Je toto manipulácia dieťaťa?
Len tak na pobavenie na večer. Ale myslíte si že čo opíšem že sa to považuje za manipuláciu? Alebo hranie na cíti. Napríklad máte dieťa 3-5 ročne a príde návšteva a tá mu chce dať nejaký darček/sladkosť a povie niečo v štýle ' keď mi nedáš pusu/ keď ma neobijmeš už ti nič nedám' prosté niečo na ten štýl. Myslíte že ma to vplyv na dieťa. Ja si to pamätám z detstva neznášala som objímať ľudí/dávať pusu na líce.a nemyslím že je správne dieťa nútiť týmto štýlom, a tiež ten dospelý mal by sa správať ako dospelý a neuraziť sa keď dieťa odmietne. Ja síce ešte deti nemám ale určite keď niečo bude skúšať túto taktiku tak nepochodí. Myslím že keď dieťa poďakuje úplne stačí a nemusí sa túliť keď nechce.
@bosorka2302 Deti takýto prístup rýchlo prekuknú, na škodu babky.
@bosorka2302 to fakt takto povie? Že ak toto neurobíš "neľúbim ťa"? Trochu padnuté na hlavu. A dosť hnusné.
@bosorka2302 iba názor, ale to je pre mňa skutočne za čiarou 🙁
To sú skôr hlúpe reči... je trápne si vynucovať náklonnosť dieťaťa takýmto spôsobom. Otec mojej kamarátky hovorieval "Renči, daj mi pusu, dám ti Kofilu." 😆
@lilitela Vieš čo, to nie je len socíkom. Moje deti majú jedných starkých, čo v socializme nikdy nežili. A aj oni aj moji rodičia majú podobný prístup. Napríklad spolu v obchode vyberáme vetrovku pre 5 ročného syna. Ja mu ukážem jednu so slovami aha, táto je pekná. A on odpovie, že nie, táto teda pekná nie je. Ok, nepáči sa mu, majú iné, nech sa popozerá. Ja to beriem tak, že nemusí mať rovnaký vkus ako ja a vo všetkom so mnou súhlasiť. No starí rodičia riešia, že či sa mi nezdá drzý.
@0silvia0 áno osobný prospech. Ak niekto žiada pusu ci objatie bez toho aby to chcela druhá strana a,, vydiera,, cukrikom ide mu o jeho vlastný prospech, uspokojenie jeho potreby,, byt lubeny, bozkávaní,, bez ohľadu na potreby ci prospech druhej strany.
Ono toto nefunguje len vo vzťahu známy dieťa cukrík..... Ale často aj v partnerstve: manžel, manželka.... Atd

presne svokra moja....neznasam to, ked mi nepodas ruku, nelubim ta...Ked jej tu ruku aj poda tak zacne a este pusu, a ked mi nedas pusu nelubim ta....slak ma triafa z toho