Je správne posielať deti k starým rodičom celé leto?
Ahojte, zaujíma ma váš názor. Moja suseda mladá žena má po dve deti školáka a skolkarku. Ona aj muž robili celé prázdniny ako väčšinou každý iný človek na SK. Mali dovolenku dva týždne začiatkom augusta a to odlietali do zahraničia oddýchnuť si a nabrať nové sily. Sami. Deti od júla dávali preč na celý týždeň, raz jednej babke, raz druhej babke, potom svokrovci keďže jedna strana starých rodičov sú rozvedený. A takto pokračovali celé leto dokola. Deti vždy sobotu večer im doniesli starký a v nedeľu ráno ich brali v druhým starkym. Cele leto boli s nimi minimum. A ešte aj na dovolenku išli samí bez deti. Podla mňa je to divné ale možno je to len môj názor, neviem. Som sa jej pýtala čo deti nechýbajú ti, ona že ani nie že je rada že má doma ticho že nikto ju neotravuje. A že ona má samostatné deti že by prespali kľudne aj u cudzieho človeka. Skôr bola na to pyšná.
Teraz ma budete určite hejtovat, no mne sa to nezdá kedy sú potom spolu ako rodina, nikdy. Od septembra začne škola a cez víkendy zas deti pôjdu k starkym. Ony vôbec s nimi netravia čas. Toto je akože nová doba myslieť len na seba a na svoj kľud a deti absolútny nezáujem.?
Pre ostatné bývame oproti sebe takže áno všetko vieme jedna o druhej. Nemusim byť ani vonku ale to počujem keď sa niečo deje na ulicu. Ja jej nezávidím nemám čo, mne je skôr ľúto tich deti že nemajú žiadne zážitky s rodičmi a takisto starých rodičov že musia starať v kuse o vnúčatá. Či starý rodičia nemajú nárok oddýchnuť si len mladý?
X ty príspevok o tom istom.Ty sa staraj o svoje deti a rodinu.Vacsinou takymto pohŕdanim tým, čo robia ostatní sa potrebuješ uistiť, že ty si lepšia matka, lebo si deti neodlozila atď...jej deti majú možno so starými rodičmi krásne zazitky.
Boze tak sa vyplac do vankusa z toho smutku a hlad si svojho.
Asi kazda z nas v byte ma suseda oproti sebe a aj ludia v domoch maju susedov vedla a nevieme o sebe taketo detaily ,duplom ich anonymne nehejtime na nete. Kokos hrdinka vsak im zaklop a povedz si svoj nazor. By som si pozrela tu odozvu 🤭
Mne autorka nepríde ako závistlivá - skôr taká typická sebaobetavá mamka, ktorá sa snaží pre svoje deti robiť maximum a chce aby všetko bolo dobre... (ako moja ❤️) A proste je jej ľúto tých susedovie detí lebo nemajú takých "tip-top" rodičov ako by si zaslúžili. (Nehľadajte v tom sarkazmus ani iróniu- ja mám takú mamku a hoci je to občas otravné, som rada, že ju mám)
Autorka - je to na prvý pohľad smutné, že deti sú celé prázdniny "odložené", ale zdanie môže klamať. Nemusí to byť také zlé. Nevieš ako to u nich doma funguje - hoci bývaš cez ulicu a "vidíš im do taniera". Nevieš ako intenzívne spolu využívajú čas, ktorý spolu trávia. Možno tie letné prázdniny využili na to aby si od seba oddýchli a cez školský rok to majú inak a deťom sa po práci/škole/škôlke naplno venujú.
A ak nie... - žiaľ, nič s tým neurobíš. A my tu už vôbec nič. Pokiaľ deti nie sú zanedbávané alebo týrané, nie je dôvod zasahovať
Ide o švagrinú😉,však? A nie susedu....🤣
Ja som si zase všimla,že ty potrebuješ doučovanie z gramatiky. Tak hor sa do toho. Ako sa chces učiť s deťmi?
@alienkami s veľa súhlasím, ale poznám aj matky, ktoré potom v 60ke, keď už deti majú vlastné rodiny tak hovoria deťom pri každom rozdielnom názore "ja som sa kvôli vám obetovala a vy mi to takto odplácate" a to tiež nie je dobre. Deti sú to najdôležitejšie v živote, ale nie sú to jediné a materstvo nie je jediné, čo mi dáva ako žene hodnotu. Keď deti doma nie sú, aj mi chýbajú, ale viem si to aj úžasne užiť.
A tak podla reakcii tuna vidis, ze to tak maju viacere a budu Ta napadat, aby sa ospravedlnili. Ak s detmi netravim cas, nebudujem si vztah. Naco ich potom maju? Ved ked chcem viezt zivot sama pre seba, svoje zaujmy a oddychovat, nemam deti.
@luccija presne tak, s rodičmi budú mať pravdepodobne počas roka dosť zážitkov, s tými starými rodičmi ani tak veľmi nie, nehovoriac o tom ze tu stary rodicia o rok alebo dva nemusia už byť, a napríklad ja na zážitky so starými rocmi spomínam dodnes s úsmevom a tiež ma strážili celé leto kým boli rodicia v práci 😊
@dankanka ja sa nepotrebujem ospravedlňovať, nevidím nič zlé na tom, keď sú deti so starými rodičmi, aj tie vzťahy treba budovať, občasnou návštevou v nedeľu na 2 hodinky u starkej vzťah nevybuduju.. Moje deti od malička chodili k obom starým rodičom, hlavne teda k mojím rodičom, lebo na začiatok sme spolu aj bývali a majú super vzťahy a necítim sa za to ako zla matka. Aj naši sú radi keď tam deti chcú ísť, už im aj pomôžu s kadečim, zmenia prostredie a s rodičmi býva aj moja starká, už má 78 rokov a pri tých deťoch neskutočne vždy omladne, rozpráva im rôzne príbehy z detstva, ako žili atď a deti s otvorenými ústami počúvajú. Toto je pre mňa veľká hodnota
Podľa mňa je to skôr stará doba, než nová 😃 mám pocit že dnešné mamy sa omnoho viac snažia venovať svojím deťom než kedysi
To fakt ich takto sleduješ ? Preboha to aj mňa tak sledujú ? Keď dam na pár hodín dieťa alebo na pár dní k starým rodičom tak som zlá matka ? Možno tam majú všetko čo potrebujú .hádam tam za nimi chodia .podľa mňa nerieš niečo čo nevieš na 100 percent .a zrejme keď musia pracovať celé dni tak už nemali pre deti na dovolenku .išli sami .trochu divné ale čo už
Moj nazor: staraj sa o seba a prestan stalkovat susedov! Ja chodim tiez na dovolenky sama s muzom. Ideme aj s detmi, ale potom aj zvlast. Manzelstvo treba tiez budovat, potom tu mnohe fnukaju, ze im to neklape, ze sa s muzom odcudzili. Alebo sa tak upnu na deti, ze im ani v dospelosti nedaju dychat. Zi a nechaj zit! ✌🏻
Že takýto by nemali mať deti... Toľká nespravodlivosť na tomto svete ...stačí nazrieť na stránky ivf.. čo by dali za deti tieto ženy...
každý má ako má
nevieš čo je za tým , nevieš či suseda nemá nejaké onemocnenie a musi vypnut, nevieš či je vyhorená alebo nie
to že sa deti dávali k babkam cez leto bolo vždy, dva mesiace nemá nik dovolenky tolko
je normálne a prirodzené ke idu rodiča bez deti na dovolenk , že maju čas len pre seba a pre svoj oddych ,
nevieš či sa im venuju doma , nesud ked nevieš
za mna by bolo normálnejšie pre všetkých ubrat detom mesiac prazdnin , a učivo rozdelit na ten novy mesiac a ubrat im vyučovacie hodiny aby neboli do tretej štvrtej v škole
aj ked za mna by im mali niektoré veci hlavne druhy stupen proste ubrat to čo sa učia sj a matematika to sme sa na zakladke neučili, mám zošity zo školy viem porovnat
to sme bravali na strednej
ja susedov ak takto žiju vôbec neodsudzujem, neviem prečo by rodič mal všekto na 100% len pre deti, práve teraz je nejak v tomto zvratena doba len a iba deti a na seba žiaden čas nič , neviem nepridavam sa do skupiny dobrovolny obetavy otrok dietata
aj tie deti by potrebovali nejaky čas pre seba, pre svoj rozvoj, nie vkuse rodič za zadkom a všetko nalinajkovane
My sme travili cele leto u starych rodicov na dedine. Mám pekne spomienky ako sme sa hrali s bratrancami. V piatok pre nas rodicia prisli a v nedelu nas zase odviezli starym rodicom, cele celucke prazdniny. Boli sme stale u tych istych starych rodicov, kedze druha babka este pracovala. So starymi rodicmi sme sa chodievali aj kupat, s dedkom sme majstrovali, popoludni sa hrali s inymi detmi z dediny. A to bolo za hlbokeho socializmu😀
ta obdivujem že to stihaš
my sme mali na chodbe vedla policajnu raziu a ja o nej vôbec neviem 😂 a totálne neviem kto ako byva a čo robí nerobi chodi nechodi
ja to nestiham vôbec ma to nezaujima , nemám na to čas
Ty máš deti?
Mne je luto ozaj aj deti a hlvne starych rodicov. Kedze sama viem ake je to s detmi. Ano tyzden. Max dva. Pripadne ze na vikend. Ale cele leto?
Neviem si predstavit ani mojich rodicov ani svokru aby mali tam deti polovicu leta. A vlastne ani seba aby sme nemali spolocne vylety/zazitky a vlastne ten čas.
Ale kazdy potrebuje nieco ine.
@lenkakamen trosku prehanas, nezdá sa ti? Myslíš si že žena co musela absolvovať ivf, neda dieťa k starým rodičom?
Mam kamošku co ma 2 deti z ivf, veľké problémy mali a sú šťastní že ich majú a veru vôbec není choro upäta na deti ze s nimi potrebuje tráviť čas 24/7
Mne skôr príde choré nonstop venovať čas aj starším deťom, vkuse im byť za zadkom, neucit samostatnosti, všetko robiť za nich, tento typ výchovy sa za pár rokov prejaví nesamostaznymi strateným mladými ludmi
@lentilka78 a my co sme o deti prisli by sme ich podla tejto logiky mali mat nalepene na sebe jak cecky. Teda tie deti ktore sme konecne uspesne donosili a su tu s nami .
@lentilka78 na toto spominam veru aj ja, strašne rada som chodila k starkej, a nie, nemuseli ma tam rodičia odložiť, mama bola v domácnosti! Ale ja som sa tam tak neskutočne tešila, pred spaním mi rozprávala príbehy ako sa kedysi žilo, rôzne príhody, povedacky 😍 keď som bola už väčšia, tak som jej na poli pomáhala, aj keď som bola už dospelá a mala deti, stále ma to tam neskutočne ťahalo, bol to môj druhý domov! Rada na to spomínam
Este dobre, ze namam taku susedu ako ty. Alebo mozno mam ale neviem co za hluposti riesi.
(Len tak mimochodm, toto nie je tvoja prva debata o susedoch a ty ich mas riadne v zuboch. Ty im msis strasne zavidiet aj ked dostanu hnacku a teba trapi zapcha.)
@lenka2710 presne tak.. Aj moje deti toto radi počúvajú, tie príbehy, pozerajú dookola staré fotky, rovnako som to mala aj ja a presne aj v záhradke pomáhajú, doma sa im nechce mi pomôcť a s mojou starkou na jar siali zeleninku, sadili cibulu, syn sa učil rylovat... Je ti pre nich zazitok
Áno je to smutné... Aj čo sa týka detí aj starých rodičov.. ja ako človek ktorý sa rozhodol nemať deti chápem ten názor, že s deťmi je aj dovolenka náročnejšia, aj ticho a pokoj veľmi nie je.. ale tak keď sa už niekto rozhodne ich mať tak asi s tým mal počítať...
P.S: pre všetky tie strašne nadvecou mamičky, ktoré sa nikdy nezamýšľajú nad nikým iným len nad sebou a svojimi deťmi - neverím vám ani za mak 😏
@ivik4 Prečo mám plakať z akého smútku? Ja som není smutná. Ja svojim deťom sa venujem, len nechápem prečo príklad tá suseda to rieši tak ako je písané v príspevku. A verím tomu že je viac takých ľudí. Nie som ani hrdinka nemám problém jej povedať zoči voči svoj názor, povedala že není materinsky typ. Ale tak zas len deti trpia.
@sara07 Mám kuchyňu do ulice a keďže každý deň varím tak vidim im do domu aj do dvora.
@mikadooo Mám jedno dievčatko.

@katka700 a
@maminkadeticiek Súhlasím s vami tiež to tak vidím a je to veru smutné.