Každý stoná, že všetko je drahé a Tatry sú plné
Len som sa tak dnes pozastavila, uz po 10.00 hod dopoludnia bola vacsina parkovisk v Tat.Lomnici plna. Doslova tisice ludi lyzovali v krasnom slnecnom pocasi, kazdy vyobliekany v znackovom. Hotel je plny...
Verite ludom ked sa stazuju ake je vsetko drahe? Ja nechapem ze vobec hotely prezili koronu.
To bolo reci ako je v Tatrach draho, ako vsetci chodia do Alp lebo sluzby sa nedaju porovnat a este je tam aj lacnejsie.
Aj tu pise kazdy kolko mesacne odlozi, kolko ma nasetrete na matersku, naozaj sa mame tak zle ako sa to podava?
V bufete poharik caju dve eura, cokolada v après ski bare vyse styri eura, alkohol tecie prudom, vsade hufy ludi popijaju, smeju sa, pohoda.
Stvorclenna rodina sa veru nezmesti do 1500€ ked ratam ubytko v beznom 3* hoteli, skipasy, jedlo, doprava...
Ale kazdy vyplakava.
Co si o tom myslite?
Nestona kazdy, zase neprehanaj. Stona tak pol SK. Druha polka si uziva v Tatrach.🤷♀️
Cele moje detstvo sme nikde s rodicmi neboli,lebo bolo mnoho dôvodov,preco sa neda. Ci financnych,rodinnych..Ale ako dospela tomu rozumiem. Teraz,ako vydatá so 4 detmi,sa vdaka ekonomickemu vzdelaniu mojho muza a podpore mojej mamy zmenili okolnosti tak,ze sme si mohli ,,dovolit," spolocnu prvu dovolenku pri mori. Ako 35rocna som bola prvykrat pri mori. 8 ludi letecky. A ano,v tomto case,ked vsetko zdrazelo a perspektiva do buducna je nejasna. Ano..vyzeralo to,ze sa nemozeme stazovat"lebo sme si to dovolili. Zacala som pracovat po 8 rokoch materskej atd. Takze aj toto nase dovolenkove uzivanie si v tomto blbom case mohlo posobit,ze sme si vyhodili z kopytka a nemali by sme sa stazovat..len uz nikomu nevysvetlime to pozadie a okolnosti...chapete?
@vevesh presne si to vystihla, preto tam uz nechodime a to.sme chodili za starych cias casto. Teraz katastrofalne sluzby, jedlo a ten pristup.... skoda hovorit
@mironka vobec sa neospravedlnuj nikomu za to ze si bola na dovolenke a pod zarobili ste usetrili uzili ste si 😉
Tak v tych tatrach s tebou su asi ludia co nevyplakavaju ako ty. Ti co placu, ze im nevychadza urcite nedovolenkuju v top sezone v tatrach. Sedia doma na zadku a cakaju kedy pipne rodicak alebo vyplata.
Kto je to "každý"?
@mk1111111111 my sme dufali, ze sa to so sluzbami polepsi, lebo ked bude draho= nebudu ludia chodit=donutia sa zlepsit sluzby (a aspon tie autodromove cesty opravit, ked uz nic ine...)- no figa borova, "zapadniari" sa tu ubytuju a na wellnes chodia cez hranice do zakopaneho ci chocholowa atd.🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Môže to aj byť tým, že síce je draho ale ľudia idú ešte "zo zásob". Že mali proste už túto dovolenku naplánovanú. Celkovo to ľudia pocítia až zachvilu.
Kazdy druhy je ČECH a kazdy treti je Poliak....stale su este prazdniny ,tak preco to nevyuzit...vela turistov je ubytovanim niekde v bytovkach aj tak...chod tam o tyzden a bude tam mrtvo...vsak nech chodia,aspon ozije tam gastro ...na svk nie je vobec bieda,stacili mi nakupne centra pred vianocami...
Tiez som s rodinou v Tatrách, dnes sme pochodili od Tatranskej Štrby po Poprad - železnicami, nech ma dcérka zážitok. Zastavili sme aj v Starom Smokovci aj v Tatranskej Lomnici. A áno, je tu plno. Ale k veci, sme ubytovaní v horskom hoteli v Tatranskej Štrbe, ceny tu nie su ako v nejakom grand hoteli a pod. Nie sme medzi hornými 10 tis., ja som štátny zamestnanec, manžel je murár. Neviem, necítim sa ako nejaký snob za to, že som tu. Aj Tatry sa dajú pochodiť za nižšie ceny. Ale nie sme lyžiari, tak to nám dosť uberá z cien.
@vevesh zial nepolepsi sa to, je to tatranska natura, zial,... my sme zo zapadu, skusali sme viackrat namatkovo, ci sa "kus" nespamataju, mame tam rodinu... ale nie... tento rok sme dali pokus na tom namesticku pri FiSe, no vacsi "grc" ( s prepacenim) a za taku cenu som fakt davno nejedla.. rovno do kosa a pumpa cestou domov to istila. Skoda. Potom cloveka zamrzi, ze musi do AT, lebo tam to v podstate vyjde lacnejsie a este je to kvalitativne inde.
@vevesh aha a ešte niečo, to platí aj pre autorku. Ja nevzdychám, aké je všetko drahé atď. Napriek tomu mi stav v Tatrách vôbec neprekáža. Nech sa im darí, z celého srdca im to prajem. Prečo nie? Mne to neublíži a bohatšia Slovač bude aspoň mať kam chodiť, no a? Čiže so slovkami "každý" a "všetci" trochu opatrne...
@mk1111111111 ja si to kazdym rokom hovorim, ze je drahsie, bude lepsie🤣🤣🤣no isto🙄🙄🙄 aj to, co bolo dobre, je fuc. Ja mam problem sa s muzom v restike najest v okoli (nejeme bravcove) a muz ako prilohu len ryzu a to je tu neprekonatelny problem😬😬😬a to nehovorim o tom, ze kludne pre dvoch nechame 80e (a alkohol nepijeme) a aj to sme pri niektorych restikach na dolnej hranici🤐🤐🤐
Okrem vyššie spomínaného tu dôležitú rolu zohráva aj fakt, že sú zimné prázdniny a vianočné dovolenkové obdobie, tak jasné, že je plno. Ďalšia vec: počasie. Na západe a vlastne aj všade sa oteplilo, nikde ani náznak snehu, tak všetci idú za snehom. O mesiac už taký brutál nátresk nebude. Potom až cez jarné prázdniny.
@mk1111111111 si si ista ze lacnejsie v at? Doteraz sme za jedlo zaplatili vzdy viac ako v BA. Ale ktovie. Mozno teraz sa to uz vyrovnalo
@mikadooo ja tatry milujem, kedze som sa ru narodila. A tiez nemam problem zaplatit si- ale parkoviska a bufety pametam este zo sociku, kam sme ako pionieri chodili. Cesty pametaju este mojich starych rodicov (a tlmice aut po tatrach budes musiet menit, ak si aj trochu pojazdila na aute). Jednoducho za tu cenu, je to zalostne. A ked pojdes par km za hranice, tak ti sanka padne, aku kvalitu u poliakov dostanes (a fungel nove cesty). A ze nemaju peniaze? Najdrahsie hotely, ktore za vesmirne peniaze ubytovavali rusku smotanku? 😒😒😒😒😒 ale to iste je aj s aquacity- ked otvorili, tak to bolo super aquapark. Teraz? Som sa bala s detmi ist do detskeho bazena, co nic nerenovovali, nic neopravovali. A asi nadrahsi aquapark a hotel pod tatrami (teda ked ho spustili, bol najdrahsi na sk)...
Ešte to som zabudla, je tu veľa zahraničných turistov. A zase aj včera som videla, rodinka v Štrbskom plese sa fotí pred Patriou. To neznamená, že tam sú aj ubytovaní - možno áno, možno nie. Postnú to na siete, označia lokalitu a pritom sú možno ubytovaní v nejakej inej časti Tatier za iné ceny. Netreba sa nad tým pozastavovať. Ja nemám jednu fotku z Tatier v mobile, len najbližšia rodina vie, že sme tu.
@viestta dovolenkujem 😉
@vevesh my sme tam boli pred týždňom, don't worry. Nemali sme kde zaparkovať, tak sme to otočili a skončili v Pribyline 😁. Ja len nechápem, čo vás tak hrozne dráždi na tom, že niekto je ochotný zaplatiť si predražené úbohé služby a potom sa "pretŕčať" na svahu 😁😁😁. Veď každý máme slobodnú vôľu. Ja kebyže zistím v reštike, že chcú 80e za dve jedlá a nápoje, tak sa proste zdvihnem a dovi dopo... Idem inde. Nikto ma tam predsa tiež reťazou nedrží... Veď Poprad je kúsok, ale aj Mikuláš, už podľa preferovaného smeru 😉. A keďže vyzerá, že ste v Tatrách dosť často a vieš, čo od služieb očakávať, no tak na tvojom mieste by som zbalila veľkú desiatu a tešila by som sa ako som ušetrila, aj keď som bola v Tatrách 😁.
@petronela1985 ano pocula som vela madarciny a premyslala som, ci to tu volaju medzi sebou Horne Uhorsko 😃
Predüokladam, ze ti ktori su prave v Tatrach neplacu na MK ani pred priatelmi, ze nemaju peniaze.
Ti, ktori maozaj nemaju, na Zatry ani nepomyslia. Nemozes predsa vsetkych sudit podla osadenstva v Tatrach. Staci pozriet ake plne parkoviska boli pred nakupnymi centrami na vianoce. Mnohi si na darceky beru pozicky 🙈 ale pochybujem, ze si ju pravidelne bravsju aj Lyzivacku v Tatrach ci Alpach.