Konflikt v rodine. Ako by ste reagovali vy?
Ahojte baby. Mám taký problém s rodičmi - vysvetlím na profilovej situacii z dneška: nebyvam s nimi, volali sme si cez videohovor s maminou, ukazovala som jej oblečenie nové čo som si nakúpila - medzi tým aj Balmain sakové šaty. Otec prišiel do hovoru, a “zo srandy” poznamenal: “sak v tom budes mat hole cecky”... podotýkam vôbec tento kúsok nemá hlboký výstrih, a aj keby, som dospela a mám pravo nosit čo chcem. Padlo mi to veľmi zle, možno som citlivka, labilná,.... ale rozplakala som sa a vybuchla, že nech si tie primitivne reči necha. Jednoducho ma to ranilo, urazilo, podľa mna to nie je kóšer reakcia od rodiča. A mama mi povedala, že nerozumiem srande, že som labilná a nenormalna, že cirkusujem,... zhodila všetku vinu na mna, pritom som nič zlého neurobila, komunikovala som pekne, slušne, kým otec neprišiel s tou blbou poznámkou. A takto je to vždy. Oni ma vyprokovuju, dobre vedia čo neznášam, a potom keď vybuchnem, som ja ta najvacsia krava. Nemam chut ich už ani vídať. Toto bol len príklad, tých situacii je oveľa viac... Ako by ste reagovali vy? Prosím vás, rešpektujem každý názor, ale pamätajte, vswtko sa da povedať pekne. Ďakujem 🙂
Ja neviem, bola to sranda ,ine by to bolo keby to mysleli vazne. Pises ze to takto skonci vzdy ,tak ja napr ked nemam chut nieco pocuvat a viem ako konkretny clovek reaguje, nezacinam taku konverzaciu ktora sa mne neskor nebude pacit a viem dopredu ako to skonci.
Ja mam humor rada a kludne aj na svoju osobu, az by mne toto otec povedal zo srandy tak by som sa zasmiala a spytala sa ho tiez zo srandy ci sa dnes uz kukal do zrkadla v tom oblečení co ma alebo proste posrandovat, taká vážnosť v nasej rodine nie je.
@simca06022011 myslím si že ak sa dospelá žena rozplače tak to nebudú šaty. Ale bezmocnosť, frustrácia, že čokoľvek spravíš , kúpiš , zhodia tá vlastní rodičia a to technikou že ty potrebuješ psychiatra a oni nie.
Kto nežil v takej rodine ten nepochopí. Môže to byť 1000 drobných situácii neustáleho kontrolovania , lincu . Ale nie veľký výstup, lebo to predsa oni rodičia svojmu dieťaťu vedome nespravia.
Problém je ten , že to čo jej hovoria rodičia, by ti istý rodičia svojim kolegom v práci nepovedali ! To je problém . Pravdepodobne je obeť, ktorá o Tom ešte nevie, no však nič VELKE sa ešte nestalo. .. zábava príde ak budú mať vnúčatá, to bude na pukance, bohužiaľ..
Akej značky bolo to sako prosím?
@amelia000 presne si to vystihla...
@fotoarch samozrejme človek má iné spôsoby doma a iné v práci. Neporovnateľne.
Toto co opisujes podľa mňa s narazkou nič nemá. Je to iba o tom ze človek má potrebu sa niekomu ukazovat, dokazovať a nepríde očakávaná reakcia (aj keď nemusela byť negatívna, mohla mama šaty pochváliť otec okomentoval výstrih) a bum zrútil sa celý svet. .. A z toho celého je frustrovaný. Reakcia bola neprimeraná. A verím ze ekby napísala 10 ďalších príhod tak väčšinou to bude to isté. A otec si už fakt môže aj srandu robiť z toho ako sa dcéra jeduje. Mne je fuk co hovorí otec, môže okomentovať co chce 😂 rovnako mam aj dieťa, čiže môžu sa starať do čoho chcú, nepadne to na úrodnú pôdu. Ja si totiž urobím veci podľa seba, nemusím mu dokazovať aká som a koľko som si zarobila na satocky 😊a ani nedokumentujem výchovu dieťaťa aby som vedela ukázať aká som super matka. Keď tak sa zasmejeme. Primerane, nikto nie je obmedzovany, povie si co chce.. Ale tak nedbam, kľudne môžete považovať s autorkou túto reakciu za primeranú.
s tvojim precitlivenim si ta neviem predstavit v nejakej firme na vysokom poste, kde by si si zarobila na take saty....
potom je otazka, ako si si na ne zarobila :D
Je asi úplne jedno či su to šaty za 1700e (😂🤦♀️😂) alebo za 5e z Pepca, keby mi toto niekto povedal, bola by som rada, a moja odpoveď by bola jasná - noa, veď o to ide a keď mam tie cecky pekné, prečo ich neukázať 😂😂. Pane bože ďakujem za moju schopnosť rozumieť vtipom a debilným naražkam, či už zo strany priateľov, manžela alebo rodiny 😉😂🤭 bežne mi manžel hovorí, že "mi trčí riť" alebo didky a nikdy som sa nerozplakala 😂😂 ale veď ľudia sú rôzni, len nechápem prečo toto ide niekto riešiť takúto kravinu verejne, anonymne a keď mu napíšu iný názor ako ma ona je nasrata 😂😂
Tak teda autorka, otec je hulvat, chrapun, nevychovanec a asi by som sa hlboko urazila a nebavila sa s ním, pokiaľ by sa na kolenách neospravedlnil ✌️
@fotoarch beres si to moc osobne, lebo si zazila proste nonstop ponizovanie ... tuto slecna je vsak naozaj skor labilna ako ponizovana 😉
-autorka: to, ze ti tvoj otec povie, ze ti budu trcat kozy nie je nic sexisticke pre boha , je to tvoj OTEC. Co by si robila, keby ti povedal, ze nech prestanes zrat, lebo mas rit ako vrata od stodoly? Isla by si skakat z mosta ? 😂
@simca06022011 tu nejde o šaty ! Tu ide o poníženie - sexistické - zo strany otca a bezmocnosť , že ZAS ...
Nieje to v poriadku ani ako 1 ojedinelý. vtip.
Ale ak sa už autorka skoro rozplače , čo ak je takto vychovávaná 30 ? Ale to sú bez jej odpovedí domienky .
Ja som chcela len poukázať že máme psychopatov rodičov, v kolektíve obľúbený, do vzdelaním či bez, po 4 nôžky do kostola... A doma?
Môže byť peklo. Fyzické a psychické násilie.
Nielen facka či nadávka je problém... Je to skala. A takých neurotykov v dospelosti vo ani nevedia, prečo nevládzu a nemajú chuť žiť je veľa. Problémov v rodinách je veľa, a zľahčuje sa to.
tvoja mama má pravdu.... ak sa nezmeníš, budeš to mať v živote ťažké...
@ayanamirei nie zažila som super detstvo - z pohľadu okolia. A máš pravdu, beriem to osobne. Trvám natim že psychopatov rodičov, je veľa.
Prepac....ale kto iny ti ma povedat pravdu,ked nie rodicia?
Nevidim na tom nic primitivne.....
Este neznamena,ze ked je nieco drahe,ked je to podla tvojich snov je automaticky aj pekne.
A ja osobne by som.tiez povedala dospelemu.dietatu svoj nazor na vec,kt.sa mi na nom nepaci.
@fotoarch hod trosku zpiatocku, naozaj teraz prehanas aj ty, lebo sa ta to dotyka osobne. Znova, ked ti trcia kozy, tak ti trcia kozy a otec/mama/brat/sestra/babka ti to kludne mozu povedat.... A ty si bud dostatocne sebavedoma na saty s trciacimi kozami a vsetkych posles s usmevom niekam, alebo si sralo, ktory si honi ego na vystrihu a mysli si, ze to sebavedomie pride s nim.
@ayanamirei ale autorka povedaa že výstrih nebol hlboký, a takéto správanie zažíva opakovane
@fotoarch
"Tu ide o poníženie - sexistické - zo strany otca a bezmocnosť"
Prosim ta, neblazni 🤦♀️ mne barskedy otec, ci mama povie, ze mi trcia prsia. A?? Ziadne sexisticke narazky to nie su. 🤦♀️
@fotoarch znova, bud si dostatocne ok s tym s cim sa chvalis, ze si si kupila, alebo nie si ... btw pozerala si tie saty ? lebo fakt je, ze tie original maju vystrih pekne hlboko 😂 napodobneniny su s mensim vystrihom.
@ayanamirei vieš čo má vlastné ,, zavzdusnilo ,, nemusí to súvisieť s aurkou. Ten linc spoločnosti. Ok anonymné fórum. No fakt že psychopat svojej obeti vždy vraví že je hystéria , lebo jej reakcie sú prehnané, a on si mysli že nemá problém. A tie ženy v rodinách sa nezdvoveruju, lebo im ani nik neverii, alebo si myslia že im nik neuverí, alebo tomu už uveria že sú hysterky a konanie otca či manžela je OK. Ale ok skončila som 🙂.
Od 17 do 26 rokov som bola v zaujmovom kolektive jedina zena.Ty by si si zrejme oci vyplakala uz po prvom tyzdni.Nic v zlom,kazdy sme nejaky.Ale musis to mat v zivote tazke.Chlapi sa na oblecenie pozeraju uplne inak ako zeny.Skus sa tym zmierit a oblecenie preberat s kamoskami,ktore maju podobny vkus ako ty.
@fotoarch 😂 strašne poníženie. Ale beriem, asi do divná a chorá. Mne poznámka "že v tom budeš mat hole cecky", alebo typická "budeš v tom mat veľkú rit"
nepride ako niečo z čoho sa ma dospelá, super zarabajuca dievka rozrevat. A práve to, že zas... Už by ho mohla poznať a neriesit.
Ja si ani neviem predstaviť, že by niečo také povedal môj otec. Teraz je zvláštna doba, vytráca sa slušné správanie. Jedna vec je urobiť si srandu a druhá nevhodné poznámky. Ja tiež nemám rada sexistické poznámky, je mi to nepríjemné. Možno aj preto si reagovala trochu prehnane, lebo sa pri tom zle cítiš, rodičia to vedia a aj tak si to neodpustia. Ja tiež niekedy poviem nejakú blbosť mojej dcére, ale tá má 12 rokov. Syn má 21 a tam už rozmýšľam, čo mu poviem. Mne by ani môj syn podobnú blbosť nepovedal.
Prosím, skús napísať ešte jednu situáciu, pre lepšiu ilustráciu toho, ako ťa doma ponižujú. Len tam prosím nevsuň skrytú reklamu na nejakú značku.... 😉
@matabb73 ono asi nejde o neslušné správanie ale o to, ako je kto vychovavany a aky ma vzťah s rodičmi. Ja mam s našimi kamarátsky vzťah a nemôžem sa sťažovať, nemusí to každému pasovať ale viem, že si môžeme plne veriť a povedať všetko, aj sa nasereme a ideme ďalej a vonkoncom nemám pocit že by som bola voči rodičom neslusna, vulgárna, neuctiva ☺️
@nykkushka ja mám veľmi dobrého otca, celý život sa na neho môžem spoľahnúť. Aj vzťah máme veľmi dobrý. V živote by niečo také nevypustil z úst, lebo je slušne vychovaný a má úctu k ženám. A tam je podľa mňa pes zakopaný. Chlap, ktorý si ženy váži sa k ním aj slušne správa. Pre mňa je tento výrok obrazom chrapúňa.

@amelia000 tiez som musela googlit, co za skvost si to kupila 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂