icon

Komu dat prednosť?

19. jan 2022

Ahojte, potrebujem rozlúsknuť chápanie môjho muža.
Najbližší víkend sa nám kryjú 2 záležitosti. Moji rodiča docestujú 200km vlakom k nám. Budú tu od piatku obeda do nedele obeda. V piatok ich muž vyzdvihne na stanici, dovezie k nám a ide do práce, z ktorej sa vráti neskoro večer.

V sobotu sme mali v pláne stráviť deň spolu, doobeda sa pohrať s deťmi a poobede si sadnúť k pohosteniu a dodatočne osláviť aj mužove narodeniny. Nedeľa pred odchodom už býva taká chystacia, poobede rodičov vezie na stanicu a odchádzajú.

Dnes mi muž oznámil, že s našimi moc nebude, lebo v sobotu ide s mamou pozrieť brata ktorý je po operácii kolena. Jeho mama je nešofér a naši tiež. Dosť ma to nahnevalo, lebo o príchode našich vie už dlho. Áno, aj operácia bola plánovaná, ale o návšteve tento víkend sa bavili až dnes, resp.až dnes sa o tom dozvedám ja.

Navrhla som mu alternatívu a povedala, že to je nezdvorilé, keďže naši idú takú diaľku a sú u nás fakt 4x do roka nakoľko zdravotný stav môjho ocina už nie je najlepší a pracovná vyťaženosť maminy ako hlavnej živiteľky domácnosti je vysoká. Chcú mu aj gratulovať. Chcela som aby bol s našimi a k bratovi išli o týždeň neskôr.

Urazil sa, že sa cíti ako fackovací panák, a podobne ale nenavrhol iné vhodné riešenie. Preto mi príde hlúpe, že je urazený on a asi aj svokra.

Prosím, chcem fakt priveľa alebo je naozaj také hrozné, keď človeka ktorý bude teraz doma niekoľko mesiacov prídu pozrieť až nasledujúci víkend? Mam ustúpiť? Pripadne je z tejto situácie aj iné východisko, ktoré pre svoju naštvanosť nevidím?

jana_eyre_2
19. jan 2022

@taga bože veď budú u neho doma tri dni, to za ten čas mu nemajú kedy potriasť rukou? Neviem ja som asi divná ,ale premna je vždy zdravie blízkych prednejšie ako vysedávanie pri trojdňovej návšteve kvôli narodeninám...

loginexistuje
19. jan 2022

@liljana lebo jej muz robi v piatok a v nedelu sofera svokrovcom a v sobotu chce aby jej robil sofera jeho mama

bikarbona
19. jan 2022

Aaale, ved vasi isto budú radi, ze nebudete na kope cely víkend. O nic nejde take hrozne.

autor
19. jan 2022

@viestta
@loginexistuje nejde len o podanie ruky, chcela som aby strávil aj on s nami čas, porozprával sa, naozaj s mojimi rodičmi sme v kontakte omnoho menej ako s jeho rodinou. Brat býva 60km ďaleko, u svokrovcov so snúbenicou, deti nemajú, je o neho dokonalo postarané. Nemyslím si že po operácii kolena by návšteva týždeň nepočkala. Naši už majú kúpené lístky na vlak, mamina má veľmi málo možností sa uvoľniť z práce a ocino má operovanú chrbticu a často ku nám nechodí,
Mojich rodičov vidím 4-6x do roka. Svokra je so svojím operovanym synom cca kazdé2-3 týždne, so synom niekoľkokrát do týždňa. Moja mamina ide na dlhodobú PN kvôli chrbtici, naposledy sme spolu boli začiatkom novembra a najbližšie budeme možno v máji. Ocino k nám nechodí skoro vôbec, má operovanú chrbticu a je prakticky len doma. Mal ich viezť môj brat ktorý s nimi žije, ale má pohotovosť za kolegu ktorý ostal PN. Mamina chce veľmi prísť, deti sú jej jedine vnúčatá a budú o testovaní, my tiež.

@sardinka32 ja som pôvodne navrhovala, nech v nedeľu zavezie mojich rodičov na stanicu a jedným vrzom idú za bratom, ale to sa očividne neujalo asi u svokry,lebo muž už pri tom návrhu rezignoval. Hodinu je cca cesta tam hodinu nazad a samozrejme chcú sa aj tam zdržať.
@sense nemôžu ísť neskôr, lebo majú kúpené aj spiatočné lístky. Mamina kupuje vždy dopredu aby sedeli sami dvaja a mali miesto. Keby je to opačne, bola by som ok ísť tam v nedeľu po odvezení svokrovcov na stanicu ale aj s termínom týždeň neskôr nakoľko je to banalna operácia, nie operácia po autonehode, smrteľné lôžko a podobne. Osobne si myslím že urazená je hlavne jeho mama.
@sardinka32 stanica je 30km,vezie ich preto aby nemuseli, ísť busom, hodinu čakať na vlak

@jana_eyre_2 ide len o zdvorilostnu návštevu. Nič nepotrebuje, je o neho postarané, žije so svagrinou u jej rodičov, deti nemajú... Keby išlo o to ze potrebujú pomôcť nepoviem, ale o to tu naozaj nejde. Mne pre zmenu príde blbé, že budeme oslavovať bez neho... Sobotu doobeda to je aká oslava. Naraňajkujeme sa a hor sa, gratulovať, posedime tak hodinu a pol a ja už budem variť, najeme sa a on odíde do večera preč. Potom deti popratať do postelí a môžeme ísť spať. Aj preto naši chcú prísť v piatok aby sme aspoň, jeden celý plnohodnotný deň strávili spolu... No a nestrávime, lebo fakt je nevyhnutné navštíviť brata 3 dní po operácii kolena.

bikarbona
19. jan 2022

Aaa, tak to je iné potom. By sa mohla jeho pani matka uvolit na tu nedelu, ked uz inak neda.

jana_eyre_2
19. jan 2022

@autorka a to ako ďaleko je jeho brat že ide potom preč až do vecera? A ako ideálne si predstavujes tu oslavu?

Ja som naozaj netypicky človek, uznávam, nemám rada premna takéto silené oslavy.. veď budes mať doma rodičov, predpokladám že neprišli len kvôli oslave ale snáď aj preto aby videli dcéru a vnúčatá.. prepáč samozrejme máš právo hnevať sa ako uznas za vhodne, len ja toto proste pochopiť neviem..

Ja to vidím z takej optiky, že tvoji rodičia prídu k vám na tri dni, sú tam so všetkými a tvoj muž ide proste za bratom s mamou na pár hodin..

whatever1
19. jan 2022

Velmi si idealizujes veci podla seba. Skus pochopit aj muza. Narodeniny uz mal, preco ich musi dodatocne slavit nasilu? Myslim ze jemu je to jedno a staci ked mu podaju ruku. Bude s nimi chvilu v piatok, mozno doobeda v sobotu a doobeda v nedelu. Rodicia k vam chodia 4krat rocne, predpokladam ze aj vy chodite k nim. Nevidite sa raz za rok. Mozno mu to tak vyhovuje ze sa zduchne aspon na pol dna aby mal "pokoj". Pre mna osobne by to bolo vycerpavajuce mat 3dnovu navstevu. Rodicom to bude tiez jedno ved pridu hlavne kvoli tebe a vnucatam...

sardinka32
19. jan 2022

Ak ste boli vy dvaja na niečom vopred dohodnutí, tak to mal dodržať...najmä keď vidí, ako veľmi Ti na tom záleží. Brat je už po operácii, má sa fajn, nie je to nič akútne. Od svokry to tiež nie je pekné, že si tvrdohlavo ide svoje a trvá na sobote, aj keď vie, že máte už niečo naplánované. Mňa by viac ako to, že sa nezdrží a pôjde preč, štvalo to, že sa takto zachoval voči mne. Holt, budeš musieť pregĺgnuť, že to tak bude a uvidíš, možno to dakedy v budúcnosti využiješ ako žolíka. V sobotu si uži rodičov a nekaz si to hnevom na muža.

zuzanka.zuzu
20. jan 2022

😨😨😨 tvoj muž je svätec, keď ti odpovedal iba toľko, že sa cíti ako fackovací panák... ja by som ti povedala čo si, ale zmazali by mi príspevok 😂

takže ak už si natoľko neempatická že si sa nevedela vcítiť do tvojho muža a prehodiť sa "ako by si sa cítila ty na jeho mieste" čo ti písala @jana_eyre_2 tak píšeš, že máš "deti" tzn predstav si situáciu, že tvoj syn ťa nemôže zaviesť za tvojím druhým synom, ktorý je po operácii lebo jeho žena chce oslavovať 🙈🙉🙊 už lepšie? či ani tak nič? 🙏

bmuller
20. jan 2022

netreba situaciu dramatizovat - ano, navstivit choreho v nemconici je fajn, a mama chce vidiet dieta, ale... v tomto pripade davam za pravdu skor tebe, autorka... tu navstevu brata v nemocnici by mohli prelozit na nedelu (odhliadnuc od celkovej vhodnosti navstev nemocnic teraz). nepoviem, keby islo naozaj o nieco zavazne, tazku chorobu, a pod... kde je zdravie pacienta nahnute...
este si nenapisala, kde brat zije. ak 30 km od vas alebo mamy, tak sa snad s mamou vidaju castejsie, nenavstivenie v nemocnici v jeden den netreba brat nijak tragicky. zato ak sa s vasimi vidia 4x do roka, tak sa mi zda nezdvorilejsie s nimi byt len par hodin.

miadi
20. jan 2022

Jaj Takze tvoja predstava dokonalej oslavy jeho narodenin je 3dni non stop sediet doma s tvojimi rodicmi ? Tebe by sa pacilo oslavovat 3dni non stop tvoje narodky so svokrou ? A nesmela by si ist pozriet brata lebo Ved to je “ len operacia kolena.” Nepaci sa mi tvoj pristup je sebecky. Je ti jedno co chce on. Este ziarlis aj na to kolko x vidi svokra svojich synov a ze tvoji rodicia Iba 4x za rok. Toto by mà nikdy nenapadlo a to mm vidi rodicov kazdy den takmer a ja som mamu vdaka Covid a oceanu nevidela od septembra 2020 co bola u nas. ( no kazdy den snou Skype ) Ved dopraj a bude ti dopriate. Mozete chodit k vasim castejsie keby ste len chceli. Nie su vobec tak daleko . Ono to aj o niecom svedci ze k nim nechodite castejsie. Tvoj muz je medzi 2 mlynskymi kamenmi. Jeho mama potrebuje chce aby ju odviezol. Tvoj muz ju ocividne chce odviezt. No ty ho potrebujes mat doma aby si dokonalo uzil oslavu 🥺a tvojich rodicov . Keby som mala byt 3 dni non stop zo svokrou tak ma picne. Uzivaj si svojich rodicov a Daj mu sancu byt aj s jeho rodinou. Trochu empatie k oslavencovi 😳akoze vacsina dospelych ludi nepreziva svoje narodky ako 6r dieta .den ako kazdy iny. Namiesto nasilnej non stop 24h party by to chcelo najst kompromis a cas aj na tu navstevu brata. Este k tomu tam len vezie mamu teba do toho netlaci.

erickatt
20. jan 2022

A podla mna ti to svojra urobila na just. Jasne, ze to mohli o týždeň odložiť

natalienka12
20. jan 2022

Ty mas fakt problemy 😂😂😂 tak on ma doma sediet 3 dni v kuse, lebo mu prisli svokrovci gratulovat. Co ma 3 roky ?

oktoberka
20. jan 2022

Ja ťa chápem.
Myslím,že by bolo ok,keby v nedeľu poibede ešte stihol návštevu brata. Nemyslím,že by to bolo nefér voči jeho máme a zároveň by to vyriešilo ohlásení návštevu.
Ešte sa porozprávajte.
Keď raz vaši prídu takú diaľku a dopredu sa to vie,navyše je to ozaj nakrátko,je slušné ostať doma.
Keby bol vážny problém,kto.by bolo potrebné urgentne riešiť,ísť s niečím vážnym do nemocnice,to by bolo iné. Ale či pôjde brata pozrieť v sobotu poobede,či v nedeľu poobede...

oliva276
20. jan 2022

Možno muž o dlhé vysedávanie a debaty s tvojimi rodičmi nestojí a návšteva brata je dobré alibi, aby tam sedieť toľko nemusel. (Nediktuj iným tvoje predstavy, nemusia sa s nimi stotožňovať,)

vroni
20. jan 2022

Ja som asi z Marsu. Ale mňa by vytočil muž do biela, keby moji rodičia prišli z opačného konca republiky, (aj) kvôli jeho oslave a on sa akurát a na just presne v ten deň musí hrat na šoféra a chodiť bratovi na návštevu (brat neumiera, nie je onkologický pacient, operovali mu koleno, snáď nebude v takom kritickom stave, ze by do nedele umrel). Pripadá mi maximálne hulvatske a sprosté nechať doma návštevu, ktorá príde párkrát do roka a ist fúkať kolienko bratovi, lebo mamička prikázala. Poslala by dom ho za bratom v nedeľu, keď to nutné musí byť tento týždeň, rodičov odviezla sama (teda, ak je čím) alebo objednala taxík. Nemusia sa nikam trepať autobusom.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
katkamatka7
20. jan 2022

Otoč si situáciu. Dieťa budeš mať po operácii práve tento víkend a zároveň prídu svokrovcov gratulovať Ti k narodeninám. Čomu či komu dáš prednosť a ako by si reagovala, ak by Ti muž vravel, že Tvoja plánovaná oslava má prednosť.

marlent
20. jan 2022

Ja neviem ved v nemocnici nebude cely den, a akokolvek dobre vztahy maju medzi sebou tvoj muz a tvoji rodicia urcite sa vasi tesia a si pre nich dolezitejsia ty ako ich dcera. Uecite si stihnu aj pokecat aj oslavit aj ruku podat. Ja by som to osobne vobec neriesila

autor
20. jan 2022

@zuzanka.zuzu ale veď ja som nepovedala že nemôže ísť, dokonca som navrhla aj alternatívu aby to bolo tento víkend, aby tam išli potom ako zavezú mojich rodičov. Mali by to jednou cestou, len o cca 10 km dlhšie by išli autom a bolo by to v nedeľu. Zase s nemyslite, že mne ide vyslovene o nejakú veľkolepú oslavu. Ide o to, že moji rodiča schválne cestujú v piatok, aby sme aspoň jeden deň boli celý spolu. Taký bol plán, viem pre niekoho nezaujímavé sedieť a rozprávať sa a hrať sa spoločenské hry aj s deťmi, občas niečo vyjedať. Záleží mi na tom, lebo moji rodiča nie sú zrovna najmladší a vidíme sa len párkrát do roka. Jeho mame by sa tiež nepáčilo keby mi príde gratulovať a ja sa zoberiem preč. Keď ideme na návštevu k nej, úprimne sa jej venujem aj keď tie návštevy neobľubujem, lebo sme každá iná povaha. Chcela som len aby venoval jeden deň ľuďom ktorí ma vychovali, z úcty k nim. Ale asi to fakt vnímam inak.
@miadi nie som neempatická, chápem aj svoju svokru že chce navštíviť svojho syna, ale navrhla som 2 alternatívy a to sa jej nezdalo ok. Nedeľa poobede sa im zdá málo, byt tam povedzme od 4 a o 8 doraziť domov a o týždeň je vraj neskoro lebo chce tento víkend. V konečnom dôsledku môj muž je v tom nevinne, tlačí na pílu svokra. A zase z toho vyjdem ja ako najväčší idiot... Nie nejde tu len o tú oslavu. Máme taký zvyk, že keďže sa spolu vidíme málo, kvôli okolnostiam ktoré tu nejdem rozpisovať, snažíme sa vždy aspoň ten jeden deň stráviť spolu plnohodnotne. Len ma to proste za mrzelo, že ja som aj navrhla alternatívy a aj tak som ja tá zlá.
@oliva276 ja tiež nestojím o dlhé vysedávania s jeho rodinou a vždy to nejak prežijem, či na vianoce, narodeniny, alebo aj len tak.
@vroni ja som nešofér, deti mám malé a nemala by som ich kde dat aj keby som šla rodičov viezť. Tento rok už si chcem konečne urobiť vodičák, aj práve kvôli tomu aby som ho od re menila od toho vloženia všetkých.
@katkamatka7 keby to bolo dieťa alebo potrebuje pomoc, nepoviem pol slova, ide o 30rocneho muža ktorý má full servis a bude niekoľko týždňov doma. Nejde len o oslavu, to je len časť, išlo o deň strávený s mojimi rodicmi. Vyspala som sa na to a už to neriešim išlo mi len o princíp, nech už je to akokoľvek, ja sa budem snažiť s rodičmi byť maximum času, on nech sa zariadi ako chce. Už ci on sa bude cítiť s prosto alebo nie neriešim.

Ďakujem všetkým za postrehy, skúsim sa nad to povzniesť, pekný deň všetkým

ibrunova
20. jan 2022

Povedz mu, nech si urobí ako chce, že ti to je jedno.. A možno budeš nakoniec prekvapená 🙂

ivkazba
20. jan 2022

Sorry, ale vyplakávaš tu, že svojich rodičov vidíš 4x do roka, lebo bývajú 200 km od vás. 200? 200? Môj chlap má rodičov 280 a chodíme tam každý víkend na otočku. Chápem, že s deťmi je to náročnejšie, ale raz za mesiac ich môžete ich pozrieť aj s deťmi. Veď ľudia dochádzajú denne za prácou viac ako 100 km a ty tu robíš rošambo kvôli tomuto. Sorry, skôr by som sa hanbila, že rodičov mám od seba iba 200 km a vidím ich len 4x do roka.

katkamatka7
20. jan 2022

Tvoj muž stojí medzi mlynskými kameňmi. Na jednej strane jeho mama a jeho brat, na druhej Ty a Tvoji rodičia. Ako rozumný človek dá prednosť byť potrebný pri podpore svoje rodiny a nerozdelí sa na dvoch ľudí. Vyhovie požiadavke svojej mamy, aby ju odviezol k bratovi po operácii, vyhovie Tvojej požiadavke odviezť Tvojich rodičov a pamätne strávi svoju oslavu prevážaním sa z jednej povinnosti do druhej tváriac sa, ako sa veľmi teší, že konečne si sadne bez toho, aby používal nohy a podebatí so všetkými rozdelením svojeho vzácneho času. Veď je geniálny muž. Objimte sa, zvládnete to 😉

marca12
20. jan 2022

Nadych vydych klud. Vasi si v sobotu uziju vnucata,budes ty s nimi,su to tvoji rodicia cas pre vas. A podvecer,ked pride muz,mozte oslavovat. Ved je sobota mozu byt aj deti dlhsie hore. Ty mavas asi veci nalinajkovane a ak sa vyboci,je to katastrofa. Aj mna by mrzelo,ak by sa muz vyparil z domu,ked je naplanovana navsteva. Ale nerobila by som dramu a snazila sa zorganizovat nech aspon v sobotu podvecer mozte oslavit.

maruslienka
20. jan 2022

Prepac, ale všeobecne by mal mať manžel prednosť...rodičia nebudu ziť s tebou cely zivot, ale manžel ano ♥️ S rodičmi budes mať vzdy dobry vzťah, lebo rodičia, s manželom treba na vzťahu pracovať, aby Vam bolo obom dobre, aby ste sa citili pre toho druheho dôležitý a pod. 😉

sense
20. jan 2022

A ty k rodičom nechodíš s deťmi. Vieš podľa tvojich reakcií hľadáš len dôvody ako byť na neho nahnevaná....
A tvoji rodičia predpokladám ze idú hlavne za tebou a vnúčatám, nie kvôli narodeninám tvojho muža kt zjavne o dodatočnú oslavu ani nestoji

number19
20. jan 2022

Idealne by bolo keby manzel siel za bratom v nedelu po odvoze tvojich rodicov (zvlast ak je stanica po ceste). Navsteva brata sa da vybavit za 3 hodky (2 hodiny cesta, 1 hod navsteva). Neviem co tam chce svokra robit celu sobotu.
Od muza by som ocakavala ze taketo riesenie u svojej matky pretlaci. Lenze svokra sa evidnetne nechce dohodnut a tvoj muz je makky.

makova333
20. jan 2022

Autorka: 200km nie je dialka. To mas max dve hodky cesty a vies to dat (nie teraz cez covid) v pohode vlakom v detskom vozni aj s detmi. Co sa tyka situacie, v nej si mozete so svokrou ruky podat. Ona tlaci jednym smerom, ty inym. Ako mne keby prisla svokra na dva tri dni na navstevu a z toho chce, aby som s nou jeden cely stravila hranim spolocenskych hier, tak si k tomu rovno otvorim aj krabicku lexaurinu. A to mam moju svokru rada. Zagratulovat muzovi a dat si obcerstvenie spravite tak za hodku hodku a pol. Potom v pohode moze odbehnut s mamou za bratom a ked sa vratite a ulozite deti spat, mozete si s tvojimi rodicmi otvorit flasku vinka, nejake male obcertsvenie a pokecat. Kde je problem?

matqa411211
20. jan 2022

@loginexistuje to sa hovorilo aj o delte, a pride dalsa mutacia a zas sa to bude hovorit, cize nekonecny kolotoc

777januska777
20. jan 2022

Ja by som súhlasila, ze alternatíva na nedeľu je fajn možnosť. A na muža by som tlačila, nech je to v nedeľu. To ze mamička chce v sobotu, no smola, bud by si zobrala iný odvoz alebo by sa prispôsobila. Ja som veľký zástanca svokier, ale podla mňa toto je jej rozmar, to ze je jeho matka jej predsa nedáva právo rozhodovať o vašom dohodnutom programe. A vôbec by som sa necítila za blbca, jednoducho ste sa dohodli, tak smola.