icon

Je svadba až taká dôležitá?

lenka2232
14. mar 2016

Ahojte, chcela by som počuť Váš názor. S priateľom sme sa rozhodli stavať dom. So všetkým ideme na polovicu, aj čo sa úveru týka. Pozemok priateľ mal, polovicu dal prepísať na mňa. Rodina však na nás tlačí, že najprv svadba a potom zvyšok, ale my to tak nechceme. Chceme mať najprv kde bývať, to je pre nás priorita a až potom riešiť ostatné veci, je to podľa Vás zlé rozhodnutie? Svadbu si chceme platiť sami a chceme ju riešiť až neskôr.

marcelatje
15. mar 2016

@mimikas ja som ťa pochopila a nemyslela som to zle. U mňa je to akosi hlboko zakorenené možno aj na psychiatra by vydalo 😀 😀 😀 a ešte nenávidím ak ma niekto do niečoho tlačí 😅

natalym
15. mar 2016

@mima4 Ale zase len ženy sú príčinou tohoto ich správania. Koľké sa vydajú a len rodia deti a chlap nech sa zoderie. Oni potrebujú, deti potrebujú. A chlap len robí, robí, robí. No niektorí si povedali a dosť, nemusím, neberiem.

natalym
15. mar 2016

@marcelatje No tak to bude tým. 😉

alaguema
15. mar 2016

@mima4 slobodní predsa ostávajú obaja, nie len muži 😉 Aj ženy sa môžu hocikedy zbaliť. Dokonca aj vydaté 😉 Ak má byť manželstvo iba páka na partnera, že sa mi nezbalí a neodíde, tak to je naozaj absurdná zábezpeka a zároveň chorý dôvod na svadbu. Žiaľ, veľmi frekventovaný hlavne u žien.

mima4
15. mar 2016

@alaguema
manzelstvo je aj slub, slub vernosti a lasky a ked je vysloveny pred Bohom, o to je silnejsi

natalym
15. mar 2016

@alaguema Ono sa blbo balí s dvoma deťmi a matke. 😉

mimikas
15. mar 2016

@natalym no ale taky su aj niektori chlapy co sa radi nechaju vydrziavat aktovnymi manzelkami, ale tak to podla mna uz nie je rovnocenny vztah a skoncil by sle bez ohladu na status.

natalym
15. mar 2016

@mimikas Sú.

marcelatje
15. mar 2016

@katuliena82 ja hudiem a z teba ide múdrosť ...... to len preto že si vydatá?
Mám 2 deti a sebestačná som. Na to som zasa hrdá ja pretože hrdých manželiek ktoré žijú z ruky do huby tu už bolo..... netvrdím že je to tak u teba, ale nikdy nehovor nikdy. Vždy musíš byť pripravená postarať sa o deti sama. Môj partner má veľmi rizikové zamestnanie a stať sa môže hocičo preto som radšej pripravená.

@mima4 čo ti ja viem, možno by som aj slzu vyronila. To by však bolo úplne jedno,pretože dôležité je to ako sa správa nie to čo mi sľúbi 😒

mimikas
15. mar 2016

@natalym ako moja babka hovorila mojmu dedkovi a naucila to aj mna aj moju mamu. ked povies chlapovy vyhodim ta a nedam ti deti, on bude stastny ze sa zbavi zodpovednosti, ale ak povies chlapovy vyhodim ta aj s detmi, 2x si rozmysli ci sa bude chciet starat sam o deti aj financne aj fyzicky. na mojho deda to platilo a asi aj na mojho otca. A napr. moj manzel tiez velmi dobre vie ze nie som od neho niako financne zavisla a tiez vie ze by som ho v phode vyhodila a aj to vie ze by som zabezpecila aby zas byval v garzonke 😀 . Ale to je uz o pocite rovnosti. Zas je ine ak by sa nam jednemu alebo druhemu nieco stalo, je jasne ze by som stala pri nom aj keby zarabal minimalnu mzdu alebo bol na invalidnom, lebo si ho vazim aj ako cloveka a otca nasich deti, nie len ako chlebodarcu a verim ze aj on mna berie tak isto.

mima4
15. mar 2016

@marcelatje teba tvoj priatel poziadal uz o ruku?

moncicatko
15. mar 2016

@lenka2232 necitala som predosle prispevky,tak neviem,co ini pisali. Podla mna svadba,ci papier,nie je len papier. Je to vela veci v jednom. Pocnuc naozajstnou zodpovednostou za manzelku ci deti, cez pravne upravy vztahu,majetkov atd az po prejav vas dvoch - ze sa tak lubite a tak si verite,ze nemate problem byt jeden druhym zakonnou polovickou. Ty ale pises skor,ze rodina chce uz teraz a vy chcete neskor, tak sa zoberte na urade a je. Veselica moze byt aj potom alebo byt ani nemusi.
Zo skusenosti okolia je manzelstvo nepodstatne len do chvile,kym je vsetko v poriadku...no bohuzial treba mysliet na vsetky scenare. Ako jedna znameho znama,ktorej zomrel priatel a teraz ona byt ani nevlastni,ani nededi,dedicom je syn,ktory ma 3roky,s kazdou blbostou na sud a podobne.

sardinka335
15. mar 2016

@natalym šak ale to tu čitame kazdu chvilu...ona doma na RD až s 1dieťaťom chuderka nestiha cely den sa premota, nič neurobi - varenie to nehrozi to jej vari mama svokra alebo nevari...a chlap dojde domov z roboty a šup mu vysavač, kybel, hrniec...ze ved ,,rovnopravnost,,. No tak to sa ja vobec nečudujem, ze takeho chlapa to prestava baviť...len robota a vysledok veškerý žádný. Samozrejme hovorím o ,,normálnych,, mužoch nie o tých, ktorí čakaju na full servis a aj ked maju možnost tak maju veci na haku. Raz som pozerala jednu vymenu manzeliek, kde dotyčna na RD chcela deti pekne obliekat - značkovo, a zial prijem rodiny na to nepostačoval a tak manzela dotlačila k tomu, ze vstaval rano o 04:00 a išiel roznašať letaky po bytovkách a potom išiel do riadnej práce....no tak taku by som ja kopla do zadku...

marcelatje
15. mar 2016

@mima4 áno

alaguema
15. mar 2016

@natalym je ale aj veľa takých mužov, ktorým by sa balilo strašne ťažko pri pohľade na svoje dve deti.

natalym
15. mar 2016

@sardinka335 Je to tak. Tak sa im nečudujme, že sa do svadby nehrnú.

katuliena82
15. mar 2016

@marcelatje a ako sa mam pripravit z lozka na rizikovom tehu?! 😂 v dobe ked sme da brali som zarabala kralovsky a presne, vzdy musim byt pripravena a keby bolo zle, tak som tu na to aby som potiahla domacnost ja. Ale ty tu velmi vyskakujes bez stipky pokory, akoby mal clovek istotu ze mu zivot nepripravi prekvapko...ja mojho muza milujem a nechcela som ho vystavovat situacii, ze by mal ako ,,frajer,, narok na figu borovu...a ani dieta nechcem mat s frajerom, ale manzelom. Je dobre ze zijes ako chces, ja to mam tak tiez. Ale je dost povysenecke vystatovat sa tu a brat si do ust zeny co ziju z ruky do ust. Je takych vela a mozno vystupuju menej arogantne ako ty v tejto diskusii

mima4
15. mar 2016

@marcelatje waw 🙂 a čo? chces si ho vziat?

natalym
15. mar 2016

@alaguema Neviem. Ten môj nie a nie sa pobaliť. 😀 😀 😀
Lenže on nekecá, keď sa raz pobalí tak ................. ☹

monhla
15. mar 2016

Pýtala som sa mm, či mu manželstvo vyhovuje, lebo v mladosti bol zástancom toho, že by sme mohli iba "žiť spolu".
Povedal mi, že vtedy to myslel vážne, no akonáhle sme začali riešiť spoločný dom a deti, tak by si pripadal ako najväčší grobian, keby sme neboli svoji. Tým, že si ma zobral totiž okrem iného chcel chrániť mňa a naše deti v prípade nejakej zlej udalosti. A to sme ten dom a deti ešte len plánovali v teoretickej rovine, keď prišla žiadosť o ruku. Dom sme začali reálne riešiť /pozemok a spol/ cca 2 mesiace pred svadbou a prvé deti až po svadbe 😎

kittykat22
15. mar 2016

@lenka2232 Preco sa pytas cudzych ludi na to ci sa mas vydavat alebo nie? Co je to za hlupu otazku na hromadu zien ktore si nikdy nevidela a oni ta vobec nepoznaju? Navyse na tvoju otazku neexistuje spravna odpoved. Ti ktori su pre svadbu budu pretlacat svadbu, ti ktori si na to nepotrpia tak ti budu hovorit ze to nie je dolezite. Musis sa rozhodnut sama. Uz si dospela zena 🙂 a nemusis sa nikoho pytat na nazor. Mas muza, ides stavat dom, a mozes sa vydavat-nevydavat ako sa tebe paci a ostatnym to s usmevom oznamit.

sardinka335
15. mar 2016

@mima4 a ty si myslíš ze ti povie pravdu? jasne ...tu nam vyslepiči ako ma 2 deti s partnerom a on sa do svadby nehrnie...kedze ako kopa chlapov ,,moje peniaze a tvoje peniaze,, tak holt musi byt aj sebestačna..tiez uz neverim všetkemu čo tu popišu. Jasne 100% samostatna zena s detmi vo veku 3 a rok....ale tak iste sa aj take najdu. Ale asi nevypisuju tuto cely den na koniku lebo sa maju čo obracat.

katuliena82
15. mar 2016

@moncicatko no, mala byt mudra a sebestacna, ako niektore mudre slecny tu.... nebola sebestacna, ale neschopna a teraz zije z huby do ust (to nie je moj nazor, ale nazor niektorych tu)

marcelatje
15. mar 2016

@sardinka335 to o mne píšeš? Ja neokopávam denne roľu aby som nemohla sedieť pri počítači 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

marcelatje
15. mar 2016

@katuliena82 alebo sa mala vydať a nestalo by sa 😀 😀 😀 😀

marcelatje
15. mar 2016

@katuliena82 @katuliena82 ja si nikoho do úst neberiem kde konkrétne si to čítala? To ty tu veľmi vyskakuješ akoby manželstvo bolo zárukou že ti život prekvapenie nepripraví a považuješ sa za nadradenú len kvôli tomu že si vydatá.
A ak je fakt že nie som závislá na chlapovi a som schopná sa o deti postarať sama bez toho aby som čakala čo vysúdim ak si náhodou nájde mladšiu alebo sa stane čokoľvek iné vystatovaním, tak prepáč že som sa ťa dotkla. Nie som útlocitná kvetinka ktorá život rieši štýlom nejako bolo nejako bude.......
Okrem toho viac vydatých žien mi tu písalo ohľadne mojich dôvodov a vyššie opísané je zdôvodnením prečo manželstvo nie je pre mňa také podstatné. Dôležité sú úplne iné veci.
Diskutovať sa dá aj na úrovni aj keď zúčastnené strany majú rozdielne názory. Jediný kto arogantne reaguje si ty a @sardinka335 ktorá zdá sa má rada debatu štýlom o nás bez nás 😀 😀 😀 😀 😀
Veď ak chcem niečo vedieť spýtam sa konkrétne. Či to len ja?

marcelatje
15. mar 2016

@sardinka335 a tiež nečakám ako kura na sopel len aby som sa vydala 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Zasa platí že to čo nemám ja nie je možné. 😀 😀 😀 😀 😀

marcelatje
15. mar 2016

@mima4 prepáč, vzhľadom na obmedzené zmýšľanie niektorých zúčastnených to ďalej nebudem rozvádzať.

moncicatko
15. mar 2016

@katuliena82 tak to tam nepisem,ze nie je sebestacna, ani ze zije z ruky do ust. Len su veci ovela ovela ovela komplikovanejsie. (ale rozumiem,ze to nie je tvoj nazor 😉 )

natalym
15. mar 2016

@marcelatje Inak ja som vydatá a tiež som radšej spoľahnutá na seba čo sa týka zabezpečenia.