icon

Je toto podľa vás už psychické týranie?

13. feb 2021

Dobry den, hladam nazor a pomoc.
S manzelom sa hadame,problem je v tom,ze v hadke mi vzdy nadava,aj spinavo,ponizuje a nakoniec vzdy celej hadke som na vine ja. Za cele roky on este chybu nespravil ,neda sa s nim rozpravat,lebo vzdy ma pravdu a ja som zla a nadava mi preto a preto a za to.Vzdy strasne krici ☹(.Mna tie slova strasne bolia a vzdy preplacem celu noc a ked placem,este aj to sa mi smeje. Vobec mu to neni luto. Vzdy ked je nejaky sviatok vianoce valentin,vzdy mi moju radost pokazi,preco som kupila taku vonavku a nie inu,preco detom tolko darcekov a nie menej atd.a tym,ze sa ja to tesim o to viac ma to boli.
A posledny problem,ze nadava a uraza aj deti,niesu jeho,spolu mame jedno posledne. Vcera ked mala uz spala,starsie sa nieco v izbe smiali,vyletel k nim,ci su idoti,nechapu ked spi niekto atd. Deti som si zastala s tym,ze ma pravdu s tym smianim v noci,ale nemal by tie slova pouzivat,zacal na mna tiez kricat ,nadavat,ponizovat ako vzdy,ako je pisane vyssie.
Nakoniec ja som pokazila cely vecer .

Prosim nejaky nazor,potrebujem sa vyrozpravat,pretoze ja mam pockt,ze toto hranici uz s psychickym tyranim☹(
Dakujem

xima
14. feb 2021

Za co on konkrétne v domacnosti platí? Ako mate vyriesene platby financie mesačne? On plati vsetko,stravu nájom? Tak to chápem,ked vravi ze vas zivi

karpina
14. feb 2021

Vidím, že nie si až tak úplne beznádejná. Hlavne sa zas nedaj uvariť sladkými rečičkami, lebo jemu sa bude velmi ťažko od teba odchádzať, kde by mu bolo tak dobre, ako u teba? A ešte ked ti bude musieť platiť alimenty, ten lakomec vychcany... držím palce, aby si to zvládla.

autor
Autor odpoveď zmazal
karpina
14. feb 2021

@karpina Ešte odpoviem na tvoju otázku, či je správny jeho názor, že aj tak by si musela platiť nájom, za seba a za deti, Prosím ťa a kde by on mohol zadarmo v Rakusku bývať? V novostavbe a ešte mu iste perieš, varíš, žehlíš a vychovávaš aj jeho dieťa, ustielaš mu postel atd.!! On snad spadol na Zem z inej galaxie!!

autor
Autor odpoveď zmazal
heleninamama
14. feb 2021

@anonym Uvažuješ a plánuješ ako pubertáčka. Alebo sa zapletáš do vlastných klamstiev. Na jednej strane píšeš, že na SK sa nemozeš ani ukázať, spomínaš niečo o únose detí a že tam zahyniete... (str. 5.príspevok o 20.35), nie si schopná zmanežovať ani starostlivosť o deti a svoj krátky pobyt v nemocnici.
Na druhej strane chceš na SK chodiť každý druhý víkend a o 25 rokov tu plánuješ dožiť ako dôchodkyňa... Uvediem ťa trošku do reality...
Mám chalupu (dá sa povedať, že ešte novostavbu) 20 km od Žiliny, je korona a deti to tam napriek tomu nebaví, lebo sú zvyknuté na život v meste. Dcéra je v puberte a nechce tam chodiť a už nemám chuť sa každý víkend hádať. Plus, sú to neustále náklady na údržbu, cesty hore dolu, kosenie na záhrade, teraz v zime to tam len občas chodím kontrolovať a platím susedovmu synovi, aby mi upravil okolie... Tým, že tam trvalo nebývame, mám len o starosť navyše. A cca o 25 rokov bude akýkoľvek dom potrebovať kompletnú rekonštrukciu.
Proste priznaj si pravdu: chlap Ťa nezmanipuloval, len sa ti priplietol do cesty a Ty si proste chcela chlapa za každú cenu a akéhokoľvek. Žiadna normálna žena by chlapa takto nesponzorovala a ešte rodiť štvrté decko, lebo príživník ho vraj chce? To si po tých troch nevedela, že dieťa si vždy odmaká najmä žena? A že to je na dlhé roky? Že chlap s dlhmi nebude vhodný otec?
On dal do vzťahu jednu spermiu a Ty teraz platíš ako sprostá. Lebo si mu ukázala, že sprostá si a pristúpila si na jeho hru.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
karpina
14. feb 2021

Vôbec nie je podstatné, čo on povie. Podstatné je čo si ty vyrátaš a čo povieš ty. Zariad sa podla svojho rozumu, nie podla neho a toho, čo sa jemu hodí. Ty si nájomník bytu, on je len votrelec, ktorého si prichýlila, ty kladieš podmienky a určuješ výšku platby, ktorú ti má uhradiť.

verkaveverka
Odpoveď bola odstránená
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
karpina
14. feb 2021

Ved o tom ti dokola všetky píšeme, on ťa presvedčí, lebo je manipulátor. Využíva ťa a dieťa s tebou chcel preto, aby ťa mohol ešte lahšie manipulovať, lebo rátal s tým, že ked budete mat spolu dieťa, budeš sa ho ešte viac držať a presne mu to vyšlo.

heleninamama
14. feb 2021

@anonym No úplne normálne. Nemáš priateľov, kolegov, susedov...? Keby som potrebovala pomoc, mám v telefóne pár mien, o ktorých viem, ze by vždy pomohli. Len Ty zrejme nikomu nedokážeš priznať pravdu.
A ak máš peniaze, dá sa nájsť aj platená pomoc. Veď zrejme nejde o dlhodobú situáciu.
Baby Ti nakladajú a v mnohom majú pravdu: nerieš, čo si on myslí, čo povie, keď vieš, že to je dement a pošli ho do riti. A zvykni si, že deti musíš vychovať sama. Daj sa dokopy, fyzicky aj psychicky a začni pracovať, nie prerátavať aké ti dajú sociálne dávky. Najmenšiu ti nikto nevezme a ak o ňu bude mať otec záujem, je to len dobre pre ňu aj pre Teba.
P.S.Kde v Rakúsku robiš, že tam mávaš voľné celé letá? Veď pandémia tu len rok.

janickacrazy
14. feb 2021

Tak vykopni jeho. A nevyhovaraj sa stále na niečo. Peniaze budeš mať aj bez neho, bude ti platiť výživné a dostaneš aj od štátu dačo. Na SK by si mohla snívať, žeby si dostala výživné 300 eur, poznám ženy, čo dostávajú 50 eur na dieťa a aj to neplatí poriadne.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
verkaveverka
14. feb 2021

Som nič viac ako hlas tvojich deti, keď vyrastú a všetko si uvedomia. Ten príspevok ta nemal uraziť, ale zobudiť. Nenadržiavam tyranom, neznášam ich, ako aj ženské, ktoré dovolia, aby týral ich deti. Aj keby robil zle iba tebe. Ja toto prostredie poznám pridobre, presne viem ako sa taký kkt správa a vyrastala som v takom prostredí. A nevybrala som si to ja sama, pretože som sa do takej rodiny narodila. A môj foter i brat sú presne takí retardi ako tvoj muž. Takže, nepíšem ti to tu ako niekto kto ho-vno o tom vie a v živote si to nezažil. Ale ako niekto kto to dobre pozná a vie, ako to tvoje decká ovplyvní veľmi presne.

karpina
14. feb 2021

Urob ako myslíš, ale rátaj s tým, že sa to bude zhoršovať a lepšie je odísť z kratšej cesty, ako nechať veci zájsť príliš daleko. Prajem ti zdravý rozum, hlavne kvôli tvojim deťom. Ony si to nevybrali.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
verkaveverka
14. feb 2021

Týranie nemusí byť len fyzické a psychické je oveľa horšie. Poznám to. Presne to tyrani robia, raz je dobre, potom zle, ten cyklus ide stále dokola. Žiješ s tyranom. Pokojne si to zlahcuj moja, len aby si s ním mohla ostať, keď ho tak chceš, ale iba na seba si pletieš bič. A nebuď prekvapená, keď ta deti znenavidia alebo s tebou raz nadobro prerušia kontakt. Potom si hádam spomenieš na moje slová a budeš vedieť prečo.

miadi
14. feb 2021

Inak kde si mala rozum ked si si nasla s 3detmi nezamestnaneho rusa? Kde si ho pre Boha nasla? A nejaka hanba v dedine ze bude sama so 4detmi je najmensi problem. Ja len nechapem raz pises ze Ta zivy potom ze mas 6cifernu sumu v banke a potom zas ze nemas nic len dom .. nechapem to uvazovanie dospeleho cloveka .. ze som tvoj chlap zijem v rakusku som bez prace no stretol som zenu co mà 3deti hura laska toto je nieco co potrebujem chcem zvladnem a este chcem dievcatko no a co ze nemam $ .. a on ti nadava do idiotov? By som mu povedala vrana k vrane sada.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
heleninamama
14. feb 2021

@anonym Nie je to také zlé - až na to, že Tvoje dospievajúce dcéry vidia, že matka celý deň kmitá s handrou a hrncami ako slúžka, aby sa všetko lesklo a pán mal vždy po príchode teplé jedlo na stole, aby nemal dôvod vrieskať... Že vidia model rodiny, kde muž nadáva žene len preto, lebo ju musí aj s deckom živiť... Že chlap šetrí na vlastnej rodine a peniaze rozdrbe kade tade... Že všetci držia huby, aby ho náhodou nepodráždili... Že vidia, že matka sa dobrovoľne stavia do pozície neschopnej a nesamostatnej osoby, len aby nebola sama... Že v podstate všetko znesie a ešte sa utešuje, že pán tvorstva jej a deťom nedá aj po papuli... Veď psychické týranie nevidieť! A nie je to denne, len občas, keď ho vyprovokujete!
Raz si Tvoje dcéry vyberú partnerov podľa toho, čo doma zažili a čo im je blízke. A budú vedome aj podvedome kopírovať Tvoje vzorce správania. Porozmýšľaj o tom.

autor
Autor odpoveď zmazal