Je rozchod alebo rozvod vždy jediné riešenie?
ahojte nechcem nikoho uraziť posledných par dni sledujem forum a na akukolvek otazku ked niekto žiada radu ...radite väčšinou rozvod rozchod ??? to naozaj aj doma všetky problemi riešite rozvodom rozchodom ? kam sa podeli kompromisy ustupovanie obeta láska ??? ked sa vam doma pokazi pračka tak ju hned vyhodite a kupite novu ??? ked hned radite menit chlapov ??? nerýpem pýtam sa
@sandra551 nie bohužial nedalo sa mi odkladať viac.Bokom som si dávala hlavne peniaze na lieky pre mňa a pre syna,aby bolo na nečakané výdavky napr.do školy,školky a tak.Z mojho platu sa vyskakovať nedalo..Dúfam že to čo som si predsavzala sa podarí.Robím si kurz a chcela by som sa zamestnať ako opatrovateľka..Čo ma najviac štve že ten chodí na fušky,domov príde večer a ja musím nechať celý týždeň deti 4 hodiny samé☹
@sandra551 a on pre seba peniaze má vždy-vraví že keby sa náhodou pokazil kotol,chybal mu vercajch(či ako sa to píše)...jednoducho jemu ide len o robotu a jeho záujmy☹Ked som chcela dať deti na krúžky tak aj to mi zatrhol,že ak nato nemám nemám špekulovať a kto by ich aj nosil,keď on chodí unavený☹
A toto je to ja si radšej kúpim sama ja radšej navarím sama potom je muž nepotrebný nevie co domácnosť odnáša čo koľko stojí a teda neviem koľko nechať tak mu poviem daj mi 10 a keď dá 4 spravím kolienka s vajcom a hotovo.... A neviem aká konzerva ide do rizota....
@mamula2 vieš čo nedá sa to čiťat to čo žiješ...je to bulo sorry za vyraz, ale ja aj ked do času finančne zavisla na tých jeho ,,3 - 4 eurách tak by som mu to len tak lahko nedala...nebude prispeivať na jedlo tak mu nedám jesť, nakrmim si deti a nedam mu, skovam si, ked chce takto žiť a z teba robí total handru tak ok..ja by som s nim ani v posteli nespala - pekne vlastnu izbičku alebo s deťmi a na kluč. Keby ti mal platiť alimenty tak si na tom lepšie ako teraz. Ked nekupi praci prašok? Operiem detom a jeho nechám tak...nech sa stara. Nie ze ty ,,nie si hery poter,, ale si!! Lebo tu čaruješ z pár eur čo ani si neviem pomaly predstaviť len s tým ist do Lídla...ved čo kupim? Fakt len zaklad, chleba, maslo, mlieko ...a konečná.
Ja by som ochlastovi toto netrpela - aj ked akoze robí a ma fušky. Ked ma na krčmu tak treba mať aj na chleba - pre deti minimalne, ja nech aj nejem pripadne dojedam korky po deťoch. Jaj, u nás by bol krik každý den..nezniesla by som takto žiť.
@teada rozmýšľam, či by si mala rovnaký názor - že rozvod nie je riešenie, keby ťa muž psychicky a fyzicky týral. Keby chodil denne napitý a vulgárne ti nadával. Keby narobil dlhy ešte vaším vnúčatám. Problémy sa dajú riešiť, ak majú záujem ich riešiť obidve strany. Ak manželovi maximálne vyhovuje, že má doma slúžku, ktorej keď jednu strúhne, tak bude čušať aj vtedy, keď bude mať bokovky, prečo by sa mal snažiť o zmenu? Je pravda, že je chybou ženy, keď to nechá zájsť až do takéhoto štádia, keď muža nestopne hneď a nedá mu jasne najavo, čo nebude tolerovať ani náhodou. Vo veľa prípadoch by sa rozvodu dalo predísť, ale ak to prerastie únosnú mieru, je to bohužiaľ jediná cesta. Proti chronickému žiarlivcovi, alkoholikovi, manipulátorovi, ktorý odmieta odbornú pomoc sa bojovať nedá.
@sardinka333 už mi ani ten krik nepomáha oduje sa a nebavíme sa aj týždeň-a ano spávam len s deťmi v izbe😀 a to už dávno🙂Matej(syn)mal raz nejakú debatu s triednou sa bavili o rodine nejaký projekt a on že povedal učiteľke že oco sa nám nevenuje,stále je v krčme....No ked mi to triedna vravela som sa od hanby skoro prepadla a potom druhý raz hanba ked ja na poobednej on v školke na rodičovskom a mal vyžraté☹Ja sa na neho spoliehať nemožem-bohužial
@svadlena Neviem ako ty ale ja ked sa ciz obzriem v ramci mojich znamych alebo staci pocuvat, citat rozne pribehy zien, ktore su nespokojne vo vztahu......vidim vela (bohuzial) vztahov, ktore su nefunkcne. Myslim tym vztahy, ktore boli nefunkcne uz od zaciatku len to niekto zo zucastnenych nevidel ci vidiet nechcel. Aj tu na MK je dost zien, ktore ci uz priamo alebo nepriamoz priznali, ze ich partner bol rovnaky aj pred svadbou/dietatom/pred 5 rokmi. Mnoho dufali, ze to ono partnera zmeni ....svadba, dieta, spolocne byvanie, odpustenie nevery (lebo sa urcite uvedomil...no to urcite 🙄)
Nie nadarmo koluje vtip "zena dufa, ze muz sa po svadbe zmeni a uz muz dufa, ze zena sa po svadbe nezmeni". Casto to odraza tuzbu zien po "lepsej verzii" partnera a muzsku spokojnost so zenou, ktora ich chyby nevidi alebo toleruje.
Jednoducho povedane, ano....rozvod/rozchod je jedinym riesenim pre vztah bol nedzravy vzdy. Lebo vo vztahu by clovek nemal trpiet. Pokial byt s niekym nie je pre mna radost a pokial naruc partnera nie je pre mna utociskom ked potrebujem utechu a povzbudenie....naco mi taky clovek je?
Netvrdim, ze som vztahovy guru ale mam celkom nos na ludi...Pan Boh daj nech sa ma to drzi.....a len vo svojom okoli poznam vztahove snazilky a vztahovo slepe zeny s - nevernikom, manipulatorom (2x), sebeckym nevyzrelym lenivcom....
Aktualne ale mozem povedat ze znama s 1x chorobnym ziarlivcom a 1x so slabochom co ju psychicky tyral.....nakoniec ma super mladeho muza co ju zboznuje a slecna rozkvitla ako ruza 🙂 druha slecna tesne po rozchode s nevernikom (+ sobec a nevyzrely clovek) zistuje ze sa jej dycha lepsie bez neho. 🙂
@svadlena mna by zaujimalo, preco sa Ta to tak osobne dotyka...
vzhladom na dlzku prispievania a pocet prispevkov by som si mohla mysliet, ze si nejaky urazeny chlap, ktoreho zena uz nevydrzala to, co jej robil, sama sa pytala tu na MK radu a teraz sa pytas, ze co my chudery, vlastne chceme.
Ale mozem sa mylit
@sandra551
@lajlilinka Obe ste ma moc potešili svojimi odpoveďami 🙂 Na MK nie som dlho a som tu len preto, že nevesta mi vravela, že choď na MK a uvidíš sama....ešte nikdy a nikde si sa nezabavila tak, ako tam 🙂 A mala pravdu 🙂 Stupídne otázky...citujem: môžem byť tehotná? včera sme mali sex a mňa bolia prsia??? Skoro ma natiahlo....Potom tie súboje , že či kojiť....alebo nekojiť? Tam sa idú niektoré supermatky pozabíjať písmenami a ešte vycapia fotku 5ročného decka s prsníkom v ústach :( Potom očkovanie....toto už radšej nečítam, lebo to je "megakatastrofa" ☹ A najviac sa bavím na fotkách ošťatých testov, kde každý následujúci deň sú pridané ďalšie a ďalšie fotky, akoby im za jeden deň narástlo brucho o 20 cm...a mohla by som písať do bezvedomia 😀 Netvrdím, že sa budúca maminka nemá pochváliť fotkou bruška (ale nie, ak je plochá ako doska)....alebo chce vyjadriť radosť, že čaká bábätko, tak fotku 4D USG ....alebo, keď sa bábo narodí, pridávať fotky, ako rastie, veď je to krásne mať bábätko....ALE všetko s mierou.....No a témy "chlapi" sú na nezaplatenie 😀 😀 😀 Tam je každý renomovaný psychológ....psychiater.....sexuológ a manželský poradca, hlavne ak dotyčná má 25 rokov a ide radiť 😝
@adri266 nechodila som sem kým sme nemali s priatelom problem ...už sme ho vyriešili ALE PRED TýM SOM si tu čitala prispevky hladala rady no nežiadala one ...no dočitala som sa jedno rozvod rozchod je jedine riešenie no nie ked obaja chcu vo vzťahu zotrvať a jedine čo treba je spomenut si nato prečo sme spolu boli na začiatku .....nato čo sme robili a aby sme boli štastný že nemusime hladať niekoho noveho naopak musime využiť to čo nas naučil čas jeho oblubene jedlo že...nemam rada ked mi lezie do sprchy alebo to že ked si lahneme do postele vždy nas napadne jedno "toto je najlepšie "....že ked sa chceme opýtať načo tak sa opýtame nanačo lebo tak to vravevi moj syn ked nas chce rozosmiať ano stale mame problemi ale nanačo nimi budeme stracať čas .......moja rada ???? nemám radu každy vzťah je iný a v každom funguje niečo iné .... viem že su veci ktore by som už s nikým ine nezažila a ani zažiť nechcem ....niesom chlap a paradoxne som rozvedena ....
@mala_hobitka ano su aj také pripady ved ja smaa som rozvedená ja len už cakam na temu moj muž pozera discavery mam sa snim rozviesť ja teda neviem ale ed ho žena zmeni nauči ho aj čo on chuda nechche a potom mu žena vyčita že nema na nič nazor a že je iný ao na začiatu alebo ked žena povie radšej si pradlo poskladam lebo to viem lepšie nechaj ja ten riad umyjem lebo to nerobiš poriadne tak potom jasne že sa chlap nato vysere a ed maju decko jej s ničim nepomože ......
@timea7 ..ked uz k rozvodu dojde v takychto pripadoch ako si pisala, tak jedine dalsie mozne riesenie a niet ineho na svete je najdenie si dalsieho partnera a potom pre dalsie chyby druheho partnera dalsieho a hladat, striedat, menit a najst toho "praveho"...nie je ten pravy nahodou ten, s ktorym je to uz definitivne rozhodnute prisahou a slubmi, ktore naco sa slubuju, ked sa nesplnia?ci v dobrom a zlom znamena len v dobrom a to zle znamena, len ked si neumyje ruky pred jedlom?..chabe, nemyslis?...
@timea7 a posledna vec...ak tvoje vlastne dieta, uz aj dospele, ide takouto zlou cestou, ze je alkoholik, nevernik , zadlzi manzelku, rodicov a pod.neduhy, vari sa ho vzdas, rodny list rozstrihnes a uz viac nie je tvojim dietatom??bude, aj keby si sa ho vzdala, navzdy ostane, lebo len ono je tvoje, aj keby si naslo tisic inych "rodicov"....rozvodom sa podla mna len viac komplikuje zivot, sebe, a hlavne detom..
@teada prečo by malo byť jediné možné riešenie nájdenie si ďalšieho partnera? Život bez muža nie je až takou tragédiou, ako si niektoré ženy myslia. Rozhodne menšou, ako žiť s gamblerom, žiarlivcom, tyranom....Sama dobre vieš, že sú síce ženy, väčšinou tie submisívne, ktoré priťahujú rovnaký typ mužov - tých, o ktorých by väčšina ani nezavadila, ale väčšina žien je práve pri výbere ďalšieho partnera oveľa pozornejšia, druhý vzťah býva oveľa kvalitnejší, ako prvý. Prečo by mal byť pravým partnerom ten, ktorému som sľubovala lásku, úctu a vernosť? Ja som to dodržala, on nie. Prečo som mala obetovať svoj život pre niekoho, kto sa nesnažil o to, čo mi sľúbil? To znamená, že pre mňa pravým partnerom nebol. U mňa bol rozvod tým najlepším rozhodnutím v mojom živote. Je to už vyše desať rokov a ja som veľmi šťastná s novým partnerom, s ktorým som už roky. Podotýkam, že v čase rozvodu som terajšieho partnera nepoznala. Nemám pocit, že som si skomplikovala život, naopak, môj život získal úplne inú kvalitu. Vážim si každý deň s ním, lebo viem, že takýto vzťah nie je samozrejmosťou. Trošku si sa v tom zamotala, tie nešťastné ženy splnili to, čo sľubovali, sľub porušili ich manželia, ktorí problémy v manželstve riešili alkoholom, drogami, behaním za inými. To je v pohode? Súdiť hádam nebudeme ženu, ktorá sa všemožne snažila manželstvo udržať a tolerovala roky všetko možné. Sľub hádam porušil muž, keď ju týra, pije, nie?
A nechápem, prečo by som mala trhať rodný list, ak by môj syn zadĺžil manželku, začal piť a pod. Neznamená to ale, že by som s ním mala taký vzťah, aký mám teraz, nie som typom, ktorý zametá problémy pod koberec. Nedá sa však porovnávať vzťah partnerský a vzťah rodič dieťa. Ak by syn prišiel s tým, že ho manželka poslala do čerta, lebo narobil dlhy, alebo ju udrel, tak by som mu povedala, že si to zaslúžil. Myslím to úplne vážne. aj mne moja zlatá svokra povedala, že si zaslúžim iného muža a ja si ju za tieto slová veľmi vážim.
A ešte niečo, svoj manželský sľub som brala maximálne vážne, s vedomím, že je to na celý život. Nepovažujem však to, že nám to nevyšlo za koniec sveta, momentálne žijem roky šťastná aj bez manželského sľubu. To, že robím niekoho šťastným, že ho milujem a on mňa, nepotrebujem potvrdiť sľubom, nepotrebujem k tomu svedkov, mne stačí, že to denne zažívam.
@timea7 nuz, svoj slub si asi nebrala az tak prilis vazne, ked si rozvedena ,a ked mas uz aj dalsieho, ked idemem do podstaty toho co si napisala, cize si sa sama zamotala..co sa v tom slube hovori, ked si to vzala vazne??ale nevyslo to, hm, takze ideme dalej a hovorim,ako beriem manzelsky slub vazne-protirecis si.Veta, ktoru si napisala, ze nepotrebujes slub ani svedkov atd a predtym si pisala, ako si brala vazne manzelsky slub- to si ako myslela?l..a ak druhy vztah byva kvalitnejsi ako prvy, tak preco si sa vydala hned za prveho chlapa?treba pockat na dalsieho..nechcem ta chytat za slovicka, ale ked sa chceme takto obhajit, nech to ma pevny bod, nemenitelny..viem, ze su zeny, ktore zial su rozvedene z priciny muzovych chyb a pod., ale ak ja beriem manzelsky slub vazne, tak naco kukam po inych partnerov, ved sa hovori az do smrti, cize?ani jeden z nas v podstate nedodrzal, to co slubil, hoci ten prvy zlyhal skor a pod.....a ja cely cas tu pisem, ako sa vzdy da najst riesenie a nie zvolit hned unik a ak sa neda najst riesenie tak, ako som to uz pisala, avsak ironicky, ze dalsie jedine mozne riesenie je najdenie si ineho partnera a potom dalsieho atd atd..je jasne, ze kazdy si obhaji to svoje....dokonca aj vrahovia, zbavia sa ludi, ktori su im nesympaticki, ci zlodeji, ktori si zoberu to co si myslia, ze potrebuju- jednoducho pre nich je to jedine mozne riesenie...to samozrejme neporovnavam s rozvedenymi, ak by chcel niekto chytat za slovicka, len konstatujem, ze kazdy si najde dovod a obhajobu na to, co robi....
@svadlena keď sa mi pokazi pracka vyhodim ju a kupim novu. bez vahania, vrazat do opravy sa mi pri dnesnej cene elektrospotrebicov neoplati, uz to mam odskusane 😉
co sa tyka manzela, k pracke si ho netrufnem prirovnavat. ma 42 rokov a funguje bezchybne 😀 no povedz, ktora pracka by to dala 42 rokov? no dobre, drobne zavady sem tam, ale nic co by ho robilo nepouzitelnym. keby doslo k vaznej poruche, v jeho pripade by som urcite o oprave uvazovala, lebo je uz rokmi prevereny a spolahlivy.
v pripade niektorych pribehov co tu citam by som o oprave neuvazovala ani kebyze mi daju naladovku. to co su niektore zeny schopne strpiet vo svojom zivote je niekedy fascinujuce. takze vsetko zalezi od situacie a kvality opravovaneho/vyhadzovaneho modelu 😉
@teada čítala si pozorne? Ja som si nezobrala hneď prvého chlapa, zobrala som si muža, ktorého som nesmierne milovala, chcela som s ním spojiť svoj život, vychovávať deti, zostarnúť. Vydávať som sa nemusela, vydávať som sa chcela. Poznali sme sa dostatočne dlho. Ja som po žiadnych iných mužoch počas manželstva nepokukovala, dokonca ani v čase rozvodu, ani nejaký čas po ňom, čo ťa asi najviac šokuje. O existencii terajšieho partnera som netušila ako som už písala ani v čase rozvodu, ani nejaký čas po ňom. Ja si nemusím hľadať obhajobu na svoje rozhodnutie, opakujem, že som manželský sľub neporušila. Aký zmysel by malo zotrvávať v manželstve, v ktorom nebol šťastný ani on ani ja? Dokonca ani náš syn? Vieš čo mi povedal, keď už bol dospelý a spoznal môjho terajšieho partnera? Že som sa mala rozviesť skôr, že napriek tomu, že svojho otca má rád a má s ním pekný vzťah, tak vidí, aká som teraz šťastná. Tieto slová majú pre mňa inú hodnotu, ako tie somariny, čo tu píšeš - že som "kukala" po iných chlapoch, zobrala som si hneď prvého chlapa a podobné nezmysly. Píšeš, že som hneď hľadala únik, ty si s nami v tom manželstve žila? Vieš čo predchádzalo tomu rozvodu? A prirovnávanie k vrahom a zlodejom, ja sa tu už na tvojich myšlienkových pochodoch iba bavím. Neviem, či si fakt tak zadubená, neschopná prijať iný názor, ako je ten tvoj, alebo ti viera zastiera možnosť triezveho uvažovania, ale bola by som rada, keby si ma neposudzovala podľa toho, čo sa nestalo a prestala tu písať nezmysly, ktoré s ma netýkajú. Nikdy som nesúhlasila s tým, aby bol rozvod vyústením akýchkoľvek problémov v manželstve, ale aby som za každú cenu v ňom zotrvávala len preto, že som dala sľub a premrhala som svoj život napr. s alkoholikom, gamblerom, manipulátorom, to nemôžeš myslieť vážne. Som zvedavá, aké riešenie by si našla, keby ti ten tvoj oznámil, že od teba odchádza, už s tebou nechce byť a čaká dieťa s inou. Mohla by si si pretáčať na videu ten svoj sľub tak do rána. Podotýkam, že to nebol môj prípad, aby si zase nepísala, že si našiel inú, lebo som sa mu v spálni nevenovala. Už si mi pripísala tých vecí, ktoré sa v mojom živote neudiali viac než dosť. Pekný večer.

@mamula2 Prepáč, ak sa budem blbo pýtať, nečítala som si všetky tvoje príspevky. Ale nemala si úspory pre takéto prípady? Úspory v prípade straty príjmu by mali pokryť aspoň 6 mesačných platov každého zarábajúceho člena. Potom sa predpokladá že do cca 6 mesiacov sa dá zohnať nová práca. Mne to príde ako zlé hospodárenie. Predstav si že o prácu príde tvoj manžel, z čoho budete žiť?
Hlavne ak mám deti tak by som riešila v prvom rade rezervy v prípade, že sa niečo stane... A tvoj muž sa nedokáže postarať o rodinu... ale že vôbec 🙄 Deti sú aj jeho a ty sa obetuješ, svoju kariéru a všetko kvôli tomu... Toto je jedno hnusáctvo páchané na ženách niektorými chlapmi 😔