Koľko času denne zaberá vášmu manželovi práca a cesta do práce?
Orientacne by ma zaujimalo, ako su na tom slovenske zeny, hlavne mamy na MD. Kolko hodin priemerne denne zabera manzelovi praca vratane cesty do zamestnania a spat? Bez akehokolvek hodnotenia, staci cislo. 🙂 u nas priemerne 11.
11 hodin ☹
13
cca 9hodín, niekedy len 4-5 keď pracuje doma, ale via byť aj 10hod v práci.
odchádza o 6:15, prichádza okolo 15:45 (ale bude chodit neskor), cize 9,5 hodiny zatial ... ja odchádzam ráno so synom o 6:30 a domov prídem cca o 15:00 zase spolu so synom , cize 8,5 hodiny
10-12 niekedy ešte po večeroch...cesta do práce a z práce 2hod... 🙄
12 hodin + cesta cca 20 min.
U nas 12h vratane 20 minut tam a nazad. Inak je to fakt na zamyslenie taketo cisla. Ja z pracou a rozvazanim deti budem tiez mimo domu 11 hodin denne. Co je toto za zivot? Len driet driet a v 67 ked nas moooznooo pustia na dochodok tak odpadnut a umriet od vycerpania 😖
moj robí 12 hodín denne plus 45 minut cesta tam a 45 min cesta spať a v sobotu od rána do večera práca na dome, ktorý staviame 😉
MM pracuje vacsinou 8,5hod. Niekedy aj cez vikend alebo po veceroch, aleto je obcas, takze to neratam. Cesta mu trva 3min. A naobed chodi domov. Ked som bola doma, tak sme obedovali spolu. Ja chodim do prace na 7,5hod. a cesta mi trva rano 30min. a poobede 45min-hodinu. Cize ja byvam z domu dlhsie ako MM
U nas tiez 11-12 hodin denne bud vo firme alebo v aute, plus niekedy vikendy a zahranicne sluzobne cesty...tiez si hovorim, ze zivot je len nahanacka...ked si mame uzivat deti, lebo su male a tak velmi nas potrebuju, tak nemozme a ked si ich uz budeme moct uzivat budu uz velke a potrebovat nas nebudu :(
14 - 15
11 hodin a tiez soboty doobedu.
5x tyzdenne 9 hod. obcas sa nieco vyskytne a o hod viac
10 ked chodi normalne, ked je na sluzobke nevidime sa niekedy aj 3tyzdne :(
max 7 🙂
10 h
nemá to furt rovnako, ale väčšinou je preč 6 dní a cca 12 hodín.... v nedeľu vegetíme.... a zvládam to preto, lebo viem, že je to dočasne 🙂
8 a pol hodiny uz aj s cestou tam a s5, vratane odvezenia dcerky do a zo skoly. O siedmej rano odchadzaju a o pol stvrtej su vacsinou uz doma.
..pamatam sa, ako nas v skole ucili, že pred socializmom ludia dreli pod jarmom burzoazie aj 13-14 hodin denne... my sme sa uprimne desili, že chudata makali ako kone, že to bolo vlastne otroctvo.........A čo sa stalo?..co máme dnes... až na pár rentierov, megabohacov a šťastlivcov ludia nemaju robotu a zivot maju prišerní, alebo maju robotu a dru 12-14 hodiny denne...... a život, obycajný luský život pre zdravie, lásku a šťastie je v kýbli.......Nie, nemusíme byť šlahaní bičom, ani mať vytetované číslo zločinca na nutených prácach, nemusíme byť otroci ani nevoľníci.. a predsa nimi sme-novodobé otroctvo. Stale sa utočí na naše povedomie, že musime mať krasny priestranný byt s bielou pohovkou, krbom a minimalistickými dizajnovými výstrelkami, prevonaný nejakým sajrajtom, vyčistený parným oným, ci vycleanovaný, hygiencicky neviem co..... dnes pre 4 clennu rodinu je standardne Ok mensi 1 poschodovy dom...1 ci 2 auta a kopa inych veci....... pred nejakými 80 timi rokmi sa v jednej izbe tlacilo 5-6 ludi,stacilo ovela menej priestoru a podobne, čím vacsie /oprávnene ci neoprávnene) konzumné a luxusné nároky máme, tym viac sa nechávame zotrocovať v práci, aby sme to nadobudli......je to obrovská masinéria konzumu a biznisu, ktorá sa podla mna už zastaviť nedá, myslím masovo, individuálne vzbury ešte možné su... 😉
13,5hodky aj s cestou
15 hod s cestou cca 4 až 5 dní v týždni....nepravidelná zmennosť
13-14h ak sa nahodou nieco stane,ze pride nejaky dealer alebo necakane na poslednu chvilu treba nieco riesit tak aj 15h. V sobotu robi tiez,cca. 6hod.
Tak moj muz chodi tyzdenne na 120 hodinovky 😀 odchadza v nedelu poobede a vracia sa v piatok vecer 😉
U nas je tatinko doma- sam sebe sef... a ja som ta, co chodi na 9hodin z domu.
5 minút autom, ale ke´d má šéf voľno, tak je v práci 10-11 hodín a po dvoch týždňoch si skoro vykáme 😀 😀 😀 😀
8,5 hodky
no ako pozeram nemam doma nic vynimocne...12-14, niekedy aj 24, ale to je raz za uhorsky rok a pracoval aj soboty a nedele ale uz nerobi, vikendy je vacsinou uz doma, tak troska pozitivna zmena 🙂
S cestou do prace a z prace cca 13-14hod denne ☹ alebo je na sluzobkach...
12 hod. praca +30min cesta tam a spat 3x do tyzdna, pracuje na zmeny

10 + po veceroch pri pc, obcas aj cez vikend, nonstop na mailoch, tie riesi stale