icon

Je v poriadku prerušiť kontakt s vlastnými rodičmi?

12. máj 2025

Nikdy som si nemyslela, že budem musieť riešiť niečo takéto.

Odkedy som sa stala mamou, moje vzťahy s rodičmi sa začali meniť – najmä s mojou mamou. Neustále zasahovanie do výchovy, ponižovanie pred deťmi, manipulácie typu „keby si bola normálna, tak nás nenecháš samých“... a najmä ten večný pocit viny, ktorý sa vo mne zasa prebudil po rokoch.

Niekoľkokrát sme sa pokúšali o normálnu komunikáciu, no zakaždým to skončilo výčitkami alebo citovým vydieraním. A tak som urobila niečo, čo ma desí – prerušila som kontakt.
Neviem, či som to spravila správne, no viem, že momentálne mi je pokojnejšie.

Má niekto podobnú skúsenosť?

Je podľa vás v poriadku odstrihnúť sa od vlastných rodičov, ak nás to psychicky ničí?

Strana
z3
lea513
26. máj 2025
@purple_wolf

ja som to spravila este pred svadbou a uz roky pred nou som mala obmedzeny styk ... ide o tvoj zivot a tvoje stastie... bohuzial vlastna krv je niekedy ten najvacsi nepriatel s akym musis vo svojom zivote bojovat

@purple_wolf Ano. A ked rodicia ublizuju je to to najhorsie. A ked to robia vedome, o to horsie. Netvrdim ze clovek nema by vdacny za to ze ho vychovali a dalsie veci, ale nemaju pravo ublizovat..." najlepsie je ked jeden rodic ublizi a druhy sa tvari ze sa nic nedeje" ...☹

summer138
23. aug 2025
@mimzy123

Ja to mám tak podobne. Som v štádiu, keď rodičov už nemôžem vystáť. Ked som sa to snažila riešiť už pred rokmi, úplne to ignorovali a robili stále to isté. Teraz mi už mama vyhadzuje na oči koľko oni prispeli na našu svadbu, že koľko krát mi prišla postrážiť dieťa, uráža stále manžela. Tak ju už nevolam strážiť, všetko od nej odmietam, nechodím k nim. Je to však stále horšie a horšie lebo bývame blízko. A vôbec nevie čo s nimi mám robiť, aby to konečne pochopili.

@mimzy123 mali sme to presne rovnako.

Strana
z3