icon

Je normálne nikde nechodiť?

19. mar 2022

ahojte všetci, aké máte víkendy? mame 10 mesacnu dcerku a skoro 3 rocneho syna, manzel s nami nechce nikdy nic robit cez vikendy, žiadne aktivity ale ani len prechádzka, len chce byt stale doma. a vzdy chodit sama s detmi tiez nie je ziadna sranda. je to normálne?

dankanka
19. mar 2022

@lianka123 nie, medzi detmi od susedy je rok :D. ale tam nebola nikdy vola ich vonku unavit a vnutri potom vystrajaju..pri detoch sa pohodlnost nevyplaca

tomikejt
19. mar 2022

@lianka123 nie, mladší mal teraz rok. Minulý týždeň sme o 10 išli s kamoškou a všetkými deťmi von a vrátili sme sa o pol piatej. Súhlasím s tým keď idem sama je to iné, preto píšem že autorkin manžel je lenivý. Keď ideme von všetci aj s muzom, ani sa nám nechce ísť domov. Vonku sa nám deti proste viac zabavia. Ale jasne ze každé dieťa je iné.

lianka123
19. mar 2022

@tomikejt cize mas 1 dieta, ano?

tomikejt
19. mar 2022

@lianka123 nie, mam dve deti, starši je už väčší, ale od januára sa ešte starám každý deň od 7 do 16 hod okrem víkendu o sesternicinho syna lebo ho nevzali do škôlky, v decembri mal 3 roky a ona musela do prace. Ešte do konca augusta to bude takto. Našťastie aj ten je rád vonku. Zoberieme svacinku, dve tri ihriska, keď je škaredo tak interiérové ihrisko. Ale jasne ze nie každý deň sme 6 hodín vonku. Ale občas to tak vyjde keď ideme autom niekde na výlet, alebo na návštevu k dákej kamoške ktorá má tiež deti tak sa spolu prehrajú. Väčšinou na casti, doobeda, potom obed a spánok a potom poobede. Keď je škaredo tak im doma vymýšľam aktivity to je jasne ale mňa to doma nebaví. Od budúceho týždňa ma byt 18 stupňov to bude paráda.

lianka123
19. mar 2022

@tomikejt my sme tiez vela vonku, ja mam 5r a 3r, ale uz je to pohoda, su partaci. Vonku sme2krat denne, ale 3hodiny nie 🙂 ja mam chalanov, cize postrach denis 😊. Ja na to obdobie ked boli ze 1rok a 3roky velmi nerada spominam, to bolo pre mna ciste trapenie.

zuzanaam
19. mar 2022

@lianka123 keď bola dcéra malá, chodili sme aj na 5 hodín. Vzala som dcéru do nosiča, do tašky vodu, jedlo, náhradné plienky, k tomu psa a domov sme sa vrátili až večer. Najjednoduchšie to bolo, kým som dojčila. Keď už vedela chodiť brávali sme odrážadlo a po poľných a lesných cestách najazdila denne kilometre. A to bolo len poobede, doobeda som chodila len s ňou medzi deti na ihrisko na 1-2 hodiny. Všetko samozrejme podľa počasia. Ale aj v zime a za dažďa sme boli min. 2-3 hodiny vonku.

chocolatte1
19. mar 2022

Ako môj muž hovorí…
Muž dúfa, že sa žena po svadbe nezmení a žena dúfa, že sa po svadbe muž zmení …
Zvyčajne je to vždy presný opak.
Takte milé dámy, pokial daný jedinec nespĺňa vaše predstavy už pred svadbou asi ťažko po nej a deťoch bude iný. Potom je už zbytucne nariekať …
Nútiť niekoho do veci, ktoré sám nechce asi nie je šťastne riešenie.

tomikejt
19. mar 2022

@lianka123 jasne ze je to zaberak, možno Miško je pri mne dobrý lebo niesom mama, ktovie 😄 január február boli pre mňa horor ale teraz ako začala ihriskova sezóna tak super. Môj sa začal v piesku hrať, na hojdačke vydrží aj polhodinu, to ho ten 3 ročný niekedy hojda, alebo sa v piesku hrajú. Potom ideme pomaly na iné ihrisko, alebo chodíme na tie rôzne mini farmy pozerať zvieratká, v aute vydržia našťastie. Jasne ze občas sa aj o zem hodia, hlavne môj malý, nieje vždy každý deň ružový, len som sa snažila povedať ze vonku sú lepší než doma. Ľúbim svoje deti aj toho ktorý nieje môj ale aj tak som šťastná keď spia 😄

tomikejt
19. mar 2022

@lianka123 a aj ja mam dvoch chalanov, starši je už samostatný, chodí do školy plus ten tretí dočasne adoptovany je tiež chalan 😅

lianka123
19. mar 2022

@zuzanaam prepac za uprimnost, ale mne by od...lo chrbat kebyze mam toho mladsieho v nosici. On mal v roku 15kg

lianka123
19. mar 2022

@tomikejt ano, tie cudzie detusky su najlepsie. No ja mam doma stale veselo, ale uz je to neporovnatelne lepsie. Ale zazila som x situacii kedy sme doslova obtazovali okolie 😉 a najlepsie su take ze 40min obliekas, medzitym revu, urobia kopec bordelu, ty spotena ich nalozis do auta, prides do tesca a zrovna maju hodiny pre seniorov... to pocas korony. A take tie pohorsene pohlady hlavne ked platim... jedno dieta na rukach, druhe sa snazi schovat medzi regaly, ty spotena, za tebou kopec ludi

zuzanaam
19. mar 2022

@lianka123 to si len myslíš, keď začneš pravidelne nosiť od narodenia, ako dieťa priberá posilňujú sa aj svaly. Ja som ju koľkokrát na túre hodila na chvíľu na chrbát aj ako 20 kilovú a to som platničkárka. Rok svojho života som preležala v strašných bolestiach, myslela som, že ostanem na vozíku. A nosenie som s prehľadom dala, dokonca by som povedala, že mi pomohlo.

lianka123
19. mar 2022

@zuzanaam ja som to par krat skusala ale po 30min som mala take bolesti, ze som si povedala ze nikdy viac. Mam problem so skoliozou, mam obcasne velmi silne bokesti. Mala by som rehabilitovat, ale stale to odkladam, najprv deti boli male a nemala som cas ist ani nawc, teraz su male a este aj robim.

janickacrazy
19. mar 2022

@zuzanaam no moji napr. v nosiči vôbec nechceli byť, max. tak 20 minút a revali, takže u nás niečo také nehrozilo, ale tiež sme chodili veľa von, no najmladší syn od mala spal len doma a miloval byť viac doma ako vonku, prehral sa sám aj 3 hodiny v 1. roku, čo som fakt neverila, že také dieťa existuje

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
savanna
19. mar 2022

Nuz, mala som takeho exa uz davno, nedalo sa s nim nic...ani na vylet, ani na turistiku, ani na bicykel. Ked som ho nahodou niekam vytiahla, tak bol este nervozny ako pes, ze som si dovolila narusit mu jeho rutinu nicnerobenia 😀.
Teraz ma vlastnu rodinu a viem si predstavit, ze aj voci nim je presne taky isty, asi len sedia doma. Clovek sa len tak nezmeni.

zuzanaam
19. mar 2022

@janickacrazy ani moja spočiatku nechcela. Najprv som nosila v šatke, v ergonomickom nosiči až keď dieťa vedelo sedieť. Naučili a obľúbili sme si to nakoniec obe, nosič som nosila ešte dlho na túry ako poistku, keby dieťa nevládalo. A úplne nakoniec som ju občas nosila tak, že sa sama chytila okolo krku, nohy okolo pása 😀

podmostom
20. mar 2022

@zoro9836 a ty nie si jej manžel? 😁 Jasne. Nech ho nechá doma kvasit a ide sama von. A raz tam možno stretne takého, ktorý s nimi na tie výlety bude chodiť rád 😍 ja by takého extrémneho domaseda kopla do rice.. Neviem si predstaviť, že by s nami nikdy nešiel muž von. Aj dnes sme boli, zajtra ideme s kamošmi..

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
podmostom
20. mar 2022

@zoro9836 tak asi čakala ze keď sa jej narodia deti, tak sa stane otcom. My s mojim sme tiež až toľko nechodili na výlety za slobodna , teraz je to pre nás oboch samozrejme ísť s deťmi von. A to som nadnesene myslela, že možno na tých výletoch stretne lepšieho. No kiež by.. Ale tak závisí, aký je celkovo otec, čo robí s deťmi doma. Možno keď sa ona ťahá sama s maličkými deťmi po výletoch, on zatiaľ navarí, napecie, vygruntuje celý byt, ja neviem.. V každom prípade to chce vážnu debatu. Že ona chce tráviť čas ako rodina a nie ako slobodná mamina. Ze jej sa možno tiež vždy nechce a ide.. Neviem ci máš deti, vy to máte ako?

lopka1313
20. mar 2022

Podla mna to je normalne. A este ked taky bol aj pred detmi. Ja som tiez taka. Nemam deti, ale s priatelom von obcas idem. Ale ked mam vikend pre seba, ze je priatel odcestovany, tak moja jedina vychadzka je vyniest smeti (ak treba). A nepovazujem to za nic strasne, byt cely cas doma. Inak som introvert a byt sama doma je pre mna najkrajsi cas, byt niekde s ludmi ma casto po chvilke ubija.

dankanka
20. mar 2022

@lopka1313 zivot s detmi a bez nich je 100 a 1. S detmi musis ist von. A musis robit s detmi milion nezazivnych veci, lrbo musis. A robis to pre ne a z lasky.. preto postoj, ze nechaj ho, aj predtym bol taky, nepochopim. Ma deti, chcel deti, nuz sa treba o tie deti aj starat.

podmostom
20. mar 2022

@dankanka presne tak. Aj my zaslobodna sme s mužom niekedy prehliveli celý deň. Filmiky, knihy, restika na obed, posteľ.. Ale deti to už je trochu aj zodpovednosť. Potrebujú čerstvý vzduch, slnko, hýbať sa, spoznávať, socializovat. Aspoň daky kompromis by spraviť mohol. Ze napríklad ak ona ide 2 krát s nimi von cez víkend nech ide s nimi raz aj on. A vtedy keď ostáva doma, nech aspoň dačo urobí. A tiež by mohol on niekedy postrazit deti, nech si mamina oddýchne, vyvetra hlavu.

zuzanockamt
20. mar 2022

@dankanka
@tomikejt keď sú deti typu kde ma dáš, tam som, idú poslušne vedľa teba vychádzkovým tempom, tak aj tri hodiny verím tomu, že sa dá. Moje dieťa napr.nechodí, ono behá, v sekunde je na inom mieste. Súhlasím s
@lianka123 prechádzky a výlety s deťmi v takomto veku sú otrasné. Manželovi autorky sa tiež nečudujem, keby som nemusela, tak tiež nechodím. Už sa teším, keď bude mať dieťa tak 5-6 rokov, ideálne vo veku druhostupniara. To je pohodička a paráda na výletoch.

makova333
20. mar 2022

Muz je uplne normalny. Iba ty si si zle vybrala. Ak si chcela takeho co chodi na vylety, prechadzky, nemala si si najst domaseda. Ked si ho akceptovala vtedy, mala by si aj teraz, lebo je nefer voci nemu cakat, ze sa zmeni, pretoze ty to teraz takto chces.

sanssa
20. mar 2022

je to asi normalne pre neho, pre teba mozno nie, ale to trebalo uz riesit skorej, teraz to zmenit nebude jednoduche, moj byvaly taky bol, najradsej mal svoje pohodlie a ked niekam ist tak len tam kam chce ist on a to bolo na nervy :/

dankanka
20. mar 2022

@zuzanockamt nemam take deti, starsia je zivsia, aj ja som bola, pretobtreba unavit, byt co najviac vonku. A vychovavat..nie, nie je to lahke, ale von sa ist musi. Kazdy den

dankanka
20. mar 2022

@podmostom mne by ani na jej mieste nechybal, ak by dal zatial do pucu byt :D. U nas to mozne nie je, mame este dvor, vylihovat sa moze jed vonku leje alebo ked husto snezi (ale aj sneh treba odhrnut).pripadne ak je vonku 40 stupnov.. inak ideme von vzdy.

zuzanockamt
20. mar 2022

@dankanka Jasné, aj ja chodím s mojím. Doobeda je v jasliach na prechádzke, poobede so mnou, ráno sa tiež prejde cestou do jaslí, čiže pohybu až - až. Ale teda neskáčem od šťastia, keď mám ísť na takú prechádzku. Radšej so starším pubertiakom na biku, kolke atď.

oblecenie99
20. mar 2022

@lianka123 súhlasím s tebou. Ja by som ináč tiež nechodila, tiež sa mi nechce, neznasam tie nekonečné prípravy kým vyrazíme ale tak musím sa premôcť.. Ale autorkinho muža chápem.. Ale tiež by sa mal premôcť.