icon

Je partnerove zubné zdravie dôvodom na rozchod?

11. jan 2024

Ahojte, mám partnera ( nie sme zobratý ani deti nemáme)
až na pár detailov je to dobrý chlap no hrozne mi vadí jedna vec, má hrozne zničené zuby, sem tam mu nejaký chýba v predu má jeden čierny no hrôza. Nie je žiadny sociálny prípad slušný biely chlap má 35r 😁 už sme sa o tom veľa krát rozprávali prosila som ho aby si to dal spraviť, tvrdil že jasne že to plánuje už dlho. Sme spolu 3 roky a ani ho nehlo. V lete mi tvrdil že už je objednaný na konzultáciu v septembri a nič, asi ani objednaný nebol. Baby som v koncoch, nie som žiadna harpia ani si nezakladam na vzhľade ale zuby sú pre mna taký symbol čistoty. Neviem čo mám robiť rozmýšľam aj nad rozchodom. Aký je váš názor?

koniarova
11. jan 2024

Rozišla by som sa s ním. Dala by som mu ulitimátum. Z krátkej cesty, ľahší návrat.

thereisabear
11. jan 2024

Vadilo by mi to a veľmi. A rovnako by mi vadilo, že klamal a na konzultáciu neboj ani objednaný. Ktovie, v čom ti ešte klame...

babulkomale
11. jan 2024

@gabrm zuby su zakladna hygiena. Maju vplyv na zapaly v tele, na srdce.
Porovnavat to s vypchatim hrudníka umelymi naplnami aj s ich zdravotnymi rizikami je absurdne.

babulkomale
11. jan 2024

U mna by to bol dovod uz na to, aby som ani nenadviazala kontakt. Toto su veci co mne velmi prekazaju u potencionalneho partnera.
Uz len z beznych rozhovorov clovek vytusi, ci niekto slovo dentalna hygiena ani nepocul, alebo tam chodi vyse 20 rokov ako ja.
U mna chlap s pokazenym chrupom nemal nikdy sancu.

cyberk
11. jan 2024

Fuha ja sa cudujem, ze si si s nim vobec zacala, ja by som sa za takym ani neobzrela. Narovinu mu povedz, ze ti to vadi a kde je problem, ved ja by som sa od hanby prepadla, keby ma s takym vobec niekto uvidi a nie to pri oltari este stat 😅

bluka2
11. jan 2024

To je dosť nechutne. Som myslela, že čierne zuby majú iba vo veľmi sociálne slabých skupinách

macekovam
11. jan 2024

Smrdí mu z úst? To by som netolerovala... Umýva si zuby? Keď si vezme nebodaj pôžičku na zuby nebude ti to vadiť? Inak v buše cestoval upravený muž.. Slušný.. Možno by sa vám páčil... A potom sup prst d o nosa a do úst... Susnozrut to bol.. Co je horšie?

hendikep
11. jan 2024

no podla toho preco si ich nedava spravit … mam kamosku ktora zubara roky zanedbavala koli strachu a potom si povedala dosť , a našla si sukromnika ktory jej to robil neviem ci nie pod narkozou … a vsetko naraz … alebo teda tak na par sedeni ale mala tam za tie roky toho dost .. ak by tam bol psychicky blok snazila by som sa ho nejak podporit ale ked je to jeho lajdactvo tak taka povahova crta by mi vadila viac nez zhnite zuby :D

rebrambora
11. jan 2024

Tak ak si s nim vydrzala tri roky, tak ho daj pred hotovu vec jednoducho. Alebo mu daj ultimatum.
Inak u mna by toto bol dovod neist ani na prve rande.

mandzula
11. jan 2024

@rebrambora u mna presne to iste, pretoze prave na zuboch krasne vidno, aky vztah ma clovek k hygiene a k svojmu zdraviu.

heidi4
11. jan 2024

@macekovam 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 ja by som sa na mieste pogrcala a dufam, ze by ma videl a pochopil, ze to z neho 🤮🤮🤮👎👎👎

tykat
11. jan 2024

@gabrm celulitida, prsia a zadok nemaju taky vplyv na zdravie ako pokazene chybajuce zuby. To snad ani priemerne vzdelany clovek nemoze porovnavat.

karolinakr
11. jan 2024

@macekovam 😅👽

rosavia
12. jan 2024

Tak to mi pripada, ze len v ramci balenia ta ti povedal, ze to riesi, ale inak az tak nemal zaujem si ich dat urobit. A ked uz 3 roky presli a stale nic, vyzera to, ze ozaj nema zaujem o to.
On si ich aspon kazdodenne umyva?

ljzozv
12. jan 2024

@gabrm zastanem sa ťa trochu.
baby dal síce iné príklady ale ide o princíp. Každému môže vadiť niečo iné a priťahovať niečo iné. To čo niekomu vadí až tak, že cez to vlak nejde, tak druhý berie úplne v pohode.
Takže iný príklad. Žena má nadváhu a vyššiu. Chlap sa s ňou dal aj tak dokopy. Teraz po troch rokoch jej dáva ultimátum, že ak neschudne, tak sa s ňou rozíde. Je to dôvod na rozchod? Je to v poriadku? Aj keď s ňou začal chodiť, keď mala vyššiu váhu?
Je dokázané, že vyššia nadváha spôsobuje zdravotné problémy. Takže je to zdravotný benefit, že schudne.

macekovam
12. jan 2024

@heidi4 no.. Takých ľudí je dosť... Aj mladá slečna v autobuse čítala knihu a pomedzi to urobila presne to iste..

miriam11
12. jan 2024

Buď zuby, alebo rozchod. Tak by som to riešila

gabrm
12. jan 2024

@ljzozv
Áno súhlasím,tiež mám taký názor. Keď to dotyčnému nevadí,prečo by som to mal ja riešiť? Lenže tu má väčšiu hodnotu to čo je v ústach a nie to,to čo ide z úst. Smutné..

mandzula
12. jan 2024

@gabrm no vies, lenze zo zanedbaneho chrupu ide smrad, takze, ano, je dolezite, co ide z ust.

monikkatt
12. jan 2024

@gabrm to co tu porovnavas? Ona nechce aby si dal zvacsovat vtaka.. chce aby mal ciste a zdrave zuby, zakladna vec 🤦‍♀️ uz vidim teba ako by ti nevadilo mat frajerku ktora ma v hube ciernu dieru
Autorka chapem ta a je to dovod na rozchod, ja si neviem predstavit sa s takym bozkavat.
Normalne mu zajednaj termin u zubara a kludne chod aj s nim. Ak nepojde tak by som to skoncila.

stanulienkat
12. jan 2024

Keby ma chlap s takým chrupom pozval na rande, ani len jedno by som s ním nedala. Možno som povrchná, ale taký chrup veľmi veľa vypovedá o človeku.

stanulienkat
12. jan 2024

@gabrm Presne tak, baby ti to dobre vysvetlili. Podľa takého chrupu si vieš aj zhodnotiť človeka. Spomeň si na jednozubce a dvojzubce, čo protestovali za Fica.
Tam išli ruka v ruke zuby a intelekt 1:1.

ika11123
12. jan 2024

Proste u mňa čo sa týka výzoru sú zuby na 1 miest nikdy by som mu pusu nedala 🥴 ešte by ma niečim nakazil 😒

mirkam3
12. jan 2024

@stanulienkat že jednozubce a dvojzubce 😂😂😂. Odpadla som. Ale máš pravdu, ešte aj zámena manželiek a mama ožeň ma a podobne sprostosti v TV 😂 - tam ta rovnica tiež funguje. Ale vážne - ved taký človek musí mat aj problém napr pri pohovore do prace, či inde, kde treba spraviť aký taký prvý dojem, nehovoriac o tom ze pred 40 bude bezzubý a potom ako čo plánuje? Spravia si dieťa a autorka (ak sa ešte niekedy ozve) bude variť príkrmy obom? Neexistuje! Určite to treba riesit, už včera bolo neskoro, a ak ma strach, existujú dnes už možnosti, len sa treba nakopnúť. Nasporené snad ma keď doteraz neminal na zubárov, hygienu, atd. Vidiet, že aj tuto mame tolerantnejsie diskutujuce ktoré predpokladam samé majú v danej oblasť medzery (doslova).

evaachesa
12. jan 2024

Poznám takého čo kamarátke hneď pri prvom stretnutí povedal že tie dva predné zuby čo mu chýbajú mu vybili pri športe ale už to rieši. Stretko cez internet a jasné že na fotkách sa neusmieval naplno takže kamoška zažila doslova šok keď sa stretli. 😱😂 Neboli spolu ani mesiac a tie zuby mu chýbajú aj po niekoľkých rokoch. 😉 Bol by to u mňa dôvod na ukončenie. 😐

grof_monte_christo
12. jan 2024

Mužovi s neosetrenym chrupom by som ani pusu nedala. Navyše je zubný kaz infekčné ochorenie, ktoré sa môže prenášať dokonca bozkávaním, nečítala som komenty, možno tu už niekto písal.

autor
12. jan 2024

@ljzozv nie som tučná športujem, mám vlasy po pás, vždy upravené nechty a rovné biele zuby a som o 8 rokov mladšia

babulkomale
12. jan 2024

@mirkam3 sa rehocem, zaver z pohovoru: kandidat ma medzery v intelekte aj zuboradí 😂

simka17161
12. jan 2024

Mám manžela ktorému chýba rad zubov a v druhom rade mu chýbajú niektoré predné zuby.O svoje zuby sa stará nesmrdi mu z úst. Na začiatku vzťahu ipred 10 rokmi v poriadku. Rad by to zmenil ale nemá na to peniaze. Ani ja som nemala pekné zuby ale dala som si niektoré zuby spraviť. Máme spolu krásny vzťah a predstava že by sme sa rozišli kvôli zubom by ma šokovala. Možno má dotyčný veľmi škaredý chrup a čierny zub by sa mi nepáčil ale asi by som hľadala nejaké riešenie spolu s ním.

0kristina0
12. jan 2024

Okrem toho, ze by sa mi hnusilo aj pobozkat ho, tak kaz sa prenasa bozkavanim. Takze nie je to iba o estetike ale aj o tom, ze aj tebe moze preniest kaz na tvoje zuby.