Keď deti preferujú babku pred vlastnou mamou
Už pár mesiacov sledujem, ako moje deti (6 a 3 roky) utekajú k mojej mame s takým nadšením, aké pri mne už dlho nevidím. Díky bohu, že sa jedná o moju mamu a nie o svokru.
U babky je všetko dovolené – sladkosti aj večer, rozprávky pred spaním, každý rozmar splnený, a hlavne – je tam pokoj a nula povinností. Ja som tá, čo komanduje, a medzitým stíha akurát tak variť, prať a riešiť školku, krúžky mať upratané.
Kde konkretne je problem? Myslis, ze ta nemaju radi len preto, ze maju radi babku? Jasne, ze rodicia su na pravidla a povinnosti, vzdy to tak bolo... Ked ti vadi telka, tak mamu popros nech tolko nepozeraju, ale inak...nech si to zaby male uziju...
Vieš nie nadarmo sa hovorí, že rodičia sú na výchovu a starí rodičia na rozmaznávanie.
To sú s babkou každý deň, keď ti to tak vadí?
Všetky deti milujú moju mamu. Môj syn bol pri našich od 3rokoch, chcel tam ostať žiť.Neter (3), to isté. Keď bude aj mladšia mať na to vek, verím,.že nastane ta istá situácia. So švagrinou sme si vypočuli aj to,že nás nemajú radi a majú radi len babinu 🤷🏻♀️a žijeme
Mňa zarazila tá veta - diky Bohu sa jedná o moju mamu a nie svokru
Mňa zarazila tá veta - diky Bohu sa jedná o moju mamu a nie svokru
@nin12345 no matku ešte prekusne, svokru by rozkusla 🤣🤣
Vidis a moj tak uteka ku svokre 😃 syn u starych rodicov tiez nema ziadne povinnosti, dostane desert po veceru a vecne mu nieco kupuju. Ja s moj minimalisticky styl potichucky suchame nohami a tesim sa z ich vztahu. Stary rodicia maju rozmaznavat, my rodicia sme tu na vychovu 🙂
@nin12345 no matku ešte prekusne, svokru by rozkusla 🤣🤣
@summer23456 toto ma tiez pobavilo 😁 ja som svokrovcov vyhrala v loterii a som za nich velmi vdacna 🙏🏼
Veď keď ideš na dovolenku, kde nič nemusíš, tiež sa tešiš jak malá. Tak kde je problém? Že sa tešia?
syn uprednostnil vždy deda pred matkou. to som ani neriešila, každý si niekoho obľúbi.
Rozmyslam kde vidis problem? Mama je na vychovu, babky na rozmaznavanie. Tak to ma byt a je to v tom najlepsom poriadku.
Ale zaujalo ma, ze keby to bola svokra, tak to by nebol len problem, to uz by bola tragedia. Babka z otcovej strany je nejaka podradna kategoria?
Nerozumiem ti. Iná matka by sa tešila, že vnúčatá majú super vzťah s babkou, tebe to vadí a vdaka bohu to nie je svokra… nebudeš ty ten problém? 🤗
Nerozumiem ti. Iná matka by sa tešila, že vnúčatá majú super vzťah s babkou, tebe to vadí a vdaka bohu to nie je svokra… nebudeš ty ten problém? 🤗
@nicoletta98 svokra je vždy problém. Či má rada vnúčatá,stará sa, zaujima...je problém...či nemá rada vnúčatá, nestará sa, nezaujíma...zas je problém...🥺
Utekajú s nadšením lebo je to únik od reality. Aj ty sa tešiš na dovolenku a zamestnávateľ neziarli, že či ti nie je v práci dobre.
Dôležité je, aby si si našla každý deň trošku času na kazde dieťa zvlášť, aby sa ti pozdielalo čo zažilo.
Aj na tebe záleží aký máš s dermi vzťah. Treba kedykoľvek poobjimať, dat pusu a povedať že si šťastná, že máš X a Y. Vždy večer rozprávka vymyslená alebo cítaná. Radšej nech ostane neporiadok...vzťahy sú dôležité.
Dieta si bude pamätať ako si bola s ním v posteli a čítala/rozprávala príbehy.
Podla uznavanych psychologov ak si deti mozu vybrat medzi viacerymi opatrovnikmi( otec, mama, babka dedo svorka teta...... vzdy di vyberu tu u ktorej nemaju ziadne alebo najslabsie hranice. A vidis sama to pises. A prave k osobe ktoru najviac lubia sa utiekaju vzdy vtedy ak tento zvoleny opatrovnik zada hranicu- povie na nieco nie, alebo ak ma dieta bolest, strach, uzkost. Tvoje deti ta lubia ale priznaj hlboko v srdci by si si tiez vybrala zivot bez hranic a pravidiel.
A co aj keby to bola svokra ? 🤔 nechapem
Tak to má byť, kde je problém?
Dakuj Bohu za taku babku..
Nemam problem,tak si vyrobim.
si ok?
@autorka úprimne nahliadni do svojho detstva. Nemala si aj Ty babku, tetu, dedka ktorých si mala chvíľami radšej (cez prázdniny, cez vikend) lebo si nemusela toto alebo tamto ? Skús sa aj Ty s deťmi bláznit, občas porušiť pravidlá a mat veci na háku ak nejde o život. V tom je tá detská radosť. Nerobiť všetko preto lebo MUSÍM. Možno to potrebuješ aj Ty, preto tie pocity.
Ty by si sa tešila na niekoho kto stále len komanduje, prata a vari?
Ešte že majú tú babku, chudata deti
Viem, že je to niekedy ťažké to takto vidieť… mám tombola rovnako. Deti majú na “prvý pohľad” radšej svokrovcov, mojich rodičov a zbožňujú ocinka. Nikto z nich ich “nevychováva”, nič nezakazuje, robí s nimi srandy… a ja som tu tá prísna, výchovná atď.
Doma som to ako dieťa mala rovnako - s tým rozdielom že otec bol ten prísny, dôrazný a “výchovný element”. Od veku, kedy som si to začala uvedomovať (18-20 rokov) som mu za to nesmierne vďačná a ďakujem bohu, že som mala takého “prísneho” tatina. Bol prísny ale spravodlivý. Až potom som si uvedomila, že lásku mi dával v inej forme ako ostatní naokolo. Neboj nič, deti ti za toto všetko budú raz vďačné. Rovnako ako som ja a tisícky dalších ľudí ❤️
Ano, ano, presne od toho babky sú. Rozmaznavaju, dovoľujú, majú čas pre nich v každú chvíľku. Nechaj ich, nech si to spolu užívajú. Tvoja mamka tiež mala toľko práce ako ty a nestíhala všetko. Teraz si to vynahradza pri vnucatkach a ty budeš pri svojich vnucatkach tiež. Pamatam si, keď nám babka čítala knižku Babička 👍, zlaté časy to boli.
@nicoletta98 svokra je vždy problém. Či má rada vnúčatá,stará sa, zaujima...je problém...či nemá rada vnúčatá, nestará sa, nezaujíma...zas je problém...🥺
@summer23456 Ale aj nevesty sú väčšinou problém,či?
Autorka a ked su deti chore alebo je im tazko tak ku komu idu? Lebo vtedy je to podla mna krasne vidiet, lebo to plati aj u nas v dospelosti ze ked ti je tazko tak ides k tomu co ti je najblizsie, u koho citis navacsiu istotu a doveru

Prepac, ale tie rozpravky pred spanim je podla mna uplny zaklad. Preco len u babky to maju?