icon

Je správne, že manžel nič nezdedil?

9. máj 2024

Dievcata.poprosim vaš nazor.mama mojho muža sa vidala pred 20r.jej novy muž mal neobyvany dom a pozemky.spoločne prerobyli dom,ktorom teraz byvaju.maju spolu 1 syna.myslite ze je spravodlive že vsetko zdedil ich syn a moj muž nič.

koniarova
9. máj 2024

@kate211 13.55, celý svoj majetok. Čiže zrejme aj to, čo má na účte.

pimpulka
9. máj 2024

@koniarova este dopis pre istotu indiciu ze prva strana, lebo neviem neviem🙂)))

miadi
9. máj 2024

@pimpulka ona nemala svoj majetok pocas manzelstva ani pred ziskany. Ten dom a pozemky boli vzdy jeho . Ona sa nicoho nevzdala ked to Nebolo jej . Si precitaj trochu zakony. Ten majetok bol jeho a duplom ak ho zdedil tak vobec ziadne podielove pravo nemala.

kate211
9. máj 2024

@koniarova potom vysvitlo, ze cely svoj majetok prepisal muz na svojho jedineho syna.

Zena majetok nemala, rozhajdakala, investovala do cudzieho, prvemu synovi nekupila so svojho ani byt. Jej problem. Este tam mas nieco?

canany
9. máj 2024

Zbytocne sa tu dohadujete a handrkujete, pravdu vie len on a zena. Ja som bola v pozicii tej zeny, ked som s ex platila hypo na jeho garsonku, starala sa, upratovala, nakupila s nim nabytok a pri velkej hadke mi vyhodil na oci, ze ved si mozem zobrat svoju igelitku a odist, ze mi nic nevyplati z investovanych penazi. Mladost sprostost, uz som sa zabezpecila sama, ale otvorilo mi to oci, ze ked aa jedna o majetky, brat nepozna brata ani muz zenu, ktora mu pomahala.
Autorka ak mozem poprosit hodis sem obcas nejaku aktualitku, ak sa nieco udeje?
Mladsi by nemusel byt taka svina ako otec a mohol by splnit otcove sluby a aspon ten pozemok vam prepisat.
Uvidime, ked dostuduje a prestane ho zivit mama, ako sa k tomu postavi potom a mozno sa necha zivit aj potom, lebo mama nebude mat kam ist a bude musiet suchat nozicka a starat sa o mladsieho syna.

miadi
9. máj 2024

@koniarova Jasne aj svoj dochodok a vdovske napisali na toho druheho 🤦‍♀️ cely svoj majetok napisali na svojho spolocneho syna. Pise autorka. Cely ten majetok je len to co otec toho spolocneho syna vlastnil pred svadbou . + nieco do toho investovala mama. Chudak ten chlapec umrel mu otec a este jeho brat a svagrina su teraz zduti ze ich nejde vyplatit ci darovat nejake pole ktore vraj mama slubila.,

kate211
9. máj 2024

@canany A preco by mal byt otec svina? Preco by mal otec sluboval pozemky cudzim detom? Preco by to robil?

koniarova
9. máj 2024

@miadi už sa mi nechce odpovedať. 😂👋👋

miadi
9. máj 2024

@koniarova nemusis . 😂

koniarova
9. máj 2024

@miadi chvalabohu 😂👍

zeldia
9. máj 2024

Ty kokos to je ale kurva pravopis🙂 nečítam vypálilo mi to zrak😂

larisalarisa
9. máj 2024

Nie, nie je to spravodlivé. A je to veľmi smutné. Prajem tvojmu mužovi , aby sa nad to povzniesol. Mať takúto matku , musí byť bolestivé.

canany
9. máj 2024

@kate211 a preco to urobil za zivota? Spytaj sa ho

canany
9. máj 2024

Dievcata mna este zaujalo, ze ci ona ma narok na vdovske, ked on bol vlastne nepracujuci a invalid? Z coho sa to vypocitava?

orangeblue
9. máj 2024

A takéto debaty tu budú zrejme len pribúdať. Veľa nás je rozvedených, v druhých, tretích manželstvách. Veľa žien malo deti za slobodná , potom sa vydali za druhého, veľa mužov malo deti pomimo manželstva… to ešte ken bude vadeníc o potenciálne dedičstvo - kto ma koľko komu dať…. Keď si predstavím že nejaká synovia priateľka si bude nárokovať čo by som jej mala zanechať- to radšej miniem na ceste okolo sveta.

canany
9. máj 2024

@orangeblue aj som chcela s tebou suhlasit az na ten zaver. Ja nechcem, aby moje deti zili ako ja, som matka a mam dve deti a odkazem im vsetko co mam bez ohladu na to, akych budu mat partnerov, pevne verim, ze ich vychovavam dobre a najdu si partnera so zmyslom pre spravodlivost a cest.

lenkakravcova
9. máj 2024

Ak mama dala do domu napríklad 50.000€, muž 150.000€ tak by mala mať mama právo 1/4 domu rozdeliť pol na pol obom synom - čiže jednému 1/8 a aj druhému 1/8. Mala si to dať v takom prípade napísať ako podiel na seba.
Jeden syn - ten s majetnejším otcom by mal potom teda zdediť 3/4 po otcovi a 1/8 po máme. Druhý by zdedil 1/8 domu po mame.

Mne nepríde férové, že ak ona dávala peniaze do domu, tak jej synovia nemajú po nej právo dediť z domu (v budúcnosti).

adabise683
9. máj 2024

Podla mna co nadobudli spolu pocas manzelstva by sa malo rozdelit na dve polovice, jednu by zdedila zena, druhu spolocny syn. Co nadobudol pred manzelstvom, by mal dedit iba jeho syn. A potom neskor by tu zeninu polovicu dedili synovia na polku zase. To mi pride spravodlive. Ale ak sa dohodli inak este pocas jeho zivota, tak to uz bolo ich rozhodnutie a kazdy to musi respektovat.

adriankomoj
9. máj 2024

Ani môj, a nemá ani na pohreb našetrené 😑

miadi
9. máj 2024

@canany chcela by si mà vidiet ? Tak ti poviem ze som jedina vnucka chodila starej mame upratat cistit totalne spinavu kupelnu zachod zaclony zavesit podlahu umyt .kazdy vikend roky rokuce. Jedina z jej vnucat. A nededila som nic . Dedila mama ujo a sesterky kedze teta uz nezila a tie tam nikdy nic neurobili chodili sa tam maximalne najest . Este som bola jedina z vnucat co som musela na Svk doletiet s poza oceanu a trosku jej pomoct ked uz som nezila na Svk . Robila som to z lasky a ucty k nej a nejake dedenie mà vobec nezaujimalo. Ja som z tych co nechcu dedit chcem aby vsetci zili zdravi co najdlhsie . . 😊pre teba mozem byt blba ale to uz je mimo mna 😌Ja to nepotrebujem ku stastiu cakat co kto zdedi.

orangeblue
9. máj 2024

Každý si môže so svojim majetkom robiť čo chce. Užívať, minút, darovať, predať, rozdať….. čo len chce. Deti a príbuzní nemajú žiadny nárok, žiadne právo na čokoľvek čo patrí inému. Keď chce niekto investovať do cudzieho majetku- nech sa páči. Keď si niekto zmyslí že predá svoj dom a kúpi si motorku a pôjde do južnej ameriky- nech sa páči. Keď to čo vlastní zanechá útulku s mačkami- nech sa páči. Potomkovia nemajú absolútny nárok čohokoľvek sa dožadovať. Keď dotyčný umrie- potom sa dedí to čo zanechal. A na to si už presne pomery čo komu akým dielom

kate211
9. máj 2024

@canany co sa ho mam spytat? Preco nejaky chlap dal za zivota svoj majetok svojmu jedinemu potomkovi? A komu ho mal dat? Nejakej sekte?

karolinakr
9. máj 2024

že cudzím deťom, tak vy tie, ktore ste "vyženili" dieťa, alebo po rozvode mate noveho partnera, svoje dieta vidite v jeho očiach za "cudzie" tak vam gratulujem, v takej domacnosti by som nebola ani minutu, zvlasť, ked s niekym byvaš 20 rokov a nový rodič ta považuje za cudzieho..
Nebolo to tak autorka, že muž jej slubil za "opateru" ked bol dlhodobo ležiaci niečo z majetku a vybabral s ňou? ona doplatila na svoju hluposť, a teraz jej je trapne o tom hovoriť..
aky ma vzťah so synom? ked je normalny, možno by jej mohol niečo prišikovať, ked je vychcany jak tatko, uvidí z koláča dieru..

autor
9. máj 2024

@canany
@koniarova dievcata dakujem vam .vy dve a este par zvas ste ma pochopili.syn urcite nič na manzela neprepiše on je neskutočne lakomec.a manzel to by uz ani nechcel takto.

minenkak
9. máj 2024

Ale všetky to pochopili a veľmi dobre,ale to proste polo vyriešené za života,tam sa potom nič nededí

karolinakr
9. máj 2024

fuu, tak to mali predom dohodnuté

canany
9. máj 2024

Tak po tejto info, toto nedopadne dobre pre mamu. Kym bude zamestnana a zivit ho, tak si ju tam necha, nedajboze pride o robotu, alebo bude mat zdravotne problemy ... budem dufat, ze sa mylim a mladsi syn sa k nej zachova ako syn, co dostal vsetko od rodicov.

autor
9. máj 2024

@canany mama uz je na dochodku,syn uz robi,tak tam peniaze su.to ci sa postara o mamu,myslim,ze ano.ale ze mojmu muzovi nieco pomame da,tak to uz neverim,vzdy bol lakomec

canany
9. máj 2024

Jaj lebo si tam pisala, ze je slobodny student

autor
9. máj 2024

@canany slobodny ano,ale student nie