Je to podľa vás nevera?
Co ti este tu janka.tu som ale len na chvilku.ok nebudem ta rusit snad si uzijete pekny vecer spolu.neuveris len kvoli tebe som nakukla .deti idem ulozit a potom sex (snad) juuuuj tisko zavidim uzi si to aj za mna daj si do tela a dobre si to zapametaj aby si sa mohla pochvalit. Snad si este niekedy zopakujeme nocnu minule. Dufam ze viac krat pacilo sa? Na to nikdy nezabudnem. Fuha to mi lichoti budem moc rad janka.cmuuuk vies ako potesit cmuk.To som rada tak zasa nabuduce pa bozkavam vsade.Ma asi jebne z igora on sa zasa vykecava vonku s kamosom a sere na mna.pod navnad ma.koncim pa.
@oslo1 Ahoj.no popravde mozno ty v tom nevidis neveru ale mozno tvoj priatel/manzel ano.
@silacka1988 Velmi dobre napisany prispevok (10:24), suhlasim s tebou. Vsetky zeny precitajme si ho opat a objektivne sa v nom pokusme najst odkaz. Neexistuju cierno- biele riesenia. Kazdy mame svoje manzelstvo so svojimi radostami a starostami, kazdy mame prah bolesti niekde inde. Je na NAS ako si vztah poriesime.
@adri266 vsimla som si, ze vyhladavas tieto temy, ze mas rada vztahovu problematiku. Nezabudaj, ze dobry psycholog pocuva a nedava (pausalizovane) riesiena. Necha ludi hovorit a necha ich poriesit si svoj zivot po svojom. Lebo kazdeho robi spokojnym a stastnym nieco ine.
Pekny den vsetkym.
necitala som komentare..ale keby som toto nasla chlapovi tak s nim mozem mat aj desat deti a viac sa ma nedotkne.... som nasrana uz len s toho co citam....ja som taka povaha ze mna by nezaujmalo ci je to dvojzmysle alebo podvod...by musel mesiace skakat ako piskam aby som mu dokazal odpustit...nehovoriac ze by celu vec musel vysvetlit ziadne take ze nevie co to kolegyna pise za blbosti.... to su rozpravky pre blbe......pekne by som slepku pozvala na kavicku nech to vysvetlia spolu hrdlicky a neťahaju ťa za nos, teda ak ťahaju.....co si ma co taketo kraviny vypisovat ked ma doma tehotnu zenu...to mu nestaci slepicit sa v robote...musi este aj doma cez sms ci fb ci jak to bolo flirtovat.....boha jeho..ved ti musel fest ublizit.... 😒 nepaci sa mi to vobec teda... hlavne sa tym netrap ak je to chmulo najskor to nezmenis...mysli na malicke nebudz koli debilovi v strese aby si drobcekovi neublizila....
@adri266 teda, nechce sa mi citat znovu po sebe vsetky prispevky, mozno som urobila preklep ale pisala som ze teraz keby sa mi to stalo tak si urcite s manzelom sadnem a nasleduje diskusia a riesenie problemu zoci voci..ak som mala niekde preklep tak sa ospravedlnujem, ale JA by som sa tomu teraz uz urcite postavila lebo viem, ze komunikacia je to jedine co mohlo zachranit moj exvztah a viem ze je to minimum co ja pre zachranu mozem urobit, nechat si to vysvetlit..
@adri266 nemyslim si, ze treba chlapovi robit 24h program, ale povedz si uprimne kolko sa venujeme nasim vztahom po x rokoch manzelstva? Ja nikoho neospravedlnujem a seba uz vobec nie ale myslim si ze jedno posmyknutie (ak je vnimane tak aj z druhej strany) sa da prepacit. Cisto pragmaticky je lepsi zivot s muzom co spravil chybu,vie to a nechce ju zopakovat,ak lubi deti a mna ako si pestovat vlastnnu hrdost, komplikovat zivot detom a sama sebe rozvodom. Ale to je samozrejme moj osobny nazor. A sama viem,ze clovek, co spravil chybu a je mu odpustene, si moze rodinu potom 5x tolko vazit a byt dokonca lepsim partnerom, lebo nepoklada vsetko za samozrejme...
@adri266 napisala som , vytrhnute z kontextu toto : .ja osm sa cez to preniesla, s mojim manzelom komunikujem, kazdy problem viem ze prekusneme spolu a viem ze ja uz nepodvediem..a viem tiez ze keby on podviedol mna, chcem sa s nim o tom porozpravat v sukromi, doma, ja sama...chcem vediet preco, ako kedy..raz a naposledy by som si to vypocula...a potom by som to spracovala podla toho ako vazne to bolo ...o svojom muzovi si myslim ze by ma nevedel podviest ale to si mysli kazda z nas.. takze neviem kde si citala ze by som to teraz znovu nevedela....prave teraz by som to urobila ako prvu vec..keby mi to urobil on...
Utopia je to pre teba -opať a zas ...nemusi to byt utopia pre druheho...za to že TY nieco vies nevies, zvladnes nezvladnes, neznamena ze druha zena je identicka...za to ze tvoj muz by to nevedle neznamena ze jej muz by to nevedel...ak ta psychologi atak velmi zaujima, tak sa nepozeraj na vsteko svojim vyhranenym pohladom, ktorý nezohladnuje ludsku roznorodost...a to co pises je zaroven aj trosku zmätočné...skratka a dobre mame na tuto vec iny nazor..ano citim sa v tomto dost vyspela, ale beriem to ako nieco, na co sme naozaj boli dvaja aj ked to tazko beries..ja nemam rada rozdelovanie, ked podvedie zena chudatko mala dovod ked podvedie muz je to hajzel a treba s nim vytret dlazku....su ludia ktorí tvrdia ze kazdy jeden clovek aspon raz podviedol svojho partnera...su ludia ktorí tvrdia ze nevera vie v niektorých situaciach pomoct najst dtoho druheho..nevera moze byt na dusevnej urovni, telesnej, psychickej, hmotnej.....nieje ospravedlnenim to ak si na to clovek najde vyhovorku, ale da sa nad tym povzniest ked to okolnosti dovolia..opat pisem ak....uvedom si ze vyhrotené situacie mozu mat vyhrotene riesenia, ale tak isto nemusia...a hlavne, to co u teba trosku postrádam na to ze ta psychologia tak velmi zaujima je empatia-schopnpst sa vcitit do druheho cloveka...beries to strasne vsteko jednostranne, jednoznacne a nenavratne...co sa tohoto tyka, ak iba pozorujes a vyhodnocujes ok, ale ludia ktorí toto aplikuku vo svojom zivote si vacsinou velmi zatvaraju dvere na svojich cestach a to nieje dobre...ale viem, neriesime tu teba..je to len moj osobny nazor, ak chces vediet dobre poradit ludom, musis sa vcitit, nie ich dirigovat a aj nazor sa da vyjadrit zdrzanlivejsie napriek tomu povedat posolstvo o ake ti ide...presne kao odznelo nie vsteko je ciernobiele, nie vsteci sme rovnaky,a nie vsetci mame na tanieri to iste....
je to nevera tu nie je o com
@222edit.... Je to nevera.Možno nie taká že prišlo k sexu aj keď podľa mňa hej.Ale nevera sa nezacina v posteli ale V Hlave!!!!!!
Suhlasim s tymi, kt.tvrdia, ze je to nevera...len nevieme v akom je stadiu. ☹
ja som niekde citala a aj sa riadim heslom ze nevera je vsetko s cim by nesuhlasil ten druhy. myslim ze je to celkom vystizne 🙂
@redlola no nemôžeš paušaizovať ani ženy. Musíme vziať to uvahy, že každá je iná, a to čo ja považujem za naznak, inej vôbec nemusí pripadať čudne. Je proste od prírody dôverčivejšia. To ešte nieje žiadna vada, ale skôr povahova črta. Ťažko takejto žene prisudiť spolupodiel na nevere, preto, lebo nebola dostatočne opatrná obozretná. Suvisi to aj s povahou aj so skusenosťami. Ak žiadne negatívne vo svojej mladosť nemala a ktomu je ešte aj prirodzene dôverčivejšia, skutočne môže nejaké tie naznaky prehliadnuť. Ale to ešte nepovažujem za jej chybu, či vinu. Mne napríklad nevadí, ked môlj manžel prehodí par viet na FB s kamaratkami z Olomoucca z vyšky. PRečo nie.Inej by možno už vlasy dupkom stavali a považovala by to za nejaky naznak. Ja zas verím tomu, že ak by muž chcel podviedol spravil by to aj bez toho aby som o tom vedela. Ja práve naopak vnímam to, že nema potrebu odhlasovať sa z FB, ked ide nA wcKO ALEBO nema problem mi povedať heslo na hocičo, AKO zaruku toho, že nema predomnou čo skryvať. A to, že mi povie, že si dnes písal s kamaratku (ktoru poznam aj ja) a pooznamuje čo ma nové mne osobne dava jasny signal, že absolutne nema potrebu predomnou tajiť takéto veci. Ved ja si tiež napíšem s kamaratmi, čo maju nove ak som ich dlho nevidela. Nam to takto vyhovuje a to že si občas napišeme s človekom opačneho pohlavia nemusí absolutne signalizovať, že ma ten človek sklon k nevere. Niekedy sa mi zdá, že práveže partneri, ktorí sa pred tym druhým tvária akoby pre nich ludia opačnehé pohlavia ani neexistovali, velakrat niečo skrývaju a ich puritanstvo je učelové. Takéto správanie by mne osobne smrdelo omnoho viac.
"Je jedno", či to je alebo nie je nevera, pretože každý sme iný, každý človek má hranice toho, čo už neverou nazýva a čo ešte nie nastavené ináč (čo vidno aj na príspevkoch a komentároch v tejto "téme")....
Ale čo sa mňa týka... tak v prvom rade by sa mi trikrát žalúdok prevrátil po prečítaní týchto dristov a žvástov.... a nech to už považujeme za neveru alebo ešte nie, jedno je prvoradé a dôležité... chlap (ak sa nazýva chlapom a bije sa za tento "status" do pŕs), ženatý chlap!, otec! a budúci dvojnásobný otec! manžel! si nemá čo vypisovať takéto grcanice s cudzou ženskou.... Ak mu niečo chýba, vadí, tak si má v prvom rade sadnúť doma v kuchyni na prdel a porozprávať sa o tom so svojou ženou... tou, ktorá mu denne perie trenky, varí, žehlí, nakupuje, snaží sa o teplo rodinného krbu (viem, bla bla, ale je to tak) a v neposlednom rade, ktorá čochvíľa porodí jeho druhé dieťa.... lebo ináč to nie je chlap, ale iba kretén, ktorý si zaslúži tak akurát pľuvanec medzi oči....
@222edit nečítala som diskusiu,len úvodný príspevok...
ja patrím k tým skôr triezvo dôverčivým ženám a nehľadám za každou správou, pozdravom, či pracovným obedom neveru...
toto by už ale isto postavilo do pozoru aj mňa... navyše fakt, že si manžel takto smskuje na tajňasa, správy okamžite maže, má "tajný mobil", vykrúca sa 😲
istotne by som spozornela... možno (a zrejme ) ešte k ničomu nedošlo, ale je to jednoznačné flirtovanie, neadekvátne v prípade ženatého (zadaného) chlapa... navyše - možno začiatok niečoho, nevery
treba mu dať jasne najavo, že takýto spôsob komunikácie medzi ním a kamarátkou sa ti nepáči a nie je vhodný, ak to nebude rešpektovať treba sa k tomu postaviť zásadnejšie
držím palce!
Kedysi som chodila na nočné,chodil aj môj spolužiak,ktorého som poctivo čakala,kedˇsom videla,že zamyká dvere,prečo ne ísť spolu na autobus,že?Po týždňoch som hrôzou zistila,že v jeho okolí každý vie o jeho nevere,vdˇaka manželke,ktorá tvrdila že ju podvádza SO MNOU.Na koniec ma poprosil on,aby som ho už viac nečakala,lebo manželka je chorobne žiarlivá.Od vtedy ju ignorujem,spolužiak je už pod zem,spáchal samovraždu...Preto súhlasím s @adri266,nevieme o nich nič,ani o zakladateľke ani o jej manželovi ani o kamarátke.....
@vejula Tiez si myslim, ze dovera ako poznat si hesla, nekontrolovanie mobilov a podobne dava cloveku pocit, ze ten druhy nema co skryvat a naopak. Mne to pride uplne prirodzene, ale take by to asi malo byt.
Ked clovek hovori o uplnej dovere, tak podla mna mnohe manzelky a manzelia cosi take nikdy nezazili. Ak by zazili, tak by vela veci vobec neriesili...ci uz podviest toho druheho alebo uvazovat, ci manzel podvadza. Ja si totizto spajam uplnu doveru s laskou a preto viem, ake je to vynimocne. A teraz myslim vzajomnu doveru. Ak by nebola vzajomna, asi by nebola ani taka silna. 😀 Ano.
Ja si vobec neviem predstavit, ze by som cosi take musela s manzelom riesit. Asi by som sa aj ja povracala. 😕
@222edit svojmu manželovi by som takéto správy nikdy netolerovala. A ešte keď ich aj maže. Tým pádom má bočné úmysly a bohvie čo všetko ešte tají.. Keď dokáže písať takéto správy, minimálne myšlienkami má chuť ťa podvádzať a ak sa tak ešte nestalo, týmito správami niečo medzi sebou isto vyprovokuju. Treba to čo najrýchlejšie riešiť... môj názor
Ja zasee pre toto nikdy nesprtam manzlovi v telefone ani v pocitaci a mam pokoj....na zaciatku ssom bola hrozne ziarliva a ziarlila na vsetko...to viedlo len k hadkam teraz po 10 r.nam je fajn...nepytam saa pipne sms ci vola dakto...viem ze kamarat a viac to nerozoberam...u teba je ine ty si to nahodou nasla
Ale ako vravim raz by som to nasla konec by som odisla od neho...ako by sa citil keby si takto pisalaa s nejakym jeho kamosom
@silacka1988 ja som sa vyjadrovala čisto k tej vete, že za neveru nesu vinu vždy dvaja, či tak nejak. Nepočula som ju tu na tomto fore raz. Príde mi velmi necitlive takéto obvinovanie obet, vieš? Mne to príde rovnaké, ako by sa tu sťažovala žena, že jej muž začal piť, alebo gambliť a dostala by odpoved, že za to môžete obaja. JA s týmto vyrokom nesuhlasim, je tolko situacii ako to mohlo vzniknuť a nie vždy môže žena za to, že jej manžel ju podviedol či začal piť, alebo hrať automaty. Netreba hadzť vždy spoluvinu na tu ženu. Môže robiť všetko najlepšie ako vie a aj tak to môže blbo vypaliť. To že mala vedieť, koho si berie, je tiež strašne skreslené. Kolkokrát človeka spoznaš až po 10, 20 rokoch... To kedy sa potom mame brať a mať deti? A ani dlhé chodenie nieje zaruka toho, že toho druhého dokonale spoznaš. Proiste v živote môže nastať tolko rozličných situacii, ktoré sa môžu vyvrbiť uplne inak ako by človek čakal, že tvrdiť, že toto mal ten partner predpokladať je dosť pritiahnuté za vlasy.
Ked uz sa bavime o tej nevere, nedavno sme s manzelom pozerali film Last night (2010). Velmi velmi dobry film. Urcite vo vas zanecha stopu. My sme po nom s manzelom zostali ako obareni a rozpravali sme sa o nom. 🙂 Ale nejdem nic prezradzat, ak si to pozriete.
@vejula hej chapem...jasne ja to svetklo berem mas pravdu....ono v tejto konkretnej siituacii je samozrejme znevyhodnená zena pretoze sa starala doteraz o neho a prve dieta, caka druhe, v tejto chvili a v tejto situacii z toho dotycny vychadza ako chrapun, ak teda pripustime ze to nevera bola. ona tvrdi ze podla nej to nevera je...Ma moznost sa v tom spatne povrtat, bol iny ? co som si nevsimla?alebo som si to vsimla ale nevenovala pozornost? rozhodne by si nemala nic vycitat ani sa citit nedajboze zopovedne za to co sa stalo..kazdy ma svoju hlavu..netreba cloveka ospravedlnovat takym tym sposobom ze : on ma hlavu v gatiach alebo s anudil alebo dom anemal co potreboval...zena si neberie muza aby mu robila program, aby sa postaral o neho od usi az po paty...to cely cas tvrdim...manzelstvo zivot a rodina su zavazky, dnes sa berie kadekto, mlade baby maju deti, ludia spolu byvaju na divoko od 16 tich pomaly...bezne si uz ludia ani neuvedomuju do coho idu, hlavne nech je svadba ruka hore, fejsbukovy status-vydata/zenaty, a takto to funguje....(nehovorim ze toto je ten pripad)..ak uz clovek vo vztahu vynecha druheho a urobi nedozpovednu vec, mal by pocitit nasledky zodpovednosti..nie nasledky hnevu....nasledok zodpovednosti je priznat sa, povedat manzelke o co ide, uvedomit si chybu a snazit s aju napravit-v tomto pripade ano ide o dlhu a tazku cestu-nie vsak nemoznu...naproti tomu nasledky hnevu su : balit kufre, sebe jemu detom to je jedno, hystericke vylevy svokre, matke, tatkovi s buchackou, kamoske co na neho bude rafičiť pomsty...dostali sa az sem...ludia to bud vzdaju alebo sa tomu postavia tam nieje co riesit , moznost C tam nebude...ak sa on zachoval sebecky, nemoze aj ona...bude to kolobeh..ona si postavy hlavu, on sa na zaciatku zlakne a bude sekat dobrotu, ona mu to bude stale vyhadzovat na oci, on nebude chapat dokedy este a radsej aj tak zduchne....takto to vacsinou vyzera ked ona riesi s hnevom..neda sa k tomu pristupovat ze : on bol sebec budem aj ja...on mohol tak budem aj ja...on je hajzel budem aj ja...treba iba trpezlivo nechta cas nech v nas ulezi a spracuje vsteko co sa stalo...mozno ona s nim uz byt nechce, mozno on s nou a mozno chcu obaja a velmi, a az teraz si to uvedomili...
@222edit mna by zaujimalo co ti na to povedal tvoj manzel,ked si mu šplechla do tváre tuto správu...Alebo si mu nepovedala ze vies o jeho nechutnych konverzaciach? Len pre zabitie casu by som si medzi tým našla dotyčnú a vyfackala ju a potom by som riešila mojho draheho a čakala na vysvetlenie 😠
@222edit akoze... mozno som cudna ale mna by z celej situacie najviac vytocilo ze "on nevie co ona za blbosti tam pisala".... akoze... to co je za uzasnu vyhovorku?? tak by letel ako handra..urcite by som trvala na celej pravde a nenechala by som sa odbit po takejto konverzacii s tym ze "to je inak ako to vyzera"....a keby to neislo po dobrom, zacala by som sa vyhrazat ze sa teda spytam jej a "igora" ako to teda je ked mi to moj vlastny manzel nepovie....
@silacka1988 no to je ten racionalny pohlad na vec. Netreba ale zabudať, že ludia su stvorenia i emocionalne. Preto sa netreba tváriť, že človeka nemôže ta emocia jednoducho zaskočiť a zachova sa ako sa zachova, možno nie priliš racionalne. JA by som sa nečudovala ak by sa hnevala, ja by som sa tiež 🙂 Zaleži od toho nakolko dokaže emocie udržať na uzde, prípadne skrývať ich pred partnerom, Otazne je, či je dobre vo vnutri trpieť a navonok sa tvariť, že sa nič nedeje a či si akurat z toho neuženie nejaku rakovinu. LEbo nemôžme sa tváriť, že je možné emocie po takomto prevalení nechať za dverami. Viac či menej tam zohraju ulohu, v začiatkoch určite. Nieje ani moc zdravé nechavať bolesť len v sebe. Postupne si samozrejme treba utriediť, čo vlastne racionalne chcem, čo som schopná odpustíť ako som schopná po prevalení nevery s partnerom žiť. LEbo nieje jedno riešenie univerzálne pre každého.
@vejula tak tak presne to..univezrazlne riesenie neexistuje...v emociach problem nevidim, je uricte na mieste ich prejavit ... i ked tu niekedy prave zeny nevedia co su hranice dostojnosti, plakat vykricat, dat facku to ano...ale podlizovat sa, prosikat, stvat proti nemu deti a neviem co...z toho mi pride smutno ked to clovek robi...potlacat emocie je uplne nezdrave a nemalo by s ato robit...preto som hovorila ze najlepsie co moze urobit je sama nad tym premyslat a dospiet k tomu....emocia je dobry sluha zly pan...
@leushkka tak aj Ty si vsimni, ze v mojom prvom prispevku som autorke dala kazde jedno riesenie, , ktore je mozne v tejto situacii 🙂
A ano, keby si tu zienky len vyliali svoje srdce, a nemali ziadnu odozvu, pomohlo by im to? Ako? Ved prave tym, ze pocuje moj nazor, a nazor daslich X zien, a kazdy nazor je iny, si moze autorka vybrat to, co jej vyhovuje. Ved o to tu ide, nie? Ja som nikde nepisala, ze moj nazor je jediny spravny a ze autorka MUSI urobit toto alebo toto.
Mimochodom, som rada, ze si si mi vsimla aj v inych diskusnych problemoch 🙂
PS. Tvoje Pekny den na konci mi niekoho pripomina 😉
@silacka1988 ale toto vies az TERAZ, ked si tym vsetky presla, ked si to vsetko prezila. Mozno aj jej chlap pochopi, trosku prineskoro, ze sa mal viac venovat manzelke, a mozno aj autorka pochopi, prineskoro, ze mala manzela viac obdivovat. A mozno aj preto, co si Ty spravila, co spravit Tvoj partner Tebe, mas teraz ovela lepsi vztah.
Ono je to ako s dietatom. Niekdy nestaci 100 x povedat, ze nepchaj tam prsty, popalis sa, az ked to dieta chyti hrniec, pochopi, ze to nemalo robit.
No a s tou empatiou 😵 Uz som to tu raz riesila, ze ma niekto nazval nie dostatocne empaticka. Ale mne to tak pripada, ze ma obvinujes, ze nie som empaticka voci tomu, kto podviedol. Ja to praveze s autorkou prezivam az privelmi a je mi luto, ze dostala do tejto situacie,ako mi je luto kazdej jednej zeny tu na fore, ktora nie vlastnou vinou ma obrovsky problem.
Ale opat, Tvoj nazor Ti neberiem, ale je to na dlhu debatu. 🙂
@babika23 to nespochybnujem, prave som to pisala hore silacke. Len by som chcela vediet, co motivuje tie zeny, ktore su take tolerantne voci tomu jednemu preslapu. A kde maju istotu, ze to bol jediny preslap a ze sa to uz nezopakuje.
A tiez by som chcela vediet, ako to,. ze niektore zeny su tak proti nevere a ine nad tym myknu plece, ze vsak co, svet sa nezruti. Cim to je? /to je recnicka otazka, ale mozes kludne odpovedat 🙂 /
no a s tym venovanim sa manzelovi, manzelke. Vztah je o dvoch ludoch. Neda sa zakladat na nejakom sexualnom ci hormonalnom poblazneni. A vztah bude vzdy taky, aky si ho ti dvaja dotycni spravia. Ak budu obaja sediet doma pri TV, ale robi ich to oboch stastnymi, ok. Ale niektorym chlapom ci zenam nevyhovies nijako, aj keby si ona dala spravit silikony, bola majsterkou v joge, a pod. Proste pride ta prilezitost a oni to vyuziju. Velmi casto sa tu teraz prebera problem s tym, ze si nejaky chlap pise steklive sms ci pise s niekym na pokeci. Kazdy jeden manzelke odvrkol, ze to nic neznamena a hotovo. Stava sa to spolocenskym fenomenom? Je to nieco, na co mam uz teraz pripravovat svoju dceru?
Lebo ja som bola vychovana tak, ze si mam hladat partnera na cely zivot.

A este k tomu, ze spominaju krasnu sluzbu.
My v poslednom case mavame 9 z 10 wluzieb o hubu, je nas malo a podobne,
ale vcera sme mali vynimocne dobru sluzbu, ok. Sluzba bola super, zmakli sme vsetko fajn a este sme aj prestavky mali bez toho, aby nas niekto prisiel vystriedat, vela kritickych situacii sme vyriesili medzi nami. Je iba samozrejmostou, ze sme sa na konci vystiskali a podakovali si. A veru dostala som uz aj smsku za krasnu sluzbu, ked sme sa nestihli rozlucit.