Je priateľova záľuba detinská?
Priatel ma 35 rokov a volny cas travi tym ze si maluje plastove figurky z nejakej spolocenskej hry. Potom sa s tym chodi hrat s kamaratmi do herne. No a s tymto dokaze zabit cele hodiny, kludne pri tom presedi cely vikend. Mame jednu izbu akoze "pracovnu" a tam to ma poroztahovane a vystavuje si to vo vitrinkach. Navyse to nie je najlacnejsia zalezitost a podla mna by tie peniaze mohol radsej investovat alebo ich dat do domacnosti. Inac si vo vsetkom rozumieme ale s tymto sa neviem stotoznit. Som vadna ked si myslim ze 35 rocny chlap by mal mat trochu serioznejsie konicky?
Veď to je celkom sympaticky a zaujímavý koníček. Čo je na tom také divné? Každý nech robí,čo ho baví,ako koníček. Niekto maľuje, niekto lúšti krížovky,niekto hackuje,iný robí dekupaz a tvoj priateľ maľuje figúrky...no a?
Ja napríklad zbožňujem diamantové maľovanie,tiež si kupujem plátna a relaxujem pri tom. Hotove obrázky si ukladám do skrinky, nemajú žiadne využitie,len ma to baví.Tak má manžel sa hnevať,že prečo tam dávam peniaze?
@anonym_autor 😀 môj muž sa venuje leteckému modelarstvu, to by si este zaplakala, koľko to stojíxasu a peňazí.a priestoru ... ... Ale v živote mi nenapadlo jeho "koníček" brať ako hlúposť...
Je to najviac sexi a mužný koníček o ktorom som počula a o ktorom by som sa chválila kamarátkam akého mám doma kanca? Nie.
Je to v poriadku že má takýto koníček? Áno.
Vadilo by mi to že má taký koníček? Nie.
Lebo som rovnako "nudná" a hrám aj tie debilné PC hry ako tu bolo spomenuté. Takže viem pochopiť že jeho baví toto. Tak ako ženy bavia antistresové maľovánky a tie diamantiky podľa čísel a neviem aké ešte iné maľovanie, prečo by si on nemohol maľovať figúrky?
Ale ak ty si akčný typ, ktorý chce len dovolenky, cestovanie, instagramy a fancy veci a aktivity tak chápem, že ti to nesedí do obrazu.
Ja poznam 40+ rocneho chlapa ktory ma zalubu vo vlacikoch a kolajniciach (a to teda fakt nie je lacna zalezitost), ma deti a jednu celu izbu v byte vyhradenu na len na toto - ma to tam rozlozene a dokaze nad tym travit hodiny/dni, dorabat, prerabat … manzelka toleruje a vsetci su spokojni
@anonym_autor a čo je na Tom zle? Za mňa skvelý relax. Áno sú vadna ak ti toto vadí.
Nie si vadna, len nie ste kompatibilni, mne by tiez vadilo mat jednu izbu zapratanu figurkami. Este tie vlaciky to by mohlo byt zaujimave, ale takyto konicek to by bolo pod podmienkou ze mame 6-7 izbovy dom, vtedy by som jednu vyćenila ako hernu. V 3-4 izbodom byte/dome by mi to vadilo. Dalsia vec, kolko casu venuje tej zalube. Ak viac ako partnerke, je to tiez na povazenie.
Ja poznam 40+ rocneho chlapa ktory ma zalubu vo vlacikoch a kolajniciach (a to teda fakt nie je lacna zalezitost), ma deti a jednu celu izbu v byte vyhradenu na len na toto - ma to tam rozlozene a dokaze nad tym travit hodiny/dni, dorabat, prerabat … manzelka toleruje a vsetci su spokojni
@stormie aj ja mam ex kolegu, ale je slobodny, ma trojizbovy byt a v jednej izbe su vlaciky.
@anonym_autor Že by hrával Dungeons and Dragons naživo s kamarátmi ? To už je dnes vzácne ! Určite mu do toho nezasahuj ak to teda neovplyvňuje nejako váš vzťah. Však aspoň vieš čo robí a s kým.. čo je asi viac ako môžu povedať ostatné ženy o svojich mužoch. Navyše ak to robí dlhé roky a ty mu to teraz zarazíš tak nevieš ako sa zachová on.. aby si neprišla na to že teda ak si mám vybrať medzi koníčkom a tebou tak si vyberám koníček. 😂😂
@jblheart presne moj prvý tip. Dungeons and dragons 🤌🏼
@anonym_autor vraj detinské tsss. Aké seriózne a užitočné záľuby mas ty?
@stormie my sme boli s detmi teraz na vystave vlacikov a bolo tam vela nadsencov okolo 35 rokov veku.
@anonym_autor podľa mňa je to úplne normálny koníček. Pokiaľ do toho nevraza tisíce a neignoruje cele okolie tak by som to nebrala tak tragicky. Skus sa ho opýtať na tie hry ci ta niekedy nezoberie zo sebou a možno sa to zapáči aj tebe ak nerátam tie figurky
Vezmi to tak, ze je to lepsia takao zaluba ako "posedavanie pri pivecku"
Ak to ide az privelmi do penazi, porozpravaj sa s nim. To, ze cely vikend pravidelne presedi pri malovani a hre s kamaratmi, aj mne by to vadilo. Poprosila by som ho, ci by sme nemohli travit vikend spolu, ale mala by som nahradnu cinnost, ako travit spolocny cas. A navrhla by som mu, ze raz za cas pojdem do herne s nim.
Aby ste sa neodcudzili, pripadne si nezacal rozumiet viac s niekym, s kym travi cas
Tak si zistila, ze si vadna, blahozelam. Moj ma 40 a stavia plastove modely aut, chodieva aj na vystavy a vies co? K tejto zalube som ho priviedla ja ked som mu raz k narodeninam kupila model jeho oblubeneho auta (bolo to v case ked sme este spolu chodili). Vdaka tejto zalube spoznal vela dobry ludi, s ktorymi sa dodnes kamarati.
Pochvala sa ty ake mas seriozne konicky.
Vieš čo keď si spomeniem, že môj bývalý považoval za svoju “záľubu” v 31tke chodenie po nociach s kamarátmi po podnikoch, tak toto by som asi brala v pohode …
@anonym_autor serióznejšie koníčky? Má chodiť hrať golf alebo čo si predstavuješ pod týmto pojmom?
On tebe tiež vyčíta tvoje koníčky? Asi nie však.
@bomba36 😃 si ma pobavila
zlate malovanue figurok, moj hra golf a ti poviem, seriozny konicek, ale tiez ma tym niekedy riadne ser* lebo je furt na nejakom turnaji a ked tam nie je tak trenuje, na ihrisku alebo na indoor trenazeri, vkuse bezia vzdelavacie golfove videa, vkuse mava rukami, doma sa nam valaju lopticky a teecka, vsade nejaka palica, rukavica. A co to stoji ani nehovorim. Len take clenske v klube je palka.
Buď rada, že nie je poĺovník, ako ten mój.
Neviem, ci ostatne citali- autorka pisala, ze pri tom presedi cely vikend, ma 35 rokov, autorka chce mozno svadbu, dieta atd...Ano, presediet pri konicku cely vikend, pokial ma ten konicek nezivi je zle. Kde je rodina, na ktorom mieste? Nie si vadna. Chces mat partnera, ktory sa ti aj venuje.
On hra Warhammer 40k? Nechaj ho lepsej zene, co mu bude rozumiet.
@anonym_autor ako čo? Mne moj muz včera povedal ,že by chcel nejaké fajn lego ,teda ani ma nenapadlo ,že je nejaký detinsky
Neviem, ci ostatne citali- autorka pisala, ze pri tom presedi cely vikend, ma 35 rokov, autorka chce mozno svadbu, dieta atd...Ano, presediet pri konicku cely vikend, pokial ma ten konicek nezivi je zle. Kde je rodina, na ktorom mieste? Nie si vadna. Chces mat partnera, ktory sa ti aj venuje.
@zuzana76 ja som bola kedysi víkendy na bajku a nikdy nik nepovedal ,že je moj koníček zly
@anonym_autor ano, si vadná. Ja mám drahé koníčky a môj muž to toleruje. Dokonca ma v tom ešte aj podporuje, pretože vie, že mi to robí veľkú radosť. On ma rad minecraft a pokemonov. Ci je to detinské alebo nie, tak na tom vôbec nezáleží. Hlavne, ze jeho to baví 🤗
@bessie12 Minecraft a pokémon 😂😂 veď to pre deti a nie pre 50 ročných
@anonym_autor moj hravs tiez taketo. Konkretne warhamer 40k. Dva krat do tyzdna chodi hravat po veceroch. Figurky si maluje pocas tyzdna. Ale nazabija tym cely vikend. Je to dost o prioritach. Jednu hodinu zec vykend ked si maluje mi nevadi ale cely vikend zabit tym by mi tiez vadilo. Moj je zaroven pc hrac. Tam zabija omnoho viac casu. 4-5 hodin z vikendu. Inak sa snazi najst si cas na nas. Ja som hrac spolocenskych hier a cez vikend si vsetci spolu aj s detmi zahrame aspon dve velke a zopar malych.

Má mať také záľuby, pri ktorých si oddýchne, vypne od povinností. Ak je to toto, tak prečo nie. Nevidím dôvod, aby plnil tvoje očakávania , ktoré koníčky su podľa tvojho rebríčku dostatočne dobre, keď si on pri tom vôbec neoddýchne a nebude ho to baviť.