Jedna chyba - rozvrátil rodinu
Ahojte,nebudem sa skryvat za anonym,casto tu komentujem prispevky,ale nemam dovod byt v “utajeni”. Tymto mozno povzbudim zeny,ktore sa nejako trapia vo vztahu a nevedia ako dalej. Mala som vztah,mame dieta,mame dom,auta,prace,proste nic nam nechybalo. Dovolim si tvrdit,aj napriek tomu,ze uz spolu nie sme,ze vztah bol naozaj dobry a harmonicky. Pochytili sme sa obcas,to ano,ale vzdy sme si to vedeli vysvetlit a ist dalej. Ako otec-ukazkovy,pol slova nemozem povedat. No stala sa vec,sli sme na svadbu,svadba bola v rodine z mojej strany a chytil tam “slinu”. Ze on nejde domov,on ostava. Vravim si,nebudem robit sceny,nikdy som ich nerobila a robit nebudem,v konecnom dosledku,co by sa tu mohlo stat,vsetci su z rodiny alebo znami. Ale! On sa neozyval ani celu nedelu,tak som zacala patrat,az mi bolo povedane,ze sa nechal odviezt nejakou babou zo svadby,kedze svadba bola mimo nasho mesta cca 40km a sli este okolo 11 doobedu. Male mesto,poznate to,krcmy prejdete hned,tie som obisla,lebo bolo 9 hodin vecer a nikto o nom nic nevedel. Zacali ludia vyvolavat teda babe co ho viezla,nedvihala,neodpisovala. Ja a rodina jemu,nedvihal a neodpisoval. Prisla som pod jej vchod a cakala. Hadate spravne,po vyse hodine cakania vysiel…nebudem pisat,ako zbledol,ked ma zbadal,to si vie asi predstavit kazdy. Urobila som mu este laskavost,odviezla ho k jeho rodicom,vsetko im povedala aj s dodatkom,ze s nim koncim. Jasne,odprosuje,prisaha,ze spolu nic nemali,pravdu sa uz nedozviem. Aj keby nemali,ale siel s vedomim k nej,aj ked vedel,ze ho s dcerkou cakame. A vyhovorka?on bol smadny a siel sa k nej napit😁 taky bol smadny,ze tam pil 9 hodin. No,co dodat,nasla som odvahu a posledne zvysky sil,riesim predbezne opatrenie o zverenie dietata,vyzivne a musime poriesit dom. Do domu som naliala 70tisic ja,z predaja bytu,takze toho sa nebojim. Ale mam aj tak strach,strach ostat s malou sama,vziat jej otca na kazdy den,ostat na ucty sama. Mam pracu,myslim,ze to utiahnem,nemam zly plat,som samostatna,vybeham si veci okolo auta,domu a aj malej,ale aj tak mam strach.viem vsak,ze nemozem fungovat bez dovery a ze mi velmi ublizil,boli to,ale ja to musim zvladnut. Kvoli sebe,kvoli malej. PS: malu mu branit nebudem,lubia sa a cez nu by som sa nikdy nepomstila,nikdy vedome neublizim svojmu dietatu.
Damy,na vsetky,ktore sa citite podvedene,citovo na dne a je vam fakt na h.vno zo vsetkeho,prajem Vam vela sil a spravnych rozhodnuti…
@oliolijanka nie,ja som sa uz raz mala vydavat,za predchadzujuceho,ja som uz v niekolkych prispevkoch pisala o svojej skusenosti s ex,ktory bol sociopat,manipulator a fungoval na tazkych liekoch ako je lexaurin,neurol a podobne chutovky,mal hrozne vykyvy a presla som si peklom,este rok po rozchode mi nedal zit. A nejako sa to vo mne zlomilo a povedala som si,ze svadbu nechcem riesit uz asi s nikym,pre pripad,ze sa z niekoho vykluje debil,tak lepsie sa rozist ako rozvadzat. Zalezitost svadby ma suvis s mojim strachom,ale ten strach neprameni od terajsieho partnera…
opicu som zažila, aj rozbita po alkohole, ak cely den grcal, nevedel chodit, spal pred chatou, tak proste nebol schopny s inou ženou niečo nacvičovať ..a hovoriš, že cely život bol vzorny...
raz sa utrhne z retaze a hned mu pristane rozvodovy papier na stole....tiez si raz za rok dam whisky 2 pohare a chuti mi, alebo vermut, raz za mesiac si dam cigaretu, proste beriem život z kazdej strany, nikdy som nebola upaty slušak nalinajkovany a bez chyby, keby mi niekto robil cirkus za každy prešlap, a hodinove monology, s takym človekom by som nemohla byť..Sama by som odišla..Tu sa ženy rozvadzaju, ked raz za život pride chlap opity v inych diskusiach, vsak to je chore....Možno ho držiš pod papučou naozaj.
@karolinakr uz som to napisala,ze ho pod papucou nedrzim,tak isto on nedrzi pod papucou mna. Mozem s cistym svedomim ist s kamoskou na kavu,na nechty,pokecat so susedmi na terase kym on okupe malu alebo uspava…naopak,on moze ist s kym chce von,na pivo,ja s tym nemam najmensi problem,ja to tu nemam ako dokazat,bud mi verite alebo nie…
@ibajaanikiny Ja by som na tvojom mieste už uzavrela diskusiu, myslím, že na nič nové už neprídeme a ty sama naozaj najlepšie vieš ako sa zachovať v tejto situácii tak, aby si s tým bola vyrovnaná. Ako sa hovorí 100 ľudí, 100 chutí, preto taká široká škála názorov. Každopádne držím palce 🍀.
@ibajaanikiny ja ti chcem verit, len nechcem, aby si si pokazila fungujuci pekny vztah ( aspon tak si ho opisala) počet kvalitnych mužov na meter štvorcovy nerovna sa 100 ...
@karolinakr presne, ako som zacala citat tuto diskusiu, tak si hovorim, ano, super, dobre si urobila, ze si to s nim sekla... ale postupne ako sa nabalovali informacie, tak zastavam coraz viac nazor, ze asi by som to tak za horuca nezahadzovala a ze mozno hovori chlap pravdu.
@hugger ako vies ako sa jej muz ozral a ze nebol schopny sexu? O 12 na obed mi chces povedat ze bol spity ako doga? Povedzme ze to tak bolo. Naco by si triezva zena tahala domov ozrana a nechala ho u seba doma do 9 vecera a teraz sa zatajuje a s nikym nekomunikuje? Ma to podla teba logiku? Logicke by bolo, ze by sa takeho ozrana neschopneho sexu snazila cim skor zbavit, odviezt ho domov a vykopnut z auta.
Do nejakej obmeny takehoto uletu sa za svoj zivot dostane kazdy muz. Niektori raz, niektori viackrat.
Zena moze reagovat zbieranim body dominancie vo vztahu obvinovanim, zahanbovanim, zosmiesnovanim, robit zo seba obet.
Ale je tu aj druha moznot. Ak ma muz dostatok sebareflexie a sam sa hanbi a lutuje co sa stalo, moze zena tuto situaciu vyuzit na posilnenie vztahu tym ze ho nebude este viac ubijat ale prejavi podporu, starostlivost, (alebo dokonca pochopenie?). Neviete si predstavit ako velmi si taku zenu bude muz ktory vie ze spravil chybu vazit.
@ibajaanikiny si naivna, nechas si pokazit vztah naozaj takouto kravinou akoze chlap sa ti ozerie ako svina.. je jasne ze v otm stave nevedel ani kolko je hodin a nie to este kde je... a objahovat to ze ma 37 a mal vediet :DDDD moj chlap sa do 38r ani len riadne neopil, ak neratam raz za par rokov nejaku mini akciu kde si trochu vypil... teraz ma 46 a uz nepije zase ale obdobie spania v travniku pozname :D ked uz raz si vypije, to proste nejde zastavit kym neodpadne, a to bude aj problem tvojho, ty to volas "dostal slinu" a nechcelo sa ti s nim natahovat na verejnosti. On sa proste opil normalne a potom nevedel kedy je dost, si to fakt neuvedomuje clovek, leje do seba kym nezaspi. CIze napr. ja mojho nepustam na akciach k alkoholu, u nas, so susedmi, kamosmi ok nech sa zabavia.. ale ak ideme mimo, je sofer :D Rob ako myslis, nenechaj ale, aby urazene ego pracovalo miesto rozumu a srdca. Tu sa tu zenie do extremov vzdy v radach. Ty sa rad tym co mate doma... ak ho proste nechces, rozid sa s nim a nelamentuj, nedotahuj sa uz ani s nim ani s nikym. Ak ho chces, tak skus prist k nejakemu kompromisu. Nechaj si to kludne ulezat v hlave. Myslis, ze taky sťatý dokazal riesit nejaku zenu?
@0kristina0 Autorka to pise v poste 11:02
@hugger ajnmi odpovies na moji otazku?
Nepríde mi to na rozchod. Na poriadne vyžratie áno, ale mosty by som ešte nepálila.
Ma to podla teba logiku?
Nema. Ludia nie su logicke bytosti, vacsina nasich rozhodnuti su urcovane emociami.
Ani na ostatne tvoje otazky nemame stopercentne odpovede
O Partnerovi vieme len to co napisala autorka
O tej zene nevieme takmer nic.
Robit zavery na zaklade takychto neuplnych informacii by sme nemali ani my (co to robime viac menej pre zabavu) ani autorka (ktorej ked to prezeniem ide o zivot)
@hugger ved z tej najvacsej ozratosti sa vyspal pred chatou, ked dokazal ist peso k svojej starkej, zhodnotit situaciu, ze hups nemam kde hlavu sklonit tu je to full, prist az k sale kde zrejme upratovali po svadobnej zurke tak nemohol byt az taky opity ako sa tu pise. Ja jeho historke a suchom hrdle neverim. On sa akoze isiel napit k cuzdej zene, tam dostal komu a ta pani co ho vobec nepozna a vie o tom, ze ma partnerku a dieta si povie, no co uz, necham ho chudacika u mna nech sa vyspinka, namiesto toho aby zavolala neveste-kamoske aby ta kontaktovala autorku nech si pride po ozrateho muza? Takuto historku nezozeru ani deti v skolke. Vsetko sa mohlo ujasnit keby ta zena nedrzala bobrika mlcanlivosti, ktovie preco nechce rozpravat. Cele je to velmi divne.
@hugger dal si mi vseobecnu odpoved, ja chcem od teba odpoved ku konkretnej situacii, kedze si tu zastavas jej partnera. Preco ho podla teba brala domov ozrateho a nechala ho u seba 9 hodin a nikomu nedala vediet. Uz len z principu aby sa o neho nikto nebal. Kedze podla jeho slov k nicomu nedoslo, nemala dovod ho zatajovat.
@0kristina0 presne, veď určite k nej nešiel na mol. A to, že mu bolo potom v pondelok zle s tým nemá nič spoločné. Ale v nedeľu už nebol určite ožratý od toho obeda do neskorého večera. Nechápem tie ženské tu, čo si ho silou mocou obraňujú a že to nie je dôvod na rozchod, ha ha. Hrdinky.
@srdeenko19 najhorsie je na tom to, ze autorka nema istotu ci tam doslo k nevere a asi sa to ani nikdy nedozvie, ale nieco sa tam stat muselo, bez dovodu k nej nesiel, u mna by chlap skoncil, kde nie je dovera tam nemoze fungovat vztah
@lenkakravcova
Že som taký smelý,sa spýtam,to je ako??
"ak bol ožratý ako prasa, tak by sa choval ako drevorubač"
🤣
Autorka, nesnazil sa sa tvoj partner skontaktovat so slecnou ktora mu poskytla azyl aby dokazal svoju nevinu?
@ibajaanikiny
@0kristina0 aj ozraty 17rocny chalan sa vybral pesi 10km domov z mesta... a ani nevedel o sebe... cize to vobec nemuselo byt ze bol "vyspaty a triezvy". Keby bol, zdvihne teleofn a zavola si odvoz. A nenapadne ho takato kravina.
@simca06022011 ja netvrdim ze bol triezvy, ale uz nemohol bol tak ozraty ako ked ho priviezli na chatu, urcite mal v sebe este promile. A co sa tyka odvozu, ten mal, zabezpecila mu ho nevesta. Slecna ho mala odviezt k rodicom, no po ceste sa dohodli zrejme inak a nejakym sposob skoncil u nej.
@nepic mozno v zmysle, ze by padol ako podtaty strom. Netusim.
@simca06022011 ano, ale u niektorych ozranov sa to opakuje. Ked niekto nevie pit (co tento zrovna nevie), tak nech pije dozivotne nealko.
@0kristina0 nie on nemal odvoz, on sa vybral pesi z chaty k starkej a az potom nasiel nahodou salu a tam sa nejak s niekym dohodol. Co nechapem, ved ked chcel ist domov, mal mobil, mal si zavolat auto tam kde bol, alebo taxik alebo hocico a ist domov. Z chaty. Cize jemu to absolutne nemyslelo, alebo je nemozny. Dospely muz aby si nevedel zabezpecit odvoz bez buntosenia ludi kadetade.. a kto uz len mohol v tej sale byt v nedelu doobeda? :DD ti co prisli po veci? upratat? to by aj sedelo s tym, ze ona bola triezva a isla domov a niesla si veci, ktore jej mal pomahat vyniest...
@ropucha6 tak tuto parnter podla vsetkeho nechodieva pit, nema ani ako vediet, ze to nevie :D netreba robit dramy, stane sa...
@simca06022011 tak napríklad ja by som niečo takéto neodpustila. Tu ani nejde o to či s ňou spal alebo nie, ale to že o sebe nedal tak dlho vedieť ani on ani ta druha žena a teraz sa to vlastne snaží hodiť na autorku, že on bol naštvaný lebo ho ona nechala samého na svadbe. Akože wtf tak ešte to bude jej chyba že sa on ozral?
@nepic 😀 súdiac podľa seba z minulosti to znamená, správajú sa grambľavo, nie veľmi s citom.

@ibajaanikiny
Po doplnení faktov to vidím nasledovne:
Máš muža ktorý sa jedenkrát ožral tak, že nebol schopný sexu ani telefonovania. Úprimne to ľutuje a hanbí sa za seba. Ak by sa kvôli tomuto rozvádzali manželstvá tak žiadne na Slovensku nie sú.
Na druhej strane ty si na základe neúplných informácii urobila nesprávne závery a v afekte ukončuješ inak funkčný vzťah.
Takže otázka znie: "Kto z tej dvojice urobil chybu a rozvrátil rodinu?"