icon

Kamarátka ma nepozvala na svadbu

12. okt 2022

Neviem či som len ja z toho rozčarovaná alebo aj vy by ste boli.
Spolužiačka a zároveň kamarátka z 2 stupňa ZŠ a aj zo strednej školy sa ide vydávať. Ide mať 100 ľudí a 50 má prísť po 21 hodine. Mňe poslala len oznámenie cez net že môžem prísť do kostola. A mne je to strašne ľúto. Iné spolužiačky pozvala aj na celú hostinu, iné zas až po tej 21 hodíne.
Ja keď som sa pred rokom vydávala,pozvala som ju po tej 21 hodine,ale odmietla to,prišla iba do kostola.
Neviem ako to mám brať,je mi to strašne ľúto, že jej za to nestojím,nemám chuť ísť ani do toho kostola.

autor
12. okt 2022

@dominika1988 my sme mali hlavnú časť len s rodinou, potom až kamoši. Aj som jej to vysvetlila, boli tam mojich 6 najlepších kamosiek a zvyšok aj mužovi a naši spoločni. Ale ona není taká n párty, ona je veľmi zasadova, čiže skôr odmietla z iného dôvodu.

elalala
12. okt 2022

Mne to príde tak, že jej bolo ukrivdené, že si ju nepozvala na celú hostinu, ale až po 21., vtedy sa urazila neprišla a dnes už nevolá ani ona teba 🙂 alebo aj keby nie, ak sa pravidelne nestretávate, prečo by ťa pozyvala? Veď sa jej opýtaj a uvidíš...bez rozprávania na to asi neprídeš... ja na tvojom mieste zatnem zuby, uvedomím sa a idem im do kostola zaželať veľa šťastia v živote 🙂

autor
12. okt 2022

@elalala píšeme si,odsťahovala sa dalej,veľmi zriedka príde. Ako mne nejde o to byť na nejakej párty ale skôr mi je ľúto že som prišla o kamarátku, s ktorou som tak rátala aj ďalej do života,že ona si mnou už neráta vôbec podľa tohto.pre mňa ona bola medzi top kamoškami,pre.nu ja nie som nidke

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
autor
12. okt 2022

@doriiis každý rieši svoje, pre mňa su zas udivujuce iné problémy,kde by som ja vedela čo robiť. Žiaľ nevyberie s si.

domca1408
12. okt 2022

ahoj, úprímne chápem ťa, mne sa to stalo rovno s dvoma kamoškami...a úprimne štve ma to aj po rokoch...pretože tam napozývali všetkých možných, mali každá okolo 150 ľudí ale jedno miesto pre osobu s ktorou chodili na zumbu, na kávičky, na výlety a vôbec furt všade sa nenašlo...dosť nám to aj pošramotilo vzťahy...lebo ako mňa to urazilo fakt. nehovorím,že som si to s nimi šla vydiskutovať je to ich vec koho zavolajú...ale od tej chvile neboli pozvané ani na jednu moju oslavu a rovnako ked sa mi jedna z nich sťažovala, že nikto sa o ňu ani neozrie a deti jej nemá kto kočíkovať a postrážiť...tak som jej na to povedala: "ale veď na svadbe si mala kamošiek veľa treba zavolať niektorú z nich"....

mamula20
Odpoveď bola odstránená
stanislavao
12. okt 2022

tak nechodte ani do kostola a vybavene. nepozvala vas, lebo nemala potrebu vas tam mat. vy to vnimate ako priatelstvo, ona nie. zrejme su jej ti ostatni blizsi ako vy.
aspon viete, na com ste a o starost nemej.

autor
12. okt 2022

@mamula20 písali sme si a keď prišla stretli sme sa,išli sa prejsť,alebo má prišla pozrieť.

@domca1408 no ja uvidím či sa ešte bude chcieť stretnúť po Tom keď príde opäť pozret rodičov do rodného mesta. Ale teraz so mnou píše a rieši svadbu,svadobnú výzdobu a iné.

domca1408
12. okt 2022

@domca1408 podotýkam ešte, že do kostola som nešla....ako pozvať LEN do kostola je pre mňa trápnosť...v podstate gratuluješ ....čiže volačo im aj podáš a pritom si môžeš max hodiť zákusok na stojáka pred kostolom a ísť domov...

karolinakr
12. okt 2022

No este aby mi pisala a riesila svadbu a ozdoby Vsak ked si pisete, preco jej nenapises, že ta to mrzi a povazujes ju za dobru kamaratku? Ty si fakt duševny martýr..Plačeš, že ta nechce a pišes jej rady ohladom vyzdoby.Sa nečuduj, že si ta nevaži Niekedy si ludia neuvedomia, že zranli druheho dokial to ten druhy sam nahlas nepovie Alebo sa bojiš konfrontacie? Čo sa ti može stať? Najskor si to vysvetlite a vyčistite vzduch

cacianka
12. okt 2022

HM, prečo rieši s tebou, nech rieši s tými ktoré pozvala na svadbu. Ty si jej dobrá iba na poradenie, či pozhanat niečo lacnejsie, či prečo ? Alebo si svadobná poradkyňa ? No až taká kamarátka asi pre ňu nie si, keď ju ani netrklo ťa pozvať alebo to nejako ozrejmiť, ale pomoc zadarmo sa jej hodí.
Nerozumiem tomu

karolinakr
12. okt 2022

@cacianka presne Zvlaštne vztahy

karolinakr
12. okt 2022

Toto mi pripomina scenu s Fantozziho - doktor nechal Fantozziho čuchat karbonátky a potom mu povedal : "Škoda, že si nedáš ! "

thereisabear
12. okt 2022

A nie je možnosť, že na to zabudla? Že si myslí, že ťa pozvala?

lenkadenisa
12. okt 2022

@autorka, koľko máš rokov, keď ťa toto tak trápi a cítiš takú krivdu?

januska12323
12. okt 2022

Veď je to len kamarátka nie najlepšia priateľka, ja toto kamoškovanie s množstvom ľudí nechápem. Najbližších ľudí okrem rodiny môžeš mať tak do 10. Ak pozýva 50 kamošov na večer tak asi každého koho meno jej napadlo. Pochybujem, že ma s nimi nejaký lepší vzťah, budú tam len ako krovie aby niekto robil zábavu. Takže by som bola rada, že ja nemusím 😁

domca1408
12. okt 2022

@cacianka ja by som jej neradila ani nepomáhala..akýkoľvek dotaz by mala na svadbu tak by som to odignorovala a začala o inom....ako určite by som ani nezačala rýpať , že prečo nie som pozvaná na svadbu lebo byť tam pozvaná z donútenia môžem je..ť....ale hovorím akúkoľvek tému by začala ohladom svadby žiadna reakcia...

lucinka5051
12. okt 2022

Opat raz a znovu..ste kamosky tak kde je komunikacia? Preco sa jej rovno neopytas ci si jej nejako ublizila ked s tebou riesi svadbu ale nepozvala ta? Asi az take kamosky nie ste ked mate problem komunikovat priamo 🙈 luto ti to byt moze ale to problem neriesi .. ak ti stoji za to ries to a opytaj sa jej...ak nie tak sa na to vykasli uplne a neplac ...budu este horsie veci v zivote 🙂

anjelicek26
12. okt 2022

Baby ti to uz napisali, nemate take vztahy ake si predstavujes... ty si ju pozvala tiez az ako hosta druhej kategorie a ona ta berie ako hosta tretej kategorie proste nie dolezitu... je to len svadba a nie koniec sveta... neviem, ake mate medzi sebou vztahy, ale asi uzke priatelstvo to nie je.

sirene
12. okt 2022

Niektoré vzťahy jednoducho netrvajú večne a netreba lipnúť na tom, čo bolo...kamarátstvo z mladosti prežije do dospelosti iba pri pravidelnom kontakte a obojstrannom chcení. A nie to ponechať na občasné gratulovanie k sviatkom a dve kavičky za rok...skús takto - keby sa ti niečo stane a chces sa zdôveriť, volala by si jej medzi prvými osobami? Asi už dávno nie

lubina
12. okt 2022

No asi to nie je az taka dobra kamaratka, ktora neprisla, ked si ju ty pozvala a ani teba nepozvala, iba do kostola.....taka osoba by bola uz iba moja znama, nie kamaratka . Mozno ti je to luto, ale ver mi, to prejde a pochopis, ze kamarati su asi ini ludia v tvojom okoli, lebo kamarati sa spravaju inak.

karolinakr
12. okt 2022

Ja mam tiez 1 dobru kamaratku s ktorou sa vidim raz za uhorsky rok, ale pomohla mi najviac v živote.Keby ma nepozvala, bola by aspon tak mila, zeby mi to vysvetlila.Ty jej nestojiš ani za vysvetlovanie
Pačilo sa mi tu prirovnanie, ty si ju pozvala ako hosta druhej kategorie, ona teba ako tretej kategorie

sticker
autor
12. okt 2022

@sirene odtaahovala sa ona mimo, ale chodí tu za rodičmi, má tu aj ostatné kamarátky, s ktorými sa stretne tiež nie moc často. Od školy sme 3roky.

7lenka11
12. okt 2022

chápem, že ti to je ľúto, ale z toho, čo tu píšeš, nemám pocit, že ste nejaké super kamošky... myslím si, že je každého rozhodnutie, koho tam pozve.. ona to zrejme berie tak, ako sa sama postavila k tvojej svadbe a chce sa len revanšovať rovnakou mierou.. inak ja nechápem toto prežívanie, či ma niekto pozval, a kedy či dokedy.. veď je to každého slobodné rozhodnutie.. my sme v lete tiež riešili dilemu, či ísť mužovmu kamarátovi na svadbu.. bola to 5. svadba v poradí tento rok.. a nakoniec sme nešli, lebo to vyšlo na jediný týždeň, keď sme obaja dostali voľno a mohli sme ísť aspoň na šesť dní k moru..

svetlonos
12. okt 2022

No mozno sa aj ona citila dotknuta, ze si ju na celu svadbu nepozvala. Takze ake pozicaj take vrat. Ked sa vydavala nasa jedna kamaratka, poznali sme sa 2 roky z prace, pozvala nas na 15:00 a to bolo fajn casovo. Ale to o 21: 00 tiez nechapem. Radsej si spravim pekny vecer doma ci uz sama alebo s rodinou, kamoskou. A nie aby som sa niekde trepala vecer o deviatej na svadbu, kde je uz polivica opita a ani ich nepoznam.

janulicka24
12. okt 2022

Je mozne, ze ty to kamaratstvo vnimas inak ako ona, netrap sa tym, aspon vies ako do buducna reagovat, nema ti byt co luto. Neries, niektore veci proste netreba pitvat.

autor
12. okt 2022

@7lenka11 nejde o pozvanie, mne je to jedno,keby ma.aj vôbec nepozve ,že má čisto svadbu len pre rodinu, a žiadnych kamošov, ale toto zabolí že tam má vyše 50 kamarátov svojich a ja medzi nich nepatrím,že skôr zabolí to zistenie že už nepatris medzi jej kamošov a pritom ona medzi mojich patrila. Že jej za to nestojím už ani.

mapypotkancek
12. okt 2022

Priamo by som sa jej opýtala, že prečo ma nepozvala. Ak ste kamošky, tak komunikujte.

zmrzlinka2021
12. okt 2022

Ja by som ju plne respektovala a prisla iba do kostola.

Priatelstvo nie je o tom, co za to dostanem, je o mojom postoji k tomu druhemu cloveku.