icon

Je toto manipulácia dieťaťa?

25. nov 2021

Len tak na pobavenie na večer. Ale myslíte si že čo opíšem že sa to považuje za manipuláciu? Alebo hranie na cíti. Napríklad máte dieťa 3-5 ročne a príde návšteva a tá mu chce dať nejaký darček/sladkosť a povie niečo v štýle ' keď mi nedáš pusu/ keď ma neobijmeš už ti nič nedám' prosté niečo na ten štýl. Myslíte že ma to vplyv na dieťa. Ja si to pamätám z detstva neznášala som objímať ľudí/dávať pusu na líce.a nemyslím že je správne dieťa nútiť týmto štýlom, a tiež ten dospelý mal by sa správať ako dospelý a neuraziť sa keď dieťa odmietne. Ja síce ešte deti nemám ale určite keď niečo bude skúšať túto taktiku tak nepochodí. Myslím že keď dieťa poďakuje úplne stačí a nemusí sa túliť keď nechce.

Strana
z2
bosorka2302
26. nov 2021

presne svokra moja....neznasam to, ked mi nepodas ruku, nelubim ta...Ked jej tu ruku aj poda tak zacne a este pusu, a ked mi nedas pusu nelubim ta....slak ma triafa z toho

jankapepe
26. nov 2021

@0silvia0 osobný prospech.

annm81
26. nov 2021

@bosorka2302 Deti takýto prístup rýchlo prekuknú, na škodu babky.

0silvia0
26. nov 2021

@jankapepe aký osobný prospech? Že som dospelý a môžem manipulovať s deckom? Dnes deti nie sú také poslušnučké ako kedysi

michaela789
26. nov 2021

@bosorka2302 to fakt takto povie? Že ak toto neurobíš "neľúbim ťa"? Trochu padnuté na hlavu. A dosť hnusné.

gretuska77
26. nov 2021

@bosorka2302 iba názor, ale to je pre mňa skutočne za čiarou 🙁

basska_b
26. nov 2021

To sú skôr hlúpe reči... je trápne si vynucovať náklonnosť dieťaťa takýmto spôsobom. Otec mojej kamarátky hovorieval "Renči, daj mi pusu, dám ti Kofilu." 😆

annm81
26. nov 2021

@lilitela Vieš čo, to nie je len socíkom. Moje deti majú jedných starkých, čo v socializme nikdy nežili. A aj oni aj moji rodičia majú podobný prístup. Napríklad spolu v obchode vyberáme vetrovku pre 5 ročného syna. Ja mu ukážem jednu so slovami aha, táto je pekná. A on odpovie, že nie, táto teda pekná nie je. Ok, nepáči sa mu, majú iné, nech sa popozerá. Ja to beriem tak, že nemusí mať rovnaký vkus ako ja a vo všetkom so mnou súhlasiť. No starí rodičia riešia, že či sa mi nezdá drzý.

lilitela
26. nov 2021

@annm81 Ano, mas pravdu, nielen ze to neplati na vsetkych starych rodicov, ale hlavne som skor chcela vystihnut v tej svojej odpovedi to casove obdobie, a nie politicke nastavenie, cize spravne som mala napisat, ze to je bezna vychova predoslych generacii.

jankapepe
26. nov 2021

@0silvia0 áno osobný prospech. Ak niekto žiada pusu ci objatie bez toho aby to chcela druhá strana a,, vydiera,, cukrikom ide mu o jeho vlastný prospech, uspokojenie jeho potreby,, byt lubeny, bozkávaní,, bez ohľadu na potreby ci prospech druhej strany.

Ono toto nefunguje len vo vzťahu známy dieťa cukrík..... Ale často aj v partnerstve: manžel, manželka.... Atd

jankapepe
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
26. nov 2021

@jankapepe aha už chápem ako si to myslela. Sebecké uspokojenie svojich potrieb. Ano, s týmto samozrejme súhlasím aj keď mi toto neempatické správanie zo strany dospelého moja hlava neberie. Dokonca som z toho rozhorčená, nenávidím takúto podprahovú manipuláciu.

tosomja
26. nov 2021

@vanda323 presne.

Strana
z2