icon

Kedy si partner/ka zaslúži facku?

24. nov 2020

V zasade asi kazdy odmietne nasilie vo vztahu. Ale ako tu obcas citam komenty uz parkrat som citala, ze vyprovokovala som ho, alebo mama vecne otca provokovala. Neviem posudit, co kazda z nas vnima ako provokaciu, asi aj na to su hranice, ale kedy si podla vas zasluzi zena facku od muza, pripadne aj naopak muz facku od zeny? Ktore situacie by boli pre vas akceptovatelne ze su uz fakt daleko cez ciaru?

nominativ
24. nov 2020

@kittykat22 možno by som si radšej tých pár rokov odsedela ja, ako keby si tých pár rokov má odsedieť on (lebo neverím v náš právny systém) a deti ho ešte raz budú stretávať na ulici.

kittykat22
24. nov 2020

@nominativ par rokov? Dostanes 15+ rokov. Vezenie nie je prechadzka ruzovym sadom celkovo. Pre pedofilov je to skor prechadzka peklom. Kolko z nich to nevydrzi a radsej spacha samovrazdu v prvych mesiacoch vykonu trestu.

karolinakr
24. nov 2020

Facku možeš dať vtedy ked ho pristihneš pri nevere možeš dať aj dve

mon29
24. nov 2020

Mna tato otazka normalne ze fascinuje🤣 ako v dnesnom svete si este niekto môže myslieť, ze nasilie je ok? 🤦‍♀️NIE JE .. NIKTO SI NEZASLÚŽI FACKU ANI INE NASILIE a uz vonkoncom nie vo vztahu.. teba ked nastve predavacka vylepis jej? Alebo autobusarovi, alebo susede ? Ved hadam preto sme na vrcholu rebricka ze vieme pouzivat mozog a ovladat emocie..a ak nie smer psycholog, liecebna.. a uz vonkoncom nepochopim ako moze niekto nasilie ospravedlnit este u cloveka ktoreho akoze milujem🤷‍♀️.

adusa1987
24. nov 2020

No nam sa raz stalo ze ma nastval povedala som mu ze je debil a on mne ze som krava..potom sme sa zacali smiat a bolo dobre.pre mna toto niesu ani hlboke vulgarizmy nakolko aj zalezi akym tonom.to povie..ale ze mi ppvoe ze som koza ci opica no boooze dost casto sa podpichujeme..ale v zivote ma neudrel a ani ja jeho..aj som ho provokovala skor to bolo take skusanie ci skusi ma udriet ale ani to s nim nehlo sedel a smial sa...takze tak...

marseillefan
24. nov 2020

Jediný prípad, kedy je facka vo vzťahu v poriadku, je počas sexu... ak to vzrušuje toho, kto je fackovaný. Kľudne v takom prípade aj na zadok dať a vyťahať za vlasy.

vevesh
24. nov 2020

Teoreticko- prakticky nikdy. Ale neverim, ze kazda jedna ako sa tu dusuju, hned ukoncia vztah (pokial to nebola polhodinova bitka predchadzajuca 2 hodinovemu lietaniu vulgarizmov).🙄🙄🙄🙄 Chapem, ze niekomu rupnu nervy, vypne hlavu a jednoducho v danom momente neuvazuje a nereaguje a partnerovi/partnerke jednu vypali. V takomto pripade by som vedela vynimocne odpustit. Ak by to urobil 2-xty krat, takyto vztah by som ukoncila. Ale na druhu stranu, existuju aj talianske vztahy, kde to na poriadok patri😀tak takym ludom to v ramci ich medzi vadit nebude sem-tam sa vzajomne preplieskat🤪🤪

kiki68
24. nov 2020

Nikdy ak to nie je vopred dohodnute, ze sa to niekomu paci a suhlasia obaja. Inak muz nema co zenu fackat a naopak. To uz je nasilie. Moj muz na mna za 5 rokov nezvysil hlas. Nie ze facky. To moze robit v posteli s mojim suhlasom.

jaskolka
24. nov 2020

Len láska niekedy ozaj nestačí. Iste, na začiatku je všetko ružové a krásne, ale po čase vyjdu na povrch aj tie horšie vlastnosti, aké máme každý. Ale keď je tam úcta a tolerancia, tak hlavne z toho dôvodu nebudem urážať, vulgárne nadávať a ponizovat, nebodaj útočiť fyzicky. .A vtedy aj láska rastie. Aj mne ex hovoril, že ma veľmi miluje a cíti lásku... A vidíš, nestačila, lebo chýbala ta úcta.. A láska zmizla 🙂🙂🙂

kubkovamama
24. nov 2020

V zdravom vzťahu si nikto "nezaslúži" facku či inu formu presadzovania svojho..Psychopata vyprovokujes už len tým ak sa vedľa neho nadychnes.Davno moje dva exvztahy boli také toxické,obaja velky nervaci,cholerici,no bola som na to viac-menej zvyknutá,moj otec je taký a to už ma 80r.No nikdy nebol k mame násilný,nikdy nepadla facka,vulgarizmus.Takze prvýkrát som vydržala veľa až ma raz buchol o stenu,lebo som sa mu v kuchyni neuhla HNED ako on chcel.Bola som tak prekvapená,že som sa nezmohla na reakciu.Plus iné problémy,ale to bol teda zlom k rozvodu.Druhy vztah už vo fáze rozchodu keď som exa konfrontovala po nevere a konfliktoch so svokrou z jeho strany úplný amok,krik,vulgarizmy,držal mi ruku a mixoval so mnou tak to som mu jednu strelila.Nevies si predstaviť ako sa mi uľavilo.Ale bola to už taká inštinktívna facka z celej sily,už som nevedela ako argumentovať,ako sa slovne brániť a to ho zastavilo.No už by som nechcela podobné nikdy zažiť.Celkovo sa cítiš zle v takom vzťahu kde máš pocit a v podstate čakáš na to,ci sa to udeje.V tom vzťahu sú určite varovné signály,ktoré prehliadame alebo si neuvedomujeme aj niekoľko rokov a zrazu to niekde vypeni a v tom momente si uvedomis,ja som mala tusaka pred 5r.Je tenká hranica medzi domácim násilím a len tak niekoho štuchnúť.Su vzťahy,kde je to na dennom poriadku,IQ oboch je niekde dole a berú to ako normálnu vec..prípadne IQ je riadne vysoko a spoločenské postavenie muža či ženu je niekde úplne inde..a niekde sa to stane raz a vzťah pokračuje akoby v pohode ďalej,aj keď podľa mňa už by to v pohode nikdy nebolo.Terajsi manžel miluje kľud a pohodu vo vzťahu,viackrát sme sa aj bavili na túto tému tak mám aj pohľad chlapa-samozrejme vie sa naštvať ako každý.aj keď zatiaľ sme nemali nič čo by sme nevedeli normalne odkomunikovať.On hovorí,že radšej nech sa ten jeden ide prejsť,vybehať nervy,zavrieť sa volakde v garáži a keď vychladne vrátiť sa.Keby dá facku žene za čokoľvek cítil by sa ako magor.

sari24
24. nov 2020

Nebudem sa hrať na chrumkavú a žiaľ z mojej či partnerovej strany raz vyletela aj nadávka. Bola to ale veľká hádka a emócie vtedy prevládali. A práve preto aby sa také nestávalo tak je lepšie odísť z miestnosti, bytu ..nebavit sa.
Facka je ale za hranou. Nepolozila by som ruku na muža nikdy a to isté platí aj preňho. A ak by áno tak to značí že vo vzťahu je všetko zle a radšej sa rozísť ako fackat.
A vzhľadom k tomu že som mala rodičov ktorí mali absolútne zle manželstvo kde bolo aj fyzické násilie tak u mňa by vzťah po facke skončil.

alazala
24. nov 2020

Nikdy

natyreggae
24. nov 2020

Facku by som dala partnerovi možno že za neveru ale ani to neviem isto povedať... A pri hádkach by sa určite nemalo fackovať... Aj keď sa hádate tak sa stále ľúbite ... A áno aj ja s priateľom sa občas pohádame ale určite by ani jeho ani mňa nenapadlo mu dať facku... A za čo? Za to že má iný názor? Keď mi na niekom záleží a milujem ho proste mu nedokážem dať facku aj keď som napríklad nahnevaná na neho .. Nie proste sa v normálnom vzťahu nefackuje! Ani pri hádkach!

andreatytler
24. nov 2020

Povodne som tiez chcela napisat ze facku nikdy nedat ale potom som si precitala druhy prispevok kde opisujes konkretnu situaciu kde si chcela odist a on ta drzal a vtedy si mu dala facku. Bola som presne v takej situacii. Bola som neskutocne nastvana a chcela som byt sama a on ma chytil a nechcel pustit. Naliehanie nepomohlo, tlacila som ho prec ale bol silnejsi, na par sekund som tam stala nehybne ale nepustil ma a tak som ho mierne kopla kolenom medzi nohy a pustil ma a odisla som. Toto sa ale udialo vsetko tak do 15 sekund...
Po pravde neviem co ine sa da urobit. Stat tam ako stlp a cakat ze kym ta pusti ked to v tebe vrie. Ak niekto vie ako vtedy spravne reagovat, napiste prosim.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
nikaeli
24. nov 2020

nikdy

čo je podľa teba definícia lásky? pýtaš sa, či stačí tolerancia a úcta.. to je podľa mňa súčasť lásky.. rešpektovanie toho druhého.. iste, stáva sa, že nie vždy súhlasíme s iným názorom, je však otázkou, ako to vyriešiť - ok, akceptujem tvoj názor, ja si myslím niečo iné a týmto to uzavrieme.. ale nastane hádka.. alebo obmedzovanie (ako si nazvala objatie partnera, ktoré ti v danej chvíli nebolo príjemné) alebo facka.. prvá, druhá, desiata, už nepočítaš........

záleží od teba a od tvojho partnera.. od vašich očakávaní, od vášho vzťahu ako takého, od vašich osobností a schopností riešiť konfliktné situácie.. a asi aj od toho, o aký konflikt ide.. či chceš hnedú gaučovku a on sivú, či chceš ísť na Bahamy a on do Tatier.. či chceš jedno dieťa a on osem.. či si bez práce a on maká a ty míňaš prachy na kaderníčku.. či ho večer čakáš s večerou unavená po dni s tromi deťmi a on sedí na pive..

každopádne za mňa ešte raz - nikdy.. stalo by sa tak raz a nikdy viac..
snažím sa riadiť heslom "nerob iným to, čo nechceš, aby robili tebe"

vyrastala som v rodine, kde sa konflikty riešili slovom, hľadaním spoločného riešenia, nikdy bitkou, obmedzovaním, zastrašovaním.. preto takýto vzorec správania neuznávam a nepoužívam..

sari24
24. nov 2020

@andreatytler ja tvoju situáciu poznám ale opačne garde. Partner bol hrozne naštvaný a ja som ho držala ..samozrejme nič mi nespravil len proste bol nazlosteny a chcel vychladnúť, možno sa ísť prejsť, neviem.
Takže chápem obe strany a v tomto prípade aj teba. Tá nahnevaná strana chce pokoj a ukľudniť sa a tí druhí asi nemajú radi konflikt a chcú to urovnať hneď.

macekovam
24. nov 2020

nikdy si nevidela zenu s chybajucim prednym zubom? Tak sa jej spytaj za co to bolo?Aj muzi chodia so zlomenymi zubami.. prednymi.. je ich dost tak sa opytaj.. urob anketu ktorej vysledkom bude nejaky graf.. a potom nam to tu prezentuj🙂

cervenaruza123
24. nov 2020

Facku si nezasluzi partner asi nikdy, ale ako opisujes vasu konkretnu situaciu, tak zase to je reflexne ciastocne a partner sa nemoze cudovat. Moj ocko je napriklad velmi steklivy. Od mala mame prisne zakazane ho steklit. Keby sme ho steklili, urcit by nas v ramci obrany udrel, ak by aj nechcel. Vzdy ked sme zacali nahodou, tak s panikou v hlase od nas utekal, lebo vedel, ze ked budeme pokracovat, reflexne nas udriet moze, aj ked nechce. V niektorych situaciach je to jednoducho pud, reflex, branit sa hoci tak, ze druheho udries a nevies to ovladat aj keby si chcela, hlavne ked si vytocena alebo teda sa ti deje nieco neprijemne a neprestava to.

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
derdia
25. nov 2020

No tak po lopate vysvetlene....
Podľa mňa si "zasluzi" vtedy, alebo skôr sa nečudujem absolútne, že jej partner jednu vypáli.... Ked skáče ako sliepka besna a mysli si o sebe, že si môže dovoliť všetko a útočí fyzicky, a nevie, alebo je tak primitívna, že nechápe, že aj v hádke je nejaké to ODTIAĽ POTIAĽ! a presne je to o tom, že ja mám jednu známu, nebudem bližšie opisovať, ktorá keby bola moja partnerka, tak nie, že jej "LEN" JEDNU VRAZIM...
Nesúhlasím s fyzickým násilím, ale NECUDUJEM SA, ŽE NIEKTORÉ SCHYTAJU😄😄😂😂LEBO SI ZASLUZIA😄😄😄👍

basska_b
25. nov 2020

Žena muža provokovala - poznám dva také príklady. Aj keď si určite nezaslúžili bitie resp. nadávanie, ale ako píšu vyššie, vzťah už bol / je nevyliečitelne chorý:
- jeden príklad sú rodičia môjho bývalého, najprv boli dlho od seba, potom sa rozviedli. Jeho mama bola dosť neznesiteľná hysterka, žiaľ, zažila domáce násilie, ale jej povaha spojená s mierne psychopatickym manželom v tom asi mala podiel. a bývalý to raz okomentoval "moja matka vie človeka tak vytočiť, že sa ani nečudujem, že otec vyletel z kože".
Ďalší príklad sú moji starí rodičia 80tnici.babka sa vyjadrila, že zlatú svadbu nebude oslavovať, že vraj nie je čo. Dlhoročné nepochopenie a odcudzenie by viedlo u mladšieho páru určite k rozvodu. Dedko ju teda nikdy neudrel, ale vynadal do sprostých veľakrát. Ale zažila som na návštevách, ako babka s posmechom a výsmechom komentuje každý dedkov krok. Asi to poznáte. Dedko nehovorí nič, až po čase vybuchne.
Mali by si aj ženy vstúpiť do seba a nerobiť mužom take veci, pindanie, bezdôvodnakritika, lebo sú to zabíjaci vzťahu. Nie dôvody na bitku, ale zabijaci vzťahu v prvom rade.

ninapat
25. nov 2020

Uf ja si neviem vobec predstavit nieco taketo. V zivote by som nerespektovala ak by chlap na mna zdvihol ruku a tiez by som si to ja nedovolila.

autor
25. nov 2020

@jaskolka like

november1111
Odpoveď bola odstránená
autor
25. nov 2020

@mon29 Samozrejme, ak som aj v zivote mala nejaku nezhodu s niekym na verejnosti, s predavackou, susedom, ci podobne, tak nikoho nefackam. Ale mala som aj situaciu, ze ako skoro dospela som brigadovala a obtazoval ma muz, zatlacil ma do kuta a obchytkaval. Potrebovala som sa branit. Kopla som ho, a este som mu zvynadala ze ma ma pustit, kkt vyjebany.

@cervenaruza123 Asi o tomto to je.

@pupavka89 dik

@derdia Taka na schladenie.... 🙂

@basska_b Mozno sa nasuka dalsia otazka, preco babka takto zhadzovala dedka - moze to byt povaha ale moze to byt aj akasi frustracia z niecoho nenaplneneho... to len tak na filozofovanie, kde by mohla byt prvotna pricina problemu.
@november1111 Nie nebola som nepricetna, A nie nespravil dobre. Jasne som mu zopakovala, ze ma ma pustit. Respekt je velmi dolezity. A nepisem, ze by som to uz neurobila, je kludne mozne, ze ak sa on z toho nepoucil, a urobi to znova, budem mozno reagovat rovnako. Ano som taky typ, neviem si predstavit ze stojim ako solny stlp a ludia si so mnou robia co chcu. Ak nezaberaju slova, co potom? Ako vravim, pripadalo mi to v tej chvili ako prejav moci, nerespektovanie a neviem co este.

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
november1111
Odpoveď bola odstránená
november1111
Odpoveď bola odstránená
basska_b
25. nov 2020

"moze to byt povaha ale moze to byt aj akasi frustracia z niecoho nenaplneneho..."
Určite áno. Za ten život sa nazbieralo veľa krivdy. Dedko jej bránil urobiť si vysokú školu, stále muselo byť po jeho, babka si ľútostivo vzdychla, že síce išli veľakrát do divadla, mali lístky do opery zadarmo, ale pred predstavením ju nikdy nezobral do kaviarne ... proste sú v tomto iní.