icon

Kedy išli vaše deti prvýkrát na prázdniny k babke?

22. mar 2021

Môj syn má zachvíľku rok a moja svokra na mňa tlačí s tým že si ho chce vziať k sebe v lete “na celé prázdniny”
Nieje to stará babička ktorej by som nedôverovala alebo by som sa bála že by sa nedokázala postarať že by nevládala...
samozrejme že som jej slušne vysvetlila, že si myslím ze na takéto veci je ešte príliš skoro + KOJIM no a samozrejme že sa urazila a nekomunikuje už týždeň čo mi je jedno, len ma zaujíma že či to preháňam alebo je to aj podľa vás skoro ?

bubinko1506
23. mar 2021

Moji mali 2, ked boli 1x pocas vikendu sami u mojich rodicov a necele 3 roky, ked boli na cele 2 tyzdne u nich na prazdniny. Perfektne si uzili, ani si na nas nespomenuli. U svokrovcov este sami nespali. Nemaju zaujem si ich zobrat k sebe. Je super, ze svokra by chcela maleho na prazdniny, ale dohodla by som sa s nou, ze este aspon rok pockate a zacnete postupne, najprv na vikend. Urcite to nemyslela zle😉

makova333
23. mar 2021

To odkedy maju rocne deti prazdniny? 😀 A k otazke starsie dieta islo s mojimi rodicmi na dovolenku v 3 rokoch lebo velmi chcelo. Moje druhe dieta ma 9 rokov a u babky este same nespalo. Lebo nechce. A toto je pre mna kompasom ci ano alebo nie. Pokial mi dieta nevie povedat ci chce alebo nie, ani by som nerozmyslala (s vynimkou situacii ked rodic nema na vyber- npr. mama ide do porodnice a ocino je na sluzobke a pod.) A teda na dva mesiace, to sa ani nevyjadrujem...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
petulda333
23. mar 2021

@elizabet173 to budovanie vztahu nebolo len o rocnom dietati, ale skor celkovo o detoch, kedze tu mnoho zien, nielen v tejto diskusii, pise, ze dieta nedali a ani nedaju k babke. Moje deti boli aj mladsie u babky a nemyslim, zeby im to uskodilo. A ano, bolo mi smutno ale aj som ocenila, ze sa mozem pokojne vyspat

petulda333
23. mar 2021

@elizabet173 a aby som doplnila, casto tu citam, ze sa ani nechcu stretavat s babkami ani nedaju pokocikovat, ked pride babka (hlavne svokra) na navstevu, ze ved bez matky to nemoze byt a pod. A to je podla mna uz cudne.

tatiana1329
23. mar 2021

Prvy krat isli pred nedavnom maly ma 5 mala ma 2 a pol a to boli len na jednu noc. Podvecer som ich tam odviezla a za 24h isla pre nich. Ale to sli k mojim rodicom, k svokrovcom tak skoro nepojdu (muz rozhodol).

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
petulda333
23. mar 2021

@elizabet173 nic nepletiem. S inou mamickou som komunikovala, nielen o teme autorky ale celkovo o postoji zien. Autorke som nazor k teme vyjadrila. Zvysok bol aj ku komentom tu, ako sa niektore vyjadruju. To, ze si sa pripojila a reagujes na ine je tvoja vec. Ja som komunikovala s niekym inym a temu sme rozsirili. Tot vsjo

00ivi00
23. mar 2021

@petulda333 je fakt že ty tu točíš o niečom úplne inom, celkovo o prespávaní detí u starých rodičov i keď ja som konkrétne písala o jednoročnom kojenom dieťati. A ani jedna mamička tu nepíše, že nedá babke ani len pokočíkovať, neviem kde si to zobrala. ty si tiež reagovala na môj komentár len za to, lebo ty si iného názoru, na ktorý som sa tiež nepýtala, iba som reagovala na autorku, pretože aj ja mám momentálne ročne dieťa 👍🏻

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
petulda333
23. mar 2021

@00ivi00 aj ja mam take dieta. Precitaj si svoj koment. Je uplne nezmyselny. Teda tvoj nazor. Neberiem ti ho, ale pisat, ze by bez teba par hodin nevydrzal je blud a zbytocne to autorku matie. To matky to nevydrzia. Asi tolko. Ale ved si zavri dieta do bubliny a neukazuj ho nikomu, aby z toho nemalo traumu 🤦‍♀️

petulda333
23. mar 2021

@00ivi00 a reagovala som na tvoj koment kt nepatril autorke ale vieste a bol mimo temu
@elizabet173 mam prieskum tu z mk 😁 zapisujem si kazdy jeden koment. Boze. Este raz a pomaly a skus pimaly aj citat! Autorke som odpisala a zvysok je komunikacia s inou mamickou aj o inej podobnej teme. A ano, tento nazor co spominam,tu casto matky prezentuju a tych tem tu bolo pozehnane! A suvisi to spolu

janickacrazy
23. mar 2021

@petulda333 tak zase niekedy to nie je ani o tej mame, že dieťa nepustí z domu, ale napr. naše babky nemali záujem ani o kocikovanie, ani o to, aby dieťa občas postrážili, nieto ešte aby tam spalo, ja by som kľudne dala, ale nebolo komu

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
petulda333
23. mar 2021

@elizabet173 ano ale ona reagovala na viestu a ja som nato napojila
@janickacrazy ano, to je tu tiez spomenute. No ja v6slovne pisem o tych co deti dat nechcu aj ked babka zaujem ma.

mon895
23. mar 2021

Moj ma 4r a este nebol na prazdninach bezo mna u nikoho ale mozno tento rok skusime - ak bude chciet

00ivi00
23. mar 2021

@petulda333 prečo by bol môj komentár nezmyselný? Za to že je iný? Ty si očividne chodiaca múdrosť a tvoje dieťa po pôrode odišlo po vlastných z nemocnice rovno k babke. Ty poznáš moje dieťa? Neskutočné niečo a stále si ideš svoje. Každé dieťa je iné a áno možno práve to moje by bolo jednoducho nervózne keby ho na 5 hodín odlifrujem k babke, ona ho za mňa totiž nenakojí. Ale vlastne zrejme aj na to máš nejakú odpoveď. Pozdravuje ťa moje bublinové dieťa ktoré je takmer každý deň s iným starým a prastarým rodičom (bez nočného prespávania a napriek tomu ich pozná, čudné nie? 🤔🤣)

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
00ivi00
23. mar 2021

@elizabet173 najlepšie už asi neodpovedať, aj tak sa nikam nedopracujeme. Keď dieťa neprespáva od pol roka u starých rodičov tak je "traumatizované" 🙈 hold každá máme iné dieťa, inú skúsenosť 🙂👌🏻

petulda333
23. mar 2021

@00ivi00 boze moj. Ano, odislo po vlastnych a rovno recitovalo basnicky 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
@elizabet173 ja nikomu nazor neberiem. Ak ho nechces dat fajn, ale precitaj si komentare tych co dat nechcu. Tiahnu to do extremnosti, ze ich dieta to tam nezvladne, bude mat z toho pomaly traumu a vyslovne je tam citit taky zakaz akoby ta babka nemala pravo travit cas s tym dietatom. Preto tak reagujem, lebo niekedy tu citat nazory zien je az na psychiatra.

emilius03
Odpoveď bola odstránená
zuzipuk
23. mar 2021

No nedala by som. Teraz má moja vyše 2.5 a o dva mesiace mám ísť rodiť ale aj manželovi som nakázala, že Malá bude spať doma, nech ich ani nenapadne dať ju spať k babkovcom. A tiež, zlatí sú, dobrí sú, ale chcem aby spinkala ešte doma.

ckatka
23. mar 2021

Moja mama aj svokra sú pracujúce ešte, takže "prázdniny" trvajú max týždeň (keď si vezmú dovolenku).
Malý bol prvýkrát u nich sam tuším keď mal čerstvé dva roky a my sme šli na týždeň na lyžovačku. (Nekojila som). Prípravu na to mal takú, ze vždy keď ku nám došli babky na návštevu, my sme zdrhli s mužom do kina 😂 aby aj uspavali aj všetko. Zvládol to v pohode. Keďže babky mame 150km, chodíme obvykle na týždeň, kratšie sa nám neoplatí...
Teraz ma 4 roky a v pohode dáva také že týždeň u jednej týždeň u druhej a potom domov. Mame videohovory posielajú nám fotky a všetci si to užívajú. Zároveň však musím povedať že rešpektujú naše "zákazy" v zmysle sladkosti len po jedle a zdravá pestrá strava a opatrne s elektronikou. Väčšinou sú však vonku.
Ročne kojene babo by však bezo mňa nikam nešlo...ale ja by som tam kľudne šla s ním aj na mesiac 😉 sa ti pohrajú s dieťaťom a oddýchnes si.

viestta
Odpoveď bola odstránená
kikusik88
23. mar 2021

Moja starsia spala u svokry 1x jednu noc ako 8 mes. Bola na UM a my sme sli na svadbu.... Ale ona ako dieta ich zboznovala nebol problem.... Potom od roka tam chodievala na den a sem tam aj na noc. Ale to fakt jedna noc pocas vikendu ze sme niekam sli... Ona je vseobecne doeta ktore by slo aj k susede keby ju pozvala..... Pomohlo
No a mladsiu som 2 roky dojcila. Od roka a pol len raz pred vecernym spankom no a tak nesla.... Ona ale nesla nikam bez mamy.....
Az okolo 3 r ostala jednu noc a potom uz nechcela. Aj sme skusali a museli ju vecer priviest. Teraz ma 5 a pol a bezne chodia obe na víkend prespat, tesia sa, obe stramy su spokojne....
Ale kojene rocne dieta na cele prázdniny svokra mala svoje deti mohla sa rozhodnut vtedy co chce a co nie
Teraz nech to necha na vas na rodicoch...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
viestta
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
alexk12
23. mar 2021

Je toskoro a keď ho ešte kojis to si ako predstavuje že prídeš nakojis ho a necháš jej ho🤨🙄a srať na ňu že sa urazila je to tvoje rozhodnutie komu a keď, dáš svoje dieta

00ivi00
23. mar 2021

@viestta nerozumiem prečo som bola opäť označená v tomto príspevku 🙈