Konečne odchádzame od svokry
Helou ženy
Párkrát ste mi tu pomohli prekonať krízy s mojou milovanou svokrou. Konečne sme zosúladili moju, priateľovu prácu a bývanie a sťahujeme sa. Atmosféra je stále napätá, ale už neriešime keďže odchádzame. Stále sú tu reči typu, že zistí aká v skutočnosti som, že sa na mňa vykašle, vráti sa domov a bude všetko ako predtým 😍 najnovšie už pani svokre prekáža aj to, že si pripravujem veci do krabíc a tašiek a vyzerá to tu ako u cigánov. A to využívame hlavne priestory garáže... Neriešim ale.
Mila pani svokra, ja viem ze občas tu zablúdiš a prispeješ nejakým príspevkom. Chcem ti iba odkázať, že neublížili ste vašim správaním mne, na mňa kašľať... Ale tvojmu synovi, ktorý si ťa často do posledku zastával a mal ta naozaj rád. Kým si sa neprejavila hrabanim sa v našich veciach, šuplikoch, potravinách, súkromných veciach a mojej kabelke. Rozoberanim mojich rodinných pomerov, nálad, zvykov a správania. Komentovanie môjho varenia, prania a upratovania.... O tom, že si počúvala za dverami ako spolu sexujeme ani nehovorím 🤦♀️ ale dúfam, že si spokojná keď sa takmer celá rodina obrátila tvojmu synovi chrbtom len preto, aby si mohla byť pred každým za chúďatko. Nezabudni zase niekedy plakať, prečo sa každý nestará o seba a musí ta stále niekto ohovárať. Vieš prečo? Pretože čo dávaš, to sa ti vráti.
Mimo iné, neviete ako sa tak nad vecou poďakovať pani svokre za spoločné bývanie? Najlepšie tak, aby pochopila tu iróniu 😂 ďakujem.
Ono by to chcelo mat 2pohlady....
Pretoze takto je to iba o pohlade nevesty buducej.
Moze byt vo vela veciach na vine svokra,no v niecom aj nie. Tak isto ako autorka.
Takto je tato tema iba o pofukani autorky....a jej vyrozpravani sa,co chapem.
No vzdy je to iba jedna strana....
@nistika ďakujem, našťastie sme to dotiahli do úspešného konca a nikto neutrpel ujmu na zdraví 😂
@terezka1947 jeden pohľad tu z druhej strany bol. Nie moc pekný.
Bože ako by som čítala o mojej bývalej svokre... my sme od nej ušli po 3 rokoch spoločného bývania ale ani to nepomohlo, práve naopak začala byť ešte horšia a jej synáčik ju po čase začal počúvať až kým nedocielila svoje... tak som jej synáčika vrátila odkiaľ som ho vzala, teraz si žijú spolu a snáď im to nepreruší nejaká naivka ako som bola ja 🙂
@misinka26 Priateľ sa od nej separuje. Vraj nedokáže zniesť človeka, ktorý do očí sa vtiera až vnucuje a keď zatvorí dvere, už má plné ústa ohovárania 🤦♀️Hádam to tvojej ex svokre a exovi dlho vydrží❤️😂
To co tu niektore pisete na autorku je ubohe. Vy hovorite o neucte voci svokre? Kde je ta vasa...nepoznate pomery tej rodiny...nepoznate pani svokru...a verte ze su vseliake, ktore potrebuju byt tie mudre. A verte ze je niekedy lepsie na kilometer od niektorich ludi. Ked sa neda tak sa neda. Z tohoto je zjavne ze jednoducho nebestu neprijala a chcela mat synceka doma. Toto je moj nazor...nic viac
Cista manipulacia a natlacanie pocitu . Dobri ste vtedy ked robite ako si zela ona. Aj dovtedy ste zree mali dobre vztahy.
@evamarek77 co s tym ma spolocne mlada generacia. Mam 42r a po 20r.som si povedala dost. Dlho mi trvalo kym som pochopila. Gratulujem autorke..
Tvoj problem...mysliet si ze si hrozny clovek..
Aj tak si daj pozor, mne hovoril ex to isté, ako on ju už prekukol a ako mu ona klame a bla bla a potom som zistila, že mu každé ráno volá a plačká ako ju mohol opustiť a čo som to ja za ženu keď ho od matky vzala... a nakoniec vravím docielila, že synáčik otočil rétoriku a bol som ja tá zlá, že jeho mamička je chúdaťko opustené, kôli mne haprii 🙂
@terezka1947 predpokladam ze ste svokra
@didaa Prečo sa vyjadruješ keď nevieš prečo tam išli bývať ??? Ja to veľmi dobré poznám, nechcela som ísť bývať ku svokre ani za svet ale byt bol na pol exa a na pol jej a obaja si ma posadili, že veď to je len na chvíľku a mamičke bude vo veľkom byte samej smutno a pomôže s malým a bla bla bla, áno bola som hlúpa a naivná a dostatočne som sa poučila na svojich chybách ale ja som svokre prerobila byt od podlahy z môjho stavebného sporenia, prispievala som na domácnosť, robila som tam slúžku, upratovačku atd. ona robila bordel, neumývala si ruky po wc, fajčila tak, že celý byt smrdel, chodila hore dole, do všetkého rýpala, do všetkého sa starala, liezla mi do skrine, vbehla do izby bez klopania keď sme sa milovali atď. Doslova som od nej ušla... Takže vyjadrenia o nevďačných nevestách, ktoré vlastne majú ruky nohy bozkávať svokrám lebo ich chudery prichýlili by som nabudúce zvážila pokiaľ nepoznáš detaily ...
@matussara nie...uz svoju nemam a moji chlapci este ani prvy stupen ZS neskoncili.
No moji rodicia svokrovcov-svokry mali. Videla som mnohe veci.
A vidim aj okolo.seba XY pripadov.
Nie je to vzdy o svokre.
Tak ako nie je vzdy vo vztahoch chyba iba u muzov.
Darmo som zena....uznavam,ze mnohi muzi maju s niektorymi z nas bozsku trpezlivost.
Autorka, veľmi dobre poznám tie povahy, kedy nech urobíš čokoľvek a akokoľvek, vždy sa tam jednoducho musí nájsť chyba. Aj keby sme sa my kvôli svokrovcom rozkrajali na kúsky, tak aj tak by to boli zle a nepravidelne a tenké kúsky podľa mojej svokry. U nás to zašlo tiež už do extrémov, keď svokrovci nechceli cestovať, tak sme sa rozhodli usporiadať oslavu na moje, miˇužove a dcerkine okruhliny v ich meste, aby to mali pohodlne, a vyše 15 ľudí by cestovalo tam za nimi, aj ubytovanie sme tam chceli vybaviť. Stačil jeden telefonát môjho muza so svokrovcami a muselasom celu oslavu zrušiť a nakoniec nebolo nič, ako niektorí ľudia dokazu veci znechutiť. A tých prípadov bolo milión, sama sa čudujem, že som toľko držala. Od teraz tam idem za nimi do roka 1x, maximalne 2x na zdvorilostnú návštevu na pár dni a stačilo. Jednoducho sú ľudia, ktorí len tých druhých potrebuju cvičiť a myslia si, ze to ich decko ma stále 5 rokov a nedospelo a nemá vlastný život. Inak, nechápem ako sa dá ukradnúť syn. To si im ho uniesla, dala mu vrece na hlavu, zaviazala ho a držís ho doma v čiernej pivnici z ktorej sa nedokáže dostať ku svojim rodicom? Veď každé dieťa raz z hniezda vyletí, čo čakajú?
@didaa presne si to vystihla prvou vetou.
@katkami123 vraj som ho tak zmanipulovala, že kvôli mne sa s ňou poriadne nerozpráva a keby ho nechám jeden deň samého s nimi doma, určite by bolo všetko inak. Mala na mysli to, že by s ňou bez okolkov komunikoval a podobne. Potom nechápem, za čo ho majú. Za totálneho nesvojprávneho jedinca ktorý si musí pýtať odomna povolenie na rozhovor s ňou? 😅 To čo ich štve je to, že jej syn a teda môj priateľ je najpracovitejší člen rodiny a kým sa častokrát nechytil roboty on, tak nikto. To isté s peniazmi, prestal zo seba robiť oslika a už bol oheň na streche, vraj aký je lakomy a nikdy nič nekúpil ani neprispel...
Raz by sa mi hrávala v kabelke, 2x by som tam nastražila pascu na myši 🤣 Autorka čo bolo bolo sustred sa na budúcnosť.
Lenže to nie je tvoj problém ako si ona deti vychovala. Mala viest k šikovnosti a zodpovednosti všetky deti a nie, že to všetko bude ťahať iba jedno decko. A keby sa mu náhodou niečo stalo, tak potom co? Kto by im pomáhal, kto by sa o nich staral? Neboj, svokru riadne žerie, ze idete preč, už ťa videla ako jej budeš plienky meniť... vy už ste rodina, mate dieťa, najskôr si svoje problémy riešte veci tak, aby pre vás dobre bolo, až potom druhí.
@misinka0611 škoda, že mi to nenapadlo. Keď sme zistili ze nám lašovala v skrini, mali sme chuť kúpiť obrovský čierny vibrátor a dat ho do stredu skrine 😅
@katkami123 aj ja si myslím, že ju to štve aj keď sa bude tváriť, že je nad vecou. Ju hnevalo aj to, keď jej priateľ povedal ze ani on sa nestará do jej života, čo ako kde robí, tak nech ho nechá dýchať trochu
@1gabriela13 Poduroven? Poduroven je hrabat sa buducej neveste vo veciach. Ake ste poniektore mudre. Ak by sa tebe svokra hrabala vo veciach a vyuzivala ta na odvoz, privoz, mala prelustrovane vsetky tvoje osobne veci a pocuvala za dverami kedy sexujes s jej synom, tak az toto je poduroven. No z tvojhi vyjadrenia by si sa na svokru aj tak kazdy den s uctou usmievala :D pre pana jana, zobudte sa zeny!
A dotycnej autorke zelam vela stastia v zivote, toto by "dala" len malo ktora zena!
@katkami123 no...dobre. ked uz plienky spominas...a ked dojde k tomu,kto sa ma o rodicov postarat?
@terezka1947 zeby deti??? zeby ustav? hocikto? preco prave nevesta???
Autorka sa normalne vysťahovala a podelila s niecim a tie ktore ste tu prisli ju urážať a poúčať ste len zakomplxovane nahnevané zeny... lebo nemate dovod ani informácie len tak si vybrat stranu. To, ze kto ma akej farby hnačku a prd sa tu rieši stale ... na to mate vsetci co povedat tak nechajte ludi aj s inými rodinnými problémami tiez sa vyžalovať ...
@nistika no....vidis-deti.
Nevesta a zat. Zena ma rodicov,muz ma rodicov.
Nevesta je nejaky speci zjav,ktory nema mamu,otca?ma. Nevestin otec a mama su jej muzovi co?svokrovci.
A nevestin manzel ma rodicov,mamu a otca,co su neveste?svokrovci.
Cize jasne,ze deti....a aj nevesta.
@terezka1947 nerozumiem. ak sa chce muž starať o svoju mamu prečo nie...ale ja určite svokre meniť plienky nebudem. alebo zato že som žena a on chlap presuvva sa jeho povinnosť na mna????? otázka nastáva: prečo si ludia robia deti? aby sa mal o nich kto na starobu postarať? nieje to zotročovanie? pýtalo sa to dieťa do rodiny? ak to spraví dobrovolne a s láskou pekné od neho- asi by tu mal byť predpoklad že som bola dobrý rodič. ale vynucovať si tuto povinnosť a este zvalovať tuto povinnosť v situacii neznasanlivej svokry na svoju nevestu?? to nemysliš vážne.

@bagre no lebo modrý kôň :D čokolvek ako autorka napíšeš, skončíš roztrhaná na franforce....sa čudujem, že sem ešte niekto zakladá nové témy :D ale autorke odkazujem len jej daj! tiež si pamätám tie témy ak si ich nemýlim s inými....možno by som bola ešte horšia a možno by som sa davno nervovo zrutila ktovie....vela sil a šťastne sťahovanie