Je problém vo mne?
Ahojte,
chcela by som sa vám zveriť s mojím problémom, poprípade požiadať o rady.
Už vyše pol roka som nezamestnaná, bývalu pracu mi vybavila sestra , vydržala som tam skoro rok ale potom som dala výpoveď - nízky plat, fyzicka a najmä psychicky náročná praca, prístup nadriadených, zlý kolektív, to všetko boli dôvody.
Od vtedy si nedokážem nájsť prácu, a mám taký pocit že je to kvôli mne, mám totiž nadváhu. Niekto si povie, no fajn, veď schudni, ale dať dole takých 40 kilogramov nieje vecou na par týždňov či mesiacov. Akonáhle prídem na pohovor resp. výberové konanie, z pohľadov zistím že šancu nemám.
Vzhľadom na moje vzdelanie (hotelová akadémia) nemám vysoké nároky, avšak predavačku čí dokladačku tovaru by som robiť nemohla, najmä preto že by som to nezvládala fyzicky. Najviac sa uchádzam o prácu admin. pracovníčky, do kancelárií však všade hladaju štíhle a pohladné ženy., to je aspoň môj názor.
Musím už na tom niečo zmeniť, s partnerom žijeme iba z jeho príjmu, ja sa snažím čo to si privyrobiť z domu, nieje to až také zlé avšak potrebujem TPP aby som mala potom aspoň normálnu materskú , raz.
Ako je to podla vás ?
@gabiiqa ja nie som ani stihla ani ktovieako krasna, ale mam sa rada, zdrave sebavedomie (a samozrejme znalosti a schopnosti - bez nich to nejde) mi nechyba, a asi preto som uspela na kazdom pohovore, na ktory som sla
- zena dokaze ziarit aj niecim inym ako stihlou postavou, ver mi...
- druha vec je - ze 80 kg svalov vyzera totalne inak ako 80 kg tuku...odkedy cvicim, sice nevazim menej, ale citim sa pevne a pekne - a tie endorfiny robia svoje...napr spravit drep s 20 kilovou cinkou dnes pre mna je malina...alebo 20 klikov...v zivote predtym som nemala take ruky ako teraz...dokazem dvihat aj tazke veci.
Najtazsie je zacat. Zacni hlavne robit nieco v com si dobra, co ti ide, aj keby to hned malo byt povedzme pecenie kolacov alebo malovanie na textil.
@gabiiqa ahoj,necitala som vsetky prispevky...no ja som byvala stihla a pracovala som tiez vyhradne v administrative,ale prisiel rok 2011 a vsetko sa kvoli krize pokazilo,o moj milovany job som prisla,do toho dalsie problemy co viedlo k depresiam ... ano,prejedala som sa,dodnes priberam,neviem to zhodit,slaba vytrvalost...pracu som si dlho nevedela najst,tiez som chcela v administrative,,,az som dala na naliehnie mojej mamy a zasla dom do miestneho supermarketu...presne tak,uz viac ako dva roky som pokladnicka! Teraz necakaj ziadnu chvalu ako dobre som spravila,neni to ani zdaleka praca snov a nic mi ta praca nedala,no som rada ze nejaku mam... Dala mi len jednu uzasnu vec,vdaka nej som spoznala tak dlho hladanu pravu lasku. Teraz som tehu,po materskej si chcem znovu hladat admin.job..teda ak sa bude dat... Mam nadvahu a nemyslim si zeby bol problem si najst taku pracu kvoli vahe..ak mas pocit,ze na teba cudne zazeraju bude to nieco ine.nspriklad (neber vzlom,nechcem sa ta dotknut) niesi nevhodne oblecena?niektore silnejsie zeny sa nevhodne oblecu a to posobi zle..alebo make-up,vlasy,celkovy image...a je tam vela dalsich veci...tazko ti poradime ked sme ta nevideli "v akcii"... Skus trebars nejake skolenie myslim ze na upsvar-e kde skolia ako sa spravat na pohovore,povedia ti co robis zle...a mimocjofom,aj mne je proti srsti to co robim a uz daaavno by som odisla ale nasla som si priatela,a mame kopu snov a na ich realizaciu treba peniaze,preto dalej robim tuto robotu...ak ti zalezi na vadej buducnosti mala by si aspon docasne strsvit aj fyzicku pracu...
skoda fakt, na tomto sk sa je tazsie splhat ako napr inde a to nechodme ani daleko, praha. kludne tam postupis na vyssie posty, manezerske, veduce pozicie atd, nie vobec podradne ale normalne dobre hodnotene a tak, uplne iny level, aj so strednou skolou, alebo ucnovkou, uplna klasika, dokonca som tam objavila veducu predajne so zakladkou, ktora potom vo firme pracovala na centrale ako manazer, myslim, ze tam bola ale tri roky a podarilo sa, bola asi 40 rocna, tucna a mastny vlas taky, ale vedela... neskor ale uz viac dbala na vizas samozrejme...a viac takych som tam postretavala, s ucnovkou typka co prisiel robit do predajne fotoaparatov, ako predavac, predtym skladnik, dnes je zastupcom riaditela celej firmy, predtym bol ako poduktovy manazer, proste sa posplhali..za relativne kratky cas..takisto v uk a v at som sa s tym stretla, ide to tam lahsie, ale si tu, tak no 😎 ak mas nadvahu a citis sa zle schudni uz len kvoli sebe, vsetko pride, keine panik, pracu vezmi barsjaku, pri dokladackach zhodis, alebo potom hladaj pracu kde to nevadi... mas aj hot. akademiu, tak ja neviem, kuchar, kuchtik, mysi kozisek :D
Ved hotelovka je taka univerzalna skola, mas tam jazyky, ekonomiu, menezment, syn tam isiel kvoli vsestrannosti a moznosti vycestovat za hranice svk, z nich maju byt prevadzkari, je to taka akcna robota, nie fyzicka narocna, tu na zapade mame o vychodnaroch taku mienku ze ste zivotaschopni a nedate sa zivotom ubit tak dotoho!
@gabiiqa Aj tuční ľudia sa môžu obliecť. Viem, že nemáte prachy, ale investuj do jedného poriadneho outfitu + vlasy a namaľuj sa. Ak to nevieš tak fakt do toho investuj, do kozmetičky, nech Ťa naučí sa maľovať . Ja mám nadváhu, mám 20 kg, nikto si moju nadváhu nevšíma, lebo vôjdem do dverí a vidia mňa nie to, že som tučná.
Daj si porobiť vyšetrenia z čoho je tá Tvoja nadváha a trošku s tým môžeš niečo urobiť. Je to pravda, že na pekného, príjemného človeka sa radšej pozrieš ako na zdutého tučniaka. Nadváhu dajme tomu nemôžeš zmeniť hneď, ale oblečenie a úsmev môžeš. Držím palce.
@gabiiqa môj názor ako chlapa. Za prvé 40 kg je strašne veľa. Vyrovná sa to vyfajčeniu asi 40 cigariet denne asi taká je záťaž na tvoje srdce. Buď si istá že pri takej nadváhe môžeš mať problémy aj s otehotnenim a podobne. Takže by si mala čosi so sebou robiť. Mala by si to robiť hlavne kôli sebe, aj keď to zrejme partnerovi neprekáža. Už ďalšie zdravotné komplikácie ani spomínať nebudem.
A čo sa týka práce, tak ber to tak že aj ťažšia práca by ti skôr prospela. Občas to totižto tak je. Každá práca má svoje plusy a mínusy.
Ak si vedela že chceš dať výpoveď prečo si si predtým neskúšala hľadať prácu keď si ešte pracovala?
Zober čo sa dá A daj sa nejak dohromady. Samozrejme že budeš V novej práci trpieť ak bude ťažšie ale telo si časom zvykne.
Veľa šťastia
Žijeme vo svete, kde je vizáš rozhodne veľmi dôležitá. A dvakrát to platí pri práci akú si hľadáš.
@gabiiqa nemyslim si, ze problem je v tvojich kilach navyse (na uradoch je plno stihlych i obeznejsich uradnicok), ale skor v tvojom nizkom sebavedomi. Skus vyhladat sluzby nejakej stylistky, investuj do toho a nauc sa svoje kila navyse sikovne schovat pod dobre padnuce oblecenie, daj sa pekne ucesat, nauc sa malovat (neviem ako vyzeras, ale mam pocit, ze budes asi taka sivsia myska) a hlavne sa s touto novou vizazou musis naucit zit. Ked budes spokojna so svojim telom, budes to zo seba vyzarovat a ludi budes pritahovat.
Osobne poznam niekolko zien, ktore maju riadnu nadvahu, ale tie sa teda vedia nosit 😉

@gabiiqa
mam otazku:
co bolo na tej predoslej praci tak strasne fyzicky a psychicky narocne?
preco sa ti nezdal pristup nadriadených?
co znamena zly kolektiv ?