Je partnerove zubné zdravie dôvodom na rozchod?
Ahojte, mám partnera ( nie sme zobratý ani deti nemáme)
až na pár detailov je to dobrý chlap no hrozne mi vadí jedna vec, má hrozne zničené zuby, sem tam mu nejaký chýba v predu má jeden čierny no hrôza. Nie je žiadny sociálny prípad slušný biely chlap má 35r 😁 už sme sa o tom veľa krát rozprávali prosila som ho aby si to dal spraviť, tvrdil že jasne že to plánuje už dlho. Sme spolu 3 roky a ani ho nehlo. V lete mi tvrdil že už je objednaný na konzultáciu v septembri a nič, asi ani objednaný nebol. Baby som v koncoch, nie som žiadna harpia ani si nezakladam na vzhľade ale zuby sú pre mna taký symbol čistoty. Neviem čo mám robiť rozmýšľam aj nad rozchodom. Aký je váš názor?
Pre mňa by to bol jednoznačný dôvod na rozchod. Nevravim stane sa, bratovi pri hokeji vybili zub ale v momente si ho dal spraviť. A čo tu citam, neverim, že pri správnej ústnej hygiene vypadne len tak rad zubov.
Tak sa s nim rozid, ked ti vadi jeho chrup. Keby s nim nieco chcel urobit, uz davno by tak spravil. Nie si jeho mama a on nie je male decko, aby ho furt dakdo navigoval, co ma robit.
@mirkam3 @beronche rozumiem, co chcete obe povedat. Moja reakcia bolo najma o tom, ze aj ked clovek pre svoje zuby robi maximum, moze sa stat, ze nastane situacia, v ktorej na pekny chrup proste nebude mat a urcity cas, kym nan dosetri, moze vyzerat ako "socka", ktora nepozna zubnu kefku, pripadne aj naveky, pretoze mnohi proste na to nahradne riesenie nikdy nenahrabu. A, ano, autorkin partner je iny pripad, ja by som o taketo ani nezakopla, zuby su totiz jedna z prvych veci, ktore si na cloveku vsimam.
Škoda ženy,že tu nemáte fotky aj napr v plavkách, čo ste také kritické voči cudziemu chlapovi,ktorého nepoznáte a pravdepodobne ani nikdy poznať nebudete. Že by sme zhodnotili ,či vy ste naozaj také dokonalé. Lebo keď sa pozriem okolo seba,tak to naozaj tak nevyzerá,jedna ako lata,druhá nosatá,tretia pehatá,štvrtá raz toľkú rit ako ja a mohol by som pokračovať a to všetko sa dá tiež urobiť. Ktovie či ten človek nezachránil čo len jeden život,alebo nepomohol viac,ako ten čo má zdravé zuby a to už je viac ako neviem aká krása. Lebo veľa krát som zažil,že niekto otvoril ústa,zuby pekné,ale z to čo išlo z úst bolo na vracanie. Prajem Vám pekný deň 😀👍.
@gabrm nie, zdrave zuby nie su primarne o krase. Zdrave zuby sa casto ani nerovna dokonale krasne biele zuby. Zdrave zuby nemusia byt ako z reklamy na zubnu pastu.
Toto je cele o zdravotnom stave. Pokazeny chrup so sebou nesie tolke zdravotne rizika, ze mne osobne pride az sialene to vcas neriesit. A nie, nemyslim teraz umele zuby. To nie je riesenie, ktore mam na mysli, toto je uz len estetika po tom, co ti casovanu bombu (pokazene zuby) zubar z ust odstrani
A k tej estetike, nuz tak, ako je podla mna extremne nepritazlivy morbidne obezny clovek, tak je nepritazlivy clovek bez dodrziavania zakladnej hygieny, tak je nepritazlivy clovek s ciernou dierou namiesto chrupu, ktoremu zapacha z ust. A takym zapacha. Hnile zuby proste zapachat musia. Ok, bezzube dasna uz nie.
Proste pokazene, neriesene zuby je extrem. To nie je velka/mala rit. To nie je o fyz.dokonalosti.
Takze tvoje prirovnavanie k dokonalym postavam v plavkach je totalne mimo. Totalne.
Zeby trafena hus zagagala? V akom stave mas chrup?
Preboha a to ta neodradil hneď na začiatku?Neverím ze mu z tých úst nepachne.Ja by som ušla už pri hrozbe prvej pusy. 😀
@beronsche
No prepáč,ale tu tá trafená hus by sedela skôr na teba 😂. Ja som s mojím chrupom spokojný. A áno,tiež som čítal tie štúdie typu "americký vedci zistili",ako zuby vplývajú na veľa iných vecí v tele a celkové zdravotné riziká. Inak americký vedci zistili aj,že keď ťa v noci svrbí riť,tak ti ráno smrdí prst. A mimochodom,ak sme obaja čítali ten istý článok a dočítala si ho až do konca,tak tam bolo písané aj to, že podstatne horší dopad na zdravie má napr automobilová doprava a aj tak napriek tomu každé ráno milióny ľudí sadajú za volant a cestujú milióny kilometrov.
Keď to dotyčnému nevadí,prečo by som to ja mal riešiť.. 👍
@gabrm waw tolko nezmyslov pokope.. 😉
"Trafena hus zagaga" sa pouziva v pripade, ze clovek ostro reaguje na nieco, co sa ho dotklo a co nepovazuje za opravnenu kritiku.. napr. Ked absurdnym sposobom obhajuje neobhajitelne. To len tak na okraj, aby sme su ujasnili pojmy..
A netusim sice, o akom clanku pises, ale to s tou automobilovou dopravou je krasny priklad "whataboutizmu"..
Inak sice ty nevies, "preco by si to mal riesit", ale obhajujes tu jeden hnily, zanedbany chrup, co to ide.. 🤪
Objednat ho a ist s nim. Ako s deckom, podla mna ma strach
To s rozchodom je prehnané, ak nie sú naozaj problémom financie - lebo lacné to nebude, skôr mi to príde, že má strach, možno až fóbiu zo zubára, takýto človek má aj strach vôbec vytočiť číslo na zubára, má z toho úzkosti, paniku, môže mu byť na vracanie, kľudne ho aj preženie a toto dookola kým sa vôbec odhodlá to číslo vytočiť a ktovie koľkokrát to aj rýchlo zloží kým sa konečne odhodlá tú paniku prekonať a objednať sa a tí čo majú túto fóbiu to často aj odkladajú lebo ten strach nevedia prekonať. A ak sa aj objedná ešte to nemá vyhrané, aby sa pre strach vôbec na to vyšetrenie aj dostavil. Autorka odporúčam ti prebrať to s ním a oznámiť mu ak sa neobjedná sám tak ho k zubárovi objednáš ty a rovno sa priprav, že ak je naozaj príčinou fóbia, možno na prvé ošetrenia budeš musieť ísť s ním, lebo on sa tomu bude snažiť vyhnúť ako to len pôjde. Ak je to strachom, rovno povedzte zubárovi, že má fóbiu a nech mu automaticky dáva injekciu od bolesti :D - to väčšinou pomôže a strach sa postupne zmierni ale nevymizne asi nikdy.
A to ta neirituje ze ty si kocka a si s takym chlapom co si takto veri ze moze mat taky kus a vyzerat ako bezďak?Či ma nejake ine neprekonatelne kvality?nechapem dievcata ze sa takto podcenujete niektore .Ak mi este povies ze je k tebe sem tam arogantny tak dovi dopo.pokaslany cely zivot
Prepáč za otázku- ty sa s ním bozkávaš? Jemu by sa to nehnusilo keby si ty mala taký chrup? Keď ste spolu začali chodiť ti to nevadilo? C treťom roku vzťahu sa zvyčajne riešia iné udalosti, isto nie chrup.
Vsetky tu pisu aky strasny je to problem a pohorsuju sa. Ano, aj ja mam muza s tymto problemom, Zubnu hygienu dodrziava,.ale zo zubara ma stracb a ma blok. Necudujem sa, lebo ked sme boli deti nas brali k nasemu skolskemu zubarovi, ktory niektorym detom opity trhal zuby bez umrtvenia a moja sestra od neho dostala aj facku.
Akoze rozchadzat sa s niekym kvoli zlym zubom? A ked bude mat iny zdravotny problem? Mojmu svokrovi idu momentalne amputovat nohu kvoli cukrkovke, ma ho svokra opustit?
Ja to s mojim muzom nevzdavam a budem sa aj nadalej snazit ho k zubarovi dostat, verim, ze to pojde. Ale opustat ho kvoli tomu nemienim, lebo k mojej nelahkej povahe je to najblizsia dusa aku som stretla.

@mandzula lenze cysta je o niecom inom.. ano, zial, stava sa..
Rovnako, ako sa stavaju urazy, pri ktorych dojde k strate zubov.
Ale autorka a dalsie prispievatelky, co pisu o niekom s pokazenym chrupom, nic take nespominaju..
Vacsina straty zubov je nasledok ochoreni paradentu. A tam je to vylozene o pristupe. Nespravna starostlivost sa takmer vzdy casom prejavi... Plus je to dlhy proces, cize dotycni mali mnozstvo casu zmenit svoj pristup a situaciu zachranit..
Ale to pisem vseobecne, je mi jasne, ze tebe je to jasne.. 🙂🙂