Je toto vzťah?
Ahojte dievčatá! Potrebovala by som sa poradiť. Celkovo sa považujem za racionálneho a inteligentného človeka, ale mám pocit, že v partnerských vzťahoch mi táto moja vlastnosť celkom odchádza 😝 a začínam uvažovať čisto emocionálne, miestami až hystericky. Áno, uvedomujem si to, snažím sa na sebe pracovať, ale takto to proste mám.
Som cca rok rozvedená, dve pomerne veľké deti (2.stupen ZŠ). Začal ma baliť jeden príjemný muž, čiže iniciatíva vyšla z jeho strany (inak už to skúšal aj pár rokov dozadu, ale vtedy som bola ešte vydatá, hoci v nefunkčnom manželstve, na čo hneď zaradil spiatočku).
No. Takže teraz opíšem našu situáciu. Randíme spolu necelý mesiac. No, a to je to, že ani neviem, či randíme. Či to mám považovať za vzťah, alebo čo vôbec akože máme.
Tento muž má dobrú prácu, skvele vyzerá, športovec, kopec koníčkov. Obaja máme po 30, skôr po 35, približne rovnaký vek.
Vie o mojom bývalom mužovi, aj o deťoch. Vedel o nich od začiatku.
Začali sme sa stretávať cez prázdniny, kedy boli deti u ex, čiže som mala viac voľného času. Máme spoločné záujmy, vždy sa máme o čom porozprávať. Ale, on ako zrelý muž, väčšinu času je oddaný práci, po práci ide športovať, potom padne do postele a potom zas ráno skoro vstáva. Prípadne si vyjde s partiou niekam na hory alebo na nejakú športovú súťaž. A mám pocit, že ja sa už do tohto celého „harmonogramu“ nejako nezmestím. Cez prázdniny inicioval stretnutia často, bol veľmi galantný, pozorný, kopec komplimentov a tak... a to je presne to, čo ja potrebujem 😀
Písal mi každé ráno, cez deň, zaujímal sa, čo robím, aký mám deň, prípadne keď som už bola s deťmi a riešili sme nejaké zdravotné problémy, pýtal sa, ako sme pochodili u lekárov a tak, cítila som ten záujem. Vždy večer poprial dobrú noc, po každom rande poďakoval za pekný večer a podobne...
Ale teraz už mám deti, začala sa škola, práca, krúžky, ja mám kopec povinností a je to už ťažšie.
Celkovo mám pocit, akoby jeho záujem ochaboval.
Teraz sme vo fáze, kedy už došlo na intímnosti (áno, je to možno skoro, ale tak už máme obaja svoj vek .... ), ale keď sme spolu niekde vonku, nechytí ma za ruku, neobjíme, len keď sa zvítavame a lúčime, dostanem pusu na ústa.. Neoslovuje ma nijakými zdrobneninami typu zlatko, miláčik, len menom, alebo ma neoslovuje.
Len pre mňa je to neadekvátne, keď sa doma „muckáme“ a vonku ma ani nechytí za ruku.
Chápem, možno každý to má s týmto prejavovaním nežností na verejnosti iné... ja sa s ním nechcem olizovať, ale aby bolo jasné, že k sebe patríme.
Aj keď si len píšeme, už nepíše tak často.
Pýtala som sa ho, či sa chce ešte stretávať, tak na to reagoval, že jasné, že áno.
Len ja si to v sebe dokolečka riešim, mám pocit, že musím sebe aj jemu dokázať, že stojím za to, že ma má ľúbiť (smiešne, viem) ... Dívam sa, kedy bol naposledy prihlásený, kedy si čo prečítal (a áno, odpisuje hneď, ako si prečíta správu odo mňa). Celkovo mi to už prerastá cez hlavu a len si v sebe riešim, či ma ešte chce, či to má zmysel a pod.
Tlačím veľmi na pílu?
Je príliš skoro sa ho spýtať, ako náš „vzťah“ vníma on? Či som pre neho len „kamoška s výhodami“, či sa chce prestať stretávať, alebo len skrátka čaká, ako sa to vyvŕbi?
P.S: Áno, napriek môjmu veku a životným skúsenostiam, vo vzťahu som ako pubertiačka, tiež mám zo seba ten dojem 😝
No v dnešnej dobe mobilov a soc. sietí, možno stále niekto od niekoho čaká že niečo pekné dostane. Kedysi mobily neboli a nebolo možné si toto posielať. Neočakávame dnes niekedy priveľa?
@rusovlaska883
Máš priveľké očakávania, prečo by mal byť taký ako TY chceš " dostala som dnes LEN jednu správu" veď ti pekne poprial a tým pádom na teba myslel.
Kto si neváži malo nezaslúži si veľa.
@mondolina To mas pravdu 🙂 To som ja a moje ocakavania. Ano, poucila som sa uz velakrat, ze netreba mat ziadne ocakavania a clovek je potom len milo prekvapeny.
Ja mam taku sprostu povahu. Melancholicky, analyzujuci typ, asi si vyrabam problemy aj tam, kde netreba. Lezie to casom na nervy, plne uznavam 😀
Ale napr. ked ja aj travim trebars vikend s rodinou, alebo idem niekam na vylet ..... tak cely cas len rozmyslam, ake by to bolo, keby tam bol aj on so mnou, alebo skoda, ze so mnou nie je, robim fotky s tym, ze mu ich poslem, proste o vsetky zazitky sa potrebujem podelit s partnerom, len vtedy su pre mna akoby "uplne".
Ja viem, uplne detinsky, az pubertalny pristup.
A on je na tom asi tak, ze ked absolvuje nejaky program, tak si uziva tu chvilu, nemysli na mna, ked mam nejaky program ja, nekontaktuje ma, nech si to aj ja uzijem.
A tu tie dva nase pristupy samozrejme narazaju 🙂
@rusovlaska883
Ideš na výlet s rodinou( teda s deťmi ktoré sú pre teba najdôležitejšie) a tebe je to ľúto že tam nie je?
Možno otrepaná fráza- užívaj si okamihu, ktorý ti je dopriaty.
@rusovlaska883 Aké si znamenie?
@rusovlaska883 moc to analyzujes.Napises mu, že nemáš 2,t čas, lebo máš deti a potom čakáš, že Ťa bude niekam ťahať.Ak by to spravil napísala by si, že je nechápavy a či nerozumie, že máš záväzky🙂nerieš zbytočnosti a užívaj si čo máš.chlapi sú málokedy kontaktni nepotrebujú sa objímať, lepiť na seba.podla mňa to bude tak, že budete sa stretávať raz za čas a aj ty si planuj aj iný program ako byť s nim a všetko tomu podriaďovať.Pravdepodobne si sa viac zamilovala ako on
....som na MK dlhe roky...citam diskusie, ale uz som nikdy nic nekomentovala....velakrat som mala potrebu, no nakoniec som sa vzdy zdrzala komentara, pretoze je tu vela zien, ktore vedia poradit...no uz mi to nedalo, lebo mi neskutocne pripominas mna a moje vztahy...mam toho vela odzite, co sa tejto temy tyka....len to skratim....s tymto muzom nie ste si kompatibilni, kazdy ocakava od vztahu nieco ine...mozete byt kamarati, ale nikdy ti neda to, co potrebujes...ten pocit spokojnosti, lasky a naplnenost vztahu...moze to byt tvoj "prievoznik", ale chlap, ktory ta bude skutocne chciet, spravi aj nemozne....ja vtedy vravim, ze "prenesie aj horu" 🙂 pocuvaj svoje srdce a zensku intuiciu...mas ju dostatocne vyvinutu podla tvojich slov...
@yellow28 úplná pravda
netlač na neho, ak to všetko má prísť ako to chceš príde to. Užívaj si ho ak ho máš rada a netlač .
ja som tak rada za mojho najuzasnejsieho chlapa na svete ❤❤❤ mne to pride smutne, ako to tu citam, to je same "netlac na neho, muzi su v tomto ini, velmi tlacis na pilu, chces vela, privela analyzujes, privela ocakavas ..." a ona? a zena? rob len to co on chce, a velmi sa neprejavuj, aby sa nahodou nesplasil? a naco ti bude taky chlap? ak to raz ma byt vztah, so vsetkym co k tomu patri, ak tam je laska, tak sa prenesie cez vsetok natlak, aj keby si chcela neviemco, lebo ta lubi .. a ak je to len taky flirt a momentalne ma trosku volny kalendar, tak sa ti moze venovat, tak natlak to nepokazi, ani nenapravi. Ak o teba nestoji, nic nepokazis tym, ze sa mu viac priblizis a ak o teba stoji, tak to zoberie vsetkymi desiatimi .. tolko ustupkov a kompromisov hned na zaciatku? a naco je potom taky vztah?
@nata18 asi tak treba byť sama sebou
Neviem teda, môj manžel tiež nie je tak kontaktný ako som ja a ja teda nemám pocit, že by ma mal menej rád alebo niečo, to závisí od človeka. Ani nežiarli a to teda ja som iný kaliber, mám kopec mužov kamarátov, stretávam sa s nimi aj sama, na káve, na nejakom jedle. Žiarlivosť mi nepríde ako dôkaz lásky, mala som žiarlivca, ktorý ma odsekol od tých, na ktorých mi veľmi záležalo...Bola som hlúpa, ale láska je niekedy tak slepá 🙂.
Toto mi príde ako prílišné analyzovanie toho chlapa. Na druhú stranu, "starší" (odo mňa) muži, bez záväzkov, navyše takí, ktorí sa "extrémne" starajú o to, ako vyzerajú (mám na mysli to telo bez gramu tuku) sú podozriví :D Ty máš dve deti a on chce mať svoju voľnosť a slobodu. Asi by som sa ho ani nepýtala, čo si od toho sľubuje alebo či to chce niekam posunúť, podľa mňa nechce. On si chce žiť svoj život a ty si len spestrenie... Je to asi drsné, ale takto to vidím ja.
Ahojte. Dakujem za kazde jedno slovicko, kazdy jeden nazor, vazim si to a naozaj, v kazdom je kusok pravdy a viem si z toho nieco vziat 😉. Ucim sa byt nad vecou a zbytocne vsetko neanalyzovat 🙂 Ale tiez si myslim, ze to nie je laska (asi ani z jednej strany). Mozno casom pride, mozno. A mozno nie 😉 U mna je to pravdepodobne hlavne potreba nebyt sama, mat sa o koho opriet, podelit o to, co prezivam, ci uz dobre, ci zle, zazivat aj tie telesne prejavy "lasky", mat pocit, ze o mna niekto stoji... tiez nemam chut riesit, ci nejaky moj "prejav" je uz "moc", chcem byt sama sebou. A potom bud nech berie, alebo necha tak ☺. Teraz mam taku svetlejsiu, racionalnu chvilku, ale nie vzdy som toho schopna. Vacsinou teda nie 😁.
A este, ako sa tu niekto pytal, tusim @katkati ? , ake som znamenie.
Som rak 😐, vsetko sedi. A on je skorpion, ako moj byvaly muz 😂
@rusovlaska883 aj ja som rak😖, citlivé povahy, racionálne ale c i t l i v ééé. viem čo prežívaš,...ale ešte raz ak dovolíš poviem, neuháňaj ho, netlač,..požaduj ale s mierou, všetko príde uvidíš,...aj láska , on si musí podla mna zvyknuť aj na to že sa bude niekedy s tebou starať o 2 deti.ja som mala 37 slobodná bezdetná, štíhla, blond poviem to sebavedome že nebolo muža čo by ma nechcel, a nedokázala som sa zaľúbiť, nikoho si nájsť na vzťah. môj teraz manžel prišiel, neviem tiež či to bola láska, chceli sme byť len spolu zasiahol nás šíp z hora o 2 mesiace prišiel s tým že chce dieťa , my sme tak skočili do rýchlika že ani nevieme ako,...sme spolu 7 rokov, máme krásnu dcérku a bijeme sa so životom spolu,...chceli sme byť spolu, veľmi sme chceli rodinu, a chceli sme ísť životom spolu. Verili sme si. Ale nechcela som o sebe,...zistíš aj ty ,či je to ten pravý pre život, či chce byť len s tebou alebo aj s detmi a starať sa spolu s tebou o ne. Život ti to ukáže.
@rusovlaska883 Podla toho, co pises jeho zaujem naozaj ochabuje. Mozno si na neho prilis tlacila, muzi v takom pripade radi zaradia spiatocku. Neviem, co ine este poradit, snad neries, maj odstup, neozyvaj sa prva, neukazuj prilis vela nadsenia, uvidis ako sa to vyvinie.
podľa mňa kamoska s výhodami......ak žije dlho sám ma svoj denný harmonogram svoje koníčky.....atď proste svoj život ......mala som podobný vzťah. trval 5 rokov.....čo som bola? iba kamoska s výhodami.......zaslúžiš si muža ktorý ta chutí za ruku prejavi nežnosti povie krásne slova.....
@nata18 Pozri sa, ide o to, co chce. Pokial chce vazny vztah, tak podla mna je jasne, ze tuto typek uz hadze spiatocku, ked vidi privela zaujmu, robi to tak drviva vacsina muzov. Jeden z mala, ktory ozaj miluje to ostane rovnake, priam naopak sa to zintenzivni, ziadny kalkul, tuzi byt s nou kazdu minutu.
Pokial jej vyhovuju obcasne prijemne stretka, tak v tomto pripade je lepsie zabrzdit, inak sa rovno moze zmierit s tym, ze sa uz neozve. Takze poviem uprimne - toto uz teraz nevyzera dobre, co sa vazneho vztahu tyka a nejakych predpokladov pre buducnost. Ale opatr zavisi vsetko na ocakavaniachTrufam si povedat, zo o muzoch uz co to viem. Mne by napriklad toto vyhovovalo - kazdy si zije svoj zivot, na nejake vazne vztahy uz nemam zaludok
Mas skusenost s jednym vztahom, laska ako hrom, ale vztahy su o dost komplikovanejsie. Urite mas v istom zmysle prvadu a chapem, ako to myslis
Pokiaľ chce zena chlapa viac ako on ju, tak to nie je dobre. To by si zistila, ked by to bolo naopak.
@rusovlaska883 ak chlap zenu chce bude ju uhanat. Toto co mate vy je naozaj len kamaratstvo s vyhodami. Ty prahnes po jeho prejavoch a on si ta zaradi do programu len ak to jemu vyhovuje.
Ak by som bola rozvedena mne by tento typ vztahu zrejme vyhovoval. Zit si svoje a mat partnera na spolocenske akcie a nosenie nabytku 😂😂😂 ale ty tuzis po zivotnom partnerovi.
Chlap pred 40co nemal zenu deti a venuje sa sam sebe viac ako ja .... to nevesti nic dobre.
Ano, mate asi vsetky pravdu 😉. A beriem to aj tak, ze chlap v tomto veku uz ma nejake svoje zauzivane ritualy a ako sa vravi, stareho psa novym kuskom nenaucis 😅. Uplne si viem predstavit, ze nastane situacia (veeelmi predbieham a len teoretizujem, samozrejme), ze budeme v 1 domacnosti, moje decka si budu este o desiatej vecer dokoncovat projekt do skoly, ale mlady pan o pol deviatej zahlasi, ze on si potrebuje ist lazkat, aby nemal kruhy pod ocami na obchodnom rokovani 😂 (raz mi uz nieco podobne zahlasil). Ako tak nad nim premyslam, je vlastne uplne nudny 🙂 A ja mam bohatsi svet (hlavne teda moje deti, mam moznost tesit sa z ich uspechov, a ze ich dosahuju na kazdom kroku a v mnohych oblastiach 😉). Inak ja som typ zeny, ktora potrebuje byt ochranovana a hyckana a stale si viem predstavit, ze si este vezmem niekoho a zalozim s nim rodinu (nemam este 35). Len teda s tymto "panom" asi nie 😉. Ale ako vela zien, aj ja rada podlieham iluzii lasky a zaujmu.
@rusovlaska883 ešte si mladá hľadaj iného ešte ti bude dopriate mať niekoho kto bude mať záujem s tebou zdieľať všetko to čo po čom túžiš, a bude rád za každý ,, kontakt,, s tebou, povedz mu svoje pocity na rovinu a keď cuvne, budeš vedieť že to nie je partner pre teba, radšej skôr ako sa dlhodobo motať vo vzťahu ktorý ťa nenapĺňa, ja mám 40 a pokazený vzťah ktorý sa zbytočne dlho ťahá, buď múdra a pouc sa z chýb druhých ako to zažiť na vlastnej koži, mimochodom ako ti to s ním prebieha momentálne?
@grepka205 Ako to mame momentalne? Nevideli sme sa asi tyzden, v najblizsich dnoch mame dohodnute rande 😅. Dnes mam jeden z tych lepsich dni 😀, neozyvam sa mu, neriesim ho. A som presvedcena, ze on tiez nijako neriesi, preco nevolam, nepisem 🙂 (posledny kontakt bol vcera z jeho strany). Som rozhodnuta dat tomu este mozno nejaky mesiac a uvidime, ci to odide do stratena alebo sa to nejako vykrystalizuje. Ale to su teraz moje racionalne uvahy, cakam, kedy ma zas prevalcuju emocie 😅. Inak ja si aktivne chlapa nehladam. Dost co mam tohto na riesenie, nepotrebujem si pridavat dalsie problemy 🙂 . Inak som mila, spolocenska ... takze nesedim smutna doma. Vacsinou 😁
Nemaj od tohto vzťahu prílišné očakávania, aby si nebola sklamaná.
@rusovlaska883 ....zaliala som si kavu..a tak Ti napisem ..gro mojho ponimania....Ja som presne tá istá...ktorá potrebuje dokazy lasky..aj teraz po niekolkych rokoch..a cely zivot. Moja mama bola mudra ...viedla nas k laske a ako zeny(4 sestry)..k akejsi,,aristokratickej "hrdosti....Postihnuta som dodnes 😁..ale doma mam muza mojich snov. Stretli sme sa na benzinke v rakusku na kave..a bol taky pekny..ze som sa s nim nechcela ani rozpravat..lebo tym bol pre mna podozrivý))...Ale bol slovak..a par viet zo mna vytiahol..A kedze bol aj sikovny..tak aj meno.😊...Nasiel si ma na facebooku..a napisal..a rozosmieval ma..Pisal stale....a nebolo to otravne..bolo to zabavne..basnicky..ftípky...Pytal si aj tč..dva tyzdne som nedala...Ale bolo to take nevinne..ze nakoniec som podlahla😇...ked sme si zacali volat..volali sme stale..ak nie..pisal..Ja som mu nikdy nezavolala prva..dokonca ani prvy rok nasho vztahu...po troch tyzdnoch telefonovania..sa chcel stretnut...ech...Lenze ja som bola uz do neho ))..lebo bol zabavny ..mily..nebol jesitny..a nikdy sexisticky..A povedala som mu...Stretneme sa o tri mesiace..bolo este leto..a ja som nas odsudila na oktober..😂viac som pomyselne plakala..ako sa smiala...za tie tri mesiace sa mi stal virtualnym najlepsim priatelom...cely den kontakt..a vecer mi cez skype hraval na gitare..posledny mesiac ma od tuzby po nom uz fyzicky bolelo cele telo..prezivali sme to spolu..povedal...tuzim byt pri tebe..ale respektujem Tvoje rozhodnutie..V den D...som mu doslova vbehla do narucia po bozk snov....Uz ma nikdy z ruk nepustil..Ja som nikdy nazivo nevidela krajsieho muza..ako je on..Moje sestry ..priatelky..maju rovnaky nazor...a som si ista...ze keby som mu na zaciatku dala zadara..bol by len epizodou.Teraz sedim na terase..a pozeram sa na neho...pracuje v zahrade...predtym mi urobil kavu a podchvilou sa na mna pozrie a usmeje sa. Lúbi ma tak..ako som vzdy snivala..a ja jeho nadovsetko..a niekedy si bez slov vypyta vyzvu...a ja mu zahram nedostupnu ff ..lebo ma potrebu ..dobíjať...😊..a ja milujem tento cas...Vecné pripomienky zalubenia...A viem..ze to tak necitia vsetci...Ze im vyhovuju pragmatickejsie vztahy...aj taky som zila..a v noci som vyla na mesiac...Ak tuzis byt kralovnou...nebud komornou..ktora vybaví..obsluzi..posluzi...Tvoj partner musí byt kral..ktory ta vie ocenit...Je este jeden moment s ktorym sa ja nestotoznujem...,,Som aka som...koli chlapovi sa menit nebudem"..Dobry vztah podla mna..vsak vzdy predpoklada urcite prisposobenie sa..kompromis..teda aj premenu"...ak ja viem..ze mojmu muzovi sa pacia stihle blondsky..tak sa nevypapam na gulku..a on vie..ze sa mi paci isty typ panskeho ucesu..tak zmenil uces...On nebol zvyknuty z dectva na nezne prejavy...ja ich potrebujem..dnes ma ani neobide bez dotyku..nezaspi bez laskania..neodchadza bez objatia..Premenil sa...a ja tiez..a nie je to obmedzujuce...ale radostne..hrave a naplnujuce..Tvoj pripad..hmm..ja sa nedivam tak skepticky...Koho som v zivote chcela..toho som pri nohach mala..ale ..ale...Nechceme vsetkych..chceme krala)..Chlapa musis nechat ..aby na svojich skutkoch voci tebe citil...kým pre neho si.....Toto nie je univerzalny navod ..len moje prezivanie ❤............Moja ruža je dôležitejšia ako vy všetky. Pretože práve ju som polieval. Pretože práve ju som ukrýval na noc pod sklený zvon. Pretože ju som chránil zástenou. Pretože pre ňu som pozabíjal húsenice. Pretože ju som počúval, ako sa žaluje alebo sa vystatuje, alebo dokonca ako niekedy mlčí. Pretože je to moja ruža. – malý princ

@rusovlaska883 No niektorí chlapi sú takí, že sa snažia len dokým ženu nedostanú do postele a potom si myslia, že už netreba nejaké lichotky alebo tak. Ja som asi podobný typ ako ty, ja potrebujem lichotky a prejavy lásky stále, našťastie mám chlapa, ktorý je tiež taký kontaktný typ. Myslím, že tebe to bude v tom vzťahu chýbať, ale uvidíš, ono sa to nejak vyvrbi samo.