Je normálne zbierať vratné fľaše na návšteve?
Podľa vás je normálne že k vám príde na návštevu/oslavu/grill párty niekto a pozbiera vratné fľaše a zoberie domov?....aby ich vrátil on
Normálne to nie je, ale co narobíš 😁😁😁
chce ti tym pomoct a odpratat bordel, alebo si zarobit? Podla toho by som sa zariadila...
😅😅😅 toto by som chcela zazit 😅😅😅
Naše deti by ho zmlátili. To je ich zárobková činnosť. 😂
Hm tak toto by ma nikdy nenapadlo riesit. mavame rozne grilovacky a niekto si flase vezme a niekto nie. Vobec sa and tym nepozastavujem. Nemyslim, ze niekomu ide o tie centy, skor sa snazia nenechat po sebe bordel.
Mame znamych, co sa spytaju v restauracii, ked dojeme a nechame, ci to chceme dojest a ci nevadi, ze si to nase daju zabalit oni.
Zvykli sme si. Su taki velmi setrni.
Ľudia sú rôzne divní 😁
😂😂nie a vždy keď niekam ideme , mi ani nenapadne im ich brat, že sme to kúpili my ,tak to aj my vrátime .
Ak je to sociálny prípad, dá sa to pochopiť.
Podľa mňa to nie je normálne.
Este mu podakujem, aspon nemusim stat pred zalohomatom ako blb vo fronte.
Mne by to nevadilo, lebo tie fľaše by u nás ostali aj mesiac kým by som si spomenula že aha musím ich vrátiť a nakoniec papierik z flaskomatu by som stratila ako sa poznám.. ale teda ak boli nápoje vo veľkom, ten človek to reálne neplatil, ale ide vracať - tak to mi príde celkom divné a drzé...
Ide o to, kto tie flase kupoval... ak vy, mali ste ho stopnut este pocas zbierania
Co sa mne stalo, bola som v reštaurácií, pri vedľajšom stole bol otecko, ktorého som poznala zo skolky. Bol asi na pracovnom stretnutí, lebo si s dotyčným výkal. Jeho pracovný partner nezjedol všetko a spýtal sa ho, či ešte bude, on, že už nevladze a keď prišla čašníčka, tak jej povedal, aby mu jeho porciu zabalila a odkráčal s nou ten otecko domov😀 niektorí ľudia to so šetrením naozaj preháňajú aj na ukor slušnosti.
A kolko tych vratnych flias mate ked je to taky problem? Kvoli 5 flasiam by som dramu nerobila. Ak by ich bolo 20 ta kto je ine. Ale nie, mne by to nevadilo.
Je to vyslovene trapne a ubohe.
chore.
Mame znamych, co sa spytaju v restauracii, ked dojeme a nechame, ci to chceme dojest a ci nevadi, ze si to nase daju zabalit oni.
Zvykli sme si. Su taki velmi setrni.
@moonlight1210 čo? Dajú si zabaliť jedlo, ktoré ste vy nedojedli? No naplo ma teraz....fuj...to nesúvisí so šetrením, ale s neslusnostou
To zbieranie fľašiek by mi bolo smiešne, ale ok, nech si pozbierajú....ale čo tu píšete o tom zabalení nedojedeného jedla....no neskutočné.... 😨
keby prídem na grilovačku s nejakým drinkom ktorý sa vypije ani by ma nenapadlo si to brať domov :D chápem zaplatila som si za to ale aj tak proste nechám to tam pokiaľ sa nejak nedohodneme na spoločnom uprataní potom by mi nevadilo ich vziať a odovzdať
ale zbierať obaly z nápojov ktoré som nekúpila a ani nevypila je riadne trápne :D ani nie že drzé ale prepadla by som sa od hanby
@moonlight1210 čo? Dajú si zabaliť jedlo, ktoré ste vy nedojedli? No naplo ma teraz....fuj...to nesúvisí so šetrením, ale s neslusnostou
@marcellka32 tak ked sa v tom nenimras a slusne jes od kraja, tak oni si vezmu do nadobiek iba tu nedotknutu cast (kedze o nich uz viem, tak vzdy jem tak, aby ostala nedotknuta).
Ano, nosia si vzdy v aute nachystane svoje nadobky. Na to svoje nedojedene, a teda aj to nase, ak suhlasime a nechceme si to vziat sami.
Zase na druhej strane, to jedlo by skoncilo v pomyjach. Takto niekoho potesilo a spotrebovalo sa cele. To je super.
A nerobia to iba nam, robia to vzdy. Nikto z nas to neriesi. Nie su vobec chudobni, aj ked ich rodicia boli. Su dnes velmi bohata rodina. Proste len obaja vyrastli v pomeroch, kde sa nevyhadzuje z jedla nikdy nic. Vsetko sa musi nejak spotrebovat, lebo jedlo je dar.
(ich stari rodicia prezili obe svetove vojny, chudobu, strasny hlad, stres, ako si zachranit vyhladovane deti, tak tak vychovali ich rodicov a ich rodicia ich.)
Na druhej strane su velmi stedri. Ked sme niekedy u nich na navsteve, daju na stol hadam vsetko, co maju. Pomaly aj hus s loksami by vylozili, keby sme ich nebrzdili.
Ked sme cestovali z ich krajiny domov autom s detmi, normalne sa dostavili skoro rano na rozlucku s piknikovm kosom plnym drobnosti a ovocia na cestu. Privstali si
a boli na trhu nakupit. Len tak, detom pre radost.
@marcellka32 tak ked sa v tom nenimras a slusne jes od kraja, tak oni si vezmu do nadobiek iba tu nedotknutu cast (kedze o nich uz viem, tak vzdy jem tak, aby ostala nedotknuta).
Ano, nosia si vzdy v aute nachystane svoje nadobky. Na to svoje nedojedene, a teda aj to nase, ak suhlasime a nechceme si to vziat sami.
Zase na druhej strane, to jedlo by skoncilo v pomyjach. Takto niekoho potesilo a spotrebovalo sa cele. To je super.
A nerobia to iba nam, robia to vzdy. Nikto z nas to neriesi. Nie su vobec chudobni, aj ked ich rodicia boli. Su dnes velmi bohata rodina. Proste len obaja vyrastli v pomeroch, kde sa nevyhadzuje z jedla nikdy nic. Vsetko sa musi nejak spotrebovat, lebo jedlo je dar.
(ich stari rodicia prezili obe svetove vojny, chudobu, strasny hlad, stres, ako si zachranit vyhladovane deti, tak tak vychovali ich rodicov a ich rodicia ich.)
Na druhej strane su velmi stedri. Ked sme niekedy u nich na navsteve, daju na stol hadam vsetko, co maju. Pomaly aj hus s loksami by vylozili, keby sme ich nebrzdili.
Ked sme cestovali z ich krajiny domov autom s detmi, normalne sa dostavili skoro rano na rozlucku s piknikovm kosom plnym drobnosti a ovocia na cestu. Privstali si
a boli na trhu nakupit. Len tak, detom pre radost.
@moonlight1210 ja ti rozumiem, ale už aj ty si v tom zahrnutá...
kedze o nich uz viem, tak vzdy jem tak, aby ostala nedotknuta časť
Toto není ok, plus aj keď sú bohatí už dupľom to není ok....A tiež nie som bohatá a nevyhadzujem jedlo, ale odtiaľ potiaľ
@moonlight1210 ja ti rozumiem, ale už aj ty si v tom zahrnutá...
kedze o nich uz viem, tak vzdy jem tak, aby ostala nedotknuta časť
Toto není ok, plus aj keď sú bohatí už dupľom to není ok....A tiež nie som bohatá a nevyhadzujem jedlo, ale odtiaľ potiaľ
@marcellka32 Ja to nepovazujem za tak strasnu vec. Respektujem ich postoj. Neriesim.
Takze v tomto sa nezhodneme.
@marcellka32 Ja to nepovazujem za tak strasnu vec. Respektujem ich postoj. Neriesim.
Takze v tomto sa nezhodneme.
@moonlight1210 je to neslušné až drzé. ...ale ak si ty s tým ok, tak neriešme ďalej
asi by som sa zmyslela skôr nad tým, či chcú pomocť a ušetriť ti čas pri flaškomate, alebo to je rodina, ktorej aj 2€ z vrátenych flašiek pomôže na clheba....treba sa spýtať komunikácia je celkom dobrý prostriedok na domýšlanie a fabulácie,,,,
my máme jeden menší kontajner s nápisom plastové fľaše a pri väčšej spoločnosti je na očiach a každý tam dáva prázdne fľaše takže zbierať nie je treba ale celkom by ma potešilo keby sa niekto ujal a tie fľaše odniesol
@moonlight1210 je to neslušné až drzé. ...ale ak si ty s tým ok, tak neriešme ďalej
@marcellka32 uprimne, ako moze nieco byt neslusne a drze, ked sa ta spytaju a ty suhlasis?
Jediny fakt je, ze tebe sa to bridi.
Ale to je zas vec, ktora sa tyka iba teba sukromne. Su to len tvoje sukromne pocity.
Navonok na tom nie je nic tak hrozne.
Celkovo robia ludia horsie preslapy. Takze nad tymto sa pohorsovat je take usmevne.
Dotyčná osoba si povolenie nepýtala, a žiadne vlastné fľaše si so sebou nepriniesla. Nie je to sociálny prípad, ale robí to pre tie drobné. Všetko sme kupovali my.
Takto si by si fľaše do iesol nech si pozbiera, ak nie smola. Ak to urobil s vy ste si to všimli až potom tak nabudúce prázdne fľaše priebežne odkladáte. Ak ste videli že ich berie mali ste sa ozvať hned

Kebyze sa ma to niekto spyta, ci moze - ja nemam problem. Nech sa paci. Aspon sa s tym nemusime my trepat vratit to.