Každý stoná, že všetko je drahé a Tatry sú plné
Len som sa tak dnes pozastavila, uz po 10.00 hod dopoludnia bola vacsina parkovisk v Tat.Lomnici plna. Doslova tisice ludi lyzovali v krasnom slnecnom pocasi, kazdy vyobliekany v znackovom. Hotel je plny...
Verite ludom ked sa stazuju ake je vsetko drahe? Ja nechapem ze vobec hotely prezili koronu.
To bolo reci ako je v Tatrach draho, ako vsetci chodia do Alp lebo sluzby sa nedaju porovnat a este je tam aj lacnejsie.
Aj tu pise kazdy kolko mesacne odlozi, kolko ma nasetrete na matersku, naozaj sa mame tak zle ako sa to podava?
V bufete poharik caju dve eura, cokolada v après ski bare vyse styri eura, alkohol tecie prudom, vsade hufy ludi popijaju, smeju sa, pohoda.
Stvorclenna rodina sa veru nezmesti do 1500€ ked ratam ubytko v beznom 3* hoteli, skipasy, jedlo, doprava...
Ale kazdy vyplakava.
Co si o tom myslite?
A ako vies, že všetci čo tam sú, sú zo Slovenska? 🙄 🤦
My sme dnes štyria minuli 200 eur ...benzín ,jedlo ,detský kútik 🤦
Lebo v produktívnom veku je v SR 3 616 000. A z toho je možno tých 616 000 “ bohatých” ..
Áno aj my chodíme na dovolenky viackrát do roka.. No v ten mesiac doslova vyžijeme len tak tak, ideme do mínusu, siahame do nasetrenych peňazí a poviem to hnusne doslova všetko si odtrhame od huby aby sme prežili do ďalšej výplaty.. Takže naozaj nie všetci ktorí sú v Tatrách, nemusia mať prepchaté peňaženky.. A áno tie dovolenky si doprajeme tak ci tak aj za takýchto okolností..
Ja Vysoke Tatry neznasam, je to tam predrazene, odkedy rozhodilo chapadla J&T. Mali by sme na to peniaze, ale z principu to bojkotujem a necham zarobit radsej ludom na oravskej strane Zapadnych Tatier. Teraz dakto fotil na outdoormamas frontu na Ladovy dom na Hrebienku, no... tiez sa mi rozum zastavuje. Sak... kazdy si urcuje, kam svoje peniaze da. Dokial tam budu ludia ochotni to platit, tak to tam tak bude vyzerat
To len Slovak sa nasackuje do Tatier a bude sa pohorsovat, kolko ludi sa nasackovalo do Tatier. Vacsina ludi ktorych vidis, deti este nema alebo uz su velke. Tak sa sackuj dalej a neposudzuj ludi, ktorych nepoznas, ked sama robis to iste.
Tak dnes na Strbskom plese bolo pocut velmi vela inych jazykov ako slovencina. Bolo tu kopec Poliakov, Madarov, Litovcanov, Cechov...
A never tomu, ze vsetci su v drahych znackovych obleceniach. Videla som viacerych aj v zimnom obleceni z Lidla.
Ja to beriem tak, teda vidim z tohto uhla: mozno zrovna ti co sú oblečení v znackovom oblečení kupili znackove v zlave. Cena jak Od cinana. Druha vec, ked idem do obchodu, vidim ludi co kupuju kazdy den krabicku-dve cigariet to je 10e za den, 300 za mesiac - za to mate vylet ... Niekto fajčí, niekto sa ide lyžovať. Tretia vec znova ten obchod, kazdy den nakup za 100e lebo kraviny, cipsy sladkosti, nepozerame akcie blabla , tak druhy tieto veci nekupuje, kupuje v akcii iba,zas usetri a minie na vylet ... Kazdy cent sa rata 🤷🏻♀️ ak odkladate napr 3 mesiace, mate vazne vylet... Je drahota, to je fakt ale to mne osobne aspon ukazuje co nepotrebujem kupovať, radsej usetrim na vylet... A potom sú tu samozrejme aj taki co na to maju vseliak, alebo nemaju vôbec lebo zial ziju z ruky do úst..
@malacibulka kto sa pohorsuje? 😂😂😂Co ty vies co ja vidim, vidno ze si tu v zivote nebola. Su tu prevazne rodiny, lebo mame nekonecne prazdniny az do 9.1. dokonca deticky trojrocne maju vybavu a lyzuju, rodiny s tromi detmi do styroch rokov som videla viacere.
Znacky prevazne zapadne Slovensko a Kosice plus ceske, madarske a polske. Nemcov tiez dost.
@ivette1223 mas ty pravdu, nie sme alkoholici, nefajcime 👍 doprajeme si vylety a lyzovacky.
@simca06022011 mna skoro vystrelo pred dvoma dnami. S manzelom sme si dali kavu v BA na letisku, 11€ prosim pekne. To mame s muzom pocestovane vela, ale Slovensko sa nezaprie drrrrrb ceny vyssie ako v svetovych metropolach 🙈😂 hanba veru. Sa nedivim, ze turisti k nam nechcu. 😂 flasa vina v BA v bare 300€, ta ista v Londyne 60£. Pozname s muzom lebo sme s brandze. No skoro nam oci vybehli. Az sa smejem cez plac.
Tak je prázdninový týždeň a celé Slovensko je bez snehu, navyše Tatry sú proste pre mnohých Slovákov jednoducho srdcovka.
K tomu stonaniu, ono je to dosť smiešne, lebo ľudia stále stonaju ako ide zla doba, všetko je drahé blablabla.... Pritom životná úroveň ide neustále hore a Slovensko patrí k tým bohatším a vyspelejsim štátom na tejto planéte.
Autor, ja som tvoj clovek. Ano, budem sa pohorsovat nad nasimi cenami, aj ked ma to az tak neovplyvnuje. Pretoze jw obrovsky nepomer medzi cenami, ci uz potravin, najmov, paliv, sluzieb a nasimi slovenskymi platmi. A teda si rada na to pohundrem, pretoze mam s cim porovnavat a je to nonsens, my slovaci sme kuzelnici
To vážne podľa tohto súdiš? Tých čo si videla sú ľudia, ktorých netrápia peniaze. Ver tomu, že je veľmi veľa ľudí, ktorí sú na tom zle.
Je na tom niečo... Tiež to vnímam... Osobne som 4 roky nebola nikde... To fakt nikde ani na 1 noc...
autorka - neriešim to. Starám sa o seba, aby som sa ja mala dobre. S cenami nič nenarobím, jedine svoj príjem môžem ovplyvniť. Ak sa mi niekto sťažuje tak to ukončím a idem preč. Aj ja mám vyššie výdavky , ako aj ostatní, ale zase dokázala som si zvýšiť aj príjem. Možno neušetrím toľko ako pred tým, ale zase strachu nad hlavou mám, auto tiež, na dovolenky tiež, neživorím, nepotrebujem mať tisíce na účtoch. Peniaze si užívam.
My sme do Tatier nesli, aj ked si to mozme dovolit. Z mojho vnutorneho presvedcenia nedam tolko penazi za pobyt len preto, ze to je cez Vianoce. Inac ma od takejto masovky odradilo aj toto chripkove obdobie, nas to doma tiez pekne vyplieskalo. Na stastie pred Vianocami, tak teraz si uzivame posledne dni volna u nas na chalupe s rodinou.
@1ryba lenze ked ma vela ludi moznost dovolenkovat, neznamena to, ze sa maju vsetci ludia na sk tak dobre 🙈. Je kopec ludi co ide z ruky do ust na hranici chudoby, ludia co v zivote na dovolenke neboli a taki co si nemozu zaplatit ani zakladne potreby nieto dovolenku. Tak tym sa zije naozaj velmi zle. A ich mnozstvo stale stupa. Nielen u nas. Co ludia so zdravotnymi problemami, co dochodci, osamele mamy na materskej. To je zas dalsia velka skupina ludi. To ze su plne Tatry ci vela ludi cestuje stale na dovolenky neznamena, ze sa tu vsetci maju tak dobre.. ale rozhodne mnoho ludi sa zle nema.
@nerko ja už radšej volím také destinácie, kde je pokoj a málo ľudí. Nemám rada masovky. A druhá vec, odmietam platiť niekoľkonásobne viac za ten istý pobyt len preto, že sú sviatky. A to si tiež môžem dovoliť tam ísť, aj lyžovať aj wellnesovať, aj každý mesiac. Ale zvažujem, kam a do čoho investujem peniaze. Nepotrebujem sa pretrčať niekde len aby niekto videl že na to mám. A poznám aj takých, ktorí na to nemajú, požičajú si a idú sa pretrčal, len aby druhí videli
Tak hlavne tí ľudia čo si to teraz užívajú v Tatrách a popíjajú čokoládu za 4€, určite nechodia na koníka diskutovať o zdražovaní. 😅💁
@kvetinka75 Tá posledná Tvoja veta je úplná pravda, v mojom okoli je takých väčšina..A tiež mám vo veľmi blízkom okolí 2 ľudí, čo majú majetok vo vyššej hodnote ako dovolím si povedať minimálne polovica ľudí dokopy, čo je teraz povedzme v tých Tatrách a nie sú tam☺️A plno rodín, čo ráta každý cent tam ide alebo aj inde, možno dostali darcek na Vianoce, možno si dajú preplatit, šetrili na to celý rok atd..A keď tam pôjdu tí naozaj majetní z môjho okolia, budú oblečení v neznačkových veciach, možno aj v tých z Lidla a usmievať sa na tých, čo sa ukazujú v značkách s vedomím, že sú im na smiech, lebo sú otrokom a obeťou nejakého konzumu..Väčšina týchto do Tatier nechodí, volí úplne iné miesta a destinácie, kde nie je masovka..Kde nie je každý..Btw- ja mám značky tiež rada aj si na ne potrpim, len opisujem zmýšľanie naozaj bohatých ľudí a snažím sa priblížiť realitu, že nie tí, čo tam prišli na mercedese na lízing a majú oblečenú akože nejakú značku, že sú za vodou- presne tí veľa krát nie sú ani náhodou, ale to je na dlhšiu debatu. A tie info mám z prvej ruky, denne sa s tým stretávam, tiež na dlhšiu debatu
@ivette1223 presne poznám takých čo bedákjú, ledva vyžijú, no cigaretu fajčia jednu od druhej, k tomu musí byť každý deň Pepsi a čipsy a samozrejme mobil za 800€ na splátky s paušálom. To je tá finančná negramotnosť žiaľ. 😏
@lucinka1988 tiež mám podobné skúsenosti, človek ktorý má peniaze - normálny človek, sa nebude pretrčať. Tiež poznám takých značkových od hlavy po päty a doma jedia suché rožky a sáčkové polievky.
@evaachesa ale keď ich niekto, kto má čiernobiele vnímanie reality uvidí na ulici, bude žiť v tom, že sú ťažko za vodou, lebo majú iphone☺️🤭
Napríklad aj my máme z Lidla alebo z druhej ruky lyžiarske oblečenie ...kľudne môžeme mať aj Rosignol alebo akú značku ale mne je ľúto dať toľko peňazí za to a načo ... Lidl oblecko som spokojná tak prečo to meniť
@kristinapetronela ja som si raz kúpila perfektnú vetrovku v pracovných odevoch😂. Ľudia na horách pozerali, že odkiaľ mám takú super vetrovku.

Tak ak ma Slovensko 5 milionov ludi a z toho si 10% žije nad priemerom, tak si ich všetkých postretala v Tatrách. Gratulujem. Nie je to žiadna zložitá matika.