Kamarátka mi odmieta pomôcť a byť so mnou i inými starými priateľmi v kontakte
Môže to byť priznák nejakej choroby? Dosť ms to trápi a chyba mi. Ona sa totiž presťahovala. A nie je v konta kte s nami. A nechce mi pomôcť. Ani sa stretnúť aní písať nič.
Ahoj, nejak nechápem správe. Kto je chorý, prečo sa odsťahovala, ako ďaleko? Prečo by ti mala pomáhať? Vie o tvojej chorobe? Je reálne, že by ti mohla pomôcť?
Asi by som prehodnotila to "kamarátka", pretože kamarátky si pomáhajú.Keď sa nechce s tebou kontaktovať, má to zrejme nejaký dôvod. Je čas sa posunúť ďalej a bez nej. Prepáč, že som to napísala takto priamo, nemyslím to v zlom.
@loginexistuje obe mame psychické problémy. Mne napríklad psychika nedovolí použiť iné pero kym to prvé nevypisem.
@tncka kamarátka so mnou ani s ďalšími nechce byť v kontakte v žiadnom ani písať si ani stretnúť veľakrát som ju prosila o pomoc a ona vždy odmietla.
@martina1201 aj ja aj ona. Nie veľmi ďaleko len 150km od nás kvôli robote sa odsťahovala. Najprv bola so mnou v kontakte ale nemohla som ju navštíviť a potom sa aj to dopisovanie odmlčalo
ona nie je povinna ti pomahat a ani udrzovat kontakt, ak nechce. s tebou ani inymi
preto este nemusi byt "chora"
uvazujes velmi zvlastne, autorka
Neviem, aku pomoc od nej cakas, ale ona Ti uz zrejme pomahat nechce. 150 km nie malo. Zariadila si novy zivot a zrejme chce mat svoj pokoj, ked sa prestala ozyvat. Velmi malo informacii si poskytla, ale v kazdom pripade sa zmier s tym, ze Tvoja kamaratka nie je.
Mne sa vidí, že už si sem raz písala 🧐
No ale tak keď sa s tebou niekto nechce baviť, tak ti neostáva nič iné len to rešpektovať. Vyzerá to tak, že jej je lepšie bez teba.
tak mozno to brala tak ze ju tahas dolu a preto prerusila kontakt proste sa jej nechce s tebou si pisat mozno ju to otravovalo
Odstahovala sa a spalila mosty. Mozno si ju svojimi psychickymi problemami a ocakavanim pomoci otravovala. Jej je ocividne dobre bez kontaktu s tebou tak to prijmi. A nauc sa pomoct si sama.
Píšeš že ste choré obe a že sa za prácou odsťahovala 150 km. Píšeš že to nie je ďaleko. No myslím, že je to dosť ďaleko na udržiavanie kontaktov. Píšeš že aj ona má psychické problémy. Možno tých 150 km a čas jej pomohol uvedomiť si, že jej kontakt so starými priateľmi ublizoval a nepridaval jej na psychike. Možno až tak ďaleko si uvedomila, že nepomáhat inemu psychicky choremu človeku znamená pre ňu lepšie psychické pohodlie pre seba.
Správna kamarátka ju necha tak a nebude ju nútiť kamarátiť sa a žiadať o pomoc. Nájdi si nových kamarátov. Alebo hľadaj pomoc u odborníkov....
Možno si uvedomila, že ju stará partia ťaháte zlým smerom. A mozno len má veľa práce a nemá čas sa stretávať. Stalo sa mi podobne, dostudovala som, našla som si prácu, vzťah... Kamošky ešte boli na VŠ alebo doma, chceli blbnut, stretávať sa, ale ja som v tom čase pracovala a dovolenky som si preto odmietla brat. Tiež ten kontakt pomaličky ustal.
Budem priama, nič v zlom. Kamarátka nemusí byť doživotne, môže sa odsťahovať, kam len chce a vôbec ta už nemusí kontaktovať, nemusí to ani pomáhať.
Vôbec to nie je priznak nijakej choroby, proste chce byť už bez teba.
Tak ide život, jednoducho už do toho jej života nepatrís. Každá idete svojou cestou, tak sa s tým musíš zmieriť.
Keď ti niekto odmietne pomoc, tak prečo žiadas opakovane? Ja to nechápem, keby som mala pocit, že niekoho otravujem tak sa stiahnem. Bolo by mi to trápne. Mimochodom, ty si jej ako pomáhala? Či si mala len očakávania? Teraz je to už asi jedno, ale možno ti to pomôže v ďalších kamaratstvach keď zmenis postoj...
Skús si to po sebe prečítať, použiť čiarky a vysvetliť. Tu ozaj nemá.nikto doma kryštálový guľu
Nuž zaujímavý by určite bol aj pohľad tej "kamarátky" na situáciu. Možno sa stráni z nejakého pre ňu logického dôvodu. V každom prípade, kamarátstvo nie je niečo, čo sa dá vynútiť. Prestaň venovať energiu niečomu, čo nezmeníš.
tiež som s niektorými ľuďmi z minulosti prerušila radikálne kontakty - prečo? pretože som vo vzťahoch, ktoré ma "ničia", pomerne submisívna a neviem už v istom momente povedať nie. niektorí ľudia to doslova využívali, bola som bútľavá vŕba, pomocníčka, podpora, priateľka na telefóne aj o polnoci - aj keď ja som bola na dne, vždy som tu "musela" byť pre "kamarátky alebo blízkych, veď to predsa očakávajú". ale keď som potrebovala pomoc ja, zvykli moje problémy, ak si ich vôbec vypočuli, bagatelizovať. ale väčšinou môj problém obrátili tak, že sme napokon riešili ich problémy, lebo to moje sú len "nejaké divné pocity"... ak som sa aj odvážila po čase povedať nie, nemám čas, nemôžem teraz pomôcť, druhá strana ma vždy nejako bombardovala, až som proste zase povedala áno. potom som sa sama seba pýtala, prečo by som takto mala žiť, keď ma to viac ťahá dole, ako treba?
pre niekoho je to možno nepochopiteľné a zbabelé, ale len ľudia, ktorí majú určité problémy v hlave, z detstva a pod., vedia pochopiť, ako to dokáže extrémne ničiť človeka, keď sa nevie z toho inak dostať. a vieš, čo? nemám pocit, že som chorá, keď som to uťala, len skrátka chcem žiť a voľne dýchať (v rámci možností samozrejme) a učím sa to prejaviť, bez ohľadu na to, že sa to niekomu nepáči. možno to podobne vníma aj tvoja kamarátka, nová práca bola pre ňu príležitosť zanechať za sebou minulosť a začať tak, aby bola spokojná. daj tomu čas, ak máte fungovať ako kamarátky, budete, len možno každá z vás potrebuje prejsť určitú cestu a chcieť pomôcť najprv sama sebe. nečakať pomoc od druhých.
Nie každý tu bude pre teba naveky. Je normálne, že keď sa človek odsťahuje, tak už to nie je take ako to bývalo predtým. Už ma svoj život v inom meste. Nemôžeš lipnut na jednom človeku. Nikto nie je povinný ti pomáhať. Netreba sa v živote na nikoho spoliehať a byt samostatná. Stačí si toto uvedomiť a bude sa ti žiť lepšie.
Tahas ju ku dnu...tak ta odstrihla. Nie je nic prijemne ak na cloveku niekto visi a vyzaduje pozornost, kontakt alebo pomoc. Pri velkom tlaku vznika odpor.
Mam kamarátku Ktora odišla do Mexika a som. S nou kontakte aj ma vola k sebe. Kamarátke o ktorej je reč som ublížil nevedomky svojou chorobou.
Ľudia do nášho života prichádzajú....A odchádzajú z neho. Nikto.tu nie je celý čas a večne.
Prijmi to a nerieš to. Kto chce s tebou byt, nájde si čas aj spôsob. Venuj svoj čas a energiu sebe a ľuďom, ktorí o ňu stoja.
A tá choroba je sa prejavuje tak, že nedokážeš použiť iné pero, kým nevypíšeš jedno? Či máš aj nejaké iné psychické problémy? Lebo takýchto “monkovín” ja mám kooopu a necítim sa psychicky chorá. Príklad, ležím v posteli a niečo je nejako inak položené ako si predstavujem, tak by som ani nezaspala, kým to nejdem posunúť 🤷♀️. Mala som kamošku, tá mňa hádzala celý svoj život, krorý si sama kašľala svojím správaním. Ja som bola furt pri nej, pomáhala, nekomečné telefonáty aj som za ňou letrla do inej krajiny, keď bolo zle … vždy bolo všetko o nej a jej problémoch. Raz vnoci mi od nej prisľa sms, že sa ide zabiť. Ja som bola v inom štáte, telefón mi nedvíhala, na sms nereagovala a v tú
noc som sa rozhodla, že v tomto vzťahu viac odmietam pokračovať. Ona sa o pár dní ozvala, akoby sa nič nestalo, ja som jej povedala, že a ňou odmietam komunilovať, vysvetlila veci, všetko som jej pekne povedala a pd toho dňa som jej nedvihla telefón. Zo mňa akoby padol obrovský kameň. Je to už hrooooozne veľa rokov. Teraz si občas napíšeme, ona má svoj život ja svoj, nestretávame sa.

myslis ako ze ty mas nejaku chorobu a preto nechce kontakt s tebou ? preco by ti mala pomahat?