Koľko by mala prispieť návšteva na jedlo a energie?
Ahojte, koľko podľa vás je rozumné, aby návšteva prispela na jedlo?
Jedná sa o návštevu, ktorá je u nás už 9. noc. Teda sa u nás stravuje (keď m je čo je navarené), používa vodu, periem mu.. Aby to nebolo prehnane, ale tiež mi príde, že zadarmo to nie je ok, lebo máme na neho náklady. Ešte tu plánuje pár dní ostať. A pracuje na diaľku, takže používa aj 8 hod elektrinu na pc. Myslíte si, že 5 Eur je na deň dosť?
Nevvh to rieši manžel s nim a nie ty rozhodovať za manžela koľko má dať.
Ako sorry, ja by som od návštevy co príde maxim 3x do roka určite nepýtala peniaze. Buď nedovolím prísť, alebo pohostim
Čože? 5e? Za nocľah a môže sa napiť. Bez sprchy, bez jedla, a pracovať môže v kaviarni. 🙈
Keďže sa s ním ani po dohovore nedá pohnúť....tak max 3 dni by som to dala a potom by som šla niekde do hotela a muž nech si tam hrkuta s bratom a deťmi ❤️
Mne je vtipne, ze na modrom koni vsetci pracú, ci prataju, a malokto upratuje. Ale k veci:
od muzovho brata by som nepytala nic, mozno by som to uhrala nech vas pozve raz do tyzdna do restiky na obed. Ty si oddychnes, on vam aspon scasti vynahradi vydavky. Ked by bol velmi hladny a nemas nic uvarene, daj mu tip na donasku, u nas chodia aj v dedinach.
Tiež som mala brata u seba . Bolo to mesiac niekolkrat do roka . Keď varím nevarím presne 4 porcie. Keď periem tak periem všetkým ,nie jednému atď.
Nechcela som nic . Aj keď sme sa o tom bavili ,ze mi prispeje ...ale tak ja neviem. Ja som bola rada,ze som mu pomohla.
Už si vy s muzom muzom nastaviť,ako to vyriešite.
Proste mu napíš čo ma nakúpiť (varenie,raňajky atď) a nech aspoň urobi teda nákup. A keďže je to brat ...by som mu aj povedala,že si po sebe úprace.
Mne brat pomohol . Keď som bola v robote. Vo to upratať atď. Neobskakovala som.ho .
Však príď za ním ,nech si to ide ogabat
A načo ho voláte, keď sami nemáte nazvyš peniaze. To nechápem. Ináč, ja by som od brata, a od rodiny nikdy nepýtala peniaze keby prišiel k nám hoci aj na mesiac.
A kedy mieni odisť. Ved predsa je rozdiel prisť na pár dni na víkend a je rozdiel prísť na celý mesiac.A že nakupil za 50 eur ved to je nič za 50 eur nekupiš už pomaly nič.Len aby neostal u vás natrvalo byvať za 10 eur na deň.Nesranduj len ubytovanie koľko stoji a
TY budeš ešte ho obskakovať no na mna by to nebolo.Určite podľa mna od vás len tak ľahko neodide si myslim.Ak už by chcel odide nie asi s a ma dobre.TY ideš za dospelým človekom 30 ročním upratovať ked sa naje. Och ten by letel cez zavrete dvere.Dokedy vás mieni vyžierať.Jasen u vás je takmer zadarmo a keby býval sám tak určite mesačne by ho to vyšlo lacnejšie.Svoje peniaze odklada vás vyjeda a býva.Keby pôjde preč ved sa pýtajte aj s mužom.
Tak chodi dvakrat do roka, ked ma dovolenku, ale pritom 8 hodin denne pracuje na dialku? To mi nejako nevychadza. V kazdom pripade, treba nastavit jasne pravidla, ale toto si mala mat vykomunikovane s muzom uz pred jeho prichodom. Ani k rodine nemozes ist na tych par dni?
Urcite by som nepytala priamo €, ale poslala ho na nákup - toaletak, maslo, mlieko, jogurty, ovocie, chleba, sunka + suroviny na to, co planujes variť na najbližšie 2-3 dni.
Vieš čo ja nemám problém povedať ani bratovi ani nikomu kto nechá špinavé wc žemal by sa vrátiť späť a dať ho do poriadku. Cize keď sa Jožo osprchuje a nechá špinavú vaňu tak mu povedz predanzelom Jano mohol by si dať tú vaňu/záchod do poriadku keďže sú tu aj malé deti. Neznášam špinavy záchod, v opačnom prípade nech to spraví za neho manzel
Pocuj a ten dom kde zijete je vas s muzom ? Ci je to rodicovsky na ktory ma on este polku narok ? Lebo mi je divne zeby chodil na dovcu k vam a choval sa tam ako doma .. tak ma napadlo ze Mozno je to jeho domov kde vyrastol a nechal ho bratovi ? To kolko $ by snim mal riesit tvoj muž. Inak ak je dom
Len vas je to dost drze ze on si urcuje na kolko dni ostane. No a ten poriadok nech po sebe urobi mu mozes pripominat . Pradlo by som mu neriesila ukazala by som mu kde je prasok praci a nech si riesi .
Mňa celkom zaráža, že už teraz ste v situácii že vám po zaplatení všetkých výdavkov zostane 5 eur, a ďalšie dieťa je na ceste. Onedlho tu bude téma, ako máme vyžiť z xy eur... No a k danému problému, asi plus mínus máš prehľad koľko miniete na stravu mesačne/dospelá osoba. Keď u vás dospelý preje 200-250 eur, tak si za dva týždne vypýtaj polovicu, a plus niečo na náklady, keď ste na tom finančne zle.
My zijeme v zahranici, roky rokuce k nam chodi rodina, kamarati a od nikoho som nepytala ani cent. A to chodia 7 az 14 dni, mamina aj na mesiace a tej mam chut zobrat kartu, lebo kupuje, aj co nema...Vzdy pred prichodom nakupime viac. Navsteva, vzdy, ked pride, nakupy tiez a potom to nie je kde popchat..aj sestra, aj kamarati pomozu s detmi, upracu..ked som doma a varim, spytam sa, ci si daju s nami alebo uvaria zvlast. Ci maju nieco na pranie..Sestra s partnerom vyriadia aj upratane..neviem, ako by som reagovala v tvojej situacii, ale ako sa poznam, tak na rovinu - Fero, si tu uz 10 dni, treba kupit to a to, zajtra spraces kupelnu ty - tu mame ulozene cistiace a pomozes mi s deckom. Ak sa ti nepaci - tam su dvere.
Ale tak medzi recou - stalo sa nam - bol niekto blizky u nas na dovolenke 14 dni - byt s bazenom, more 3 minuty, mali k dispozicii nase auto aj motorku, aby preliezli cely ostrov, ..boli sme na SK, potrebovali sme odvoz na letisko, zo slusnosti som sa opytala, co sme dlzni a vytiahol kalkulacku na mobile, ze cena benzinu x kilometre+ cas = xy €.. moj muz skoro odpadol, mna hanba fackovala..a to my sme boli po nich na letisko aj sme ich zaviezli..gratis.
Dom ste si postavili Vy, alebo je po rodicoch alebo niekom z muzovej strany a pouzivate ho len Vy, hoci by mal moralny narok aj on? Lebo toto by podstatne menilo situaciu…..ja som pred 20 rokmi dala detom velky byt, byva v nom dcera s rodinou, syn zije v zamori a chodi na Slovensko raz za 2 roky vzdy aspon na mesiac, ale nikoho by nenapadlo riesit stravu a energie
Ináč keď nechá špinavý záchod, povedz mu, bracho, nechal si osraty záchod, chod naspäť, a vyčistí ho po sebe. Kefa je vedľa záchoda. Bodka.
Viac ako to jedlo by ma štval ten bordel čo po sebe necháva. Robiť fešákovi slúžku a upratovačku 🤦♀️. Ja keď idem za rodinou do zahraničia a bývam tam, tak prídem s plným kufrom dobrôt pre deti. Pomáham variť, upratovať a tak isto nakupujem. Ak už jeden näkup urobil, tak môže ešte jeden. Cca 10€/ deň.
uz by som peniaze nepytala ale sadla si s nim a povedala narovinu: Jozo pocuj-ja niesom hotel mam ta rada,ale upratat za sebou zvladnu aj decka a ty si dospely muz .. vsetkreho vela skodi a nabuduce chod radsej do hotela alebo k niekomu inemu ... alebo este lepsie nauz sa po sebe upratovat a nakupoivat si jedlo ja uz toho mam viac ako dost
My zijeme v zahranici, roky rokuce k nam chodi rodina, kamarati a od nikoho som nepytala ani cent. A to chodia 7 az 14 dni, mamina aj na mesiace a tej mam chut zobrat kartu, lebo kupuje, aj co nema...Vzdy pred prichodom nakupime viac. Navsteva, vzdy, ked pride, nakupy tiez a potom to nie je kde popchat..aj sestra, aj kamarati pomozu s detmi, upracu..ked som doma a varim, spytam sa, ci si daju s nami alebo uvaria zvlast. Ci maju nieco na pranie..Sestra s partnerom vyriadia aj upratane..neviem, ako by som reagovala v tvojej situacii, ale ako sa poznam, tak na rovinu - Fero, si tu uz 10 dni, treba kupit to a to, zajtra spraces kupelnu ty - tu mame ulozene cistiace a pomozes mi s deckom. Ak sa ti nepaci - tam su dvere.
Ale tak medzi recou - stalo sa nam - bol niekto blizky u nas na dovolenke 14 dni - byt s bazenom, more 3 minuty, mali k dispozicii nase auto aj motorku, aby preliezli cely ostrov, ..boli sme na SK, potrebovali sme odvoz na letisko, zo slusnosti som sa opytala, co sme dlzni a vytiahol kalkulacku na mobile, ze cena benzinu x kilometre+ cas = xy €.. moj muz skoro odpadol, mna hanba fackovala..a to my sme boli po nich na letisko aj sme ich zaviezli..gratis.
@amelie2017 ináč niečo podobné som zažila aj ja, a dotyčný člen rodiny rodiny si vypýtal za odvoz , ktorý mi sám ponúkol,toľko čo by som dala za taxi, nešlo o veľa lebo nejakých 10e ale priznám tiež ma to zarazilo
@amelie2017 uff, tak to bola silná káva...
Na čas keď by mal prísť by som šla k rodičom, nechala upratané, ale prázdnu chladničku aj mrazak. Nech sa chlapi spolu vykecaju aj sa o seba postarajú. A mužovi by som povedala, že očakávam rovnaký poriadok, keď sa vrátim. Nie si slúžka.
Dom ste si postavili Vy, alebo je po rodicoch alebo niekom z muzovej strany a pouzivate ho len Vy, hoci by mal moralny narok aj on? Lebo toto by podstatne menilo situaciu…..ja som pred 20 rokmi dala detom velky byt, byva v nom dcera s rodinou, syn zije v zamori a chodi na Slovensko raz za 2 roky vzdy aspon na mesiac, ale nikoho by nenapadlo riesit stravu a energie
@ivinkapink nezávidím mu plat, pokojne nech zarobí aj 2x viac. Len mi príde slušné buď pomôcť ked som u niekoho dlho s bežným chodom domácnosti, alebo prispieť.
@bielasovicka ja som ho nevolala, ale keď by ti brat napísal že príde, tak mu povieš, že nie nechod vôbec?
@eleanor2510 začne to dovolenkou cez sviatky a ostáva dlhšie potom robí z domu.
@miadi dom je náš, platíme hypotéku. Manžel už pár týždňov hľadá prácu, takže všetko ťaháme z úspor, z tehotenského a je to oničom.
@sigma510 bežne to takto nemávame, ale odkedy manžela nečakane prepustili a už sme použili väčšinovú rezervu, tak je to bieda. Nikto neplánuje byť nezamestnaný pár mesiacov a chodiť po fuškách :/
@beataxxx dom je náš, na hyotéku.
Možno ženy to tak vnímam kvôli tomu celkovému tlaku. Mám pocit, že sa nezastavím: deti, domácnosť, financie, manželove posledné neúspechy na pohovoroch, tehotenstvo a hormóny a únava z toho celého, a do toho ešte mi pridáva návšteva. Keď tu bol minule takto dlhšie, tak som to tak zle nevnímala.
Tak tvoj muz je necakane nezamestnany a bratovi vobec nenapadne, ze asi na tom nie ste tak dobre... To je dobry buran. Ale najvacsia chyba je v tvojom muzovi. Ma bratovi na rovinu povedat, ako sa veci maju, ked mu nedochadza, bud na rovinu vypytat peniaze, alebo ho vypoklonkovat. Akoze hanba by ma fackovala, aby som prisla vyzierat rodinu, ktora taha uspory na to, aby prezila...
Ten stres z nedostatku penazi je fakt hrozny, to chapem. Ale ja by som na mieste tvojho muza nepytala peniaze za pobyt, ale povedala narovinu, ze jednoducho ste teraz bez penazi, chybaju vam. Bratovi to asi nedocvaklo. Ak je normalny, sam ponukne peniaze. A muzovi povedz, ze ked tu ma brata a momentalne nepracuje, by mohol prilozit viac ruku k domacim pracam a nenechavat vsetko na tehotnu manzelku.
V tom pripade by som mu dala zoznam, co ma nakupit
od navštevy vlastneho brata, ktory pride zo zahraničia by som nič nepytala..vyjde ho to u vas lacnejšie ako hotel, to je pravda a ušetrí, ale ked dobre zaraba v Nemecku napriklad tak by vas mohol na oplatku pozvať celu rodinu niekam alebo aspoň sa spravať nenapadne ako myška, aby neobťažoval domácich alebo robiť babysitting zadarmo..akurat som čitala biografiu jedneho Američana a oni, ked navštivili pribuznych, nežili u nich, ale v hoteli.čo je tiež zaujimavé
on spravil chybu, že zneuživa vašu pohostinnost, ja som tiež na navšteve bola kralovsky pohostena ale tiež mam rozum a viem, kedy treba odísť, čo on zrejme ešte nepochopil, alebo mu je u vas moc dobre, alebo tvoj muž sa ešte neozval
čím dalej viac čítam, ty mam viac pocit, že je idiot
U mňa nič a môže ostať i 2 mesiace.
Na strane druhej,u nas všetci,ktorí s nami bývajú,sa správajú ako doma,t.j. i pomôžu a je jedno ci fyzicky,icky a ci financne

Esteze nie si moja rodina 🙄 ktovie ci aj svoju by si takto ofrflala a nechcela doma.. Ak vam to nevychádza s financiami tak mu to narovinu povedz: vies, co Fero, sme radi,ze prides raz do roka na navstevu, ale financne nam to nevychadza, mohol by si prosim ta prispiet na stravu, vodu, elektriku sumou 300€? Je to pre teba ok?
A mozno prispeje aj viac...zaklad je komunikacia...
Akoze vy nemate ziadnu financnu rezervu? Mna by hanba fackovala pytat od rodiny..Skor by som povedala,ze pre teba je to muzova rodina(ty ho moc nemusis) a zavidis,ze zaraba viacej..