Komu dat prednosť?

19. jan 2022

Ahojte, potrebujem rozlúsknuť chápanie môjho muža.
Najbližší víkend sa nám kryjú 2 záležitosti. Moji rodiča docestujú 200km vlakom k nám. Budú tu od piatku obeda do nedele obeda. V piatok ich muž vyzdvihne na stanici, dovezie k nám a ide do práce, z ktorej sa vráti neskoro večer.

V sobotu sme mali v pláne stráviť deň spolu, doobeda sa pohrať s deťmi a poobede si sadnúť k pohosteniu a dodatočne osláviť aj mužove narodeniny. Nedeľa pred odchodom už býva taká chystacia, poobede rodičov vezie na stanicu a odchádzajú.

Dnes mi muž oznámil, že s našimi moc nebude, lebo v sobotu ide s mamou pozrieť brata ktorý je po operácii kolena. Jeho mama je nešofér a naši tiež. Dosť ma to nahnevalo, lebo o príchode našich vie už dlho. Áno, aj operácia bola plánovaná, ale o návšteve tento víkend sa bavili až dnes, resp.až dnes sa o tom dozvedám ja.

Navrhla som mu alternatívu a povedala, že to je nezdvorilé, keďže naši idú takú diaľku a sú u nás fakt 4x do roka nakoľko zdravotný stav môjho ocina už nie je najlepší a pracovná vyťaženosť maminy ako hlavnej živiteľky domácnosti je vysoká. Chcú mu aj gratulovať. Chcela som aby bol s našimi a k bratovi išli o týždeň neskôr.

Urazil sa, že sa cíti ako fackovací panák, a podobne ale nenavrhol iné vhodné riešenie. Preto mi príde hlúpe, že je urazený on a asi aj svokra.

Prosím, chcem fakt priveľa alebo je naozaj také hrozné, keď človeka ktorý bude teraz doma niekoľko mesiacov prídu pozrieť až nasledujúci víkend? Mam ustúpiť? Pripadne je z tejto situácie aj iné východisko, ktoré pre svoju naštvanosť nevidím?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
loginexistuje
19. jan 2022

ja nechapem kde je problem
v sobotu nech ide za bratom co je po operacii najma ak ako sofer vezie aj svoju mamu
a tvoji rodicia mu mozu zagratulovat v nedelu pri obede
aky je problem ?

loginexistuje
19. jan 2022

ako to ze si navrhla aby siel bratovi po operacii az o tyzden je pre mna za ciarou

elizabet173
19. jan 2022

aký má vzťah s tvojimi rodičmi? Lebo mne to trochu zaváňa tým, že veľmi rád využil príležitosť ísť za bratom a byť s nimi čo najmenej. Tiež si myslím, že za bratom mohol ísť inokedy, na druhej strane hádam nebude u toho brata celý deň a s tvojimi rodičmi bude v piatok, aj v sobotu nejaký čas a v nedeľu tiež. Nebrala by som to tak tragicky, budeš s nimi ty.

tanisha
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
1ryba
19. jan 2022

Jasné, že uprednostní svoju mamu a chorého brata, je to jeho krv a úplne logické. Vôbec by som mu to nevyčítala. Ty sa zatiaľ venuje svojim rodičom. Podľa mňa vyrábaš zbytočný problém. Nepovedal predsa, že s tvojich rodičov nechce vidieť, len s vami nebude toľko času, ako si ty predstavuješ.

777januska777
19. jan 2022

@viestta
@loginexistuje myslím si ze autorka chce aby strávil aj manžel čas s jej rodinou, keďže predpokladám, že ona s jeho rodinou trávi veľa času. Ja tomu úplne rozumiem, ale rozumiem aj mužovi, ze chce ísť pozrieť brata. Lenze ak brat bude doma aj ďalší víkend, tak mi príde autorky návrh logicky.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
patka06
19. jan 2022

v sobotu s mamou navštívi brata a potom keď sa vráti -alebo predtým, bude so svokrovcami ...tiež v tom problém nevidím
Určite by som ho od návštevy brata neodhovárala

lenja123
19. jan 2022

Asi od veci, ale nie sú náhodou návštevy v nemocniciach zakázané?

loginexistuje
19. jan 2022

@777januska777 ale tak budu spolu v nedelu to hadam staci ved isto chcu skor vidiet dceru a vnucata a zasa najskor je to o tom ze jeho mama nema ako ist za svojim synom(jeho bratom) a on jej robi sofwra

deedol
19. jan 2022

ako daleko je ten brat? nemoze byt pol soboty tam a zvysok s vami?
@lenja123 ja som to pochopila tak, ze brat je uz doma.

loginexistuje
19. jan 2022

´a inak toto robit v dobe omikronu taketo seansy rodinne a starsi lidia cestovat vlakom ktovie odkial to je asi uplne najviac mimo na tejto situacii
navstevu po operacii pochopim skor ze donesie mama navarene atd ako cestovanie vlakom dlhu cestu na gratulovanie dospelemu chlapovi

lindous
19. jan 2022

Tikež si myslím, že úplná pohoda pol dňa s mamou na návšteve brata a pol dňa oslava s tvojimi rodičmi je dosť... určite by som od neho nechcela, aby sa vykašľal na mamu, ktorá jeho odvoz potrebuje a brata, ktorý neviem či má/nemá ženu, potrebuje/nepotrebuje ich pomoc, ale aj tak ..ako prípadná alternatíva mi napadá, zaviesť tvojich rodičov v nedeľu na stanicu, možno aj skorší vlak ak sa dá a ísť s mamou za bratom

777januska777
19. jan 2022

@loginexistuje predpokladajme, ze budu cestovať okolo obeda domov, takže budu spolu len pár hodín a aj to budu také hektické chvíle.
A to, ze robí sofera, autorka neuviedla ako ďaleko býva jej brat, ved manžel tam mamu moze zaviesť a on sa môže vrátiť a po mamu ísť neskor.

sardinka32
19. jan 2022

A to nemôže ísť za bratom na návštevu v nedeľu?

sense
19. jan 2022

Véd strávite spolu sobotu doobeda, večer a aj v nedeľu doobeda, tak posedieť môžte v sobotu večer. Alebo v nedeľu si dáte obed posedieť a môžu ísť rodičia o 2 hodíny neskôr domov.

Ako by si to riešila Ty a cítila sa keby je to opačne...?

deedol
19. jan 2022

@sardinka32 asi nemoze, lebo by nemohol odviezt autorkinych rodicov na stanicu.

janinah
19. jan 2022

Aj mne to príde nezdvorilé,že mu prídu gratulovať a oslávenec odíde.Pokiaľ ten brat nežije sám a nepotrebuje doniesť nákup a upratať a je to len zdvorilostná návšteva pacienta /predpokladám,že nejdú do nemocnice,lebo tam sú návštevy zakázané/ tak by som brata nechala oddychovať a šla tam o týžden neskôr /teda ja by som nešla vôbec,v mojom okolí sa množia bezpríznakoví omikronci/

sardinka32
19. jan 2022

@deedol však zavezie a pôjde...alebo zoberú taxík.

loliki
19. jan 2022

Je milé, že Tvoji rodičia pricestujú, manžel s nimi nejakú chvíľu bude, zagratulujú a môžu sa tešiť z tvojej spoločnosti. Tvoj manžel je šikovný, stihne navštíviť aj brata. Všetko je v najväčšom poriadku, nič neorganizuj ináč.

cyberk
19. jan 2022

operacia kolena? vsak to je banalna operacia, je od neho dost nezdvorile ze sa vykasle na tvojich rodicov navstevu a ide radsej brata pozriet, vsak mu neoperovali mozog... operaciu kolena ma dnes kazdy 3ti clovek...
na druhu stranu ak to ma kusok do tej nemocnice tak hadam to za 2 hodinky stiha a to vam neukroji z oslavy ktora sa na jeho pocest chysta 🙂

matqa411211
19. jan 2022

@loginexistuje prosímta, korona trva uz 2 roky, mi chces povedat ze za 2 roky si sa nestretla s nikym hej? Ved to uz je smiesne, zmier sa s tym ze korona tu bude uz na furt, ak by sme mali cakat kym pominie, asi by skor pominuli zivoty nasich rodicov, a teda ja sa o rodinu ukracovat nebudem, hlavne po takej dlhej dobe ked sa nic nemení

loginexistuje
19. jan 2022

@matqa411211 ale stretla ale omikron je velmi infekcna potvora a nevybera si ci je niekto ocko ci nie ci prekonany a siri sa z exponencialne ale tak kazdy nech si robi podla seba

jana_eyre_2
19. jan 2022

Čiže keby tvoj brat bol po operácii a tvoja mama by potrebovala pomoc s odvozom, ale v ten istý deň by ti prišli svokrovci zagratulovať a čakali by že budeš celý deň sedieť pri pohosteni, tak by si ostala so svokrovcami aj napriek tomu, že tvoja mama potrebovala pomoc?

No ja teda nie.. ja by som od muža veru nechcela aby mamu nechal riešiť ako sa dostane k synovi zatiaľ čo on by mal sedieť doma lebo prišli moji rodičia.. ved tvoji rodičia neostanú opustení u vás doma, budeš tam ty alebo nie?

jankapepe
19. jan 2022

To bude u brata celucku sobotu? Asi nie, že? Tak problém neexistuje.

ibrunova
19. jan 2022

A to kam ho chce ísť pozrieť? Veď sa naobedujte, zagratulujete, medzitým odbehne a vráti sa a všetci budú spokojní. Alebo mu zagratulujú večer.

taga
19. jan 2022

A to akoze brata operuju v piatol a v nedelu uz ide domov, ze ho naozaj a nevyhnutne musi ist pozriet len a len v sobotu? Za mna je neslusne, ze tvoji rodicia sa trepu cez pol svk aby jemu potriasli rukou a on ide prec. Ano, operacia. Ale fakt, ludia, koleno, neumiera, pravdepodobne to nienje nic urgentne, neocakavane, nie je tam pol roka na pristrojoch.. kludne by ho mphol ist pozriet v nedelu na hodinku. Dlhsie ta nemocnicna navsteva ako pol hodinku aj tak trvat nebude, takze vyrok "vela s tvojimi rodicmi nebudem" posobi aj na mna ako obycajna vyhovorka

hipuska
19. jan 2022

No, ja to skôr vidím tak, že to chce jeho mama. Muž sa vyjadril, že nebude fackovaci panák medzi kým? Podľa mňa je nezdvorile odísť, keď majú prísť rodičia, ktorí často nechodia. Návšteve hodiny sú aj cez týždeň, brat nie je na smrteľnej posteli a je dospelý. Zvládne hádam pobyt bez návštevy?

Ale, nechala by som rozhodnutie na mužovi. Nech na ho aj ty, aj svokra netlačite a ja by som ustúpila

liljana
19. jan 2022

Preco nejdu brata pozriet v piatok vecer alebo v nedelu vecer a cez vikend mat oslavu? pripadne odskocit 2 hodiny cez vikend tiez nie je snad problem. Ved nemusi byt piatok az nedelu b yt nonstop prilepeny na tvojich rodicov, mozes sa im venovat par hodin aj sama.