Je to podľa vás nevera?
Co ti este tu janka.tu som ale len na chvilku.ok nebudem ta rusit snad si uzijete pekny vecer spolu.neuveris len kvoli tebe som nakukla .deti idem ulozit a potom sex (snad) juuuuj tisko zavidim uzi si to aj za mna daj si do tela a dobre si to zapametaj aby si sa mohla pochvalit. Snad si este niekedy zopakujeme nocnu minule. Dufam ze viac krat pacilo sa? Na to nikdy nezabudnem. Fuha to mi lichoti budem moc rad janka.cmuuuk vies ako potesit cmuk.To som rada tak zasa nabuduce pa bozkavam vsade.Ma asi jebne z igora on sa zasa vykecava vonku s kamosom a sere na mna.pod navnad ma.koncim pa.
@redlola nesuhlasim. Su chlapi, ktori sa stanu alkoholikmi v 50tke, gamblermi v 40tke a kur*evnikmi v 30tke. Ty sama nevies, co bude s TEbou, ako sa zmeni Tvoja povaha o 10-20-30 rokov.
Toto, co si napisala, je mozne aplikovat len vtedy, ak mal rovnake spravanie pred svadbou. Lebo aj manipulator zacne svoje konanie vacsinou AZ po tom, ako je uz partnerka s nim zviazana, teda po svadbe ci narodeni dietata.
@babika23 On sa mozno iba nudil... 🙄 Takze odteraz bude robim manzelovi vo vztahu program na 24 hodin denne, aby zase neupadol do pokusenia? Nevera je osobne rozhodnutie. Ak si sa nudila, mala si vo vztahu nieco robit. Je super, ze ste sa dali znovu dokopy, ze ste tym presli a ze si dozrela. To je vsetko fajn. Ale povedz mi, co vsetko si robila PRED neverou pre vas vztah? Ak by to spravil aj Tvoj chlap, bola by si rovnako velkorysa?
@222edit OK, tazko povedat, co konkretne sa stalo na tej nocnej,ktoru spominaju. Mohlo ist o priamy sex, mohlo ist o bozky, mohlo ist o rozpravanie sa o sexe. Zavisi od toho, ci boli na nocnej len oni dvaja, ci su tam viaceri pracovnici a mozno oni sa LEN bavili o sexe.
Takze si poriadne premysli, ako budes reagovat. Ja by som urobila priamy utok. Vytlacila danu konverzaciu, predlozila pred neho a pred nu naraz, a uvidis, ako sa zatvaria. Poslala jeho manzelovi. A podla toho by som to dalej riesila.
Ziadna dalsia komunikacia s *kamoskou*, ziadne nocne, atd. Pripadne by som sa pomaly, pomalicky pripravovala na rozvod, t.j. dala si do poriadku financie, byvanie, moju dalsiu buducnost.
To, co sa Ti stalo, je zial v dnesnej dobe *normalne*, bezne, akceptovatelne 🙄 😔 A uz je len na TEbe, ako sa k danej situacii postavis. Su zeny, ktore to *toleruju*, lebo by sa same neuzivili. Su zeny, ktore robia to iste, a tisko sa smeju. Su zeny, ktore sa rozhodnu dat partnerovi druhu sancu. A niektorym to vyjde, inym zase nie. A su zeny, ktore sa nebavia a odidu.
Nepoznam Ta. No mas tieto moznosti, tak porozmyslaj, ktory typ si Ty. Nebude to lahke, co teraz pride. Drzim Ti prsty, aby si to zvladla k svojej spokojnosti.
@adri266 Dobre radis, az na jednu vec: ak posle milenkinmu manzelovi dokaz o nevere, je pravdepodobne, ze tym znici milenkine manzelstvo a milenka sa zacne snazit o vazny vztah so zakladatelkinym muzom, ktory jej moze poskytnut ochrannu naruc. Takze skoda v tejto faze rozbijat fuchtli manzelstvo. To ma cas. ;)
@adri266 otazne je kolko ludi je naozaj kurevnikom a kolko sa zaplietlo do jednorazovej dvojrazovej nevery. nevera nie je jednoducha vec, nie je neospravedlnitelna a takemr vzdypoukazuje na nejaky problem vo vztahu, ktory dana osoba nema vyrieseny.
@7zahrad brzdi moja 🙂 ona obisla velmi slusne, dohodli sa myslim nadstandardne a dostava dost penazi, aj ktore by nemusela. iba nema uz k dispozicii jeho ucet s moznym volnym minanim prostriedkov 🙂 v tom sa zmenil jej standard. to by si snad nechcela od neho aby este nieco taketo spravil 🙂 preto by som velmi brzdila s obvinenim, ze sa nezachoval ako chlap.
jasne ze to je nevera
Je mi to luto, ale ide o jasnu neveru. Mas to cierne, na bielom. Pisatelke sa manzek nevenuje, su mu prednejsi kamaratu, tak si nasla nahradu a tvojmu muzickovi to lichoti a nie len to. Ja by som ho vyhodila, aj ked nie definitivne, ale nechala by som ho podusit a riadne. Za ten cas by si si oremyslela, co dalej. To by zalezalo aj od toho ako sa on bude snazit, alebo nesnazit napravit to co napachal. Tej druhej by som minimalne sla jednu vypalit, nech sa spamata. A ak je nespokojna vo svojom manzelstve, nech si hlada muza bez zavazkov na jej chvilkove potesenie. Drzim palce, bude to tazke, ale snaz sa mysliet na dieta, ktore cakas. Chlapov, co dokazu podvadzat svoje zeny, hlavne v obdobi tehotenstva, by som za gule do prievanu vesala. 😠
@adri266 dobre 🙂 vsetko je subjektivne 🙂 ja som povedala zakladatelke svoj nazor (ano, uz som spokojna), ona je velka a zariadi sa ako vie 🙂 momentalne sa idem venovat svojmu dietatu. takto by sme tu mohli stracat svoj drahy cas polemizovanim do sudneho dna a aj tak by to nikomu neprinieslo osoh, akurat tak uspokojenie, ze sme si povedali svoj nazor , radsej sa uspokojim tym, ze moj syn bude behat s detmi po ihrisku a bude na cerstvom vzduchu🙂) pekny den zelam vsetkym a zakladatelke drzim palce, aby sa rozhodla k spokojnosti 🙂
@222edit spolocna znama je aj manzelova kolegyna? tak tam je ozaj nevera aj realna, nie len mozna virtualna :(
ale aj nevera sa da odpustit. Hovorim z vlastnej skusenosti. len treba chciet a byt uprimny. manzel VIE o com si pisali - v tom ti klame. Kym ti to nevysvetli, budes na nerv ... potom mozno aj po priamom priznani budes na nerv, ale aspon si budes na cistom - a rozhodnes sa, ako dalej ... a manzel musi "zabrat" aby sa ocistil (nie klamal ti, ale ukazal, ze sa oplati mu odpustit)
a asi by som si to vytmavila aj s jankou ... ci si vezme na svedomie - ak aj nie realnu, ale virtualnu neveru - s dvojnasobnym otcom rodiny ... samozrejme, vinna nie je len ona, rovnakym dielom aj manzel. ale aj ona ma rodinu :(:(:( ach boze
ale hlavne teraz sa drz kvoli babu. v pohode asi nebudes, ale snaz sa aspon ako tak upokojit.
@vejula nieje to vzdy myslene tak ze obaja za to môžu...je to skôr myslené v tom smere ze su na to dvaja, nemôže rozhodovať sama,striktne bez toho aby to skusili vyriešiť...Každý by mal dostať šancu ak sa to dá....aj manžel ak urobil prešľap...aj ona keby urobila prešľap..chápem že nie vždy sa to dá, niekedy sa človek zachová tak zle a zákerne že druhá šanca nieje na mieste...ale presne preto píšem, že kolko existuje ľudí, pováh a tď,existuje presne tolko aj ideálnych a zlých riešení...je to o tom cele, ako sa s tým vedia pobiť oni dvaja..nie o tom že ja som pocula o jednej susede alebo jedna to zazila a urobila to a to...neexistuje vzor spravania alebo riesenia ako v tomto pripade postupovať...je to o jej hraniciach tolerancie a dostojnosti, o jeho hraniciach sebareflexie a pripustenia chyby a snahy ju naúravit...toto cele nemôže byť o tom striktneho vyhoď, pomsti s amu a neviem ešte čo...pre niekoho je neprekusnutelna nevera uz len bozk, pre niekoho nieje katastrofa ani jedno postelove zlyhanie...preto som jej poradila nech sa spyta sama seba ako tento problem vidi o par mesiac...ako ich dvoch vidi o par mesiac..bude vediet prejst cez to ? mozno ano, ak si navzajom budu pomahat to prekonat..urobi to znova ? mozno...ona is svojho muz apozna lepsie ako my, tak podla toho nech sa rozhodne...a ci sa stal kurevnikom? nenazvala by som tak muza ktorý ma takyto ulet..chápem ze zainteresovaným ludom to moze prist hrozne,ale ona je tam na to aby to posudila a on je na to aby to definoval ako zakopnutie, nevera,zamilovanie sa do kolegyne...moze byt tisic dovodov a nevrvaim ze on si vybral správne riesenie...ale opakujem v tychto zalezitostiach je najhorsie co moze kazdy jeden urobit je riadit sa podla niekoho druheho a nevypocut seba svoje myslienky a instinkt...oni sa nevydavali a nezenili za nas, ale jeden za druheho a tak ci sa to ostatnym paci alebo nie, tieto veci sa stali pod ich strechou, musia ich vyriesit po ich strechou....a povedat si narovinu vsteko a zariadit sa...to je cele co som tym chcela povedat...
@silacka1988 ono krasne napisane, ale keby toto presne dodrziaval manzel pre tou /mozno/ neverou, tak by k nej nebolo doslo.
Vies, neznasam reci typu, ze ona mu MUSI dat sancu. A preco, ked on ich manzelstvu sancu nedal? Preco by mala byt ona ta velkorysa? Preco by sa ona mala teraz spravat korektne? Nemal by to byt on, ktory by sa mal plazit v prachu a ziadat o odpustenie?
Casto tu pisu podvedene manzelky o tom, ze najprv si chlap uziva, manzelka na to pride, trpi, a chlap je este URAZENY, ze co si to manzelka dovolila!!! A ona je potom ta zla. 😕
A ze nie je kurevnik? Kde mas istotu, ze toto je jeho prva nevera? Co ked ich mal v minulosti 10, ale az teraz nebol dost opatrny a manzelka na to prisla?
@adri266 preco tak nejak na kazdeho utocis ? 🙂 ja jej nikde nekazem aby dala sancu alebo co...nechapes ze je to o nej? je to na nej co chce, co teraz potrebuje ? pisem ze kazdy by mal dostat sancu ale opat je to na nej a jej hraniciach...subjektivne to muusi posudit ona a nie ty..ani ja ani nikto... je len nefer a jedneho dna si moze vycitat ze si to nepremyslela ONA ale dala na utocne reci niekoho druheho...nezastavam sa chlapov ani zien co podvadzaju...nepisem ani o skusenostiach a o tom ako ostatne zeny hovoria ako s aich manzelia urazili...TOTO je INY pripad tak ako kazdy jeden....a doma to ma ONA nie ty ani tvoja kamoska podvedena ci ina zena....podla toho to treba brat...nieje na mieste ked niekto druhemu a este aj cudziemu radi striktne prvoplanove riesenia...podla mna to nieje v poriadku nez by islo o cokolvek a kohokolvek...ludi treba naviest a pomoct im v tom aby sa sami zorientovali vo vlastnej situacii...nie im predostierat stale nejake priklady a vyvolavat v nich pocit ze ak sa nahodou rozhodnu inak, budu sa za seba hambit...to nieje správne..viem ze to myslis dobre, ale nieje to tvoj manzel, ty niesi ona, tak to nehroť zbytočne ..je super povedať názor, ale nezabudajme ze ona teraz nepotrebuje od nas cudzich pocut ze jej manzel je kurevnik...po tom co s nim zila , lubyla ho a ma s nim druhe babo...ak kurevnik je, nech to pomenuje ona sama, na zaklade toho ako sa on správa...ty ani nikto iny nemoze povedat o nej ze je chuderka alebo on ze je kurevnik...ona hlada pomoc, nie dokopanie vztahu do definitivneho hrobu...nikto netvrdi ze musi to ci ono... jedine co by mala je posudit to sama...ano precitat si nazory, mozno sa v nejakom najde..ale slobodne a bez vycitiek...a nech konecne rozhodnutie je na nej-a nech vyplynie z ich situacie co si doma povedia..nech to neplynie z toho co tu odznie...vyjadruju s atu podvedene, nikdy nepodvedene zeny, zeny osamele, so skusenostami, s detmi bez deti atd...to je cele ho tvrdim....
@silacka1988 ved v pohode, ale mna to zaujima, preco to pises takto. Kedysi som chcela studovat psychologiu, a jednoducho chcem vediet, co Ta k tomu vedie, ze mas taky nazor. Ja na nikoho neutocim. Napisala som Ti, ze si XY? Pytam sa, PRECO si to myslis.
Mozes povedat o mne, ze nemam vsetky fakty o autorke. Mozno s nim rok nespala, mozno je to mrcha, co ho doma nekonecne kontroluje, mozno je to zlatokopka, mozno ma sama milenca, to neviem. Ale rovnako Ty nevies nic o nom, ci je to 1x, ci to bola len slovna prestrelka, ci to zacala kolegyna, ci to on nadvazuje lahke kontakty.
A tiez si myslim, ze rovnako ako Ty tvrdis, ze ona nepotrebuje pocut, ze ma doma kur*vnika, tiez by nemala pocut to, ze o nic nejde, ze ma nad tym mavnut rukou, bol to IBA preslap.
Ono aj ked ides k platenemu psychologovi, jeho radu si mozes, ale nemusis vziat k srdcu a vyberies si to, co najviac sedi Tebe ako osobnosti.
@7zahrad no zvacsa to byva tak,ze kurevnik je vysmiaty aspon co sa tyka prachov.A zena s detmi... ma co robit aby prezili....
Vela krat to konci tak,ze chlap ma dom /byt.. ma faro a matka jeho deti byva u rodicov v jednej izbe s minimalnym vyzivnym a chlap sa ide zblaznit ze nema deti v opatere a musi platit nehorazne vyzivne.... 😔
@222edit brrr, az ma striaslo... je podla mna trestne, ked chlap toto robi, nedajboze tehotnej zene... je to nevera, taka ci onaka... niektori ludia sa spravaju s prepacenim ako potkany... mas to teraz tazke, ale sama si ho najlesie poznas (aj ked asi ho teraz nespoznavas), rob co ti srdce kaze, urcite sa rozhodnes spravne...
@p.j.jacky Mala som stastie, ze moj ex sa po nevere zachoval korektne. A sice chodil s milenkou na dovolenky.. Ale take iste dovolenky som si po rozvode mohla dovolit aj ja. Lebo chapal, ze svoju karieru dosiahol vdaka mojej domacej podpore.. A ze mam teda "nepisany" narok na zisky z jeho uspechu. To len na Slovensku je moda zenu s detmi vyhladovat a zacudovane sa pytat, ze co by este po rozvode /pre jeho neveru!/ chcela..
@7zahrad kurevnikovi sa zial vacsinou dari lepsie ako podvedenej, ktora ostane sama s detmi... zial, realita vsedneho dna... to vidim vsade naokolo, casto to tu aj citame, tiez mam osobu skusenost, ze pokial som ja - kojaca matka- zrala cele tyzdne zemiakovy privarok, moj ex bol za sezonu tri krat lyzovat na ladovci... osobne nepoznam, ani len z rozpravania, muza ktory by zabezpecil expartnerke nejaky zivotny standard, baby su vacsinou radi ak aspon cimsi prispeje a pravidelne na dieta.... niektore krajiny (vraj rakusko) to maju som pocula zabezpecene, ze ak sa jeden rozvedie kvoli novemu vztahu, ten podvedeny dostava financnu kompenzaciu ...
@adri266 presne tak, neviem ani ja ani ty...a presne preto nic nepomenuvam...tvrdim ze je to na nej...jasne ze neviem ci je to prvy desiaty krat alebo mozno jej rovno do oci povie ze s tym nehodla ksoncit...PRAVE PRETO tvrdim ze ona si ho pozna najlepsie, ona sa v nom proste musi aspon trochu vyznat ...a musi to riesit ona..predovsetkym ale si myslim nech sa vyzna sama v sebe..nech vie co chce, co chce od neho, od seba,...a nech to vie preto ze nad tym uvazovala , ze si to sama prezila, pozna svoje pocity ..v skutocnosti si myslim ze KAZDY jeden clovek sa dokaze najlepsie rozhodnut a urobit pre seba to najlepsie..len musi nacuvat sebe..musi sa vediet sam so sebou ,,porozpravat´´...o tom cely cas hovorim...a netvrdim ze o nic nejde...tvrdim ze ide o to, co ma doma ona, co citi, co vidi, co dokaze posudit a precitit...to je cele...
Sama som zazila davnejsie s expartnerom neveru..aj z jeho aj z mojej strany...viem presne s odstupom casu preco som to urobila ja, aj preco to urobil on. viem presne ze keby sme s anehadali o tom kto bol ten prvy co podviedol, keby sme na seba nehucali , neobvinovali, nemstili sa dokolecka s okolim, mohlo to byt inak..mohli sme vyliezt z toho vztahu s mensimi traumami a mohli sme si odniest aj ponaucenie..takto sme si kazdy mysleli o tom druhom ze je to svina/hajzel...neprebrali sme to, len sme sa domnievali...mne radili nech to ukoncim, jemu radili nech zabojuje..ale psolu sme si nesadli a neskusili to vyriesit...nepytali sme sa preco lebo kazdy sme si mysleli ze vieme preco...a teraz ja som našla pokoj, odpustila som jemu aj sebe a viem ze by som mu vedela vysvetlit preco a co.. on si odniesol traumu, doteraz si mysli ze je to jeho chyba a svojej teraz uz manzelke robi to iste, ale este k tomu ju strazi ako bachar...ja osm sa cez to preniesla, s mojim manzelom komunikujem, kazdy problem viem ze prekusneme spolu a viem ze ja uz nepodvediem..a viem tiez ze keby on podviedol mna, chcem sa s nim o tom porozpravat v sukromi, doma, ja sama...chcem vediet preco, ako kedy..raz a naposledy by som si to vypocula...a potom by som to spracovala podla toho ako vazne to bolo ...o svojom muzovi si myslim ze by ma nevedel podviest ale to si mysli kazda z nas...napriek tomu uz viem co by som uricte nerobila...netahala by som si domov nazory druhych, nenechala by som druhych aby mi povedali ze somsi vzala debila a mam ho vykopnut z domu...a nerobil aby som unahlene zavery hned...vsteko chce cas...a stat sa to moze naozaj kazdemu...neexistuje recpet na to ako si udrzat chllapa, ako v nom rozoznat kurevnika..tieto debaty su zbytocne...ide len o to, kto vie so sebou komunikovat...a vies a problemom postavit a dat problemom sancu odist a vyriesit ich...zbalit druhemu kufre a urobit taliansky vystp by vedela kazda z nas...ale zivot nieje taky, ako vidime na druhých , na susede, na ulici, vo filme, ..zivot je taky aky si ho urobis sama...a to nieje v tomto pripade trapna fraza, ale skutocna realita...ak som si niekoho vzala, MY sa musime vzchpit, porozprvata, skusit vyriesit a ked nie, okej ideme od seba...ale bez pokusu to napravit...po tych skusenostiach proste viem ze jediny kto ma pravo riesit moje veci a vyjadrovat sa k mojim veciam som ja sama...a ak mam manzela tak uz niesme ja a on ale my..a my sa tym padom musime psolu postavit veciam...ci je to choroba, podvod,deti,povinnosti,problemy,vylety, stastne dni,vsteko...ona uz nieje iba ona, ale su rodina...nemoze sa k tomu postavit ako nejaka cica zo sexu v meste ze na kufor a padaj...resp..aby si ma zase nechytila za slovicko..moze...ale moze sa zachovat aj inak...kazdy nech robi tak aby neskor nelutoval...terab to mat na pamati...moj a cisto moj nazor...
Och tá dnešná technika a Messenger 😀 😝 v poslednom čase žienky len vďaka tomu prídu na neveru.
Asi budem za naivnu, ale ja v tom nevidim neferu. Pisu si blaboly, on jej praje prijemny vecer, nech si ho uzije.
Potom pisu o nocnej, ze bolo fajn a ze si ju hadam viackrat zopakuju, hmmm. Neviem, co robi manzel, aku pracu.
Ja tiez taham nocne, vela ludi si mysli, ze v nocnej je vela casu, mozno aj na tutu mutu. Tymto ludom odporucam odkrutit si par takych fajn nocnych, clovek akurat rak mysli na svoj mocovy mechur, kedy si ho pojde vyprazdnit.
Co sa tyka kecov v robote, to by som ignorovala, my sme v robote zmiesany kolektiv z celeho sveta, clovek by dostal brucha bolenie niekedy.
Zaver, autorka nepanikar. Ak vam vztah klape a nasla si iba hentu konverzaciu, tak si uvedom, ze mas doma chlapa, ako ja hovorim v robote, to je diagnoza sama o sebe.
Zacala by som sa iba obavat, keby vam to neklapalo a vztah mal trhliny. Prajem vela stastia.
@silacka1988 znovu, velmi pekne si to napisala, ale aj si napisala, ze ked sa tie nevery stali, neboli ste schopni spolu komunikovat. A ani teraz, ak by sa to stalo Tebe ci manzelovi, znovu by si nemohla normalne komunikovat. Preco? Lebo Ty by si sa citila zranena, podvedena, a on by sa citil urazeny, arogantny, alebo opacne.
Lebo to je podla mna utopia, ze si teraz obaja sadnu k stolu a budu normalne komunikovat. Chcem vidiet toho chlapa, ktory po odhaleni nervery sadne k stolu a povie, ano moja draha, nebolo to 1x, ano, slo o cisty sex, ano, sr*l som na Teba a Tvoje pocity, a ano, budem sa teraz kajat a znesiem Ti modre z neba.
Na druhej strane, chapem, ze ak si dostatocne vyspela, dokazes sa z toho poucit a v zivote to uz nespravis. Ale musis zacat odznova s novym partnerom v novom vztahu. Mozno aj autorkin manzel sa *vdaka* tomuto uletu/nevere -ak tam nejaka bola-, stane pre dalsiu partnerku lepsim manzelom. Ale pochybujem /moj osobny nazor/, ze sa aurtorkin a jeho vztah po tomto zlepsi. Mozno snad po nejakej manzelskej terapii, a ak budu obaja velmi a velmi chciet.

tak podľa mňa minimálne raz spolu spali, je to tam napísané, a nevidí to len ten čo to vidieť nechce a môže hovoriť čo chce...neľutuje to ani jeden a radi si to zopakujú
máš len dve možnosti - odpustiť (ale nie hneď nech si nemyslí, že mu to tak rýchlo a hladko prešlo) alebo vyhodiť (čo je asi ťažké keď budeš mať druhé dieťa)
a keď ju poznáš tak by som jej povedala, že o tom viem a nech s tým prestanú lebo to povieš aj jej manželovi