Keď sa chlap neozýva
Ahojte, po tom, čo som sa popálila v lete s tým kamarátom a písala sem kvôli rade, som sa o chlapov akosi prestala zaujímať. No stretla som jedného, ktorý sa mi zapáčil. Stretli sme sa raz a nakoľko je z iného mesta a pracuje v BA tak sme si veľa písali. Často mi písal prvý, zaujímal sa, keď mal ísť domov, vždy mi dal vedieť a napísal, že sa teší, a že dúfa, že sa uvidíme. Bol milý, no ja som si po predchádzajúcich skúsenostiach držala odstup. Osobne sme sa stretli potom asi trikrát. Boli sme na prechádzku, v kine a tak. Videla som, že má záujem, bol milý, aj mi povedal, že som mu veľmi sympatická. trochu sme flirtovali, pokecali.Nič medzi nami nebolo, myslím žiaden sex ani nič, stretli sme sa, porozprávali sa, zabavili sa. Držala som si odstup,hoci postupne som zistila, že sa mi celkom páči. No zrazu sa ozýval menej a menej. Na fb odpísal ledva po týždni, potom ani to nie. Na Vianoce som mu poslala sms a zapriala pekne sviatky, nakoľko sa prestal ozývať, nepredpokladala som, že dôjde k ďalšiemu stretnutiu, hoci bol na sviatky doma, pripojila som aj želanie k novému roku. Odpísal a dokonca napísal, že ved do nového roka sa môžeme vidieť, je doma a bol by aj rád. No neozval sa. Mala som niečo pred vyše týždňom cestu cez ich mesto , tak som mu poslala sms, že mám cestu a ak má čas a chuť, môžeme čosi podniknúť a niekam vybehnúť. Prišlo mi to také prirodzené a nevtieravé, nechcela som na neho tlačiť, keď som postrehla, že sa za poslednú dobu odmlčal dosť. No neodpísal ..doteraz. Dokonca ani na fb neprišiel niekoľko dní odvtedy. Nechápem správanie mužov, to je akože normálne u chlapov, že neodpíšem, vypnem obraz aj zvuk a dovi..dopi? 🙂
@ena70 inak, toto je asi jedina situacia, kedy nechaju domyslanie na zene. Inak maju radi reci na rovinu a neznasaju ked sa s nimi zeny bavia v metaforach a nedokoncenych vetach a v tomto pripade to sami robia. Zvlastne.
@hradnapani Suhlasim, v tomto sme odkazane na nasu zensku intuiciu.
Nad niektorymi reakciami tu fakt zasnem...akoze tu obhajujete spravanie toho chlapa, ako keby to bolo normalne, hoci tu vobec nejde o to co on citi/neciti voci nej, ale o zakladnu slusnost reagovat na spravu. Ked mi niekto napise ze je v mojom meste a chcel by sa stretnut, ci uz je to svokra, spoluziacka, co som ju 5 rokov nevidela, znama, byvala suseda, ktokolvek s kym nechcem ist, lebo proste nechcem, je jedno z akeho dovodu, tak aspon odpisem nejaku vyhovorku, ze som chora, lezim v nemocnici, mam chripku a som nakazliva, mam iny program co sa uz neda zrusit, mam deadline v praci, mame poradu, sestra potrebuje postrazit decko...proste cokolvek ale na tu sms zareagujem, lebo je to zaklad slusnosti nenechat druhu stranu v neistote a nebudem sa hrat na pacienta v kome, alebo na obet unosu ci sa tvarit ze mi ukradli telefon prave pred chvilou a neda sa mi odpisat. Takto reaguju bud zbabelci, co nemaju odvahu napisat co napisat chcu, alebo vypocitavi hajzli, co vas chcu mat este v zalohe niekedy do buducna. A uprimne, nebolo by mu luto ani za jednym z tychto typov...
Ahoj,ja ťa chápem, tiež som to zažila, chodila som von s jedným chalanom, všetko vyzeralo byť úplne okej, na dobrej ceste na vzťah a zrazu sa prestal ozývať.. Keď mi po nejakom čase odpísal ledabolo akože až teraz si všimol, že som mu písala, tak som sa cítila najskôr ako krava. Ale potom som si presne pomyslela, že kašľať na to, keď nemá záujem, tak nemá. Tiež by ma zaujímalo, prečo najskôr niečo riešil úplne a potom nemal ani toľko rešpektu voči mne napísať, že kašleme na to, asi sa nehodime k sebe. Ale holt, už je to raz tak,chlapi inak rozmýšľajú ako my ženy, niektorí sú otvorenejsi viac, niektorí to takto riešia..v každom prípade, zbytočne by som sa tým nezatazovala, aj tak to nemá zmysel. Nemôžeš dakoho nútit, aby sa správal podľa toho, ako ty chceš alebo ako ty robíš. Nájdeš iného a bude lepšie 😉
@hradnapani to máš 200% pravdu!!! A nechápu prečo od nich chceme nejakú reakciu, prečo si nechceme a nevieme domýšľať, veď si tiež zaslúžime férové jednanie. Či už je odpoveď negatívna alebo pozitívna. A my tie metafory používame len preto, aby sme na nich nešli tak zhurta v niektorých veciach.
@marionmarion Nikto jeho spravanie neobhajuje, len sucho konstatujeme, ze vacsina muzskej populacie inklinuje k podobnemu spravaniu, ze sa odmlcia, namiesto toho, aby sa na rovinu vyjadrili.
Otazka znela: Preco sa neozyva? Odpoved je: nema zaujem. Pre neho je to odpoved na rovinu, namiesto toho, aby si vymyslal, preco sa nemoze stretnut.
Asi som chlap, pretože v niektorých príspevkoch som sa stratila a vlastne neviem, čo je správne. Na jednu stranu: chceme veci jasne a zrozumiteľne. Na druhú, chceme radšej matuce výhovorky davajuce stále šancu, aj keď už je to pre chlapa uzavretá záležitosť, len aby dostál slušnosti a odpovedal na naše správy. Hm 🙂 Odmietnuť ženu asi tiež pre chlapa nebude veľmi príjemné a ľahké.
@zuzina25 Nema uz o teba zaujem. Mozno si mu prisla chladna alebo mu vadilo ine (mozno aj hlupost)...alebo niekoho ma.
Neries. Ked chlap nieco chce, urobi vsetko preto aby to ziskal. Ked nic nerobi tak nema zaujem vobec alebo je ten zaujem vlazny.
@jeannna o tebe nepisem...ale boli tu nazory typu "co sa cudujes, je to normalne, preco by sa mal ozyvat?" a podobne, ja reagujem na ne...a reagujem hlavne na otazku uz v diskusii, tusim na prvej strane kde sa zakladatelka pyta ci je to normalne ze na sms vobec neodpisala ze nereaguje nijako...toho sa tykala moja odpoved 😉
@marionmarion Ano, blbe bolo, ze to stretko vobec spomenul a ze by bol dokonca rad a potom uz vobec nereagoval. Fakt je, ze sa predtym neozyval a uz sa dalo predpokladat, ze straca zaujem a neprikladal tomu vyznam. Ja by som asi v tomto pripade ( po skusenostiach 😀 ) to nechala tak s navrhom, nech sa ozve on a vyckala by som reakciu. Ale nevadi, zakladatelka sa nezachovala ako vtierka, slusne reagovala na jeho navrh a aspon zistila, ze tento muz nestoji za to.
Diskusia sa potom sustredila len na to, ze nema zaujem a jeho ne/slusne spravanie uz nikto neriesil.
@jeannna to ze nema zaujem je jasne...to jej tu uz napisalo dost bab a to som uz opakovat nemusela...ale ohladom toho odpisania na sms, to je u mna fakt o slusnosti...aby druha strana aspon vedela na com je...
@marionmarion Asi to bude zniet blbo, ale takto ovela lepsie vie, na com je ... ani za kamarata by som ho nechcela. Uprimnost zvitazila nad falosnou slusnostou.
@zuzina25 ak je zaujem skutocne silny a realny, tak to tak rychlo nevyprcha..myslim si to co baby povedali predo mnou, zbytocne sa ne neho nijak neupinaj, keby chcel ozyval by sa castejsie, viac by sa snazil o stretnutia atd...
Podla my zeny sme take vo vseobecnosti, ze ak sa nam niekto paci a tak, tak ak nas nechce boli by sme rady za jasne nie, jednoducho nemam zaujem a nie o take natahovacky, pretoze aj ked je jasne co si mysli on, my stale dufame nejaku iskierku...cize kaslat na to, nie je jediny na svete, aj moja kamoska hovori, ze len raz sa pchala tak chlapovi do r..ti a uz nikdy viac...to za to nestoji...kto ma zaujem sprava sa uplne inak...
@ena70 ja som sa v poslednej takej moje epizodke presvedcila o tom istom, ze on mlci a ty si domysli, ale nakoniec sa vymackol a prislo k tomu, ze oni ani sami nevedia co chcu, ci pride lepsia alebo to da dokopy s tebou a tak vyckvaju co bude, ale ked uz vidia ze uz nemenis cakat tak jasne si najhorsia....
@jeennyv ja toto mlčanie tiež tak neznášam!! a kamoška zažila podobné, písala si s jedným,prechádzal vlakom okolo jej mesta, ale nie aby sa zastavil. ona čakala na smsku, on nič, a keď už bol doma, tak potom jej napísal že je už doma, že sa ponáhľal, lebo že nemá neskorší prípoj k vlaku. ako keby neexistovali taxíky do pekla. a hlavne že potom šiel večer do krčmy s kamošom. a ona doma čakala že niekam aspoň na kávu vybehnú. vravím, nefér jednanie majú ....
@ena70 ja som polroka toto prezivala intenzivne natahovacky a hluposti, jasne vsade inde sa dalo ist len ku mne nie bol z ineho mesta, ale dnes taku vzdialenost ludia bezne chodia za pracou atd. ked sme to ukoncili, uz nebol problem prist sem do mesta a bavit sa atd...Ja som toho nazoru, ked v tom pare buducom je iskra a chtic z oboch stran ten problem nie je, lebo ludia vtedy chcu ist byt spolu, ale ak to jeden berie tak nijako ci len ako naplast, pridu tieto opletacky a problemy....
@jeennyv no ja som z jeho strany aj z tohto dôvodu citila zaujem... kludne prisiel z NM az po mna.(skoro hodina cesty) ..potom sme sli do ineho mesta do kina...odtial ma zaviezol naspät domov a potom tahal este hodinu domov do NM... a napisal ze bol rad ze mohol byt so mnou a vidiet ma zas... ..a teraz nema 100 sekund cas napisat do jednej sms sorry, nemam cas alebo zaujem.. 😒
@ jeennyv malo tam byt 10 sekund 😀
@zuzina25 chlap ti sorry nemam cas alebo zaujem nikdy nenapise, este by sa mu na jednu stranu mohla niekedy hodit a na druhu stranu nemaju na to ako sa vravi gule, lebo inak by ti na rovinu hned vsetko povedali, aj ja ho do toho, aby sa vyjadril co a ako musela vlastne dotlacit...nechaj to tak, ak bude chciet tak sa ozve, a ty randi, zaujimaj sa aj o ostatnych ludi...
Nepreskocila iskra, nexaj to tak... Ja to robim presne ako on..nexcel to seknut naraz zrazu, tak to spravil takto postupne. Hladaj dalej..
Nakolko sa mi dostalo zopar sprav , ze ako vyzeram, tak som si dala foto ...aspon na chvilu, potom ho zmazem, z istych dôvodov 🙂

@zuzina25 ja ťa inak veľmi chápem. My ženy potrebujeme všetko počuť na rovinu, rozobrať sprava zľava ale muži nie. Oni mlčia. A Ty žena domysli si!! Tiež mi to príde nefér od nich. Oni tak neradi diskutujú...neviem prečo je to tak. Asi poviem len to jedno otrepané "Muži sú z Marsu, ženy z Venuše".