icon

Konfrontovať nevestu, keď zatvára dvere?

21. jún 2024

Ahojte, keď prídem k synovi na návštevu, nevesta vždy zavrie dvere na spálni. Cítim sa veľmi nepríjemne, akoby predomnou niečo schovávala a akoby som im chcela zle alebo čo. Konfrontovali by ste ju ?

nisia
22. jún 2024

Tiez zatvaram spalnu vadi mi,ak mi niekto vlezie do spalne. Je to moje miesto. Ale ak si chodi navsteva po zvysku byte aj do skriniek v obyvacke to by mi nevadilo. Spalna je spalna. Miesto kde oddychujem a naberam novu energiu, a nechcem aby sa mi tam motali ludia. Mne vadilo aj pri prestahovani ked prisli pozriet byt ze "musim" ukazat spalnu. Mala som pocit ze som uplne odhalena. Neviem to presne vysvetlit ale je to pre mna priestor kam mam chodit len ja a moja polovicka. Nik viac. Ja osobne sa necitim ani dobre ked som na navsteve a su otvorene dvere do spalne. Najradsej by som ich zatvorila aj na navsteve.

angeli121212
22. jún 2024

Este by som rada dodala, že ty autorka po prečítaní ďalších tvojich príspevkov si veru zaslúžiš aby da raz zbalili a odišli od teba ďaleko lebo týmto svojim správaním ich v tom akurát utvrdzuješ, že je to správne rozhodnutie... A potom môžeš plakať do vankúša ako ti je zle ale vieš čo kým si sama neuvedomíš ako sa chováš dovtedy ti veľmi nemá kto pomôcť

janette2021
22. jún 2024

@sulavikova pseudosvokra 😁 to som počula prvýkrát 😁

anos18
22. jún 2024

Ja mám tiež dospelého syna a neviem si predstaviť, že by som vystrájala to, čo ty. Je to síce môj syn, milujem ho, ale má svoj život, do ktorého sa mu nemontujem. Ak bude potrebovať pomoc a povie, rada mu pomôžem. Teraz boli s priateľkou na dovolenke a chodila som im polievať záhradu a muškáty na balkóne, pretože ma o to požiadali. Dvere na spálni mali otvorené, ale ani by mi nenapadlo ani nakuknúť do spálne cez tie otvorené dvere,aj keď v dome nikto nebol. Je to ich súkromie a mňa do toho nič. Takisto nedavno prerábali obývačku a jedáleň, vyrútili kopec peňazí za nové zariadenie a kľudne mi povedali, čo to stálo, lebo vedia,že to nijako nekomentujem. Peniaze na to mali, odo mňa si nepýtali, tak čo mi do toho. Ani ja nemám rada, keď sa do mňa niekto stará. Riaď sa heslom: chovaj sa k druhým tak, ako by si chcela, aby sa chovali k tebe druhí ľudia

gab1sol
22. jún 2024

Konfrontovať v tejto veci nevestu? To by bolo to posledné, čo by si mi povedala a kľúče od NÁŠHO bytu by si viac nevidela… Loziť im do bytu a snoriť vo veciach, keď sú na víkend preč? Neprípustné, nech by si bola aj prezident. A “cudzia žena” - raz mi to povedala moja svokra, že ja som pre môjho muža cudzia žena, oni sú rodina. Tým u mňa skončila. Rešpektujem ju už len ako mužovú mamu. Žiaľ, môj muž sa ma vtedy nezastal, lebo neveril, že niečo také môže jedna osoba vypustiť z úst (čo chápem, lebo vtedy pri tom nebol a ani ja by som neverila). A jej správanie sa ako tak zmenilo, keď som jej povedala, že deti sú moje a keďže som cudzia, tak vlastne aj moje deti sú cudzie. Konečne prestrihni tú pupočnú šnúru a nechaj svojich synov voľne dýchať.

0_0
22. jún 2024

Nie si moja svokra, ale už teraz ťa nemám rada.

sulavikova
Autor odpoveď zmazal
galinotchka
22. jún 2024

Si u nich na návšteve a nie si tam doma. Ja tiež zatváram spálňu. Mmch keby svokra alebo hoc aj mama (niežeby to robili) zložila a upratala prádlo, tak ma trafí. Mám špeci systém skladania.

maryetta
22. jún 2024

@galinotchka to by len bolo keby byvali niekde spolu. A svokra by bola Pani domaca a do vsetkeho lobzovala. Lebo vsak to je “jej”. A mam pocit akoby byvanie svojho syna-jeho (teda jeho novej rodiny ktoru si sam vybral- byvanie ale jej syn tak si mysli ze je iba jeho.
Ja toto raz neviem pochopit. Tu by stacilo vymenit zamok. Ale ked raz odidu tak aj vymenit telefonne cislo.

misicka31
22. jún 2024

A ešte dodatok,keby nie sme doma a upratali by ste bez môjho vedomia,beriem v minute kľúče...

minimie
22. jún 2024

Koniec srandy, myslím že sa "autorka" presunula do témy o superžiarlivej manželke 🤣🤣🤣

stellarstar
22. jún 2024

@minimie kde kde 🤣🤣🙈

aniele
22. jún 2024

Mimochodom, ženy, xkrát sme sa pýtali na manžela, neprišla žiadna odpoveď. V podstate toto je dôsledok toho, keď žena kladie na prvé miesto deti, nie partnera. Nepestuje si partnerský vzťah, ktorý by mal fungovať aj po osamostatnení detí. A v mnohých diskusiách mladé ženy tvrdia, že je to tak najsprávnejšie. Deti sú vraj navždy, partner môže byť dočasný. A potom sa partner naozaj odpúta a žena deti nechce pustiť. Áno, deti sú navždy, ale nie na reťazí. Tak, ako majú mať ony vlastný život, mali by ho mať aj partneri po ich odchode.

rivini
22. jún 2024

@gab1sol jesiin, to fakt existuju take svokry…ja som myslela, ze toto je vymyslena tema. Neviem, ci by som dokazala este vecne komunikovat s osobou, ktora by mi povedala, ze som cudzia zena…Maja svokra sice tiez co na srdci, to na jazyku, ale obe nevesty svojich deti vnima ako rodinu…

bu1bu
22. jún 2024

Mila pani ( nastastie nie moja) svokra: aby ste pochopila, do spalne navstevy NECHODIA! Je to elementarna slusnost a chochmes, ale vy evidentne nemate ani tu… Rovnako tak sa nelezie do skrin bez toho aby vas o to niekto poziadal( ulozenie veci) Sama ste to napisala, ste na navsteve!!! Tak dodrzujte zakladny bonton, ked uz nechapete co vam tu zeny pisu…
A mimochodom vasa nevesta je doma s dietatom aj vasho syna, nieje to len jej dieta, takze je prirodzene zw manzel sa stara. Mate ale u mna jeden bod- aj ked vy neviete ci je zakladna slusnost, syna ste vychovali evidentne dobre, az nechapem ako je to mozne..🤔

evka_21
22. jún 2024

Ja ich najnovšie zatváram tiež, keď má prísť návšteva... Je to miestnosť, v ktorej spíme a nikoho nemusí trápiť čo je za dverami.. však su to len dvere 😂 možno tam naozaj majú niečo, čo nechcú aby ste videli (aby ste neostala pohoršená alebo zahanbená) ... A je to ich byt, takže si môžu s dverami robiť čo chcú 😉 tak isto ako aj vy ich máte otvorené a možno neveste je nepríjemné sa pozerať na vašu spálňu
Nechápem kde chodíte na takéto blbosti.. a potom sa čudujete, že nevesty nemajú v obľube svoje svokry 😂🤦🏼‍♀️

zuzana76
22. jún 2024

Ja sa zase citim cudne, ze ja dvere do spalne nezatvaram a nikdy som nezatvarala, mame ju krasnu a velku, urcite by som to u ineho neriesila, ze preco zatvara, ale ja som sa s tym nestretla.

autor
22. jún 2024

Neviem čo vás všetkých zaujíma môj manžel. S otcom synov som rozvedená ale vychádzame spolu a som druhý krát vydatá

vikiki29
22. jún 2024

Prečítala som prvé 3 strany a ďakujem všetkým svätým že nemám takú svokru. A už rozumiem vtipom o svorkách 🤦‍♀️😂🤷‍♀️

yvankamala
22. jún 2024

Dúfam,že máš aj dcéru a rovnaký postoj k nej ako k neveste. Že všetko má len vďaka mužovi, lebo ona je na materskej a zajko sa naháňa za peniazmi a všetko kupuje on. 🙈🙉🙊

yvankamala
22. jún 2024

@yvankamala zaťko malo byt,nie zajko

autor
22. jún 2024

@yvankamala nemám dcéru, mám dvoch synov

aandrea9
22. jún 2024

Chodíš tam na návštevu alebo na kontrolu?

larisalarisa
22. jún 2024

Ja vždy zatváram dvere na spálni, nikto tam nechodí, ak vojde nemám s tým žiaden problém. Ale zatváram ju, akosi podvedome

slovakboy
22. jún 2024

Nevesta si nemyslí, že ťa zaujímajú jej gaťky, ale je to ich teritórium. Nema to nic spoločne s tebou a aj keby si bola najlepšia svokra. Netráp sa tým. Proste je jej nepríjemná akákoľvek cudzia prítomnost v spálni. To že ty to máš doma iné je iné.

rivini
22. jún 2024

Zaujima nas preto, lebo z toho, co pises, vyzeras, ze nemas „vlastny“ zivot a riesis len ten svojich dospelych deti…

petulda333
22. jún 2024

@yvankamala staci,aby na seba mala taky nazor. Kym ona bola doma,jej muz na nu zarabal a vdaka nemu ma co ma

veronika2316
22. jún 2024

No radosť takáto svokra 😑🤦

yvankamala
22. jún 2024

A ak by si mala,pristupovala by si k nej takto? Alebo páčilo by sa ti,keby sa svokra tvojej dcéry chovala,ako sa ty chovas k neveste? Prišlo by ti to ešte stále také normálne?

dota6
22. jún 2024

@beronsche ale celkovo je na pováženie celkoveho psychického stavu u osoby, ktorá chce navštevovať cudzie spálne :D akože, otvorené dvere do spálne sú pre ňu teror? U mňa by ju trafil šľak, nočná časť oddelená úplne. A tam, ešte pozatvárané dvere.
Ako pravdu povediac, moja svokra bola u mňa v spálni. Aj ja som bola u nej. Ale ani jedna nebazirujeme na otvorených dverách. Lebo to je posledná vec, na ktorej záleží. Pani ma pomýlené hodnoty. Dvere do spálne sú jej najmenší problém. Tam bude toho viac. Pošlem túto tému aj mojej svokre :D nech sa zabaví.😹