, tak od malička nechcem byť právnikom, ale skôr zubárom alebo zverolekárom. To sú iné pálky dnes za zverolekára. Viem z vlastnej skúsenosti... Ale že by som zabíjal pohľadom to nie. "Nasratý" by som bol. Lebo ak by mu dačo bolo a mám chodiť na scan tam a tam q ptm na procedúry... Tak tie tvoje peniaze by mi za to nestáli... Je mi to ľúto čo so zažila, ale raz možno pochopíš. V dnesej dobe berú ľudia svoje psy a zvieratá ako súčasť rodiny a ten čas strávený na vyšetreniach... Je mi jasné že to bolo neúmyselne... Každý nejak reaguje mimo dosah svojich schopností.
@oblecenie99 velmi pekne napisane...a to chovam psy a macky
Keby som dostala euro vždy keď návšteva šliapla mojej Nelke na chvost tak si kúpim víkendový pobyt. Nerieš
Ľudom z tých psov už naozaj šibe. Pre mnohých sú cennejší ako ľudia:(