Jedna chyba - rozvrátil rodinu
Ahojte,nebudem sa skryvat za anonym,casto tu komentujem prispevky,ale nemam dovod byt v “utajeni”. Tymto mozno povzbudim zeny,ktore sa nejako trapia vo vztahu a nevedia ako dalej. Mala som vztah,mame dieta,mame dom,auta,prace,proste nic nam nechybalo. Dovolim si tvrdit,aj napriek tomu,ze uz spolu nie sme,ze vztah bol naozaj dobry a harmonicky. Pochytili sme sa obcas,to ano,ale vzdy sme si to vedeli vysvetlit a ist dalej. Ako otec-ukazkovy,pol slova nemozem povedat. No stala sa vec,sli sme na svadbu,svadba bola v rodine z mojej strany a chytil tam “slinu”. Ze on nejde domov,on ostava. Vravim si,nebudem robit sceny,nikdy som ich nerobila a robit nebudem,v konecnom dosledku,co by sa tu mohlo stat,vsetci su z rodiny alebo znami. Ale! On sa neozyval ani celu nedelu,tak som zacala patrat,az mi bolo povedane,ze sa nechal odviezt nejakou babou zo svadby,kedze svadba bola mimo nasho mesta cca 40km a sli este okolo 11 doobedu. Male mesto,poznate to,krcmy prejdete hned,tie som obisla,lebo bolo 9 hodin vecer a nikto o nom nic nevedel. Zacali ludia vyvolavat teda babe co ho viezla,nedvihala,neodpisovala. Ja a rodina jemu,nedvihal a neodpisoval. Prisla som pod jej vchod a cakala. Hadate spravne,po vyse hodine cakania vysiel…nebudem pisat,ako zbledol,ked ma zbadal,to si vie asi predstavit kazdy. Urobila som mu este laskavost,odviezla ho k jeho rodicom,vsetko im povedala aj s dodatkom,ze s nim koncim. Jasne,odprosuje,prisaha,ze spolu nic nemali,pravdu sa uz nedozviem. Aj keby nemali,ale siel s vedomim k nej,aj ked vedel,ze ho s dcerkou cakame. A vyhovorka?on bol smadny a siel sa k nej napit😁 taky bol smadny,ze tam pil 9 hodin. No,co dodat,nasla som odvahu a posledne zvysky sil,riesim predbezne opatrenie o zverenie dietata,vyzivne a musime poriesit dom. Do domu som naliala 70tisic ja,z predaja bytu,takze toho sa nebojim. Ale mam aj tak strach,strach ostat s malou sama,vziat jej otca na kazdy den,ostat na ucty sama. Mam pracu,myslim,ze to utiahnem,nemam zly plat,som samostatna,vybeham si veci okolo auta,domu a aj malej,ale aj tak mam strach.viem vsak,ze nemozem fungovat bez dovery a ze mi velmi ublizil,boli to,ale ja to musim zvladnut. Kvoli sebe,kvoli malej. PS: malu mu branit nebudem,lubia sa a cez nu by som sa nikdy nepomstila,nikdy vedome neublizim svojmu dietatu.
Damy,na vsetky,ktore sa citite podvedene,citovo na dne a je vam fakt na h.vno zo vsetkeho,prajem Vam vela sil a spravnych rozhodnuti…
@ibajaanikiny ja by som neodpustila. Je to veľmi podozrivé celé, hlavne keď nekomunikuje a nesnažia sa ani vysvetliť. Nevera tam bola podľa mňa. Bohužiaľ dôverovať už nebudeš a keď mne toto chlap spraví, spravím to isté čo ty, zbalim ho a dovi dopo.
Ja budem asi v divokej sialenej mensine - ale podla mna sijes horucou ihlou.
Nevravim, ze to mas nechat plavat, ze ho ospravedlnujem, alebo ze si nezasluzi par faciek a riadny trest.
Nedala si ale sama sebe priestor vychladnut, pozriet sa na to s odstupom, nechat si to vysvetlit… ano, neverim, ze sa nic nestalo, ale mna by teda zaujimali dovody, pohnutky, ci sa mu “posmyklo” uz viackrat, len si nemala to “stastie”, ze by si na to prisla… predsalen si ho opisala v pomerne dobrom svetle, tak ak skutocne nie je notoricky klamar, podvodnik, nehra to na dve (viacere) strany, bola to vec, ktora sa udiala raz za zhody xy nestandardnych okolnosti, tak by som si aspon nechala nejaky cas, nech sa obaja upokojite a dokazete normalne porozpravat.
@tykat To nemyslis vazne..my tiez nie sme zobrati a zijeme spolu 11 rokov stastne, moja sestra zije s muzom bez sobasa 20 rokov a maju dve deti. Niektore povazujete sobasny list snad za svaty gral. Ved to je uplne jedno ci su alebo nie su zobrati.
Ženy, to naozaj máte niektoré tak slabú sebaúctu, že by ste toto odpustili? Normalne žasnem.
@ibajaanikiny pochybujem, ze s nou nieco mal, o taku chuderu, co si domov odvezie chlapa, co bol na svadbe s inou a este s dietatom a ako bonus ozrateho, o taku si chlap ani bicykel neoprie, tak ze bud tam naozaj zaspal alebo je tiez chudak, kazdopadne si dobre urobila, lebo toto sa netoleruje, aj keby s nou nic nemal. Prajem ti vela sil a aby to rychlo prebolelo.
@scorpionflower1 rozvod je nieco ine ako rozchod. To mozes zo dna na den povedat "cau" a nemusis uz nic viac riesit. Rozvod je na dlho, hlavne ak jeden z manzelov chce robit problemy.
@miadi
A vies, ze najvaic pripadov nevery sa deje na pracovisku? Mozno aj moj muz mi tam zahyba a nedozviem sa to.
Chapem, ano, bez toho, aby sa s nou vopred porozpraval nemal chodit do bytu k cudzej zene. Ale pardon, ked je akoze niekto zadany, tak nemoze zostat s clovekom druheho pohlavia sam v byte. Naozaj? To je nejake nepisane pravidlo? Alebo co je tu vlastne najvacsi problem? Ze ta zena bola cudzia? Alebo, ze s nou bol sam? Ze sa zatajil? Ty, odkedy si so svojim muzom si nebola sama so ziadnym chlapom v sukromi? Ja teda ano a hocikto si mohol mysliet naozaj hocico. A.niekedy to aj moj partner nevedel, lebo som nepovazovala za potrebne mu to ani oznamovat. My si jednoducho verime. Ale musim priznat, ze moj muz o mojich kamaratoch vie, niektorych pozna osobne, niektorych nie.
Rozumiem, tie okolnosti su debilne, on sa spraval hlupo,, nemal liezt k cudzej zene, ktoru ani sam nepozna, dovera je nalomena, ale ja v tom stale nevidim dovod na rozchod. Keby to nebolo prvykrat, keby bol notoricky klamar, tak ok...
A.k tomu, ze nie su zobrati - mna toto neprestane udivovat, ze niekto sobas este povazuje za meradlo kvality alebo serioznosti vztahu. Ja poznam 5-6 stastnych rodin, kde rodicia nie su zobrati alebo sa brali az po 15-rocnom spoluziti s.odrastenymi detmi a naopak v poslednych 3 rokoch sa rozviedli 3 pary, ktore som poznala.
To, ze maju spolu dieta snad mozeme povazovat za znamku toho, ze to asi spolu mysleli vazne. Obrucka na prste ti stastie teda ozaj nezaruci.
Ja chapem, len nezdielam tu tento hon na strasneho chlapa, ktory mozno toho az tolko neurobil. Ale to nikoho nezaujma.
Mimochodom, dovera sa da aj opat ziskat a vybudovat, na to su napr. tie manzelske poradne pre pary, ktore chcu zabojovat, nie.okamzite spalit mosty.
@tykat ak.mas.vysporiadany majetok tak rozvod nie je na dlho. Ja som z rozvedenej rodiny, mama sa rozvadzat nechcela a bolo to na dve sedenia na sude a aj tak ich rozviedli. Mimochodom, aj ked si vydata mozes povedat cau a odist, nie? Ked niekto s niekym nechce zit, tak s nim nezije.
@scorpionflower1 prečo by žena mala chcieť bojovať? Prečo ona? Však ona nebola tá, čo išla vedome do bytu k cudzej žene, ignorovala 9 hodín svoju rodinu a ešte sa tvárila zarazene, keď mu na to prišla. Ty fakt splietas nezlučiteľné veci. Okrem toho, ak by môj partner chodil len tak bezdôvodne do bytu k cudzej žene, tak by som s takým človekom nebola. Každý má hranice tolerovania určitých veci inde. Ja osobne si nemyslím (a určite nie som sama), že je vhodné, aby zadaná žena išla sama k cudziemu mužovi do bytu, a tiež opačne. Proste ja to mám tak, ty to máš inak. A ako ty nezmeniš svoj názor, tak ani ženy, ktoré so mnou súhlasia, ho tiež nezmenia. Nie je potrebné teda presviedčať.
A k tomu rozvodu a rozchodu. Rozchod je o to jednoduchší, že sa môžeš zbaliť a odísť. Kdežto rozvod trvá dlhšie, môže byť problémový, musíš znovu vidieť človeka, ktorého už nechceš, plus ak sú tam deti, tak sa to môže ešte komplikovať, atď. Vlastná skúsenosť.
autorka čo nato povedali svokrovci keď si ho tam doniesla s tým že bol u nejakej ženy na byte? veď museli mat stres kde je ich syn, či je v poriadku, nereagoval a potom zrazu sa toto zistilo? ako reagovali?
mna by zaujimalo čo by povedal tvoj muž keby je situácia opačná, či by s tým bol v pohode?
zadaná žena odignoruje že jej muž išiel o štvrtej rano zo svadby domov, veď sa chce ešte baviť…po tadeto ešte ako tak ok.
potom co jej muž pri malom dieťati sedí doma a čaká že sa ozve, kde je, co je, sa od sesternice dozvie že chvíľu prespala na chate a potom ju vzal autom nejaky muž. nikto nevie kde je, či je v poriadku lebo 9hodin nereaguje na telefon (hoci väčšina ľudí si mobil zvykne pravidelne skontrolovať) potom sa muž dozvie, že vlastne nezdvíha ani dotyčný muž ktorý ju vzal na byt k sebe. potom co ju ten chudak hodinu čakal niekde pred domov zrazu načape svoju ženu vychádzať z jeho bytovky. a žena sa nezmozne na lepšiu výhovorku, ako že sa bola napiť - 9hodin pila vodu 😃 u cudzieho muža na byte. a nezdvihala telefon, nezaujímala sa ako sa jej muž a dcéra asi cítia.
keby to je takto tak väčšina ľudí napíše aká k*rva to je….
za mna je urážka už len to si vymysliet taku hlúpu HLÚPU výhovorku ze bol sa napiť….pritom jej byt bol najďalej zo všetkých možnosti kde si tu vodu mohol kúpiť….to už je vrchol neúcty voči partnerovi to zahrať na raku hlúposť, to si fakt tu ženu ozaj nemohol potupit viac….
@ibajaanikiny Dáš to. Ja som si prešla tym istym a tiez som sa bála. Ale ten pocit sily a moci potom, ked presiel rok dva, to je na nezaplatenie. A nezabudni, kto podvedie raz, podvedie aj druhy, iksty krát. Takze bud teraz, alebo nikdy. Ak si mladá alebo aj do 45, najdes aj partnera. Neboj sa toho. Zvládneš byt sama, predstav si ze zomrel, ak to bude pre teba lahsie. Najhoršie ze ta bude lamat späť k tebe... Prajem veľa sil.
Ach, je mi to ľúto, pár rokov dozadu týmto prechádzala moja kamoška a ustáli to, koli rodine, majetku, láska tam už nie je a navyše obaja pracujú v zahraničí tak sú spolu málo.. hrozne by ma zaujimalo akú mali pripravenú historku ak by si ho nevidela od nej vychádzať🙃 ako by to uhrali pred všetkými, bez hamby by urobili zo všetkých debilov ešte.. drž sa🍀
@huxy 1. Ja nepisem, ze sa.ma snazit len ona, on asi ma zaujem to dat dokopy, vsak jej stale vola. A preco by mala aj ona skusit odpustit? Lebo s nim ma dieta a snad ho ma aj rada este. Ci vsetko je v momente zabudnute?
2. On k nej nechodieval, on tam bol 1x. Ale keby ti to vadilo, tak ok, mas pravdu, je to tvoja vec a tvoj nazor.
3. Ja nesplietam jedno cez druhe, len sa snazim vysvetlit, ze aj ked okolnosti su debilne, vyzeraju zle, mohol sa do toho dostat aj nejakou sprostou nahodou a mat skrat. Ludia sa nespravaju niekedy logicky. Nemusi to byt okamzite hajzel a klamar. Podla mna, keby jej chce zahybat, tak to spravi ovela rafinovanejsie ako takto okato. Alebo je mu potom totalne ukradnuta a od harmonickeho vztahu to ma sto km daleko.
4. A co ked to trva dlhsie? Aj tak je sobasny list papier, ktory ta nezachrani pres nicim. Ked si vydata nemas na nohe zeleznu gulu, mozes odist kam chces, jedine v com ti to zabrani je uzavretie noveho manzelstva.
K tejto teme uz nemam co viac.
@scorpionflower1
1. Aj môj ex mi volal, písal, prosil, vyhrážal sa. Ale keď už podviedol, to bol koniec. A pre mňa by bolo úplne jedno či to bolo raz alebo v mojom prípade 2 mesiace. A tiež máme dieťa, ale kvôli tomu by som ja nezostávalo s človekom, ktorý ma neľúbi a neváži si ma. A predstáv si, keď som sa ja dozvedela o nevere ex, tak sa mi síce zrútilo všetko, a cítila som rôzne emócie, hnev, zlosť, nenávisť, strach o budúcnosť, beznádej atď., ale tu zostávajúcu lásku k nemu tým úplne pošliapal.
2. O tom chodení k človeku opačného pohlavia som písala na margo toho, že ty sama si tak bola-vsak si to písala vyššie.
4. Asi si sa nerozvadzala, inak by si mala iný pohľad na vec. Nepotrebujem to tu viac rozoberať, viem aké náročné bolo do rozvodu a ešte aj po. A to nemyslím samotné pojednávanie, ktoré trvalo možno 20 minút.
Ty musis sama seba poznat najlepsie. Ak si typ co pri sklamani pali mosty a vie ist dalej tak si sa rozhodla dobre. Ja tak fungujem ked ma niekto sklame. Ale su zeny, ktore to nevedia, stale sa pitvu v minulosti a schadzaju rozchadzaju alebo riesia deti a pod. Kazdy sme iny, ak to citis ako neprekonatelnu zradu tak urcite uz s nim neminaj svoj cas. Na margo nevery a stastnych rodin, cca 30% zenatych muzov v mojom okoli ma milenky. O deti sa prikladne staraju, spavaju aj so svojimi zenami a teda je dost uveritelne ze ich zeny su v tom ze maju stastny vztah. A v podstate ho maju vdaka svojej nevedomosti. Mozno si bola aj ty ten pripad, ktovie...Moze to byt ktorakolvek z nas. Drzim palce nech sa rozhodnes podla svojho srdca, nie podla okolia. Financie, starostlivost o malu a vselico okolo sa utrasie.
@scorpionflower1 🤦♀️
@mamamasama to si ty myslis, mne by bolo tazko keby som nikomu nemohla verit 🙂. A som rada, ze mozem 🙂
@marisoul17 a to som kde napisala ? Ale uplna rodina je to najvzacnejsie, co mozme svojim detom dat - to je jedna vec a druha, ze treba o problemoch rozpravat a riesit. Urobit koniec vztahu treba s chladnou hlavou a po zrelej uvahe, nie v hneve a urazena a zranena. Rozumiem, ze ju to boli, problemy treba riesit ked vychladne.
@h2 opakujem sa, nemusis zena byt ta co lepi, co muz rozbil, ale zrele riesenie nieje hned nicit vztah, ale hladat riesenie ako problem vyrieist.
Rozumiem, ze urazene ego a zranene srdce tazko hlada riesenie, ale treba si povedat aj druhu pravdu. Kolko dobrych rozhodnuti urobil, kolko krat jej pomohol .....a preto treba rieisit problem a nie hned koncit - to je podstatne zlozitejsie, ale vysledok stoji za to.
@jennky13 nesúhlasím, úplna rodina nie je to najvzácnejšie. Najvzácnejšie je to, keď máš rodinu kde si milovaná a v bezpečí a pokoji bez ohľadu na to, či je tam jeden rodič alebo dvaja. Ja som vyrastala v úplnej rodine kde sa obaja moji rodičia trápili a bolo to peklo aj pre nás deti, preto mi prudko stúpa tlak keď počujem výhovorky typu "kvôli deťom". Veď sme rodina, musíme sa trápiť všetci, vrátane detí, ktoré si to nevybrali. Som toho názoru, že radšej od seba a spokojní ako spolu a vytvárať nezdravé vzorce vzťahov pre deti, ktoré si to ponesú celý život.
Mňa by štvalo že to spravil pred celou rodinou, to už vždy sa bude klebetiť že ťa podviedol na svadbe sesternice 🙄 ako sa vždy spomína keď sa niekto na svadbe pobije atď .. toto už s tou svadbou ostane spojené, pre mňa by to bolo od neho teda riadne poníženie
Uf tak este by sa dalo vysvetlit, ze ho ozrateho odviezli na chatu vyspat opicu.. Ale to, ze uz pretriezveny nesiel so stiahnutym chvostom domov sa kajat za zenou a dietatom, ale VEDOME s tou zenskou k nej domov zjavne pokracovat v zacatom, lebo sa im nechcelo este rozlucit.. a popri tom nedvihat telefon! tak to je chrapunstvo level milion.
+ta verejna potupa a to, ze mal v pazi, ze sa o neho bojis a nevies kde cely den je?
Prepocital sa panko fatalne v tom, ze si si ho pekne pockala a mas nepriestrelny dokaz. Inak by si mohol navymyslat, ze kde sa zdrzal.
Moj osobny tip je, ze toto nebolo prvykrat, kedze mal taku drzost sa dotrepat este k tej domov. Vyzera, ze mu nejaky takyto vylet uz v minulosti u teba presiel.
@ibajaanikiny aké to má prosím pokračovanie? Mňa by zaujímalo kto ti je ta ženská. Či nejaká rodina. A poznali sa oni predtým alebo sa videli na svadbe prvýkrát? A čo partner na to? Vysvetlil ti to už nejak? Zachraňuje nejak váš vzťah?
@jennky13 "...nemusis zena byt ta co lepi, co muz rozbil, ale zrele riesenie nieje hned nicit vztah, ale hladat riesenie ako problem vyrieist..."
to je pravda len neviem preco vacsinou muz kazi a zena hlada ako problem vyriesit. Aspon tu na konovi to tak vnimam. Tych zien co robili "zrele" rozhodnutia a ostali s debilom roky v mene "uplnej rodiny, nebrat otca detom..." je tu ako maku. Kazda druha diskusia je o tom.
Ja skor vnimam ze muzi nechavaju problem vyhnit a zena trpi, chlapi kludne budu chodit chlastat, za milenkami, lezat doma hore zipsom, chovat sa nasilne, vulgarne, ekonomicky zenu obmedzovat a nevidia ziadny problem, podla nich to len zena ma problem.
@nikoleta1234 Autorka písala, že je to kamarátka jej sesternice. Čiže dosť malá šanca, že by sa jej muž s ňou poznal. Ak by sa aj poznali už predtým, tak by to nejako vyšlo zrejme najavo na tej svadbe. Aspoň teda, keby som ja na svadbe stretla niekoho známeho, tak ho aspoň pozdravím a na chvíľku pokecáme. Proste myslím, že to bola dovtedy úplne cudzia osoba. Ale, samozrejme, ja nie som autorka, tak sú to len moje dohady.
V prvom rade ti chcem povedat @autorka, ze ma velmi mrzi cim si prechadzas. Uplne suhlasim s @miadi. Normalne mi to hlava neberie, ze sa moze jeden dospely, zadany muz-otec, takto zachovat. S istotou viem, ze by som sa zachovala ako ty. Bez ohladu na to, ci spolu spali, ci nie...to bohuzial na 100% nezistis asi nikdy - aj ked, vsetky nepriame "dokazy" nasvedcuju tomu, ze spolu spali. Nehovoriac o tom, ze keby nie a naozaj by bol taky opity, tak prve co by ta sesterkina kamoska spravila bolo, ze jej zavola alebo napise, ze tvoj muz u nej zaspal, nech si po neho niekto pride. Co je tiez uplna kravina, lebo takeho by si domov ani nevodila ale zaviezla by ho domov k rodicom, ktori byvaju BLIZSIE ako ona! Jednoducho, nech si to otocis ako chces a hladala by si akekolvek svetielko nadeje, nenajdes ho. Vsetko, pocnuc tym, ze nesiel s tebou o tej 4tej rano domov, bolo z jeho strany neuveritelne sebecké a nezodpovedne. Takemuto cloveku by som uz nedokazala doverovat. A ked sa uz toto cele udialo, tym, ze ta "kamoska" sa zatajuje a neozyva sa, svedci to len o tom, ze sa spolu vyspali. Keby to tak nebolo, urcite by sa aspon sesterke ozvala a vysvetlila situaciu. Takto len potvrdzuje stare zname, "kto mlci, ten svedci".
On musi byt neuvertielne zufaly alebo tak sprosty, ze mu prislo normalne povedat vyhovorku typu, ze bol smadny 😀 ...prepac, musim sa zasmiat, lebo vacsiu kravinu som uz dlho nepocula. Vsetko tu uz bolo spomenute a preprate z roznych uhlov. Si rozumna zena, ktora sa zachovala racionalne a logicky k danej situacii. Aj ked je velmi tazke taketo rozhodnutie, verim, ze si urobila spravne. On si moze spytovat svedomie cely zivot a lutovat, ako sa zachoval. Bohuzial, nasledky si ponesiete obaja (resp. vsetci traja - aj dcerka...ale ty sa isto postaras o to, aby to pocitila, co najmenej). Silno ti drzim palce, aby si to zvladla, co najlepsie 🍀. Daj vediet, ako to pokracuje...
@tykat ja mam trosku ine skusenosti. Mne sa zda, ze riesenie na vsetky problemy je hned rozchod - muz robi toto - je to somar, naco ste spolu, muz toto nerobi - je to egoista, lepsie ti bude samej .....
Moji rodicia neboli idealni partneri ani rodicia, ale to, ze sme ako rodina vydrzali mi v zivote pomohlo. ( nehovorim o násilí v rodine ) .Na druhej strane som zazila vela trapeni deti, ked sa im rodicia rozviedli ....a vzdy ked je dieta v rodine , tak treba brat do uvahy aj jeho. Ak ma dieta super vztah s otcom, tak rozvod bude pre neho tazkou ranou a ponesie si to cely zivot. to som chcela len povedat, ze hned utekat a rozvadzat sa nie je riesenie. Ja vsak verim, ze autorka je mudra zena, ktora bude hladat riesenie problemu.

Inak aj to je podozrive, ze ta zena co si ho odviedla k sebe domov sa zatajuje a s nikym nekomunikuje. Keby ma svedomie ciste, vedela by sa autorke pozriet do oci a vysvetlit jej co sa vlastne stalo. Podla mna tam nevera bola, naco by ho inak k sebe tahala domov? Odpustit sa da ale zabudnut nie a toto je problem, ze ta dovera je nenavratne prec.