Je spravodlivé platiť navyše za bývanie u rodiča?
ahojte čo si myslite o situacii- byvam v byte s dcerkou, ktory patri mojej mame. za tie roky co tu byvam, som to tu dala nejak dokopy a aj pekne zariadila. to co jej odchadza z uctu za byt( vratane internetu, elktrika plyn vsetko vsetko) jej v plnej vyske platim. teraz mi volala, aby som jej platila este navyse 150€ , lebo ze chce posielat mojmu bratovi a sestre, ze oni su ukrateni… brat a sestra maju vlastne byvanie daleko daleko odtialto. su bezdetny. som dost v pomykove a neviem co si mam mysliet….
spravodlive by bolo predat byt a rozdelit peniaze na tretiny, to co robi mama je laskave, a 150e je fer cena.
@elizabeta56 to nie je jasne vo tym "zutulnila" mysli. Ine nieci je investovat do kompletnej prerabjy bytu, ktora stoji niekolko 10 tisic a nieco ine investovat do nabytku ci spotrebicu ktory pouziva
@mimka1402 Prepac,nechcel som Ta urazit ani nahnevat. Ja to beriem zo svojho pohladu........Ja by som od svojich deti nechcel nic. Ale zas kazdy sme iny a mame svoj pohlad na to iste. Mne rodicia nikdy nepomohli,len stale pytali, takze mam asi pokriveny pohlad
@maciatkolulu áno, súhlasím s tým, že za 10rokov sa autorka mala posunúť, nečítala som celú diskusiu, takže až teraz vidím, že tam býva naozaj dlho a dieťa je už pomerne veľké. Ten prípad, čo poznám, no čo ti poviem, bol hlúpy, že sa na tú prerábku dal. Vraj nechcel bývať v starom, polorozpadnutom. Prerobil celú kúpeľňu, kuchyňu, vecko, stálo ho to vraj dosť. Ja osobne by som neinvestovala do niečoho, čo nie je moje, ale tak staral sa o mamu. Asi predpokladal, že keď ju dochová, bude tam bývať aj po jej smrti. Lenže potom musel tak, či tak vyplatiť ostatných, nikto neriešil, že do toho dal vlastné peniaze.
@andrea2667 ale neblázni pre pána.
@lonely66 Necital som si nijake jej prispevky dalsie. Moje deti vedia,ze im pomozem podla potreby a moznosti.......jednemu viac,druhemu menej. Niektoremu sa dari viac inemu zas chyba trochu stastia.........neviem kde a ako ziju jej surodenci. Preto som napisal,ze takto ich moze na splatky vyplacat. Samozrejme kazdemu z nich patri spravodlivy podiel z toho bytu. Aj keby boli milionari
@lonely66 Nie každý rozmýšľa ako Ty. Bohužiaľ. Preto vravim,ze pokial moze a da sa jej,tak nech po castiach dava. Ocividne jej mama to vidi inac nez Ty,alebo ja.......Tak isto som aj ja pomahal rodicom,sestre lebo stala sama s detmi u rodicov. Vzdy volali len mne ked nieco potrebovali ,noe ostatnym surodencom.....no a ked som potreboval jeden cas pomoc ja.......nemal kto. Ale nemyslim na to,nevycitam im to,jrle to ich vec. Ja mam svoju rodunu,mam sa o koho starat a oni nech si ziju spokojne ako vedia. Preto sa viem vcitit do situacie ludi co nemaju, alebo nevedia z toho kolotoca vonku a este do nich niekto aj džube.......maš dobru mamu
@lonely66 Ja to beriem Viem sa na to pozriet z pohladu jej mamy aj z jej pohladu. Nemozem a ani nechcem nikoho odsudzovat. Ak by nebola v tom byte,mama ho mohla prenajimat a pekne si prilepsit mesacne. Viem pochopit aj ju ak jrj to nahodou nevychadza mesacne.......ale na to su rodina,aby si sadli nieco vymysleli tak aby sa nikto necitil ukrivdeny,odstrceny........Vsetko sa da slusne vysvetlit a pochopit
@gerrwie_girl áno môže. Tak isto sa môže ona rozhodnúť nepostarať sa ak bude potrebovať v starobe... Veď si môže za peniaze ktoré bude mať
z prenájmu svojho bytu zaplatiť domov dôchodcov, nie? Veď deti tiež nie sú povinné starať sa o rodičov v starobe... Super. 🙂
@believe3589 matka je povinná sa starať o dieťa kým nie je samostatne 🙂. A nie po celý jeho život. A na oplátku sa potom dieta postará o starého chorého rodiča ak už on nie je postarať sa sám o seba. Autorka je mladá zdravá žena a to co robí je bohapuste využívanie matky. Už 12 rokov žije v matkinom byte zdarma. By som sa hanbila niečo také vôbec zavesiť na net.
Autorka tu už nemá účet
Asi neuniesla tu pravdu co tu dostala
@bielasovicka alebo vymyslená téma zase raz

@lonely66 Lebo sami sú zvyknutí o..bavat štát, blízkych a žiť na úkor iných, nesamostatne. Lebo inak nerozumiem komu príde toto normálne. Ja chápem 2-3 roky kým sa človek spamäta, dá dohromady, ale očividne toľko rokov? 🙈