Je správne, aby manžel odišiel na chatu?
Ahojte - dilema.
Muz z vychodu, zijeme na strednom slovensku. Priatelovych kamaratov nemam rada, akceptujem. Robia silvestrovské chaty, ja na silvestra budem v 8. Mesiaci tehotenstva (vo februari mam termin) Muz casto chodi s nimi von, ale neviem ci je to primerane v takom neskorsom stadiu… pojde 2/3 hod na chatu, povedal ze na jednu noc ale rano ho presvedcia vypit (predsa len vychodniari) a nepride ani na druhy den. Mam s tym taky problem lebo si nevien predstavit ze by sa nieco dialo a by nebol pri mne. Napriklad zacne mi porod, a nebude schopny prist,…. Keby je to chata v okoli ze raz dva tu, by to bolo o inom. A este ja nechapem preco musi ist, pre mna je ovela sympatickejsie byt na novy rok v “rodinnom” kruhu. Aj o rok ja ze a potom ako pojde na chatu a ze da syna ocovi a my pojdeme na chatu. A to moja predstava ozaj nie je. Len mi odpovedzte ci by Vam bolo jedno ze by siel na tu chatu…
@lonely66 áno, aj ja som toho nazoru, že darmo sa niektoré ženy snažia, vyhrážajú, zakazujú, atď.. Pokiaľ muž nechce, nezmení sa/alebo svoje činy.
Mnohe ju tu kritizujete ze preco muz ma robit to co ona chce.. ale tu vobec neide o to co chce ona ale o to co chce on. O to co sa od neho ako partnera a otca ocakava. Moj teda bol pri mne cele tehotenstvo a urcite by nesiel s kamosmi ani von bezo mna, staral sa o mna a pomahal mi ako vedel. Kde som isla, idem ja isiel aj on. A je to jeho rozhodnutie ze chce byt so mnou a so svojimi detmi nie s chlapmi na chate..
Mna by to mrzelo, nastvalo a teda uplne necakane som rodila v 32tt .tu neide len o porod ale moze ti byt zle, mozes krvacat, nemusis citit pohyb.. ako kebyze sedim 5 hodin na pohotovosti s vedomim ze chlap co ma byt pri mne sa niekde oziera..tak asi ho kopnem do riti...
Predstava ze 10 mesacne babo necha otcovi a vy pojdete na chatu ma rozosmiala.. ved to je absurdne. Mnohe deti su kojene, prikrmi, sedia este nechodia a on ho chce dat otcovi a on chce ist na chatu.. a co spravi otec ked mu bude dieta 3 hodiny plakat.. ? Tvoj chlap je snilko..
Môj išiel na chatu 6 dní pred pôrodom a neodpustila som mu to do dnes a pri každej hádke mu to vyčítam..to už má malý rok aj 8 mesiacov 🙂
Mne by vadilo, ze ide na chatu na Silvestra s kamosmi a nebude so mnou. Ale keby chcel ist na chatu hocikedy inokedy, je to OK. Tiez nechcem byt na Silvestra sama. Je uplne jedno ci som tehu alebo nie .Ale zase mojho by to ani nenapadlo.
A ty budeš doma sama? Išla hy som k rodine alebo známym.
Tvojmu chlapovi je chlast párty nadovšetko, keď chce dať potom 10.mes dieťa rodičom, len aby mohol zase piť. Toto by mi vadilo oveľa viac, ako 8.mesiac. ale tak sama si si ho vzala, čo k tomu.
Možno časom zmení postoj, možno nie.
Vadilo by mi to,lebo uz ste rodina. Silvestra by mohol oslavit s rodinou a nie hulakat na chate do rana s partiou,co ma 15nast? To su tie rozdiely. Zena,ked ma dieta sa skludni a chlap pokracuje vo svojich starych zvykoch. Pokial sa obaja zhodnete,ze chcete ist o rok na chatu,fajn. Ale nie take,ze jeden bude doma s dietatom a druhy bude skotacit na chate. Ak ti to uz teraz vadi,povedz mu to. Vzdy si musis vediet povedat,co chces a stat si za tym. Mozno dostane rozum,ale ak nie,no budes to mat s nim tazke.
To si fakt neviem predstavit ze by ma chlap ktory ma lubi necha samu na Silvestra.No nie.a to hovorim ako zena, co ma vlastne aktivity a moj muz takisto.chodi s partiou 1-2x za rok na vikend na chatu.uplne v pohode, zasluzi si, doprajem mu.ale keby ma nechal samu vo vysokom stadiu tehotenstva na silvestra....zranilo by ma to
zavoláš RZP keď budeš rodiť...
@deti95060810 a problém vyriešený! V prípade núdze by ju odviezla rzp a všetko okay. Je jedno že by bol v tom čase buduci otec zliaty ako prasa na chate s kamošmi a ona sama v zachranke a nemocnici🤦♀️
Priateľ si spravil s tebou dieťa, manžel byť nechce a ešte dlho sa bude tváriť a žiť len ako "frajer", mne by to veľmi vadilo, ale ja by som s takým paričom nevedela predstaviť ani žiť.
Zasluzi si ocenenie manzel a otec roka, aby to mohol ist oslavit s partiou kamosov. Pravdepodobne podobné výkvety ako tento tu. To sú sice len take male zarezy vo vztahu, ale ak bude tych zarezov viac, potom pride cas, ze uz napises pribeh, nemilujem manzela a nie som stastna. Potom dostanes rady, ze to treba skusit, ved tam niekedy bola laska. No nebola, z jeho strany taka malicka mozno a tvoja laska k nemu bude vyhasinat. Pokial sa chlapik nespamata.
Ja som ten typ, čo chodí po chatách s ním...alebo ho zbalím, nech si ide, budem mať chill. Ale tiež som tehotná a na Silvestra určite nejdeme nič riešiť, budeme doma. Nevadilo by mi, že ide v hociktorý iný víkend. Ale na Silvestra a na Nový rok má byť so mnou.
Mne by vadilo, ze ma chce partner nechat samu na silvester/novy rok, bez ohladu na to ci som alebo nie som tehotna. Tebe jednoducho vadia jeho kamarati a to ze vobec ide, tehptenstvo udavas len ako “nahradny dovod”, lebo naozaj v 8 mesiaci standardne zena nerodi a chlap nemusi pri nej stale byt. A keby bola chata blizko aj tak ti to prd pomoze, lebo zrejme by opity nesadol do auta a nesiel ta odniest do porodnice.
Ja ked som bola chvilu pred terminom mali sme s muzom akurat dohodu, ze ked niekam ide, tak nebude pit, keby sa nahodou nieco stalo.
Na celej situácii by mi najviac vadilo to, že čakám dieťa ako slobodná a nie to, že otec dieťaťa sa ide zabaviť.
Ak to nie sú každomesačné výjazdy, nech ide, aj tak sa mu príchodom dieťaťa bezstarostný život končí, len to ešte netuší. Ja by som išla k rodičom na pár dní. Ak by pôrod začal predčasne, odviezla by ma rodina, sanitka,... Muž je pri pôrode aj tak zbytočný, to dieťa musíš porodiť sama.
Tak ak na Silvestra chce ísť on na chatu s kamošmi namiesto toho aby bol s vami prípadne išiel niekde s vami tak veľa toho nezmôžeš max si pogratulovať k dobrému výberu partnera... Ak mu budeš vyčítať a zakazovať bude nahnevaný a len sa pohadate keďže on očividne nevidí nič zlé ísť na tom aby išiel, čiže tahas za kratší koniec
Nuž...už máš po silvestri tak či tak 😅 buď budeš mať nervy na chlapa že tam išiel takto sám a teba nechal doma. Alebo ho budeš mať doma zdutého ako malé decko. I keď neviem či sa ti to podarí zakázať
Ja keď toto čítam ..tak som taka vďačná za môjho manžela... síce ma vie vytočiť parádne ale toto by mi nespravil.. ono nič s tým nespravíš lebo to je jeho povaha .. malá si si hľadať lepšieho otca pre svoje dieťa.. ale ja tu niesom od toho aby som ta súdila...želám ti aby sa tvoj chlap po pôrode zázračné zmenil.. aj také prípady sú.. držím palce ❤️
Podľa mňa je dosť podstatná info to, ako ste to mali po minulé roky. Ak doteraz chodil na Silvestra na chaty a ty si s tým bola ok, tak by som sa k tomu rovnako postavila aj teraz. Tiež mám termín začiatkom februára, áno, stať sa môže, že budeš rodiť skôr, ale tá pravdepodobnosť je dosť nízka… Pokiaľ ste na chaty chodili doteraz spolu, tak by som išla aj tento rok… vadilo by mi, keby sme doteraz trávili Silvester spolu a “zrazu” by sa rozhodol pre zmenu a chatovačky s kamošmi. Ale to bez ohľadu na to, či som tehotná, alebo máme už dieťa… proste tam by mi tá dohoda chýbala a brala by som to ako zmenu, na ktorej sme sa nedohodli…
Mne by to vnútorne vadilo, ale poslala by som ho na chatu s tým ze budúci rok sme s bábätkom doma
Viem sa vžiť do tvojej situácie, ja mám septembrové dieťa takže my sme toto zažívali v lete. Vzdy sme spolu chodievali na stanovačky, festivaly, chaty, skratka dvaja mladi extroverti 🤷🏼♀️ Ja v tehotenstve úplný opak, najradšej by som bola doma a všetci mi liezli na nervy, všetko ma štvalo. Ale brala som to tak ze som zatiaľ tehotná, tie hormóny a nálady sú moje tehotenské, nie jeho tak nech si ide. On to dosť obmedzil, ja som sa tiez občas premohla a sla s nim aspoň cez den, skratka taký kompromis. Viem ze keby si postavím hlavu tak by bol so mnou, ale viem ze by bol naštvaný/sklamaný , nedal by to najavo, no vnútorne by ho to škrelo a ja by som to vycítila z neho. Prišlo mi jednoduchsie pre nás obidvoch ze nech sa ide vyvenčit
Fuuu niektoré ženy ste tu neskutočne benevolentné. Áno hnevalo a trápilo,aj mimo tehotenstva. Nový rok chcem osláviť s niekým koho milujem a keď sa nedá ten čas stráviť spoločne s priateľmi,tak sa nedá... budeme doma sami dvaja. Bola som tehotná v 8. mesiaci na Silvestra a manžel nešiel,ani v dedine ku kamarátovi. A to nie som sekera, má svoj koníček, podobne aj ja. Vieme tráviť čas aj oddelene, ale na Silvestra je práve tá chvíľa, keď máme byť spolu... toť môj názor 🫣
Vo vzťahu v tehotenstve je to zväčša tak, ty už si rodičom, cítiš pohyby vnímaš dieťatko, zazivas pocity “hniezdenia”, všetky tie hormóny, nálady, rozplývas sa nad ňuňuňu dupackami, vyberáš výbavičku plačeš pri reklame so šteniatkami a tak
Chlap vníma toto obdobie skôr tak racionálne, “ žena ma brucho a je nejaká precitlivelá” . On sa vo svojom vnímaní tým rodičom stáva až ked sa bábätko narodí
Baby ho tu označili za nezreleho, hrozného atd ale on taký v skutočnosti nemusí byt. Možno je to len mlady chalan ktorému to ešte nedocvaklo, nechápe prečo nechceš ist s ním na chatu ved ešte nemáte dieťa
@autorka chápem ta, ja som rodila o 2 týždne skôr a bolo to rýchle.
A tiež by sa ma dotklo, za mna by sa mal konečne nastaviť na "mód" rodina a nie kamoši.🤦♀️ a áno, riešila by som to už teraz, aby vedel aj do budúcnosti, ze nie ze mňa necha s dieťaťom doma a on si pôjde "uzivat" na chaty.
Čítala som to už včera, čítam tvoj pohľad na vec ešte raz a neviem sa zbaviť pocitu, že to nie je ani tak o 8.mesiaci tehotenstva, ako o tom, že ty jeho kamarátov nemusíš. Nerozumiem ani tomu zdôraznenému faktu, že muž je z východu. A čo? aj my sme, aj naši priatelia sú a neožierame sa do bezvedomia (ak narážaš na alkohol). Nenapíšem ti, že by mi to bolo jedno, pretože odomňa manžel na Silvestra neodišiel. Boli sme spolu 100km od nášho domova, dokonca aj s jeho priateľmi posedieť v jednom podniku a keď mi už bolo ťažko, šli sme spolu domov (k svokrovcom). Syn sa narodil začiatkom februára.
Všetko je to o vašej komunikácii. Vysvetli mu svoje pocity, svoje obavy, povedz svoju predstavu o spoločnom Silvestri.. zbytočne tu budeš nariekať, ako to máš ty a ako sme to mali my, keď tvojej partner stavia svoj rebríček hodnôt inak. Naviac ak si raz chce vypiť, je jedno odkiaľ je, aj kde bude Silvestrovať 🤷🏻♀️
Nestval b má ten 8 mesiac , štvalo by má , že je pre neho normalne nechat má na Silvestra samu doma .
@lubkovaandrejka sviatky, ja silvester neberiem vôbec ako sviatoka alebo nejak dôvod na oslavu, dobrý biznis nič viac , dokonca si schválne beriem na ten den aj smenu , ja ked chcem pit nepotrebujem na to silvester
ale to je všetko keby
kludne môže začat krvacat aj ked bude v práci, to v podstate s tehotnou by mal byt niekto 24/7 nostop a nepohnut sa od nej
však ked sa boji. idem k rodine alebo si spravim dámsku doma jazdu a prečo nie ,
nepada svet na jednom mužovi ,,nepada svet lebo som tehotna, vydatá ...
možno aj on si potrebuje pustit paru od tej "tehotnosti"
neboj aj moja polovička má muchy a dost 😂 je to o dohode a kompromise, viem že neznáša teplo a more tak idem sama s detimi k moru , miluje hory další rok ideme spolu do hôr .. okolie su tuká na čelo či sa nebojim ho nechat samého doma , boha ako keby to bol nejaky mopslik

Aj môj muž mal partiu s ktorou chodil niekoľko rokov na silvestrovské chaty. Skončil, ked sme sa dali dokopy. Nie, že by som mu to zakazovala - sam nechcel, chcel silvester tráviť so mnou. Zato mne to bolo jedno, ja silvester vôbec neprezivam, ale bolo to od neho pekne. Pred dvoma rokmi som tiež bola v 8 mesiaci tehotenstva, tiež som mala termín vo februári, a teda v takomto štádiu tehotenstva, by som sa s ním porozprávala, že chceš aby bol k dispozícii keby sa niečo stane. Áno, nie si dva dni pred pôrodom, ale mam strasme veľa žien v okolí ktoré rodili predčasne, alebo začali mať problémy okolo toho ôsmeho mesiaca. To nestrasim ani nič podobné.
Ja som bola už aj pomaly zabalená do pôrodnice kdyby neco 🤣