icon

Je zlé žiadať pomoc od rodičov?

16. máj 2020

Ahojte tak na úvod opíšem situáciu aby ste boli v obraze... s partnerom sme sa rozišli, mame spolu malé dieťa. Nechal mi čas a nechal nás bývať ešte uňho kým si nenájdem prácu. Prácu som si našla, budúci týždeň si len upresnime veci ohľadom práce čo a ako, chcela by som robiť na skrátený úväzok keďže finančne by mi to vyšlo všetko v pohode. Lenže je tu problém že jasle ešte niesu otvorené, volala som tam a vraj sa mám informovať začiatkom júla. Keďže malá by tam šla po prvý krát tak samozrejme ju tam hneď nemôžem nechať pól dňa ale vyskúšať len na skúšku nejaké 2-3 hodiny aspoň v prvé dni aby sa oťukala. A tu nastáva hlavný problém ja do prace už potrebujem nastúpiť, mamu som požiadala o pomoc či by mi v júni a v júli možno dva týždne ešte pomohla s malou. Mama nerobí, je doma čiže som rátala s jej pomocou... a keďže by som robila len na polovičný tak by to aspoň bolo menej ako 8 hodín... ale odmietla, nepostráži mi malú.. ja rozumiem že to nieje jej povinnosť, aby ste si nemysleli že ju chcem len tak využiť k decku.
Myslite že som naozaj chcela tak veľa od nej ?

autor
16. máj 2020

@petronelka47 prepáč nebudem sa teraz s tebou tu o tom dohadovať 🙂 mám iné starosti..

petronelka47
16. máj 2020

No ved ani ja 🙂

saskia_98
16. máj 2020

Ani mne moja mama nechce velmi strazit syna. Radsej mi ho strázi moja 65 rocna babka, maleho prababka .. Ta ho strazi s radostou. Ale zas moja mamka keby ze vyslovene musi, ta ho postrazi ale zeby sa sama pytala daj mne maleho, to veru nie..

autor
16. máj 2020

@saskia_98 ale to je ešte mladá babka-prababka 🙂

sissy27
16. máj 2020

Už to bolo dávno, takže ceny sú úplne irelevantné. Reagovala som na ponuky, boli tri - jedna si vypýtala takú sumu, čo by sa mi ani neoplatilo chodiť do práce plus mala ešte kadejaké podmienky, druhá sa ani neunúvala ozvať späť a tretia bola tá pravá, od prvého momentu sme si sadli aj my dve a aj ona s malou. Bola s nami tri roky a aj sme si všetky poplakali, keď skončila školu a išla ďalej ☺️

lenka2710
16. máj 2020

Moja mama by malú trhala všetkými desiatimi, keby som potrebovala! Teraz som v 8.mesiaci, čiže som doma a aj tak ju dávam na par dni k mame! Jej tam je super, mama ma dom, veľkú záhradu, psa, zatiaľ čo my sme na byte a nieje teraz veľa možností! Mama je v dome sama a je celá šťastná, keď ju na par dni dám k nej! Keby som potrebovala kvôli práci, tak určite sa môžem na ňu spoľahnúť! Ale každý sme iný, tiež mam kamošku, ktorá nastúpila do práce a keby nie svokra, tak sa moze s prácou rozlúčiť, jej mama tiež odmietla vnuka vybrať zo škôlky a byť s ním ešte hodinu, kym by prišla z prace!

angelinja
16. máj 2020

@simsalabim dnes sa hovori ze vraj rodina nie je vsetko..vraj uz kamarati su viac...neiem ja to tiez nechapem asi preto lebo som jedinacik..a surodenec mi chyba paradoxne teraz v dospelosti..mozno mi chybal aj v detskyh ale mala osm kopu sestranic nejako som to tak neivme ...ale tiez okolo mnami kazdy hovori ze surodenca si idealizujem..a tiez necapem taketo babky dedkov ked vladzu a su zdravi ze nechchu vnucata pre mna neochpopitelne..co su toto za rodiny?aale mam taku ale z druhej strany..tiez nechapem jak cudzi ludia setci medzi sebou zavist , neni ani jeden uprimnii , celkovo ja sa rasej pohadam s mamou ale proste vztah normalne ano pohadame sa jak taliani ale proste ason to je uprimne povieme si normalne co chceme opytame sa som tam u nich jak doma proste jak kedysi nemam strach neukunam sa ty kokos ze mozem si zobrat jednu horalku??poznam co toto nemoue urobit ked pridu akoze k rodicom svojim..proste neuprimne no proste cele cudne...

saskia_98
16. máj 2020

Mlada ale tiez s mojim synom (17kg) nevladze.. No a moja mamka má 45 a nechce ho strážit. 🤷🏻

1gabriela13
16. máj 2020

Nepochopím v prvok rade takých rodičov a nie to starých rodičov. Ona bude tiež raz potrebovať pomoc co určite bude ale samozrejme nato nikto nemysli kým sa ako tak drží. Rodina je o pomoci, vzájomnej súdržnosti a hlavne o vzájomnej pomoci. Neviem, ja postrazim veľakrát aj susedkyne deti ktorá je v rovnakej situácii ako ty, nič zato nepýtam a rada to aj urobím a je mi v podstate nikto. Chorá doba. Choré vzťahy.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
saskia_98
16. máj 2020

@nikolka1986 ked raz ty budes potrebovat pomoc, tvoje dieta ked ti toto povie co ty teraz, budes stastna. My sme sa cela rodina starala o deda ked umrel a mal starecku demenciu. Boj na dlhu trat ale som rada ze ked som bola mala, ma postrazil, postaral sa a tak sme sa teraz tiez postarali. Moja mama mi tiez nechce strazit syna ale ani ja o nu sa nemienim starat. Zato o moju milovanu babku ktora mi strazi syna sa postaram s radostou. Rodina je hlavne o pomoci. Vies ako sa hovori, ake pozic, take vrat...

deti95060810
16. máj 2020

podľa mňa nechceš tak veľa... čo mala povedať moja mama....
dieťa som mala ešte ako mladá študentka. Syn mal 3 týždne keď som odišla od neho do školy. Mama bola s ním. Kŕmila, chodila na prechádzky, kúpala, chodila k lekárovi. Všetko. Keď mal 3 roky išiel do MŠ - každé ráno zas mama išla s ním. Do ZŠ zas každé ráno moja mama išla s ním. Mňa pediater nevidel niekoľko rokov.
A ocinko ? ten nejavil o dieťa žiadny záujem, syn ho ani nepoznal ...

autor
16. máj 2020

@deti95060810 bože ty máš zlatu maminku !!!!! V dobrom ti závidím

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
puklica13
16. máj 2020

@saskia_98 ale tvoja mama sa uz predsa starala..o teba

merkelica
16. máj 2020

@daganov autorka prispevku pisala ze si vybavila polovicny uvazok, co brani spravit takyto krok otcovi dietata?

saskia_98
16. máj 2020

@nikolka1986 lenze si na invalidnom doma. Ja mam muza v robote od seba 1600 km, ja pracujem (sice z domu ale obcas aj ja musim ist do firmy). Cize toto nepochopis, pokial nerobite obidvaja.

lusyyy36
16. máj 2020

Hm,je to zvláštne. Moja mama nemá problém prísť keď mi mala ochorie aj v ten deň ako zavolám a to bývame 300 km v druhom state

saskia_98
16. máj 2020

@puklica13 starala ako starala. Starala sa o mna moja babka.

juliet86
16. máj 2020

neviem je to divne. my sme chodievali k babine na prazdniny na dva tyzdne. ja sa staram o netere o krstnu dceru. moji rodicia tiez. uz teraz mi hovori mamina ze ked porodim a budem si potrebovat pospat na dve hodiny tak ze malu postrazi nech si oddychnem. a to pritom ma zdravotne problemy a aj tak chce pomoct

kristiii
16. máj 2020

@merkelica a ty sa staráš o koľko detí?

autor
16. máj 2020

@merkelica on nemá prácu kde môže robiť na polovičný úväzok a druhá vec je že by to nebolo dobré aj z finančného hľadiska

martinka13
16. máj 2020

Mne moji rodičia, ani svokrovci nikdy pomoc neodmietli. Obzvlášť, ked ideš do práce a nie na žúr. A to svokor a mamina ešte pracovali. Nie je to normálne podľa mňa....

vilma7
16. máj 2020

Nepoviem nič keby niekto zneužíval starkých na flakanie sa, vymetanie barov atď, ale keď matka nepomôže dcére v núdzi keď môže, mi príde ozaj zvláštne. Ja byť babkou tak sa teším, že môžem toľko času s vnučkou stráviť...kam tento svet speje... smutné.

angelinja
16. máj 2020

@nikolka1986 ide o to preco sa kt onechce...mozno sa jej nechce proste

eliska13
16. máj 2020

Vzťahy sú zvláštne....neviem prečo si myslím, že asi nesuhlasila s výberom tvojho partnera a predpokladala, že to tak dopadne a teraz je to taký truc.Bola by som z toho veľmi sklamaná, ale zase baby majú pravdu s najväčšou pravdepodobnosťou bude dieťa viac doma ako v jasliach.Hladaj opatrovateľku inú možnosť nemas

bluka2
16. máj 2020

Nechápem, kde je problém s opatrovalkou. Ja som opatrovala aj pár mesačné bábätka, ak moje deti mali opatrovateľky a vždy bez problémov. V jasliach pracuje tvoja rodina, či aký je v tom rozdiel? Aj keby sa to finančne neoplatí, je to len prechodné riešenie. Nemusí byť každý deň "profit", ale je dôležité, aby sa to celkovo vo väčšom obraze oplatilo. Čo je v tomto prípade tak. Začneš nový život, to je hlavné a potom to budeš postupne vylepšovať. Rozmýšľanie prečo nechce mama neviem kam ťa posunie. Zbytočne mrhas energiu tým analyzovanim. Zamerala by som sa na riešenie situácie

bluka2
16. máj 2020

Len pridám, že môj ročný, keď chodil pred koronou nebol ani raz chorý. Dcéra predtým chodila tiež od roka a tá zas byvala sem tam chorá. Vždy to však rýchlo prešlo. Aj tak - neviem, čo by som bez pomoci robila

autor
16. máj 2020

@eliska13 ani ja neviem prečo a ako píše pani nižšie ani nad tým netreba premýšľať a hľadať iné riešenie
Ona skôr nesúhlasila s naším rozchodom ibaže to nebol taký rozchod že zrazu sme sa pohádali a rozišli... my sme mali už rok problémy

loginexistuje
16. máj 2020

najdi si opatrovatelku ci studentku a mamu nechaj tak ja si uz dlhsie vsimam ze generacia nasich starych mam sa stala sebeckou a egoistickou a ze uz taketo babky nie su vynimkou ako kedysi
ono to dopadne tak ze potom ani maldi nebudu mat chit vypomoct tie ich k tomu nikto nemoze donutit