Koľko dní po pôrode prišla vaša svokra pozrieť bábätko?
Ahoj mamicky, robim si taky prieskum...kolko dni po porode vasho dietatka prisli svokrovci na prvu navstevu? cize kedy prvykrat nazivo videli babatko? je mi jasne, ze vztahy v rodinach su rozne, ale tak ma to zaujima...skor ma zaujimaju svokrovci co sa aktivne pozvali...nie ti, ktorych ste museli nasilu volat 🙂 vdaka vopred za vase odpovede! 🙂
Moja svokra našťastie pracuje v Čechách, takže prišla asi až po 2 mesiacoch, ja by som veru nechcela, aby mi hned došla na druhý deň po porode, ked som bola zničená a unavená ako zbitý pes. Mala som oba porody ťažké. Švagriny boli tiež obidve v zahraničí, takže u nás bol docela klud. Akože nič proti svokre, ale podľa mňa je aspoň slušné opýtať sa, či može prísť a nie že niektoré sa natrepú a ani sa neopýtajú.
pri prvom v prvy den ako sa narodil este v porodnici a hned ako sme prisli z porodnice hadam kazdy den a pri druhom druhy den lebo mi nebolo dobre tak im manzel povedal nech nechodia hned a poprepusteni tiez hned v ten den
mama aj svokra na druhy den po navrate z porodnice. svokra ostala pol hodinu (1. vnuca), mama 2 tyzdne (2. vnuca). a v takomto nejakom pomere to zostalo uz nastálo.
Syn ma uz 8 rokov a dcerka 2 rojy a svokra nema o nich zaujem a nebola ich pozriet este nikdy. Syna videla ked mal 9 mesiacov na svokrovom pohrebe, dceru nikdy. Velmi som tuzila aby prisla do porodnice, ale ani sms neposlala ani kartu
po oboch porodoch rovno do porodnice, u nas sa zvykne chodit do porodky na navstevu, ked sa narodi novy clen.
Svokra v porodnici nebola,nechcela som navstevy.Potom prisli jediny raz ,pozriet si vnucika a to mal maly 5 mesiacov 😅
Moja prisla po tyzdni. Nakolko sme este dorabali byt, byvala som s nasimi, ano, oni malu videli hned, ale nemala som problem, ze by svokrovci prišli, bolo to logické, ale naštval ma sposob. Ani mu, ani bu, v podstate k cudzim ludom sa dotrepali, mala hladna, revala, ja s odsavackou na cicke, v pyzame, bordel v obývačke, lebo sme tam spavali. Mame odjakziva zle vzťahy, ale dake sposoby som očakávala márne. Ona sa rozhodla, ze chce a muselo to byt v ten den silou-mocou. Takze sa to skoncilo cirkusom. Potom som mala dlllllho pokoj 😀
Mno pri prvom asi po 2 mesiacoch nastastie ale mala bola predcasniatko. Teraz pri druhom budem rodit v lete, uz avizuje ze ju nezaujima ze k prvemu nemohla a jednoducho sa nasackuje. To este bude vesele. Ja som radsej ked ju nevidim.
tak pri prvom synovi sme v sobotu prisli z porodnice a v nedelu prisla cela familia a to nielen ze svokrovci proste kompletka uuuuuuf 😠 a pri druhom prisli uz do porodnice ...
ked sme prisli domov z porodnice...
na druhy den do porodnice :D a to chcela prist este hned prvy 🙄
Moja svokra sa dotrepala hnet ako som prisla sporodu 😖
no moja prisla ked mal syn 7 mesiacov...
Samozrejme,ze clovek.nema byt arogantny na svoju.svokru,ale treba poznat obidve strany k tomu,aby sme sa mohli vyjadrit.To ze aj my budeme svokry je jedna vec,ale ked ta svokra ublizuje tej neveste,a hra zakernu spinu.hru cez deti,tak to je uz o volacom inom.Takze neobhajujem tych,ktore podla vas -staramama,evelynm-arogantne,ale urcite ich ani neodsudzujem,lebo ako ja nevidim do toho,takisto ani.vy,a nemate tusenie ake su tie vazene svokry...
Ja som rodila obidve deti sekciu v zime. Do pôrodnice za mnou chodil manžel (pri druhom pôrode - už so starším synom). Keďže moji rodičia bývajú od nás ďalej, tak sme sa dohodli, aby do nemocnice nechodili, lebo budú veľa kilometrov lietať len pre pár desiatok minút. Tý nás prišli pozrieť týždeň po tom ako sme prišliz pôrodnice a mamina zostala dva týždne mi pomôcť (prvý týždeň bol doma manžel). Svokra býva v UK spolu so švagrinou a jej rodinou. Tak syna prišli pozrieť keď mal 3 mesiace a dcérku keď mala 7 mesiacov, dovtedy pravidelne volala aby vedela ako sa máme.
My sme okrem mojich rodičov iné návštevy neprijímali, kým deti nemali mesiac. Veď každá z nás má právo sa z pôrodu spamätať a dieťatko tiež. Naša rodina a známy to chápali a rešpektovali.
Nas boli svokrovci pozriet v porodnici na druhy den. A domov nas prisli pozriet, pri prvej dcerke do tyzdna a pri druhej sme byvali so svokrovcami 🙂 na rozdiel od mojich rodicov, ktorym to trvalo... (ale to je na dlho)
Prvu dceru videli asi az po mesiaci a to sme aj tak museli ist k nim a druhu cca po 3-4 tyzdnoch a to dosli oni k nam.
moja svokra prisla hned na druhy den do nemocnice.z malickej sme sa tesili spolu . predsa len ich prve vnuca!!! takze som mala plne pochopenie.navstevu som povolila len im a nasim.inak nikomu.komplikacie so svokrovcami vznikli ked u nas potom chceli travit kazdy weekend! ! 😀 To sme potom vyriesili a dohodli sa max 1x do mesiaca na cely weekend (byvaju 200km)
Cela najblizsia rodina videla deti este v porodnici cez sklo.
Svokrovci do par dni prisli normalne na chvilku na navstevu. Moja mama.od zaciatku,ta mi po sekciach pomahala a svokra zas cez vikendy nam navarila.
Zvysok rodiny po 600nedeli.
moja prisla pri vsetkych hned do porodnice sa pozriet a pri prvej sa o mna dokonca cely prvy tyzden starala a mi doma varila, kedze moja mama, co povodne mala prist, nahle ochorela na zapal priedusiek.
takze bola este skor ako moji rodicia 🙂
Asi tyzden po navrate z porodnice, ked manzelovi koncila dovolenka. A po par dnoch sa vystriedala s mojou mamou. Spolocne so svokrom a maleho prababkou tu boli na otocku ked mal tusim dva mesiace.
aj moji rodičia aj svokrovci boli za mnou v pôrodnici na tretí deň po narodení dieťatka. Páčilo sa mi to tak, považujem to za prirodzené, chodili nás aj domov navštevovať, raz, možno dva krát týždenne, vzťahy boli super, do ničoho sa nemontovali, tak prečo by si neprišli užiť prvé vnúča. Dieťatko bolo pokojné, ich pomoc som nepotrebovala, keď áno pomáhal manžel.
Rodičia aj svokrovci prišli v den, ked sme prišli z nemocnice. Nerobím rozdiel medzi mamou a svokrou, predsalen aj svokra je manželova mama. Nevadilo mi to, prišli, priniesli si jedlo, priniesli jedlo nám, pobavili bábo aj staršieho, kým som ja oddychovala :D :D nečakali odomna žiadnu kávu ani švédske stoly, hodinová návšteva prospela mne i deťom . Rodičia boli aj v nemocnici, ale len za mnou, dieťa som síce na chodbu zobrať mohla, no bolo tam trištvrte cigánov, tak som ho tam zbytočne neťahalaa a pochohpili
Moja rozmyslala ci po piatich tyzdnoch na krst prvykrat vobec pride...
Moji svokrovci videli malu hned na druhy den ked som sa dostala na nadstandart.. svokricka si hned malu popestovala a kedze ja som mala riadnu migrenu zo spinalu tak som bola aj rada ze je niekto s nami stale.. pekne sa pri mne vsetci striedali tych 6 dni .. ked nas prepustali tak svokricka dobehla aj s obedom nech sa mozem venovat len malej a neriesit jedlo pre nas..
Moja mama a otec prišli do pôrodnice a nevidím nič zlé na tom aby prišli aj druhí starí rodičia. Bývajú v inom meste , čiže malú videli neskôr.
moja svokra prišla hneď v ten deň čo nás pustili z pôrodnice....bolo to na nervy......aj do pôrodnice chcela prísť ale chvalabohu boli vtedy uzatvorené cesty 😉
svokra bola aj v pôrodnici, ale to nevadilo..... veď to bola krátka návšteva a babka nech sa poteší prvej vnučke, ale prišla aj v deň príchodu z nemocky... a to som môjmu vravela, aby im zavolal, že nech prídu zajtra, no bolo už neskoro. už boli pred domom...po pôrode som mala hrozné bolesti cesta domov ich ešte zhoršila... či sa to niekomu páčilo alebo nie, návštevu som s malou nechala tak a odišla som sa do inej izby vyrevať do vankúša.... teraz čakám tretie a hneď im poviem, že prísť môže, ale až na druhý alebo tretí deň.
kolko dni??? 1.5 hodiny po prvom porode 😀 este som ani osprchovana nebola. ale iba svokra, po konzultacii so mnou. domov potom asi na 4. den. 😅

moja svokra ešte nebola vnúčika pozrieť osobne u nás doma a to bude mať v sobotu 19 mesiacov 🙂 a už to neriešim 🙂 ...........videla ho už, ale to sme my boli za ňou, ona u nás nebola vôbec (bývame v novom cez 2 roky)