Kde robím chybu, že nič nestíham?
Ahojte, kde robím chybu ze nič nestíham? Ráno vstávam okolo pol 7. Pripravím deťom raňajky mame tri deti 8r.5r.a 7 mes. Staršie dve deti v stanú okolo 8 ja zatiaľ ranajkujem, triedim prádlo, periem skoro každý deň. Deti vstanu hráme sa, kojím, idem variť a tu je kameň úrazu keď všetko navarím je tak 14:00 polievka plus druhé jedlo plus prikrm malej plus manžel si vari zvlášť lebo cvičí. Občas mu teda varím ja pretože nestíha veľa pracuje, skoro není doma. Strašne ma rozčuľuje že nič nestíham dnes som po upratovala a skončila okolo pol 6. Neucesana celý deň. No katastrofa, strašne unavená som. Veľmi, má to rozčuľuje som v tom sama alebo som len pomalá?
@simca06022011 aj ja mrazím vývar 😃 tie rezne, keď naklepes, obalis a dáš do mrazáku, tak potom, keď ich smažíš, tak sú ako čerstvé? Ja som veľa krát vysmazene už musela vyhodiť, ale toto sa mi pozdáva.
@mamickatt ja rezne obalené nemrazim bežné. Ale už sa mi zdá ze som aj to robila 😂 obalený mrazim karfiol. Mäso na rezne ale aj iné veci mrazim nakrájane, naporciovane. Aj napr veci na polievku robím balíky presne na jhrniec. Mleté mäso si urobím tiež na cca 600g...
@simca06022011 nabudúce, keď budem robiť rezne, tak vyskúšam dať do mrazáku, a potom vysmazim. Ak by to fungovalo, tak to by bolo super 🤩
@mamickatt nemá to prečo nefungivst, ved to tak aj predávajú v obchode 😁
@0silvia0 ja nenecháva úplne rozmrazit nič co ide z mrazaku na panvicu.
@mamickatt inak ešte syr na vyprážanie alebo čerstvý na gril mrazim... 😂
1. V minulosti matky stíhali ale mali zvyčajne deti odchované jak tamagoči, čiže každé 3 hodiny dať jest, prebaliť a bolo v postieľke alebo v ohrádke. Určite budem skôr v starobe spomínať na kojenie dookola, hrajúce sa deti, ako spolu trávime čas, na to, čo vymysleli a podobne - než na to, aké som mala dobre obedy navarené a čisté okná. Na to nikto nespomína.
2. Musí byť systém. Ja varím každé dva dni, zmierila som sa ale s tým, že doobeda von s deťmi nechodím (ale zase mám dvor), ak chcem mať relativne upratané.
3. Ráno vstanem, hneď upracem postel. Hneď. Keď nie, tak zvyčajne sa k tomu nedostanem. Hneď hodím do práčky. Potom raňajky káva, kým deti jedia atď... ja mám dve (3 r a 1 r). Potom robím to čo robím každý deň a bez čoho by som sa obesila - zem bez smeti a čiste stoly, to zaberie 10-15 min Max. Následne buď čosi skúšam uvariť (rýchle jedla) a ak mám navarené tak upracem kúpeľňu, záchod alebo čosi čo mi kole oči ... Poobede sa už snažím vyslovene neriešiť a ísť a nimi von a pod.
4. Stále nadávam, že tu je bordel a nič nestíham. Dosť pomohlo zrušiť FB a messenger z telefónu (haha preto som asi tu :D) Keď som mala štátnice a dve deti a korona, tak to tu bolo ako na Luniku. Jednoducho, niekedy sa nedá... a snažím sa ovládať aby som až toľko nenervačila, keď tu je bordel. A to je vlastne tá najťažšia časť.
@mamickatt banánové placky: popucime banány vidličkou ja som zvykla 2 (stačia mne plus dcére), k tomu pridám 2 vajíčka, zamiešam+ ovsené vločky mleté (toľko aby to bola trocha tuhsia masa). Dá sa piecť na panvici ci v trube, ja robím na panvici je to stavnatejsie. Na kúsku olivovom oleji, v pekáči bez oleja. Trvá mi to cca 20min a je hotový sladký obed. Psenovy nakyp: pseno sparim cca 5x, dám uvariť v kokosovom mlieku (dá sa aj vo vode) cca 10min lebo je to skoro uvarené. Pridám aj škoricu. Do vychladnutej kaše nastrúhame 2 jablká, dám aj trocha ghee masla, 2 žĺtka, 2 vyšľahane bielka a hodím do rúry. Pečie sa na 180 stupňov 40min cca. Ešte zvyknem prihodiť hrozienka alebo datle, jeme to s domácim kompotom alebo na vrh agave. To už podľa seba aké máte radi ovocie.
@mamickatt inak raňajky zvyknem spraviť popucene banány s vajickom, dcérka ich zbožňuje. Je toho veľa receptov ktoré sú fakt hotové rýchlo. A ja zvyčajne využívam pekáč, pečiem bez oleja, keď tak tak na ghee masle. A nemusím štát pri hrnciach a variť hodiny. A takto si už len nastavím pekáč a sam vypne a mi si robíme svoje veci 🙂 polievky robím tiež rýchle. Napr domáci paradajkový pretlak TJ paradajkovou polievku s ovsenymi vločkami plus mozzarella. 15 min. Alebo hodím rybu do rúry a k tomu spravím brokolicou omáčku v nutribulete za 15min aj s uvarení brokolice plus syr a domáca vegeta.
@1gabriela13 *my
@1gabriela13 tie popučene banany s vajíčkom to len popucis banany, zmiešaš s vajíčkom a dáš na olej?
mam iba 1dieta, ale zato umyvacka a roboticky vysavac su top pomocnici. zehlim iba manzelovi oblecenie do prace. syna prezliekam aj 5x do dna,neznasam ked sa okyda,cize to by som len zehlit mohla. treba z narokov ubrat a pojde to 🙂 i ked teda 3deti su isto zaberak.

@ollako pridala, zapecenu cviklu s bryndzou.. 🙂 deťom bude isto chutiť..