icon

Je toto vzťah?

rusovlaska883
12. sep 2018

Ahojte dievčatá! Potrebovala by som sa poradiť. Celkovo sa považujem za racionálneho a inteligentného človeka, ale mám pocit, že v partnerských vzťahoch mi táto moja vlastnosť celkom odchádza 😝 a začínam uvažovať čisto emocionálne, miestami až hystericky. Áno, uvedomujem si to, snažím sa na sebe pracovať, ale takto to proste mám.
Som cca rok rozvedená, dve pomerne veľké deti (2.stupen ZŠ). Začal ma baliť jeden príjemný muž, čiže iniciatíva vyšla z jeho strany (inak už to skúšal aj pár rokov dozadu, ale vtedy som bola ešte vydatá, hoci v nefunkčnom manželstve, na čo hneď zaradil spiatočku).
No. Takže teraz opíšem našu situáciu. Randíme spolu necelý mesiac. No, a to je to, že ani neviem, či randíme. Či to mám považovať za vzťah, alebo čo vôbec akože máme.
Tento muž má dobrú prácu, skvele vyzerá, športovec, kopec koníčkov. Obaja máme po 30, skôr po 35, približne rovnaký vek.
Vie o mojom bývalom mužovi, aj o deťoch. Vedel o nich od začiatku.
Začali sme sa stretávať cez prázdniny, kedy boli deti u ex, čiže som mala viac voľného času. Máme spoločné záujmy, vždy sa máme o čom porozprávať. Ale, on ako zrelý muž, väčšinu času je oddaný práci, po práci ide športovať, potom padne do postele a potom zas ráno skoro vstáva. Prípadne si vyjde s partiou niekam na hory alebo na nejakú športovú súťaž. A mám pocit, že ja sa už do tohto celého „harmonogramu“ nejako nezmestím. Cez prázdniny inicioval stretnutia často, bol veľmi galantný, pozorný, kopec komplimentov a tak... a to je presne to, čo ja potrebujem 😀
Písal mi každé ráno, cez deň, zaujímal sa, čo robím, aký mám deň, prípadne keď som už bola s deťmi a riešili sme nejaké zdravotné problémy, pýtal sa, ako sme pochodili u lekárov a tak, cítila som ten záujem. Vždy večer poprial dobrú noc, po každom rande poďakoval za pekný večer a podobne...
Ale teraz už mám deti, začala sa škola, práca, krúžky, ja mám kopec povinností a je to už ťažšie.
Celkovo mám pocit, akoby jeho záujem ochaboval.
Teraz sme vo fáze, kedy už došlo na intímnosti (áno, je to možno skoro, ale tak už máme obaja svoj vek .... ), ale keď sme spolu niekde vonku, nechytí ma za ruku, neobjíme, len keď sa zvítavame a lúčime, dostanem pusu na ústa.. Neoslovuje ma nijakými zdrobneninami typu zlatko, miláčik, len menom, alebo ma neoslovuje.
Len pre mňa je to neadekvátne, keď sa doma „muckáme“ a vonku ma ani nechytí za ruku.
Chápem, možno každý to má s týmto prejavovaním nežností na verejnosti iné... ja sa s ním nechcem olizovať, ale aby bolo jasné, že k sebe patríme.
Aj keď si len píšeme, už nepíše tak často.
Pýtala som sa ho, či sa chce ešte stretávať, tak na to reagoval, že jasné, že áno.
Len ja si to v sebe dokolečka riešim, mám pocit, že musím sebe aj jemu dokázať, že stojím za to, že ma má ľúbiť (smiešne, viem) ... Dívam sa, kedy bol naposledy prihlásený, kedy si čo prečítal (a áno, odpisuje hneď, ako si prečíta správu odo mňa). Celkovo mi to už prerastá cez hlavu a len si v sebe riešim, či ma ešte chce, či to má zmysel a pod.
Tlačím veľmi na pílu?
Je príliš skoro sa ho spýtať, ako náš „vzťah“ vníma on? Či som pre neho len „kamoška s výhodami“, či sa chce prestať stretávať, alebo len skrátka čaká, ako sa to vyvŕbi?
P.S: Áno, napriek môjmu veku a životným skúsenostiam, vo vzťahu som ako pubertiačka, tiež mám zo seba ten dojem 😝

Strana
z5
grepka205
15. sep 2018

@anabella111 ako z rozprávky, až tomu neverím, nemyslím to v zlom, len som už skeptická, naokolo mňa sa také nedeje ... Prajem aby to vydržalo navždy a nie len v stave zamilovanosti 🤗

anabella111
15. sep 2018

@grepka205 ...ten samotny pribeh..az po tu druhu dnesnu moju kavu je pravdivy..a stav zalubenosti si pestujeme uz 10 rokov)))..ale nam dospelym je jasne..ze som sa jedneho dna nevyliahla s dokonalym vedomim kto som..a co chcem..a predchadzalo tomu nejedno poucenie..a utvrdenie na smerovanie...plus moja povaha..Som pateticky idealista..teda ja som naozaj radsej nechcela nikoho..len aby som nebola sama..Ja si dodnes hajim svoj urcity priestor....a asi aj to je nejaky ten moment..ze si ma nikdy neodfajkne na zahlaví postele...ze tuto som uz mal..celú😊...a dakujem..)

biela_sova
15. sep 2018

@anabella111 Krasne napisane, uplne sa stotoznujem, suhlasim v kazdom bode... a mam take doma tiez ;)

rusovlaska883
autor
15. sep 2018

@anabella111 ❤ Dakujem za Tvoj pribeh 😘. Si svetlym prikladom pre nas, ostatne zienky, ktore sme nemali take stastie 🙂 . Hoci, myslim si, ze nie kazdej sa postasti takato osudova laska. Niektorym nikdy. Alebo ze by to bolo tym, ze mnohe z nas sa uspokojime aj s malom?

anabella111
15. sep 2018

@rusovlaska883 ...Ty si na startovacej ciare...len vykroc s nohou v crievici....❤

mircalla
15. sep 2018

Muzi, co ma milovali, proste som citila, ze to je tam bola som pre nich (minimalne v zaciatkom vztahu) skutocne dolezita, jednoducho dal sa tam ten cit dal okamzite vycitit. Bola som to ja, s ktorou chceli travit kazdy volnu chvilu. Muzi, co ma poteebovali dobyt ci chceli na obcasne stretka (ano, na zaciatku som si lichotky a dvorenie vysvetlila mylne ako vazny zaujem) sa spravali presne ako tvoj.
Takze ak chces to, co on, fajn, len uber. Ak chces viac, tak tu to asi nehrozi. Aspon podla mna. Kazdopadne kazdy chlap potrebuje (aj v tom prvom pripade) aspon na zaciatku trolinku neistoty, nie sa im dat na tacke. Naucila som sa to na vlastnych chybach. No kazdopadne chlapov uz davno neriesim, nemam na ich energiu, toto su skor poznatky z mladosti

rusovlaska883
autor
15. sep 2018

@mircalla Dakujem za Tvoje rady a skusenosti 😉

sarah2437
15. sep 2018

@rusovlaska883 Necitala som celych 5 stran komentarov, preto Ti napisem strucne. Niektori tu pisali o uhanani. Ja byt na Tvojom mieste, tak sa dotycneho narovinu opytam, ako je to vlastne medzi vami. A takto predides pripadnemu sklamaniu a stopnes to este v zaciatkoch. Nepoznam ani Teba a ani dotycneho muza, ale z toho, co si pisala usudzujem len tolko, ze bud Ta berie len ako spestrenie alebo ako zenu, s ktorou sa citi prijemne a zatial sa nechce hrnut do niecoho vaznejsieho. Ale je to len moj uhol pohladu a moze to byt uplne inak.

svetlanka111
15. sep 2018

Ahoj,necitala som uplne vsetko.ale co tu podaktore zienky pisali ze mozno si ho odohnala,netlac na pilu a pod je blbost.ty si neurobila nic zle a podla mna je fajn ak muz vie co k nemu citis a ze mas zaujem.takto si nikdy nebudes nic vycitat.povies si oka vedel a nezabojoval,ja som dala do toho vsetko.mne toto pride ze to ide do stratena,ze mozno chcel ale zial sa nezamiloval,a mozno aj on tomu dava este cas lebo nie je mu z tebou zle ale ani na vztah to neciti..😔zatial..moze sa to zvrtnut ale uz skor nie.ono tie zaciatky su take uzasne ked su dvaja zamilovani ze sa nemozu ani pohnit od seba,chcu byt spolu kazdu chvilku,coz mi od neho take nepride..tvoje pocity su spravne a preto si potrebovala zalozit tuto temu.ak by bolo vsetko fsjn tak by si nemala tu potrebu.inak aj tento muz vyzera ze tape a ze by mozno aj chcel vztah ale nejde mu to..nevies ake mal vztahy oredtym?aj to niekedy napovie viac nez si myslime...mala som raz pristela.och uzasny to clovek.som nechaoala ako mu nemohol vyhst ziadny vztah..zo zaciatku to bolo uzasne stale pisal ozyval sa..postuone sa frekvencia znizovala az sa z nicoho nic so lnou rozisiel bezdovodne,nechapala som plakala som..a po mne pokracoval..zasa kratke vztahy..a uz druhe dieta a nezije ani s jednou zenou.dokonca sa ozenil a 6mes po svadbe isli od seba a to mali mesacne baabo...proste niekotri chlapi na vztah nie su a zena sa moze aj roztrhnut.😔

fazulka2016
16. sep 2018

@rusovlaska883 ahojky...ja som tiez rak takze uplne chapem o com pises. Podla mna na nanho vobec netlacis..ono podla mna kazda zena nejakym sposobom analyzuje toho chlapa,,ako sa sprava po prvom rande,,po prvej puse,,po prvom sexe..Vzdy je tam taka ta malicka dusicka ci sme nieco nepokazili..ALE,,takto isto to maju aj chlapi..a my vzdy hadzeme na nich aki su zrazu ini a nechytia nas alebo nezavolaju nas von a podobne. Mozno aj on si hovori ze na verejnosti sa ho nedotykas alebo mu nedas pusu,,,ze si mu napisala ze dva tyzdne teraz nemozes lebo mas deti (z toho jasne vyznelo ze nechces aby sa zoznamil s tvojimi detmi)..keby nemal zaujem tak ti nenapise za cely den ani jednu spravu..ty si mu napisala niekedy sama od seba aby mal pekny pracovny den? Ktovie kolko on sa odhodlava ci ti tu spravu poslat..ci nebude vyzerat vtieravo. Mozno deti nechce, tym sposobom ze mu len vyhovuje ze ty uz mas ,,odrastene” deti s ktorymi nieje tolko starosti a tym padom s nim uz tie deti chciet nebudes. Poznam takych starych mladencov,ktori uz by radi mali partnerku po svojom boku a zdielali by snou radi svoje zazitky s priatelma..Vzdy sa treba zamysliet aj ako sa my spravame a ako si to on moze vysvetlit. Netreba ho uhanat to v ziadnom pripade ...ale ani odhanat 🙂 drzim palce,je vidno ze sa ti ten chlap velmi paci...a ked uvidis ze je to stale na tej istej urovni by som sa ho spytala ci to ma nejaky zmysel alebo nie..ze si predstavujes iny vztah a nechces seba ani jeho oberat o cas. Da sa aj tak ze si budes len uzivat snim ..ale to ta bude len ubijat lebo nikdy nebude tak naozaj ,,tvoj” .😘drz sa a nevzdavaj sa

rusovlaska883
autor
18. sep 2018

Dievcata, tak mali ste pravdu. Bolo to cele len nasilu. City neprisli. Aj sa vyjadril dotycny pan... no, zamrzi to. Ale ideme dalej. Aj ste mi otvorili oci viacere z Vas 🙂 A hlavne, za ten tyzden sa to vsetko akoby zlomilo .,.... predtym som bola v oblakoch a nadsena... uplne na zaciatku. Asi aj on. Ale ked opadla pociatocna euforia, ukazalo sa, ako sme vlastne na tom ...

anabella111
18. sep 2018

@rusovlaska883 ...Ide z Teba nieco take nevinne..dievcenske...A Ja Ti prajem takeho muza..co prave to bude na Tebe milovat...a Ty budes láskaná..ochranovana princezna🌹

rusovlaska883
autor
18. sep 2018

@anabella111 Dakujem Ti, ze si to cele prezivala so mnou :-*

janickacrazy
18. sep 2018

@rusovlaska883 Mrzí ma, že to nedopadlo podľa tvojich predstáv. Držím palce, aby si našla toho pravého. 🍀

derdia
Autor odpoveď zmazal
mircalla
18. sep 2018

@rusovlaska883 Nic si z toho nerob, ja som som dvorenie a uhananie tiez par krat vysvetlila zle. Potom som sa trosku otvorila a dotycny cuvol. Keby to tam bolo, tak neni co riesit. Ono to pride zvacsa nahle, i ked ono to tak len navonok vypada, ze to je nahle

sarah2437
18. sep 2018

@rusovlaska883 Mrzi ma, ze Ti to s dotycnym nevyslo. Ale neber to ako prehru, ale skor vyhru. Keby ste sa nadalej stretavali, zalubila by si sa a potom by to bolo ovela horsie. Takto aspon uz nemusis rozmyslat, co zasa bude, co znamena dany prejav. Ale verim, ze toho praveho este len stretnes. A ked ho stretnes, budes to citit, bude to medzi vami iskrit, bude tam chemia a nebudete sa vediet od seba odtrhnut. 🙂

fleur1111
21. sep 2018

@rusovlaska883 pokiaľ ťa to veľmi trápi, tak sa s ním o tom pri najbližšej príležitosti porozprávaj ako to vníma on. Už nemáte 20... i keď záľúbenosť je krásna, ale po čase ten wau efekt aj tak opadne. A nechaj tomu voľný priebeh, užívaj si to čo máš a nepremýšľaj veľa nad vecami, ktoré možno neovplyvníš... pokiaľ to s tebou myslí vážne bude robiť všetko preto aby to tak bolo, ale skôr mi príde na ten typ chlapa, ktorý si život rád užíva a nerieši čo bude zajtra... no možno sa mýlim, neviem... ty si musíš hlavne zachovať chladnú hlavu a nesiliť to. Čo má prísť príde.

lacibo
3. okt 2018

@rusovlaska883 podľa tvojho opisu ( nečítala som diskusiu) by som sa naňho citovo neviazala, skôr len brala, čo je..ale kľudne sa obzerala aj ďalej..nemusí ísť o neúprimného muža, skôr sám ešte nevie, čo z toho bude a čo cíti..takže by som sa tomu prispôsobila.. nejaké ultimáta tu nemajú význam..vás dvoch k sebe nič neviaže, ani deti nie, takže stretávajte sa, len keď vám to obom vyhovuje.. a ty nemusíš hneď automaticky vždy mať čas, keď zavolá..😉

rusovlaska883
autor
3. okt 2018

@fleur1111
@lacibo
Dievčatá, už je to bezpredmetné 😉
Už je to ukončené.
Posledné rande bolo fiasko, po ňom sme to z mojej iniciatívy ukončili...
Vraj dotyčný pán čakal, ako sa to vykryštalizujem, ale city neprišli... ale som úplne v pohode.
Vlastne, teraz riešim naraz asi 4 ( 😝 ) záujemcov...
Ale 2 sú ľudia z mojej minulosti... (nemala som s nimi vzťah, ale už dávno mali záujem)
Riešiť je asi silné slovo, sporadicky komunikujem.
Ale asi ani stretnúť sa nejdem s nikým, teda cielene a vedome.
Necítim sa na to, resp. nie som si istá, či chcem dávať niekomu nádej a spadnúť do niečoho zas...

lacibo
3. okt 2018

@rusovlaska883 super, určite ešte stretneš svoju lásku🙂❤..keď to budeš najmenej čakať, to je tak vždy😉

marijalc
4. okt 2018

@rusovlaska883, presne ako píše lacibo, keď to má prísť, tak príde. A hlavne musíš to cítiť. Nie je dôležitý vek, ani dĺžka vzťahu.

lusmi
1. aug 2022

@rusovlaska883 ja mam taky istý problém neviem načom sm ci je to vztah alebo nie dnes napísal ze nechaj veci plynúť a nejako sa vivinu.

gabishek
12. aug 2023

@rusovlaska883 ahojky, budem uprimna - ale dostal ta a ma ta uz len na sex. Lebo zamilovany muz TUZI travit cas s dotycnou, nespusti ju z oci, uz vobec nepusti jej ruku. Dostal co chcel, je si tebou isty. Neviem, ci je taky vztah to co hladas - mozno to nebude mat perspektivu… Je to clanok z roku 2018 - tak by ma zaujimalo, ci mam pravdu a ostali ste spolu alebo nie? 😘

Strana
z5