icon

Kde robím chybu, že nič nestíham?

lauriema
23. aug 2020

Ahojte, kde robím chybu ze nič nestíham? Ráno vstávam okolo pol 7. Pripravím deťom raňajky mame tri deti 8r.5r.a 7 mes. Staršie dve deti v stanú okolo 8 ja zatiaľ ranajkujem, triedim prádlo, periem skoro každý deň. Deti vstanu hráme sa, kojím, idem variť a tu je kameň úrazu keď všetko navarím je tak 14:00 polievka plus druhé jedlo plus prikrm malej plus manžel si vari zvlášť lebo cvičí. Občas mu teda varím ja pretože nestíha veľa pracuje, skoro není doma. Strašne ma rozčuľuje že nič nestíham dnes som po upratovala a skončila okolo pol 6. Neucesana celý deň. No katastrofa, strašne unavená som. Veľmi, má to rozčuľuje som v tom sama alebo som len pomalá?

hederamonstera
25. aug 2020

@andreasaf pozri, to, ze ty si spravis deti, nie je dovod, aby ta niekto cudzi zivil....bud rada, ze vobec nieco dostavas..

marianeta
25. aug 2020

@lauriema
Každý deň pecies koláč lebo dieťa chce? Deficit sladkého? To čo je? To že je chudý nie je o deficite cukru.. Skôr je na cukre závislý.ked chce sladké nakrajaj mu tanier ovocia radšej ako koláče.. toto by som nedovolila ,aby si dieťa deň čo deň rozkazovalo čo bude jesť.. Si si tak naučila tak máš.. Raz za čas nepoviem ,ale takmer denne to nie.. Začni myslieť aj na seba..To že neurobíš decku po vôli neurobí z teba krkavciu mater.. A kedy s nimi ideš von keď do druhej varíš pecies a do večera upratujes?

ckatka
25. aug 2020

@lauriema a prečo aspoň ty neješ to co.manzel?

rubinka
25. aug 2020

@lauriema - lenivá nie si práveže tráviš priveľa času v kuchyni a na tom všetko padá. Potom chces ešte byť s deťmi no a tým pádom neostane čas na upratovanie a udržiavanie domácnosti. Deťom treba občas urobiť radosť uvarím ich obľúbené jedlo ale nie každému niečo iné a nie každý deň veď ty nie si reštaurácia. Toto je veľmi nedobry návyk s ktorým teraz budeš musieť pobojovat ale ešte nie je celkom neskoro. Vysvetlis im že budete tráviť viac času hrami keď nebudeš pol dňa v kuchyni a pri upratovaní. Piecť stačí ozaj raz za týždeň už to je luxus koláč v nedeľu, ale budis.

lenuliatko84
25. aug 2020

@ollako my jeme maso malo mozno 3x do mesiaca a vari pre 3.a je rozdiel aj v jedakoch ,y sme s manzelom zastanci zdravej stravy,kde je zaklad zelenina a ta je hotova rychlo.takze keby vam tu vypisem moje recepty polovica by ate sa cudovali ze to moj muz zje(a to ma 100 kg).napr. coleslaw s fazulovou fasiekou, zapecena cvikla s bryndzou, rozne grilovane syry s greckym salatom, cuketove placky,falafel,cuketovy nakyp, cestoviny s domacim pestom alebo s roznymi inymi domacimi omackami,cina s ryzou,rozne polievky

lenuliatko84
25. aug 2020

@marca12 no zalezi od sikovnosti, robila som roky v zahranici v gastronomii naucila som sa byt rychla vo vareni a vediet si robit aj 3 jedla naraz

lenuliatko84
25. aug 2020

@ahoj0 presne tak aj ja,si tu asi jedina co mi dala za pravdu.ale ja varim zdrave rychle jedla a tie nepotrebuju vela casu ani na tepelnu upravu,lebo zaklad je vzdy zelenina

0silvia0
25. aug 2020

Ja sa tiez celkom cudujem tomu vareniu. Tiez viem varit rychle jedla, ale zas ja nevarim jedla typu segedin, u nas to lubi len muz a sam si jednu porciu varit nebude, tak sa obide... A okrem toho chce schudnut, tak sa nechce knedlami napchavat...
Ale taka zaparena brokolica zapecena so syrom napriklad, ved to je 10 min pripravy a zapecie sa za chvilku...

andreasaf
25. aug 2020

@marianeta
@hederamonstera chacha, zivim celu rodinu, manzel plati ucty....!

andreasaf
25. aug 2020

@hederamonstera baby, uz sa nevyjadrujem, urazky tu pocuvat nebudem! Chcela som len poradir, navazajte sa do inej. Adios

hederamonstera
25. aug 2020

@andreasaf vsak ok, ale preco by tvoju rodinu mal zivit niekto cudzi?

andreasaf
25. aug 2020

@hederamonstera deti sa "nerobia" , ale maju sa splodit z ladky!!!ani by di ich len tak hocikto nemal spravit...nie je TO VEC, ANI JEDLO, ANI HRACKA! zial o detoch sa dnesny svet vyjadruje katastrofalne...odchadzsm z tohto fora, msm nejsku uctu k zivotu...

andreasaf
25. aug 2020

@hederamonstera niekto cudzi? Kolko dani odvadzam, vies kolko MI XOZERE STAT KED SOM LEN 2-3DNI NA OČR? nevyjadrujem sa!!! POZIERAC PENAZI, NEHOVORIAC O ZDRAVOTNEJ SLUZBE PRE DETI! ZIVIME LEN SOCIALNU POISTOVNU A ZDRAVOTKY!!!

dkethe
25. aug 2020

@andreasaf ty si co zac? Na com slapes? :D :D :D

eliska13
25. aug 2020

@lauriema varíš veľa a rozmaznávas ich😀tiež mám dní, keď varím 2,3 jedla a koláč a potom zase sa skludnim😆a kúpim rybie prsty a uvarim zemiaky.
Chces všetkým vyhovieť byt dokonalá gazdinka, ale to sa nedá stále.robota v domácnosti je nikdy nekončiaca a často ju nie je vidieť.Mame navarené denne, ale už má to nebaví a radšej si vyberiem výlet a šport ako umývať dlážku.
Pre mňa je najväčší domáci pomocník kuchta
Varím rýchlo rôzne mäsa na šťave, kúpila som ryzovar pre mňa super vec.Ak nemáme mäsové jedlo na 2 dni robím rizoto v ryzovare za 15 min hotovo na panvicu hrášok pór kukuricu a obed je hotový.Detto zapeceny karfiol je rýchly k tomu šalát, treska v rúre, granadír, pečené kura a zemiaky, kuracie soté máš rýchle, parené buchty kupujem polotovar, často robím napacovane karé či kuracie k tomu hrášok, volské oko...
Ja nevaríme dlho 30 -45 min nakrajam mäso hodím do kuchty a vari sa samo pridám hríby, hrasok...V kanvici si zohrejem vodu na zemiaky, cestovinu uz som lenivá aj čakať, kým zovrie😀
Občas vyprazim syr, rezne.Segedin musíš mať hotový za 35 minut, ak nemáš kuchtu hneď treba kúpiť.Maso krájam na malé kocky nech je rýchlo hotove.Rada zapekam maso v rúre s ostiepkom...
Niekedy si len ja ugrilujem syr hermelin halloumi a k tomu salat to sú jedlá do 10 min
Filé do rury, raz za čas spravím len slíže s tvarohom, bryndzové halušky, ale viac menej jeme mäso, lebo z týchto jedál sme hneď hladni a výživová hodnota nula.Rada robím bolognske špagety to aj zamrazim omáčku.

andreasaf
25. aug 2020

@hederamonstera nehnevaj sa, pracujem 8hodin...mam odrobenych poctivo XXX rokov!!! STAT NIE JE SCHOPNY PODPORIT MNOHOPOCETNE POCTIVE UZASNE RODINY!!!!!

andreasaf
25. aug 2020
rubinka
25. aug 2020

Kuchta to je základ varenia, všetky omáčky s mäsom robím len v tom takže ja neviem čo je postávať pri sporáku. Ryža v rúre, zemiaky tiež alebo varené a potom omastene s masielkom a vnatka navrch. Pri cestovine tiež netreba vkuse stáť. Všetky prílohy sa robia počas varenia mäsa ktoré sa robí samo v kuchte. Polievky nakrájaná zeleninu okoreniš nastaviš si časovač na 15-20 minút a nestojím pri tom. Tak ja neviem stať musím len pri jedlách keď robím na panvici niečo. Dokým sa obed sam varí ja upratujem. Tak pre mňa fakt neexistuje stráviť pol dňa v kuchyni.

simca06022011
25. aug 2020

@lauriema nemas dovod mat pocit, ze si lemra lemrava, nie si. Len si to musis lepsie zorganizovat alebo proste vydrzat to tak, ako to mate a neriesit, ze nestihas nic ine.
A ano, niekedy je to aj o tom, ze nebudes denne vypekat kolace... A nebudes na poziadanie varit kazdemu co chce. Moja mala ma tiez rada halusky, dohodnuti sme, ktory den sa robia a robia sa... A ak mas syna chudeho (v tom veku ziadna rarita), urcite mu kolacikom nepomozes k lepsiemu stavu. Normlanu stravu mu treba a pohyb a casom to pekne pride kam ma ;) Urcite to nema s deficitu sladkeho. A plech kolaca ti moze v klude vydrzat aj dva dni... aj tri... Nuz ale ako pisem, ty si to musis zariadit sama. Pocit nejakej neschopnosti vobec nemusis mat. Pri tolkom vareni a peceni sa ani neda vela urobit (viac menej od marca som v kuse doma a denne sa vari, zavara,zahrada riesi, spajza plni :D a to je celodenny kolotoc v kuchyni /jasne s odbiehanim neustalim, urobit daco ine/... cize tiez nestiham, a lietam vecer okolo tej pracky.. ale viem preco, ze to je docasne a pride septemeber a pokym nezavru skoly, tak bude klud :D )

andreasaf
25. aug 2020

@ahoj0 Lenu, myslim, ze hovoris uplnu pravdu.

eliska13
25. aug 2020

@simca06022011 tiež si myslím, že pri 3 detoch sa nedá byť lenivá len stále nie je kľud každý chce niečo iné, ten neje to a ten zase toto.Aj u nás ja mám rada pomazanky nikto to nechce samej sa mi to neoplatí robiť.Chlapi nechcú sladké jedlo, ak spravím zemlovku je to chutné len v ten deň.Oni chcú k mäsu prílohy ja si ugrilujem zeleninu a hodím do rúry k mäsu.Rada varím husté polievky strukovinove, zeleninové k tomu halušky krupicne
Syn nechodí na obedy, ja robím z domu a vždy som túžila a závidela ľuďom, ktorí varia len cez víkend aj to nie, lebo idú k babkám😆

simca06022011
25. aug 2020

@eliska13 no a ona ma este tie male doma asi.. minimalne jedno. CIze to fakt nestoji IBA pri hrncoch cely den, urcite ak nema opatrovatelku, tak sa aj o dieta stara cize od tych hrncov uteka.. a pri takmto vareni a peceni.. to len hodinu riady umyva. dokopy. minimalne.

yoxinka
25. aug 2020

@lauriema
1. Deficit cukru je somarina, zvlášť u malých detí. Keď každy deň pečieš koláč, tvoje dieťa nemože mať deficit cukru!!!! A ešte k tomu furt halušky ... to je strašná strava pre dieťa. Ja nie som supermatka a deťom dám aj čokoládu, aj ich posadím pred telku, aj im upečiem, ale všetko s mierou. Neexist, aby deti jedli vkuse koláče a múčne jedlá, lebo chcú! Aj teraz dostali na desiatu v miske oriešky v čokoláde plus nakrájané jablko s tým, že prosím si vrátiť misku ÚPLNE prázdnu
2. Úplne robíš zo seba otroka. Ja sa s deťmi pohrán, ale starší majú 8 a 4 roky a poviem im neraz, detičky ja nie som váš animátor, musíte sa prebaviť samé ... a zvládajú to výborne. Potom takéto deti, ktorým mamička robí všetko, čo im vidí na očkách a varí každému extra lebo chcce, vyrastú a čakajú takýto exkluzívny prístup od každého okolo ...
3. Ty si tiež človek, ktorý má nejaké potreby, nezabudni na to, lebo sa ti to raz škaredo vráti. Takých príbehov je plný modrykoň

lauriema
autor
25. aug 2020

@andreasaf Tak pekne si to napísala ❤️

lauriema
autor
25. aug 2020

@eliska13 Ahoj, dnes som robila rezne už o pol 10 som mala všetko hotovo. Keď to počul manžel povedal ze fajn, že ale on také jest nebude aby som mu pripravila gril že po ceste domov kúpi rybu tak nech si robí jest co chce už mám toho po krk všetkého

lauriema
autor
25. aug 2020

@yoxinka pravdaže jeme aj ovocie, oriešky, ovocie majú deti každý deň, aj zeleninku, len ten môj 8 ročný on je hladosko to až sa občas nedá chápať sak on zje viac než ja sám pol plechu koláča naraz, počká a za chvíľku mi povie ze je hladný, bola som u MUDr. Už aj ale nič mu nieje len je hladný

lauriema
autor
25. aug 2020

@marianeta on papa aj ovocie aj zeleninku. No máš pravdu tak som si naučila chcela som aby mali všetko a ba seba som zabudla som zničená občas... A von? Malo čo chodíme von cez týždeň lebo nič nestíham

lauriema
autor
25. aug 2020

@simca06022011 S, n zje pol plechu sm naraz 🤪Ale máš pravdu vo všetkom čo pises

lauriema
autor
25. aug 2020
lauriema
autor
25. aug 2020

@yoxinka Inak, ďakujem ti veľmi pekne za Tvoje reakcie určite si z toho vezmem vela