icon

Ako riešiť podozrenie na partnerove dlhy?

pytame_sa_za_teba
25. aug 2026

Túto otázku sme položili za používateľa, ktorý chce poznať váš názor anonymne a bez priamej účasti v diskusii. Zverejňujeme všetky informácie, ktoré nám poskytol. Ďalšie podrobnosti k dispozícii nemáme, preto prosím vychádzajte z informácií uvedených v príspevku. 💙

Ahojte, potrebujem sa spýtať takto, lebo doma sa o tom neviem normálne porozprávať.

Mám podozrenie, že partner predo mnou tají dlhy. Nie je to tak, že by som mala jasný dôkaz, ale za posledné mesiace je toho viac. Chodia mu listy, ktoré hneď schová. Keď mu príde správa, ide s mobilom bokom. Peniaze rieši nervózne, ale keď sa ho opýtam, povie, že nič.

Raz som videla obálku, ktorá vyzerala ako upomienka. Tvrdil, že omyl a že nemám riešiť jeho poštu. Odvtedy neviem, či som podozrievavá, alebo mi klame.

Nechcem mu prehrabávať veci ani robiť scény. Len sa bojím, že keď budem ticho, raz zistím, že je toho oveľa viac. A neviem, ako sa ho opýtať bez toho, aby to hneď skončilo hádkou.

Zažili ste niekto, že vám partner tajil dlhy alebo pôžičky? Ako ste na to prišli?
Ako ste sa o tom dokázali normálne porozprávať, keď všetko odmieta?

Ako riešiť podozrenie na partnerove dlhy?
anonym_780db9
25. aug 2026

@pytame_sa_za_teba ak je to nekomunikujúci partner a nie manžel, tak sa s ním rozíď. Načo ti je takýto neúprimný vzťah?

anonym_a641c4
25. aug 2026

Ak nemáte spolu dieťa / deti, tak toto by bol pre mna dôvod na rozchod. Takýto partner je casovana bomba

Ak máte dieťa /deti tak dúfam, že máš vlastný účet, vlastne financie
Prinútila by som ho, aby vypľul zo seba pravdu. Kľudne by som zavolala aj jejo rodičom ako sa veci majú. Máš zodpovednosť za dieťa / deti.

januska12323
25. aug 2026

Dala by som mu ultimátum, buď sa konečne prizná a začne to riešiť alebo môžeme ísť od seba keď mi neverí. A teda dúfam, že nie ste manželia, to by som sa s ním nebabrala a prezrela všetky listy.

patrike
25. aug 2026

Ak je to len partner a nie manzel, tak ty o ziadne peniaze neprides, vsetky vymahania a exekucie sa budu tykat len jeho.

simca06022011
25. aug 2026

odide z domu, prekutrem si... este to tak aby s niekym zijem a budeme sa tvarit, ze neviem nevidim, kym mi exe nezaklope na dvere :D potom by som to riesila rozhovorom, bud si veci vravime a riesime spolu, alebo nie a potom fakt nemame co spolu robit.. popravde, ja aj take neries mi postu, riesim.. toto realne keby mi chlap povie, tak este viac som podozrievava :DDD ak je to omyl, ak je to blbost, alebo drobnost ako zabudol som uhradit elektrinu, telefon... tak aj tak sa nic nestane, tajnost je to , az ked je to vazne...
len tak mimochodom kopa ludi nevie ako sa vysporiadat s dlhmi, problemami, a zatlkaju neskutocne dlho, kym nie je neskoro. Toto si doma nema nik nechavat pre seba, partner mu moze pomoct, alebo sa mozu aspon nasledky dlhov nejak zmiernit.

anonym_d2e94e
25. aug 2026

@pytame_sa_za_teba asi by som sa začala baliť preč. Ak má jeden vo vzťahu tajnosti, nerobí to dobre na psychiku toho druhého, ale ani tajnostkara. Už len schovávanie mobilu zamáva partnerom zvýšeným tlakom, busenim srdca, žalúdočnými ťažkosťami či črevnými problémami. Vyhni sa tomu skôr, ako sa do toho dostaneš. Partner je dospelý, vie, že by ti mal vravieť pravdu, ak si ťa váži a ľúbi ťa. Toto si nezaslúži žiadna žena. Povedz mu, nech vyklopi problém, inak odídeš.

anonym_4204e4
25. aug 2026

Ahoj,mne sa stalo podobné, našťastie sme neboli zobratí, vzťah sa skončil a začali sa mi odkrývať neskutočné veci o bývalom. Len som tušila, že niečo nie je v poriadku. Bol čím ďalej tým viac nervózny, takže vzťah som skončila a veru neskôr som prišla na všelijaké skutočnosti, ktoré sa mi nepáčili. Utekaj kade ľahšie a buď rada,že nie ste manželia alebo/a nemáte deti.

anonym_b04ea0
25. aug 2026
@patrike

Ak je to len partner a nie manzel, tak ty o ziadne peniaze neprides, vsetky vymahania a exekucie sa budu tykat len jeho.

@patrike lenze ak žijú v spoločnej domácnosti, taky exekútor sa nebude babrat s tym, co kupil on a co ona

anonym_244f09
25. aug 2026

Ex mal strašný bordel v "papieroch",takže keď som sa tam pohrabala,našla som kadečo.
Upomienky zo sociálky,zo zdravotky,z nebankovky,od exekútora.
Našťastie za celé roky odo mňa nikto nič nevymáhal,ani po rozvode.
Dodnes netuším,čo robil s tými peniazmi,lebo ja sama som mu dala dosť veľa a stále nestačilo.
Jeho dôvody boli: nepredáva sa tak,ako som si myslel a bolo treba platiť nájom,tovar.....

anonym_f0f21f
25. aug 2026

Ste manželia, alebo len žijete spolu? Komu patrí nehnuteľnosť, v ktorej bývate? Zažila som to isté s mojim partnerom. Hoci stále pracoval, večne bol bez peňazí. Raz bol na služobnej ceste a potrebovala som nájsť jednu vec, tak som začala prehľadávať jeho skriňu a našla som postupne papiere na úvery v celkovej hodnote viac ako 65 000 eur. Ani o jednej z týchto pôžičiek som nevedela. Keď sa vrátil zo služobky, pýtala som sa ho, čo to má znamenať, povedal mi len: "Nestaraj sa, sú to moje peniaze." Vôbec mi nedokázal vysvetliť, na čo tie peniaze minul. Namiesto toho na mňa vyletel, že prečo sa hrabem v jeho veciach. Neboli sme manželia, bývali sme v mojom dome. Bála som sa, že mi jedného dňa zaklope na dvere exekútor, takže som mu tam nedovolila mať trvalý pobyt, mal ho u svojej matky. Tam mu chodila aj pošta a to mu vyhovovalo. Hoci mi sľúbil, že nikdy viac si žiadne peniaze nebude požičiavať, sľub nedodržal a požičiaval si ďalej. V jednom kuse /aj v noci/ bol na mobile, myslela som si, že si píše s nejakými k.rvami. Že má nejakú bokovku a na ňu míňa peniaze. Dnes viem, že bol minimálne 20 rokov aktívny gambler a stávkoval cez mobil. Všetky peniaze prehral. Nakoniec spáchal samovraždu a jeho rodina ma ešte obvinila, že to urobil kvôli mne, lebo ja som z neho zdierala peniaze. Takže na základe mojich skúseností ti radím toto: bez váhania mu otváraj poštu, sleduj, či nie je stále na mobile, pozri, či má v mobile nejakú aplikáciu na stávkovanie. Ak zistíš niečo, čo by mohlo naznačovať, že stávkuje, okamžite s ním skonči a odsťahuj sa, ak bývaš u neho, alebo ho vyhoď, ak on býva u teba. Lebo toto dobre neskončí a nakoniec budeš ešte ty na vine.