Je toto rodičovská láska?
Ahojte, dnes sme sa s mamou pohádali a mne je do plaču. Bavila sme sa s rodičmi o tom, že nejaká herečka sa rozvádza. Otec mi povedal, že rozvod volia ľudia lebo sú pohodlný riešiť problémy, že idú tou lahsou cestou. Že je proti rozvodom a že keby som sa niekedy ja alebo moji súrodenci rozviedli, že nám nedovolia vrátiť sa k nim domov do 5 - izbového domu ani na deň.Že keď už sme sa raz vydali ozenili, nech sa o seba postarame sami. Oni nás vychovali a tým to končí. Mama má ten istý názor. Proste potrebujú svoj kľud. Prišlo mi to veľmi ľúto. Ja im pomáham aj keď som sa vydala ako môžem, či už finančne alebo prácou okolo ich domu. Ja som síce na materskej ale keď potrebujú peniaze, tak im poza mužov chrbát dám. Žijú len z jedného dôchodku. Mama bola celý život domáca, tak nemá nárok na dôchodok. Mame som kúpila túto zimu čižmy, otcovi detto. Keď sa im pokazila chladnička, poskladali sme sa so súrodencami na novú. Občas ich berieme na výlety, samozrejme platíme my. Keď mal otec dlh v zdravotnej poisťovni, my sme mu ho splatili. Každý deň im volám ako sa majú, mám ich proste rada a oni mi potom všetkom povedia, že kebyze sa rozvediem alebo nám vyhori byt, dvere máme u nich zatvorené. Maximálne na týždeň. Otec má 64 a mama 58. Sú zdravý ako ryby. Je mi to veľmi ľúto:(
Ked som si precitala uvodny prispevok, tak som s tebou citila - ako dieta, ktore by sa nemohlo vratit k mame, keby urobilo nieco, s cim by ona nesuhlasila... Doteraz pouzivam vyraz 'no keby som toto urobila, tak by ma mama vydedila'.
Ale po precitani dalsich prispevkov sa musim pridat k dievcatam, ktore ti velmi jasne povedali, co si o celej situacii myslia.
Pri vsetkej ucte - dokedy si chces nechat od svojich rodicov skakat po hlave? Dievca zlate - budicek, zamysli sa nad tym...
@augustovkaa asi som prehladla, ale i tak, sú bez chochmesu
@augustovkaa nuž, pravá kresťanská láska 😝
len v zdraví a nie v chorobe 😝
@staronova Nie, za cestu.
@babatkoling Už končím s pomocu,
@augustovkaa spomenula som si,kolko krát som ja chytila od vnúčikov chrípku,sopel,kašel.Ani raz ma nenapadlo, že by som ich nepostrážila v čase choroby,alebo by nemohli prísť ku nám....Och, moja zle ste si to zariadili....ale nie všade to tak je,bohužiaľ.....Drž sa a rozmýšľaj nad každým príspevkom od nás, možno na niečo prídeš....vim,že to budeš mať ťažké,ale jedno je isté...takto to normálne nemá a nesmie fungovať......Ako by povedal básnik....niečo je tu choré...
@macamac Ja neviem ako mame vysvetliť, že si vo mne a v našej rodinke je Ježiš. Ja si pripadam ako v rozprávke Soľ nad zlato, keď Maruska hovorí otcovi že od neho za soľ nič nežiada, len aby ju mal rád.
@augustovkaa ty a tvoja rodina, potom dlho nic a potom este raz ty a tvoja rodina a potom niekde tam dalej rodicia, ktori si nevedia vazit svoje dieta a pomoct mu, ked treba...
to by malo byt odteraz tvoje poradie dolezitosti... 😉
@staronova Ale nasilu sa to nedá. Pre ňu je všetko kostol.
@augustovkaa v dnešnom ťažkom svete to takto nikdy nebude fungovať-to je iba v tej rozprávke 😢
Ja si myslím, že som vždy bola a snad aj som dobrá dcéra. Nepila som, nefajcila, stále som pracovala okolo domu. Aj vo veľa knižkách z detstva a puberty mám venovanie typu: dobrej a usilovnej dcerenke venujú mama a tato.
@augustovkaa a čo tvoji súrodenci, aj oni tak pomáhajú svojim rodičom?
@augustovkaa hm , tak ja som nikdy nebola dobrá dcéra 🙂. Vždy som mala svoju hlavu , svoje rozmýšľanie , som veľmi ťažko vydieratelná a nedám so sebou manipulovať.
Prečo ti tak veľmi záleží na tom aby si bola dobrá dcéra ? Nestačí ti byt dobrým človekom ? Neubližovat svojim deťom a manželovi ?
@augustovkaa zi tak,aby si sa dokazala sama sebe pozriet v zrkadle do oci a nemusela sa sama pred sebou hanbit... Nie tak, ako by ta chceli mat iny ludia... 😉
@augustovkaa neviem, no
žeby si jej dala prečítať túto diskusiu?
možno čítanému porozumie skôr, ako hovorenému
nech sa zamyslí, kam až svojim správaním dohnala svoju dcéru 😒
a nech si pozorne číta odpovede
Idem skúsiť spať. Budem sa modliť, aby som nikdy nebola odkázaná na pomoc rodičov. A dúfam, že keby sa náhodou niečo stalo, nájdem dobrých ľudí, ktorý nám dočasne pomôžu. Aj minule som čítala krásny citát: Pane, neprosim Ta o ľahký osud, ale prosím Ta o silu niesť kríž. Ďakujem a dobrú noc🙂
@emily_666 sestra áno, bratia nie
@augustovkaa si silná, neboj 🙂
a veľmi dobrá dcéra rodičov, ktorí si to možno ani nezaslúžia 😔
sladké sny 🙂 😉
@maminuska Ale ja sa snažím byť aj dobrou matkou, manželkou a tiež aj človekom. Lebo mám rada svojich rodičov.
@augustovkaa ja ti poviem asi tolko.... ziadna kasa sa neje taka horuca ako sa navari..... ja som v roku 2009 povedala mojim rodicom, ze chcem rozvod. moja mama mi povedala, ze ak podam navrh na rozvod, tak nema uz viac dceru. tato veta ma zabila.... muz potom odisiel sam a na dceru si spomenuli aj tak. muz sa po case vratil a este 3,5 roka sme to spolu tahali ako sa dalo. tyzden pred vianocami pred rokom som podala navrh na rozvod, nevedeli mi prist na meno, lebo si mysleli, ze som naletela prvemu co dosiel a kvoli nemu sa rozvadzam. dva tyzdne ticha "domacnost", nehovorili so mnou a o mesiac uz chodili za mnou s taktikami ako muza dostat z baraku, aby prestal robit zle. a teraz su stastni, ze som sa rozviedla. takze ono to nikdy neni take ako sa to na prvy pohlad javi. aj ony potrebuju tu informaciu vstrebat. tiez mi vravia, ze ak by sme skoncili na ulici, deti prichylia a ja nech si idem kam chcem... viem, ze to myslia zo srandy a viem, ze ak by som ozaj potrebovala pomoc, tak tam mojem ist aj do trojizboveho domu so vsetkymi detmi. na ulici by ma nenechali... a to iste isto aj vasi.
@augustovkaa tak moji rodicia by sa prepadlo pod zem. Musis byt silna, verim, ze ta to vsetko musi velmi boliet.
@macamac Ďakujem ti najmä za tvoj čas a milé, povzbudivé slová.
@lucia20 Snáď máš pravdu.
@augustovkaa 😉 vďačne 🙂
@augustovkaa chceš byť príliš dobrá, akoby si žobronila o každú pozornosť, o kúsok lásky svojich rodičov. A z tohoto dôvodu im dovoľuješ to, čo už je za hranicou dobrých mravov. Viem, že ti chýba rodičovská láska, asi bola vždy menšia ako by si si zaslúžila, ale ty za to nemôžeš. Rodič miluje svoje dieťa napriek tomu, že nespĺňa jeho predstavy o dokonalom potomkovi. Ty sa snažíš a snažíš, čakáš že konečne tvoja snaha bude ocenená a ocenenie ani pozornosť neprichádza. Prestaň sa snažiť a začni si viac všímať svoju najbližšiu rodinu - manžela a deti ako ti tu bolo už poradené. Je tvoju povinnosťou stáť pri manželovi. A ak nedokážeš narovinu rodičom povedať, že žiadna finančná podpora z tvojej strany nie je možná, pri najbližšom pýtaní na benzín s poľutovaním povedz, že jednoducho vám to teraz nevychádza, že musia pochopiť, že si na materskej atď. Ak sa rodičia urazia a nepochopia, tak ich rodičovská láska je sebecká. Asi sú skutočne rodičia, ktorí svoju úlohu nepochopili.
Musíš si to čo najskôr v hlave upratať, nepripúšťaj si ich reakcie k telu, aj keď je ti ľúto ako reagujú. Ich správanie je ich voľba, ty za to nemôžeš. Ak raz budú skutočne potrebovať doopatrovať, tak im určite rada pomôžeš, možno budeš mať na to viac prostriedkov (budeš chodiť do práce), ale teraz musia pochopiť, že to nejde. A hlavne od nich neočakávaj, čo ti oni vo svojom životnom rozpoložení nedokážu dať, zbytočne sa budeš trápiť a bude ti to ľúto... ber to ako fakt, ako momentálnu skutočnosť.
@janulap zasa si myslim ze su to silne slova "vedia brat a nie davat" Vsak vychovali niekolko deti a nevycitaju im kolko penazi ich stali. Mne by sa tiez nepacilo ak by som svpjim detom dala staristlivost, cas atd. Aby sa na mba vykaslali... Nehovorim ze rodicia maju pytat peniaze lwn tak ale povinnostou deti je postarat sa o rodicov.
@augustovkaa prepáč, nechcem nikoho uraziť, ale tvoji rodičia sa zasekli v ktorom storočí ? Čítala som pár príspevkov, no nemám slov. Tvoja mama s otcom vychovali deti ako v stredoveku : chlapi môžu všetko, žená má držať hubu a krok.
Jediné možné riešenie, je to, dať im najavo, že nie si na nich závislá, že si samostatná. Skús ich chvíľu nekontaktovať, peniažky investuj do svojej rodiny (deti, manžel), čo myslíš, do kedy ti bude manžel tolerovať, že peniaze dávaš rodičom ? a tvoje deti nepotrebujú ?
Máte trošku choré zvyky.

@macamac Mne mama vždy povie, že keď mám choré deti nemám prísť.