Je takého správanie manžela v poriadku?
Ahojte, potrebovala by som pocut nazor viacerych ludi/zien na nasu terajsiu situaciu. Sme rodina s dvomi detmi (13+9), obaja po 40-tke. Moj manzel zacal pracovat pred par mesiacmi v novej praci a samozrejme prisli aj nove kolegyne. Pracuje momentalne vylucne s home office a tym, ze aj ja aj ked nie kazdy den pocujem tie kazdo-denne telefonaty. Prevazne s jednou kolegynou (vydata s 1 dietatom) ma v mojich ociach "nadstandartne vztahy". Skusim to priblizit. Telefonuju si denno-denne aj 5-krat za den. Ich rozhovory su asi tak 10 % pracovneho charakteru a zvysok sukromne. Prevazne ona sa mu stazuje a riesi s nim jej sukromne zaleitosti - ako napr. ake auto kupit a on jej radi alebo na aku dovolenku a kde ist, co varit a pod. Tieto debaty vedu do uplnych detailov ako keby sa tykali aj jeho. A prave moj manzel doma nieriesi nic, ziadej zaujem o nase starosti a zalezitosti. Vsetko musim riesit ja. Ani by som v tom nevidela ziaden velky problem ale zacalo to byt velmi intenzivne. Volaju si (prevazne ona) cez vikendy vo vecernych hodinach, pocas dovolenky alebo aj ked nieje on alebo ona v praci. Kazdy den spravy, fotky co varila, kde bola, co piekla a pod. Mne sa takyto casty kontakt prestava pacit a aj som mu to povedala. Samozrejme nastal "ohen na streche" ze ziarlim, nafukujem, hystercim a pod. Ano v spravach sa nenachadza nic "nebezpecneho charakteru" ale tu intenzitu som od neho pozadovala, nech sa to obmedzi. Bohuzial on to vidi inak a nema v plane to urobit. Samozrejme nastala hadka a povedal mi, ze si s nou lepsie rozumie ako so mnou. Ze nemam za tym nic ine hladat, ale da sa s nou perfektne porozpravat a so mnou nie. Samozrejme, ze som ostala po tejto situacii ako ochrnuta, prekvapena, nahnevana. Stale sa ohana tym, ze ju este nikdy nevidel, ze spolu len komunikuju a nemam naco ziarlit. Ja sa mu snazim povedat, ze sa mi takyto "nadstandartny vztah" nepaci a ma ubrzdit. Reaguje na to, ze mu mam verit a nenamyslat si. A tak som mu zacala kontrolovat mobil a spravy na PC na ich intranete ( ano nie som tymto riesenim nadsena ale overit si to nejako potrebujem) a prisla som nato, ze mi klame. Vymazuje si spravy a telefonaty, kt. tam boli a v hadke mi strci telefon do ruky ved sa pozri, nevolam s nou a vsetko, co tam bolo predtym je vymazane. Ked som na home office si teraz uz nevolaju len vkuse pisu- stylom: dobre ranko, ako si sa vyspinkala...co si papkala a pod. Som ja ta hystericka alebo je toto kolegialny vztah, kt. sa ubera nespravnym smerom??
No medzi nimi to už poriadne iskrî,flirt jak vyšitý. Aj by som povedala, že o nej nonstop rozmýšľa. A ešte keď ti povedal, že s ňou sa lepšie rozpráva ako s tebou, tak toto je už jasné, ťažko radiť, čo by som ja urobila,
Mas jej cislo,pozvi ju ku vam aj s jej manzelom.Ze sa chces zoznamit.Potom uvidis ako dalej.Napis jej ze citas jej spravy a velmi ta zaujala aka je priatelska tak by si ju rada spoznala 😃😃
O ňu sa nestaraj nekontaktuj ju ani jej manžela. Rieš vzťah so svojím trapkom. Hnev výčitky žiadosti vyhrážky ani prestať komunikovať to nepomôže. To len sa znova citovo vzdialite od seba. Jemu by pomohlo keby na vlastnej koži pocítil čo je to prísť o lásku. Ty ho zaťažuješ problémami reálnymi ale súčasne mu zabezpečuješ pohodlný domov. On s ňou ešte nič nemá ale slintá. V tebe však má bezpečie domova a vzťahu. Vie že ho miluješ len si otravná lebo mu brániš sa zabávať. Imponuje mu že ho nejaká chce že je furt kohút. Je ako moslim, ktorý ma dve manželky jedna mu perie a rozdáva príkazy druhá len vrtí zadkom. Ako mysliíš že zareaguje, keď odrazu prestaneš od neho niečo vyžadovať a urobíš si všetko po svojom? Zachovaj si stále hrdosť. Každá žiarlivostná scéna ho vzďaluje od teba. Jedna možnosť je pokojný rozhovor ktorý si vopred ním dohodneš a nepovieš mu dopredu o čom bude. Povieš mu: “ zajtra o šiestej potrebujem s tebou na pol hodinku niečo dôležité prebrať.” Bude vyzvedať o çom chceš hovoriť ale nesmieš ani ceknut tému rozhovoru. Inak ťa hneď sfúkne a bude to bagatelizovať. Bude hrozne zvedavý ale len plne vážnym tónom povedz že teraz o tom nechceš hovorit až zajtra. Alebo to daj až o dva dni. Potom keď už budete spolu medzi 4 očami debatiť tak začni takto: Neobvinuj ho a nič mu nevycitaj. Ale povedz takto: “Dodko, rozmýšľala som posledné dni, že to už nedávam. Nemôžem to už viac vydržať a bojím sa že o chvíľu skolabujem. Vážne uvažujem o rozvode a pred včerom som už začala vypĺňať rozvodové papiere. Nemozem to urobiť len tak bez toho aby som ti nedala šancu. Pokusme sa ešte zachrániť nás vztah. Prosím ťa pomôž. “ A tu skončí svoj monológ a nechaj riešenie na neho. Nedávaj ty riešenia. Bude sa najprv vykrúcať a obhajovať. Bude sa pýtať o čo ide a prečo. Povedz len že kvôli nej. Ale nerob výčitky nevyčitaj minulosť nevyčitaj iné veci ako že nerobí to čo robí jej, alebo tak. Ty si mu to už pred tým povedala on dobre vie. Proste mlč buď ticho a buď vážna. Celej situácii to dá vážnosť a dramatickosť. Môžeš sa odsťahovať spať do inej izby. Ostaň nie chladná ale uzavretá. Komunikuj s ním o všetkom ostatnom. Deti nákupy práca ako keby sa nič nestalo. Len uzavri pred ním prístup do tvojho srdca. Uvidíš bude v šoku. Netrestaj ho. Tú trasorítku mu nespominaj viac. Mlč. Skutok je najvyššia forma komunikacie a to že sa obranne uzavrieš je skutok ktorým s ním komunikujes. Ale skutocne sa zameraj len na to. Vo všetkých ostatných veciach fungujte normalne. Nemrač sa na neho nekrič kontroluj svoje emócie. Naopak buď vľúdna a milá. Ale nebuď jeho. Sex nemusíš úplne odmietať ale rob drahoty. Dnes nemôžeš nedokážeš s nim. Ale na druhý deň sa premôžeš. To je už na tebe. To že ťa ma v sexe ešte nemusí znamenať že je všetko vporiadku. On to musí pocítiť. Samozrejme že ho miluješ a Nehovor mu že ho nemiluješ naopak. No ukáž že trpíš a hoď tento problém na neho. Popíš mu svoje pocity. Dodko, boli to. Nemôžem, nedávam idem spať dnes vedľa. A zajtra keď budeš mat chuť mu daj. Dôvod: chcem zachrániť vzťah. Nechaj ho v neistote. Aby vedel že manželstvo a pohodlný domov sa mu rúca. O týždeň môže mať rozvodové papiere na stole. To ho nenechá chladným.
@slovakboy diskusiu podobneho typu sme mali asi 3 tyzdne dozadu. Vsetko prebiehalo vkude. Prebrali sme detailne nas vztah par rokov dozadu. Ja som vyadrila svoje city, obavy a on tiez. Jeho zasadnou podmienkou bolo, aby som mu zacala verit a mojou bolo obmedzit tento kolegialny vztah a ak mu zavola alebo napise rada by som o tom vedela. Vydrzalo mu to 3 dni a tak to opät zacalo....takze asi tak..
Ale
@slovakboy ti dobre radí, múdro.
Rozprávať ste sa rozprávali, ale on musí mať pocit že ťa stráca naozaj.
🙂)))) no na smiech.
Ak ťa nemieni začať znovu rešpektovať, nebola by som s ním. Skúste tu poradňu. Ju by som vôbec neriešila, záväzok má voči svojmu manželovi, nie voči tebe. Ty len s mužom ries. Rozhovor si už skúšala, nebudeš si donekonečna tiež drat ústa. Teraz je ďalšia šanca manželská poradňa s tretím človekom, možno vám prítomnosť nezávislej osoby poskytne nové impulzy a nové pohľady. Ak ani to nepomôže, riešila by som rozdelenie domácnosti.
Var a per iba deťom a sebe.O kretena sa nestaraj. Až bude mať komenty,povedz,že to povieš deťom. Ako ďalšiu možnosť zbal mu kufor a pred dvere. Nech si ide rozumieť za ňou osobne. Nepovolila by som, nezniesla by som doma niekoho komu nemôžem už nikdy dôverovať.
Zaujímavé, ako všetky usudzujete, že sa o neho stará. Čo je neschopné decko? Hádam to majú v domácnosti spravodlivo rozdelené
Zmen uces satnik chovanie menej Bud doma Bud zahadna posli si sama sebe kvety kurierom . Nie Preto zeby si potrebovala byt krajsia lepsia .. ale Preto aby on zacal rozmyslat pre koho sa ty takto snazis menis. On si je tebou moc isty. Obaja ste noc spolu doma . Teba uz vnima len ako kus nabytku. Si okukana obohrata platna. Ta kolegyna mu dava pocit dolezitosti radi sa snim o tom ake auto kupit ( Akoby to aj tak nakoniec nevybral jej muz podla seba) ty jej nevolaj ani jej muzovi naco? Ty potrebujes aby tvoj muz mal znovu zaujem o teba, Cez vikend by ti mal slahacku lizat z tela ani by ho nenapadlo pytat sa kolegyne co papkala. Treba rozduchat vasen. Najprv sa casto vytrat z domu za zabavou. A zacni sa naozaj bavit .nech je to cokolvek co ti robi dobru naladu nech vidi ze nesedis len doma a neriesis jeho ze si stastna aj bez neho . Musis sa od neho odputat. Hladaj svoje stratene ja, on uz v tebe nevidi zenu do ktorej sa zamiloval len matku jeho deti, kasli na to co on. Co chces ty! Sustred sa viac na seba . Vselico vo vasom vztahu mu nevyhovuje no urcite aj tebe, Skus nove veci nove zazitky. A Mozno sa stebou zrazu bude vediet porozpravat. Ak o teba este mà zaujem Chlapi su velmi zvedavi.
@magduska2 velmi pekne si to povedala, ja chodim pravidelne kadernicke, staram sa o seba a som akcny typ zeny a nepomohlo, tiez sa mu hlava zamotala za kolegynou.citim ze je to nefer, aj ked teraz sa uz ide pos..t kvoli mne, proste nezabudnem na to nikdy.hnus je, ze u nas bola napriklad svokra so svagrinou, ja som im vyvarala, vypekala, brala na prechadzky a on si zatial vypisoval s kolegynkou
Zistila by som si číslo na jej manžela a poslala ich komunikácie... možno sa je aj on ráno spýta, čo sa jej" snívenkalo a ako sa vyspinkala".... Nie je to o.k., pani zrejme nemá kto doma lichotiť a padlo jej vhod, že to robí práve Tvoj manžel...ale je TVOJ, tak ak za to stojí, nenechaj to len tak.... veľa síl... ❤
toto nie je bežná komunikácia. Je len otázkou času, kedy Ti povie, že ona je pre neho to lepšie, že mu je s ňou lepšie. Musíš zakročiť rázne a hneď.
Bojuj za svoju rodinu! Kolegyňa narúša váš rodinný život. Ide to zlým smerom. Nenechaj si zničiť čo ste vybudovali. Držím palce.
A cez čo si píšu? Sms? Alebo cez siete? Nemáš nejakú spojku v jeho robote? Niekoho sa opýtať čo je ona zač? Lebo takto vieš asi len informácie od neho. Obdivujem ťa, máš obrovskú trpezlivosť. My máme v pivnici kladivo, ja by som som roztrieskala ten telefón aj ten počítač na mindare. A každý ďalší ktorý by si kúpil. Potom by som si spokojná dala kávu na terase.
Dala by som mu prečitať všetko čo ti tu baby popisali. Aby si nemyslel že to čo stvara je normalne lebo neni. Nech sa vrati z kratšej cesty ak mu ešte na tebe zaleži.
nejdem to citát celé ,,ale ja by som teda veľmi rýchlo zavolala tej kolegyni nech si dá pohov inak zavolas jej manželovi ,,čo si sa zbláznila ??takto sa necháš klamať??
@aurinia pisu si cez whatsapp...nie nepoznam nikoho..
Ma ju v hlave, to je najhoršie , poblázneny, (platonicky?)zamilovaný… to môže aj rýchlo prejsť , ale musí na to prísť sám , co môže stratiť .
Rozhodne by som taketo netolerovala, hlavne keď to trvá už dlhšie, bolo by mi z neho na grc, a určite by som o neho nebojovala. Požiadala by som ho nech odíde tam kde je hlavou stále, vymkla by som ho z bytu , domu , s pobalenymi kuframi . Deti to vnímajú nejak ? Nie sú úplne malé , možno si niečo aj všimli .
Keďže píšeš že si s ním už rozprávala na tuto tému a nikam to neviedlo , a ani by sa nejak nemal k činu po tom ako ho požiadaš aby odišiel , odišla by som ja sama na par dni niekam , povedala mu že uvažuješ rozvod ale potrebuješ si to riadne premyslieť , a po návrate podľa toho ako sa zachová by som konala ďalej . Už by som na to len tak nepozerala , lebo podľa všetkých indícií to vedie k nevere .
@zuzki1 podla mna on aj čaka že sa s nim žena rozvedie. On vyčkava nech to ona urobi aby bol on pred všetkymi neviniatko ved to ona podala o rozvod. On je vlastne obet žiarlivej stihačky chudatko. Mam pocit že on ma už jasne čo chce koleginu. Ak by bola slobodna už by bol s nou no takto vyčkava ako sa to vykrištalizuje. Ak by manželka z domu na par dni odyšla otvoril by si šampanske a cely čas by si vypisoval s koleginou. Chudačik.
@zuzki1 tiez som mu povedala, ze sa zamiloval a nech si vyberie. Jeho stale dokola - ze kecam bludy. On mi z domu neodijde, musela by som ja. Aj tak by som to sama nedala sa starat o velky dom so zahradou. Snazime sa pred detmi nehadat. Su na neho velmi naviazane a toho sa bojim, aky dopad by to malo na nich. Ak by som bola sama, uz s nim davno niesom....
Tvoj manzel si ocividne uziva zaujem dvoch zien a narastlo mu ego velke ako mrakodrap. Je taky zaslepeny touto situaciou, ze asi fakt nevidi, ze co tym spôsobuje. Ja by som sa skusila s nim porozprávať, vsetky svoje pocity by som mu vysvetlila...a nech sa skusi na to pozriet aj z druhej strany. Ak by nepomohlo, bez hanby by som zavolala jeho "flirt" kolegyni a opytala sa jej, ci jej to manzel schvaľuje...Ak sa obaja budu obhajovat a v tomto "vztahu" pokracovat, spomenula by som slovo rozvod....Taketo chovanie od chlapa by som netolerovala
@olusik112 ved práve , že človek mu úplne nevidí do hlavy co on od toho čaká , pravdepodobne chce mat ten hárem. No ak mu doma nechá dve deti tak zasa úplne ľahké to sám mat nebude , a aspoň sa uvidí ci mu zato stojí manželka, rodina aby sa spamätal .
Ja mam kamarátku , ktorú takto pobláznil jeden známy (on bol ale slobodný a vedomý že ona od deti za ním neodíde), a ona si tým kompenzovala dosť veľké problémy v manželstve- muž si ju aj tak nevšímal už 2 roky .s tým priateľom bol vzťah bol na úrovni platonickej lásky ale ak by mali aj reálnu príležitosť asi by sa niečo stalo- poznajú sa z mladosti ale veľká vzdialenosť na km medzi nimi.
A jedného dňa s tým prestala lebo videla že sa len namotava a nikam to nevedie .
Myslím že manžel o tom ani dodnes nevie , a sú spolu , paradoxne ich opäť spojili konšpiračné názory na covid a teraz vojnu, ktorým obaja veria a denne ich riešia , odpútali sa od svojej krízy 🙈
Môžu sa tieto vzťahy všelijako vyvíjať …
To čo si písala nieje v poriadku a podľa mňa ťa dosť klame, určite je tam niečo viac medzi nimi. On dobre vie ako ona vyzerá, len sa ti stále snaží nahovárať pi. oviny aby mal odteba pokoj. Že sňou si rozumie lepšie ako s tebou!! Fu. k you! Takýto vysmech tebe do tvaričky? To by som nestrpela!!!! Nemaš hrdosť?! Určite neprestane, veď pochop už len to že si vymaže konverzaciu medzi NIMI! Poslala by som ho do prdele! Zisti si kdo je jej manžel a povypravaj sa s ním. Ona to určite nerobí predním! Tak chudák ani nevie čo sa deje. Ja mam z mužom jasné pravidlá. Nerob to, čo nechceš aby som Ti robila JA! Som milá a super ale viem byť aj veľmi zlaaaa!!! Ja mam hrdosť.... neľúbi sa mu, je tisíc iných chlapov z ktorými môžem byť šťastná, to je jedno v kt. veku ho najdem 🤣 Vo vzťahu vyžadujeme v prvom rade VERNOSŤ. Obidvaja sme si prešli neverou a nechceme to už zažiť. Takže sme natom rovnako, nemame ani Facebook 😆 to sme si určili už na začiatku, žiarlili sme na seba. Držím Ti palčeky 😍 Každá normalna žena by mala mať pri sebe normalneho partnera ktorý ju bude Ľúbiť takú aká je! Nezabudni aj hadky posilňuju vzťah. 🌷
@zuzki1 do hlavy mu vidno až moc čo si papkala? Ako si sa vyspinkala? Čo si budeme nahovarat chce ju všetkymi 10timi. Aj virtualna nevera je nevera. Je pri žene len koli tomu že maju spolu deti ktore lubi. A určite lubi aj svoju ženu ale nemiluje. A čokolvek ona urobi hadky vyčitky vyhražky odchod z domu čokolvek urobi nepomože jej to aby sa on spametal. Ma zatemnenu mysel.

@obuveli ja nepoznam jej manzela, ani ju. Skusala som ich vyhladat na soc.sietach ale nic som nenasla.