icon

Je toto rodičovská láska?

augustovkaa
18. feb 2014

Ahojte, dnes sme sa s mamou pohádali a mne je do plaču. Bavila sme sa s rodičmi o tom, že nejaká herečka sa rozvádza. Otec mi povedal, že rozvod volia ľudia lebo sú pohodlný riešiť problémy, že idú tou lahsou cestou. Že je proti rozvodom a že keby som sa niekedy ja alebo moji súrodenci rozviedli, že nám nedovolia vrátiť sa k nim domov do 5 - izbového domu ani na deň.Že keď už sme sa raz vydali ozenili, nech sa o seba postarame sami. Oni nás vychovali a tým to končí. Mama má ten istý názor. Proste potrebujú svoj kľud. Prišlo mi to veľmi ľúto. Ja im pomáham aj keď som sa vydala ako môžem, či už finančne alebo prácou okolo ich domu. Ja som síce na materskej ale keď potrebujú peniaze, tak im poza mužov chrbát dám. Žijú len z jedného dôchodku. Mama bola celý život domáca, tak nemá nárok na dôchodok. Mame som kúpila túto zimu čižmy, otcovi detto. Keď sa im pokazila chladnička, poskladali sme sa so súrodencami na novú. Občas ich berieme na výlety, samozrejme platíme my. Keď mal otec dlh v zdravotnej poisťovni, my sme mu ho splatili. Každý deň im volám ako sa majú, mám ich proste rada a oni mi potom všetkom povedia, že kebyze sa rozvediem alebo nám vyhori byt, dvere máme u nich zatvorené. Maximálne na týždeň. Otec má 64 a mama 58. Sú zdravý ako ryby. Je mi to veľmi ľúto:(

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@zita19 Ďakujem ti🙂))

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@staronova Je to studená sprcha:(

staronova
18. feb 2014

@augustovkaa musím vypnúť PC,lebo ma tu vystrie, nad tvojou naivitou....To, že ony si kupili nový televízor ťa tiež nezastavilo? A vieš,že to vôbec nie je sranda,to je do plaču...Držím ti palce, dobre sa na to dnes vyspi a začni sa učiť hovoriť NIE svojim rodičom....A od zajtra dopraj svojim deťom, to čo si ich ukracovala....A vedz, že na tom máte velký podiel viny vy súrodenci,lebo to nie je o láske, to je medvedia služba /ak som dobre napísala/....Prajem sladké sny a krajší zajtrajšok......

danielahamar
18. feb 2014

hlavne im prestaň dávať peniaze 😉 neboj, hneď uvidíš, ako to celé medzi vami je a ver tomu, že sa to obráti a prídu " s plačom" prosiť o pomoc 😖 ak chcú pomôcť nech sa páči, ale nie peniaze a hlavne nie poza chrbát manžela 😔 určite by sa na teba hneval

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@staronova Ďakujem pekne

celasapremenim
18. feb 2014

viacej nas je s divnymi rodicmi 🙂 aj ked sa odosobnis, skriet ta to bude, ale fakt za to nemozes

maca_p
18. feb 2014

@augustovkaa veru, prestan sa nechavat vydierat a financne vyciciavat. ja ked robim nasim nakup v meste, vsetko mi uhradia.

maminuska
18. feb 2014

@augustovkaa neboj brata to prejde, hlavne ak sa ožení a dovedie manželku domov a tá zrazu zistí že má platit ešte aj svokrovcom ich život.

Deti nech sú od dnešného dńa tvojou prioritou , tie ta predovšetkým potrebuju vaše peniaze , tvoj manžel si nezaslúži takéto jednanie z tvojej strany. Svojim rodičom povedz NIE !.

Spomínaš sestru , brata a čo tretí súrodenec aj ten takto pomáha ?

talula
18. feb 2014

(necitala som komenty...) ja to vidim tak, teda podla uvodnej spravy, ze nechcu aby sa nikto z ich deti rozviedol a aby si vedeli svoje veci riesit sami... zrejme vas chceli vychovat na zodpovednych ludi a asi maju stale potrebu vas k tomu aj ked takymo sposobom naucit... z mojho pohladu v tom vidim rodicovsku lasku, mne sa nezda, za by vam toto hovorili len kvoly tomu aby mali pokoj od vas v dome... (nemaju nahodou volaakeho znameho co sa stazoval na deti, ze sa ich nevedia zbavit a ze sa sami o seba nevedia starat??)
@augustovkaa

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@celasapremenim Ja vážne závidím kamarátke, že si s mamou rozumejú, že ju chodí každý deň navštevovať. Ja rodičov doslovne prosím, aby prišli aj to im musím cestu preplatiť.

anatalia77
18. feb 2014

@augustovkaa ako to tak citam-
naco by vas volali byvat k sebe,ved ked treba,tak im ekonomicky pomozete.Az ich odstrihnete,potom sa dockate navrhov,aby ste sa domov vratili,dockate sa aj slz a vycitiek,akoby ste to spolu utiahli...ajaajaaaj

stastenka42
18. feb 2014

@augustovkaa podla mna sa spravaju ako vypocitaví sebci,ktorí v prvom rade hladia len na seba 😠 😠 😠 😠 trochu skromnosti by im vobec neuskodilo,a ty sa spamataj..kupovaním si ich lasku nezískas a preto zacni mysliet na svoje deti a neoberaj ich o to čo davas svojim rodicom ktorí su aj tak nevdacní ☹ ☹ ☹ ☹ nech mínaju len tolko kolko maju...

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@maminuska tretí je ženatý a ten im nepomáha finančne

janulap
18. feb 2014

@augustovkaa uf,dost tvrde,pretoze nie je rozvod,ako rozvod,ale,aj v takejto teoretickej reci ti mali povedat,ze budu tu pre teba,aby ti pomohli,ved si ich dcera...no co uz....ale peniaze od teba su im dobre..tie by im potom nechybali?....sa ti cudujem 😕

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@talula Ja v tom rodicovsku lásku nevidím. Pomoc od nás berú a keby sa niečo stalo nám, tak máme u nich dvere zatvorené.

melleanor
18. feb 2014

@maca_p tymto vyrokom som si nie moc ista... Staci mi precitat nazvy tem v rod. problemoch... Muz ma bije, mam odist? Nedava mi peniaze, moze ma muz udriet... Atd...

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@janulap oni mi už má svadbe povedali, že pre mňa ich pomoc končí

bibinka
18. feb 2014

ja sa nestačím diviť, prepáč, ale ja by som nebola taká sprostá, keby mi už na svadbe povedali rodičia, že so mnou končia a všetku pomoc mi odmietnu.....uf silná káva....to je zaujímavé, že ty ich na úkor svojej rodiny, manžela a detí takto "živíš" a oni...stráááášni katolíci .....si takto "uľavujú"- kúpia si auto na lísing, televízor, sedačku.( za podvodné peniaze od pravdepodobne veľmi starej ženy-vlastnej matky tvojej matky) .....no super život vedú... veď niekto sprostý im na to dá... lenivci nevďační...naozaj ťa vyciciavajú a vôbec, nečudovala by som sa, keby ste to vy dvaja s mužom neustáli a nedajbože by ste sa rozviedli..... to by ti len tatko pogratuloval...a odkopol ťa ako psa ...
Ja by som mala migrénu už na svadobnom obede, a nie teraz....veď preboha, hrdlačíš im na dome, kde by ti ani NEOTVORILI !!!!! Začni sa správať ako manželka svojho manžela a matka svojich detí...Ak sa tvoja matka rozhodla nepracovať a tvoj otec sa podujal ju živiť, tak nech ju ŽIVÍ !!! Prečo by si ty mala ich živiť, keď máš svoje deti???
Hlavu hore a držím palce, verím, že názory mňa aj iných kočiek ti dostatočne otvorili oči..... Určite budeš schopná "ustáť" hnev a nenávisť svojich rodičov, ale MUSIA to pochopiť...ak nie, ži si pre svoju rodinu.
Ešte jedno mi je čudné, ale vlastne aj správne- tvoj brat rezolútne vyhlásil, že nemá a hotovo- NEDÁ....zaujímavé, ale správne

melleanor
18. feb 2014

@augustovkaa no precitala som si trochu viac... Z diskusie... Ty mas svoju rodinu. Ale aj tak by malo platit to co v rozpravke o 3 grosoch... Jeden treba vravat. Ale treba najst tomu system. A tu by som sa poradila s manzelom a surodencami.

maminuska
18. feb 2014

@augustovkaa no tak tretí je ženatí a ten im nepomáha vôbec ... hm asi jediný rozumní súrodenec . A ako sa stavaju rodičia k nemu ked im nepomáha ?

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@bibinka Áno, najskôr som sa na brata nahnevala avšak mal pravdu.

dossy
18. feb 2014

@augustovkaa tak nepoznam tvojich rodicov , neviem ako zmyslaju.. je to stara skola... a ked sa nieco pokazi ma sa to dat opravit nie zahodit... a keby doslo na najhorsie tak si proste najdes nejaky podnajom alebo ex-manzel.. oni to nemysleli zle , len nevedeli ze ta tym tak hlboko rania ... chcu si uzivat spolu tie posledne roky zivota.. a ty rozmyslas moc materialne.. tvoja mama sa cely zivot o teba starala a nevycitala ti kolko stal svetrik co ti kupila...

janulap
18. feb 2014

@augustovkaa to su rodicia?keby som toto povedala ja dceram,co sa ale v zivote nestane...tak zas na druhej strane ani ja by som od nich nic nevzala,neprijala....ci oni vedia len brat a davat nie?A tebe to nevadi?Nevadi ti,ze to robis poza chrbat manzela,ktory ti pravdepodobne dava viac ako vasi?Nevadi ti,ze ukracujes svoje deti,rodinu ,seba?

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@maminuska On je podľa nich nevdacnik

bibinka
18. feb 2014

týmto by som nechcela uraziť ďalších veriacich katolíkov.....

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@dossy Ale mne nejde o to materiálne, ale o ten pocit, že v prípade núdze nemám kam ísť. Myslela som si, že ms majú radi. A išlo by len o pomoc dočasnú.

maminuska
18. feb 2014

@augustovkaa ale ten nevďačník je ale že uplne rovnako na tom ako ty a tvoja sestra 🙂 . Rovnako ako vy od nich žiadnu pomoc nedostane, len hľadí na svoje deti a nemieni podporovat rodičov , ktorí vo svojom veku by ešte mali byť samostatní .

renka40
18. feb 2014

@janinah musím súhlasiť. Zaujímavé je, že sú ešte ,, mladi" a takí rodičia chcú pomáhať svojím deťom... ešte nie sú v takom veku, aby sa dávali vydržiavať. Ani moja mama nerobila a poberala dôchodok manželky 17€ otec mal dôchodok 319€ spolu mali 336€. vybavovala som im príspevok na bývanie,predávali sa či vajíčka, orechy, a nejak sa dalo vyžiť. Aj keď ťažko. @ augustovka a aj keď nepracovala, ale odrodila deti a bola na materskej 10 rokov, predsa jej od štátu patria nejaké peniaze! Ja som toto zanedbala a aj keď som to začala vybavovať, mohli vyplatiť dozadu len tri roky! asi 9 rokov, za ktoré jej patril dôchodok, jej prepadli. Keď mama má 58 , ešte stále by sa mohla zamestnať, aby ešte dohnala nejaké tie roky do dôchodku. Či? veď píšeš, že sú zdraví. Keby bola chorá, tak by som potom vybavovala ZŤP a aj tu je riešenie...

A či je toto rodičovská láska? Neviem. Každý rodič má na to asi iný pohľad. Niekto sebecký a niekto žije stále pre svoje deti, aj keď sa pohádajú (ako moja mama a ja 🙂 )

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@dossy A ver, že ja som mala v úmysle ich aj doopatrovat. A veľmi ms boli, že by mne v prípade potreby nepomohli.

terezkazuzana
18. feb 2014

@bibinka ....tak,tak súhlasím so všetkým čo ste napísali!!!